Hur Ansluter Jag IPad Till TV? Hur överför Jag Bilden Via Wi-Fi Och Visar Videon På Skärmen Med USB? Andra Anslutningsalternativ

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag IPad Till TV? Hur överför Jag Bilden Via Wi-Fi Och Visar Videon På Skärmen Med USB? Andra Anslutningsalternativ

Video: Hur Ansluter Jag IPad Till TV? Hur överför Jag Bilden Via Wi-Fi Och Visar Videon På Skärmen Med USB? Andra Anslutningsalternativ
Video: Guide - Överföra bilder video från iPad och iPhone till Windows 10. 2024, Maj
Hur Ansluter Jag IPad Till TV? Hur överför Jag Bilden Via Wi-Fi Och Visar Videon På Skärmen Med USB? Andra Anslutningsalternativ
Hur Ansluter Jag IPad Till TV? Hur överför Jag Bilden Via Wi-Fi Och Visar Videon På Skärmen Med USB? Andra Anslutningsalternativ
Anonim

När prylar är anslutna till TV: n öppnas nya möjligheter för användaren. Bland ett brett utbud av digital elektronik är produkter från det kända amerikanska märket Apple mycket efterfrågade. Experter har kommit på flera praktiska sätt att ansluta iPad till en TV -mottagare. I det här fallet kan den stora skärmen användas för att visa videor och bilder. Det ger också en utmatning av presentationer och andra filer.

Bild
Bild

Hur ansluter man via HDMI?

Du kan ansluta din iPad till din TV med HDMI -porten. Detta är den mest praktiska, praktiska och populära metoden som de flesta användare använder. Denna kontakt är endast tillgänglig för moderna TV -signalmottagare.

Dataöverföring via denna port upprätthåller hög definition och bildrikedom. För att ansluta behöver du en kabel som kan köpas i vilken elektronikbutik som helst. Experter rekommenderar inte att man sparar på det, eftersom bildens och ljudets kvalitet beror på det.

Med denna metod kan användaren kopiera surfplattans skärm utan att installera ytterligare programvara och komplexa inställningar. För enkelhets skull har Apples varumärkesexperter tänkt ut ett speciellt speglingsläge . Den är utrustad med iPad 2 -modeller och andra moderna prylar. Förutom HDMI -kabeln behöver du också en digital AV -adapter för synkronisering. Denna enhet är en adapter för en speciell kontakt (Lightning eller 30-polig typ, allt beror på vilken surfplattamodell som används).

Bild
Bild

Om du bestämmer dig för att använda en märkesenhet måste du betala 2000 rubel för den. Du kan också beställa en billig analog, som kostar 100-200 rubel. I det här fallet kan användaren spara pengar, men det finns en risk att få ett meddelande om inkompatibiliteten hos den använda adaptern. Dessutom misslyckas kinesiska adaptrar snabbt. Synkroniseringsprocessen är följande.

  • Adaptern ansluts till surfplattans laddningsport.
  • Därefter används en HDMI -kabel. Å ena sidan sätts den in i motsvarande port på TV: n och å andra sidan i adaptern.
  • Efter det måste du öppna inställningarna på TV -mottagaren och ställa in signalmottagningen via HDMI -porten. Du kan ange önskat avsnitt genom att trycka på källknappen på fjärrkontrollen.
  • IPad -skärmspegling sker automatiskt om inställningarna har ställts in korrekt. Om bilden demonteras med svarta band runt kanterna, ställer du in bildförhållandet till 16: 9.
Bild
Bild
Bild
Bild

Wi-Fi-anslutning

Nästa praktiska sätt är att använda trådlöst Wi-Fi-internet. Huvuddragen i det här alternativet är frånvaron av ledningar och andra enheter för parning.

Du kan bara ansluta din surfplatta via Wi-Fi till moderna TV-apparater som är utrustade med specialmoduler. Tv: n måste också stödja AllShare- eller DLNA -teknik (den här funktionen finns för alla moderna modeller).

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna metod används endast för visning av video eller bilder. Du måste ladda ner programmet som krävs för ihopparning på iPad. IMediaShare -appen, som är allmänt tillgänglig i App Store och tillgänglig för nedladdning för alla användare, är utmärkt. Parning sker enligt följande schema.

  • TV: n måste anslutas till det globala nätverket med en Wi-Fi-router.
  • Därefter måste du starta programmet iMediaShare och välja en fil som ska sändas på den stora skärmen. I listan över tillgängliga enheter måste du välja en TV och klicka på dess namn.
  • Parningens början måste bekräftas med fjärrkontrollen.
  • För att visa video online behöver du verktyget Flipps. Den har en inbyggd webbläsare för att sända innehållet i webbportalen över det trådlösa Internet.
  • Under den första parkopplingen kommer enheten att komma ihåg Wi-Fi-anslutningspunkten och sedan använda den automatiskt.
Bild
Bild
Bild
Bild

andra metoder

Via VGA och USB

Du kan använda en USB -kabel för att visa en bild- eller videofil. Detta är ett praktiskt och pålitligt alternativ som kan användas av alla användare av Apple -märkta surfplattor, med undantag för iPad 2 -ägare . För att ansluta din surfplatta till din TV behöver du en vanlig USB -kabel. Som regel följer det med surfplattan. Annars kan den köpas till ett överkomligt pris.

För att överföra en bild- eller videofil till skärmen är kabeln å ena sidan ansluten till TV: n (med rätt kontakt) och å andra sidan till surfplattan. IPad meddelar användaren med ett speciellt meddelande, och efter några sekunder sker parkopplingen automatiskt.

För att visa bilden måste du välja USB -porten som signalkälla i TV -inställningarna. Genom att välja denna metod används surfplattan som en digital lagringsenhet.

Bild
Bild

Du kan också ansluta en Apple -enhet till en TV -mottagare via VGA -gränssnittet. Även om detta parningsalternativ stöder bildspeglingsfunktionen, kan ljud inte överföras via tulpanerna. Därför måste du använda en annan kanal för att överföra ljud. En praktisk lösning skulle vara att ansluta trådlösa hörlurar. Det är en kompakt och lättanvänd enhet. För arbete behöver du definitivt en adapter från VGA till USB. Synkroniseringsprocessen utförs enligt följande.

  • "Tulpaner" måste anslutas till TV: n med fokus på färgen på kabeländarna och portarna.
  • På andra sidan är kabeln ansluten till VGA -adaptern.
  • Denna design är kopplad till surfplattan via Lightning -kontakten. Det kan också vara en 30-polig port, beroende på iPad-modellen.
  • En laddare kan anslutas till ett ledigt uttag.
  • För att överföra en ljudsignal behöver du externa högtalare eller annan akustik. Den är ansluten via MiniJack (3,5 mm).

Denna metod för att överföra en bild från en surfplatta till en TV -skärm används mycket sällan. På grund av det stora antalet kablar är det inte särskilt bekvämt och inte riktigt lämpligt för daglig användning. Den enda fördelen med detta alternativ är möjligheten att para ihop iPad med äldre TV -apparater som inte har en HDMI -kontakt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Apple TV och AirPlay

Med AirPlay-teknik kan du ansluta en enhet från ett amerikanskt märke och en TV-mottagare med en Apple TV set-top box. Denna metod låter dig duplicera skärmen på en kompakt enhet när som helst. För att starta skärmspeglingsfunktionen måste den parade utrustningen vara ansluten till ett enda trådlöst Wi-Fi-nätverk.

Om allt görs korrekt meddelar enheten användaren om parkoppling. Fönstret för skärmuppspelning lyser vitt och uppmanar dig att starta läget. Huvuddragen i signalöverföringen på detta sätt är hög hastighet. Du kan sända allt material utan bromsar och förseningar. Detta synkroniseringsalternativ rekommenderas för dynamiska spel.

Det ska noteras att AirPlay fungerar bara med Apple -märkta enheter och utvalda smart -TV -apparater . Det här är apparater från följande märken: Sony, Philips, Samsung och LG. Dessa är populära tillverkare vars produkter är mycket efterfrågade över hela världen. Denna funktion måste beaktas vid parning.

Experter förbättrar ständigt den teknik som används. Den nya generationen Apple TV har möjlighet att överföra bilder i 4K -format. Hittills är kostnaden för en sådan enhet med ett inbyggt minne på 32 gigabyte cirka 12 tusen rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Google ChromeCast

Det sista alternativet för parning av utrustning sker med Google ChromeCast -enheten.

Det är en kompakt enhet som tar fart i popularitet. Gadgeten är ansluten till TV: n via HDMI -kontakten. Med dess hjälp utförs trådlös innehållsöverföring, inklusive online -sändning. Enheten stöder maximal expansion i modernt format 1920 x 1080 pixlar (Full HD).

Innan du använder gadgeten måste du slutföra följande steg

  • Anslut enheten till TV: n via lämplig port.
  • Enheten konfigureras via Google Home -appen.
  • En ny funktion måste läggas till i surfplattans webbläsare. För att göra detta, gå till avsnittet med ytterligare applikationer. Det är i det övre högra hörnet.
  • Därefter kan allt innehåll som öppnas i iPad -webbläsaren överföras till TV -skärmen.
  • Kostnaden för ChromeCast är cirka 3 000 rubel.
Bild
Bild

Ytterligare rekommendationer

  • Om TV: n inte ser enheten när du ansluter din surfplatta kan problemet vara en felaktig kontakt. Med tiden oxiderar de och blir oanvändbara. I vissa fall krävs lödning. Endast en specialist med nödvändiga verktyg och färdigheter kan lösa problemet.
  • Då och då är det nödvändigt att rengöra portarna från damm och små skräp som kommer in i enheten under drift.
  • Kablarna som används för gränssnitt måste vara i gott skick. De ska vara fria från veck och andra defekter. För att förhindra att trådarna försämras under lagring måste de vikas noggrant och fixeras.
  • När du använder adaptrar och andra valfria enheter väljer du originalprodukter. Märkesvaror prylar fungerar länge och smidigt, medan deras billiga motsvarigheter påverkar kvaliteten och hastigheten på dataöverföring negativt.
  • Vid anslutning av utrustning ska kablarna och ledningarna som används inte vara spända. I det här fallet kan de vara lösa i kontakterna.
  • Tänk på detaljerna för varje när du väljer en trådbunden eller trådlös anslutningsmetod. Det första alternativet är mer bekvämt, och det andra är mer pålitligt.

Rekommenderad: