Hur Ansluter Man Bärbar Dator Till TV Via Wi-Fi? Hur överför Jag En Bild Trådlöst Till Windows 10 Och Andra System? Trådlös Dataöverföring

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Man Bärbar Dator Till TV Via Wi-Fi? Hur överför Jag En Bild Trådlöst Till Windows 10 Och Andra System? Trådlös Dataöverföring

Video: Hur Ansluter Man Bärbar Dator Till TV Via Wi-Fi? Hur överför Jag En Bild Trådlöst Till Windows 10 Och Andra System? Trådlös Dataöverföring
Video: Collegare PC alla TV WiFi senza filo con Windows 10 2024, April
Hur Ansluter Man Bärbar Dator Till TV Via Wi-Fi? Hur överför Jag En Bild Trådlöst Till Windows 10 Och Andra System? Trådlös Dataöverföring
Hur Ansluter Man Bärbar Dator Till TV Via Wi-Fi? Hur överför Jag En Bild Trådlöst Till Windows 10 Och Andra System? Trådlös Dataöverföring
Anonim

Numera kan du i nästan alla hem hitta en ganska kraftfull dator eller bärbar dator, samt en platt-TV med stöd för Smart TV eller med en Android-baserad digitalbox. Med tanke på att skärmarna på sådana TV -apparater har en diagonal på 32 till 65 tum eller mer, vill du ofta se en film från din dator på TV: n. Låt oss försöka ta reda på hur du ansluter en bärbar dator till en TV via Wi-Fi och överväger de tekniska funktionerna i denna process.

Bild
Bild

Vad är det för?

Först av allt, som redan nämnts, titta på en film på tv -skärmen med en större diagonal blir naturligtvis mycket mer intressant. Och alla videor på en sådan skärm kommer att se mycket bättre och mer färgstarka ut än på en datorskärm. Och om vi pratar om innehåll med en upplösning på 4K, med tanke på att ett stort antal TV -modeller har just en sådan upplösning, kommer det att vara möjligt att njuta av det till fullo.

Titta på familjefoton och bilder kommer också att vara relevant för sådana enheter. Och du kan överföra en bild från en bärbar dator till en TV med bara ett par klick. Dessutom kommer TV -apparater ibland med riktigt coola högtalare som levererar fantastiskt ljud. Så anslut din bärbara dator till din TV via Wi-Fi för att överföra musik - ingen dålig idé.

Bild
Bild

Anslutningsmetoder

Om vi pratar om anslutningsmetoder, så skiljer de:

  • trådbundet;
  • trådlös.
Bild
Bild

Men få människor väljer trådbundna anslutningsmetoder idag, eftersom få människor i dessa dagar vill pilla med olika typer av ledningar, adaptrar och adaptrar.

Och ofta tar det mycket tid att ställa upp med sådana anslutningsmetoder och är full av svårigheter. Av denna anledning är en trådlös anslutning mycket mer relevant idag, eftersom den gör det möjligt att ansluta en bärbar dator till en TV utan kabel relativt snabbt och enkelt. Det finns ganska många möjligheter att skapa en trådlös anslutning mellan en bärbar dator och en TV via Wi-Fi. Men vi kommer att titta på tre av de mest populära:

  • via WiDi;
  • via DLNA;
  • med ett speciellt program.
Bild
Bild
Bild
Bild

Via DLNA

Det första sättet, som gör det möjligt att visa en bild från en bärbar dator på en TV -skärm, är via DLNA . För att ansluta en bärbar dator och TV via Wi-Fi på detta sätt, du måste först länka dem inom samma nätverk … De flesta moderna TV -modeller har stöd för en teknik som kallas Wi-Fi Direct . Tack vare det är det inte ens nödvändigt att ansluta båda enheterna till samma router, eftersom TV: n automatiskt skapar sitt eget nätverk. Det återstår bara att ansluta en bärbar dator till den.

Bild
Bild

Låt oss nu prata direkt om visa bilder från en bärbar dator till en TV -skärm … För att göra detta måste du först konfigurera DLNA -server … Det vill säga, det är nödvändigt inom ramen för detta nätverk att öppna åtkomst till katalogerna med filer av intresse för oss. Efter det ansluter vi till hemnätverket och du kan se att katalogerna "Video" och "Musik" har blivit tillgängliga på TV: n. Dessa kataloger kommer automatiskt att vara tillgängliga för andra enheter i nätverket på operativsystem Windows 7 och Windows 10.

Bild
Bild

Om du behöver öppna åtkomst till någon annan katalog kan du göra detta på fliken "Åtkomst", som finns i "Egenskaper" i varje mapp.

Där måste du välja artikel "Avancerad inställning ", där du kan se fältet "Dela". Vi sätter en bock framför den och klickar sedan på "Ok" -knappen så att mappen blir synlig på TV: n.

Du kan synkronisera din dator och TV lite snabbare om du använder File Explorer . I menyn måste du välja ett avsnitt som heter "Nätverk". Efter det kommer ett meddelande att visas på skärmen som säger "Network Discovery". Du måste klicka på den, varefter en assistent visas på skärmen. För att justera synkroniseringen av överföringen av datorns dubblettbild till TV: n, bör du följa dess rekommendationer som kommer att visas på skärmen.

Bild
Bild

När DLNA har konfigurerats, bör du ta TV -fjärrkontrollen för att kontrollera tillgängliga externa typanslutningar. När DLNA har aktiverats bör du välja det innehåll du vill spela. För att göra detta, högerklicka på filikonen, i snabbmenyn som visas, välj "Spela till …" och klicka på namnet på din TV.

På ett så enkelt sätt kan du ansluta en bärbar dator till en TV via Wi-Fi tack vare en DLNA-anslutning. Det enda du behöver veta om uppspelning är MKV -format stöds sällan även av moderna TV -modeller, varför en sådan fil måste konverteras till ett annat format innan uppspelning.

Bild
Bild

Via WiDi

En annan metod som låter dig ansluta en bärbar dator till en TV heter WiDi Miracast . Kärnan i denna teknik kommer att skilja sig från DLNA, som består av den sk " Dela" mappar och ställa in delad åtkomst till dem … WiDi gör det möjligt att kopiera bilden från den bärbara datorns skärm på TV. Det är faktiskt att vi har framför oss en projektion av bilden. Implementeringen av denna lösning är också baserad på användning av Wi-Fi-teknik. Ett antal användare kallar det Miracast.

Bild
Bild

Denna anslutningsmetod har några tekniska funktioner. Poängen är att en bärbar dator kan använda denna teknik om den uppfyller 3 kriterier:

  • den har en Wi-Fi-adapter;
  • den är utrustad med ett diskret typ grafikkort;
  • den centrala processorenheten som är installerad i den måste tillverkas av Intel.

Och vissa tillverkare gör det så en bärbar dator kan endast anslutas till en TV via Wi-Fi med denna teknik . Till exempel gör det sydkoreanska företaget Samsung detta.

Bild
Bild

Innan du startar anslutningsinställningarna måste du först ladda ner drivrutiner för bärbar dator för trådlös skärm … De finns på Intels officiella webbplats. Du bör också se till att din TV -modell är WiDi -kompatibel. Äldre enheter kan inte skryta med stöd för denna teknik, varför användare ofta måste köpa speciella adaptrar . I allmänhet bör även denna punkt förtydligas.

Bild
Bild

Om det ändå visade sig att både den bärbara datorn och TV: n stöder WiDi, kan du fortsätta med att konfigurera den. Algoritmen kommer att vara följande:

  • vi går in på TV: ns huvudmeny;
  • gå till avsnittet "Nätverk";
  • välj och klicka på objektet som heter "Miracast / Intels WiDi";
  • nu måste du flytta spaken som aktiverar denna inställning;
  • vi går in i Intel Wireless Display -programmet på en bärbar dator, som ansvarar för trådlös synkronisering med tv -utrustning;
  • skärmen visar en lista över tillgängliga enheter för anslutning;
  • nu måste du klicka på "Anslut" -knappen, som ligger bredvid namnet på TV: n.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I vissa fall händer det att en extra PIN -kod krävs. Vanligtvis är hans kombinationer antingen 0000 eller 1111.

För att slutföra installationen av WiDi -teknik måste du klicka på objektet som heter "Charms" och ange lämpligt avsnitt. Här hittar vi objektet "Enheter" och sedan projektorn. Det är här du lägger till din TV -skärm. Om den nödvändiga enheten av någon anledning inte finns här måste du installera de senaste drivrutinerna för Wi-Fi-modulen. På detta enkla sätt kan du ansluta en bärbar dator och en TV.

Bild
Bild

Med hjälp av speciell programvara

Det bör noteras att det också finns speciell programvara som gör det möjligt att kombinera enheter och styra TV: n från en bärbar dator . Detta är den så kallade hemservern, som gör det möjligt att göra Wi-Fi-anslutning för de nämnda enheterna. Den största fördelen med denna lösning är dess mångsidighet.

Först måste du ladda ner den valda programvaran, installera den och köra den . Efter det kommer du att kunna se en lista över enheter som är tillgängliga för anslutning. Du måste hitta din TV i den. Efter det kommer programmet att ge TV: n tillgång till vanliga mediekataloger på den bärbara datorn. Och genom att klicka på det gröna plustecknet kan du "dela" flera filer så att de blir tillgängliga för uppspelning på TV.

Bild
Bild

Nu skulle jag vilja säga om flera av de mest populära programmen av denna typ. En av dem är ett program som heter Share Manager . Den är endast lämplig för de användare som har en Samsung -TV. Denna programvara är en lösning för modeller som stöder DLNA -teknik. Instruktioner för hur du använder detta program är följande:

  • TV och bärbar dator bör vara ansluten till samma Wi-Fi-nätverk;
  • efter det måste du ladda ner programmet och starta det;
  • öppna den och hitta en analog av Windows Explorer;
  • hitta de mappar du vill spela;
  • dra de nödvändiga filerna till höger om fönstret;
  • klicka på objektet "Delning" och välj sedan frasen "Ange enhetspolicy";
  • nu måste du starta listan med tillgängliga enheter och trycka på OK -knappen;
  • i det offentliga området bör du hitta objektet "Ändrat tillstånd";
  • när uppdateringen sker måste du titta på signalkällorna på TV: n;
  • Klicka på Share Manager i motsvarande meny och hitta Share Folder;
  • efter det kommer du att kunna se filerna, liksom de nödvändiga mapparna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat program som förtjänar uppmärksamhet kallas Serviio. Det är gratis och utformat för att skapa en DLNA -kanal.

Det är extremt lätt att använda och även en oerfaren användare kan göra det.

Bland funktionerna i denna programvara finns:

  • biblioteket med filer uppdateras automatiskt;
  • du kan helt enkelt skapa ett hemnätverk;
  • videoströmning är möjlig på en mängd olika enheter.

Det här programmet ställer visserligen fram vissa krav för en bärbar dator:

  • RAM -minnet i det måste vara minst 512 megabyte;
  • hårddisken måste ha 150 megabyte ledigt utrymme för installation;
  • enheten måste köra Linux, OSX eller Windows.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Adapter för äldre modeller

Fundera på om det är möjligt att skicka en bild till en TV, var Wi-Fi saknas i allmänhet som sådan . Denna fråga oroar nästan alla ägare av en gammal TV, eftersom modeller med Wi-Fi inte är billiga och inte alla vill köpa en ny TV. Men här bör det förstås att om det inte finns någon speciell modul på TV: n, så är det fortfarande möjligt att ansluta till en bärbar dator via Wi-Fi. Om din TV är mer än 5 år gammal behöver du köpa ytterligare enheter , för att göra anslutningen som omfattas av artikeln.

Dessa är speciella adaptrar som vanligtvis är anslutna till en HDMI -port.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om sådana enheter finns de av fyra typer:

  • adapter typ Miracast;
  • Android Mini PC;
  • Google Chromecast;
  • Compute Stick.

Var och en av dessa typer av adaptrar kan anslutas till en inte för gammal TV-modell och låter dig ansluta en bärbar dator med Wi-Fi.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Möjliga problem

Det måste sägas att det finns ett antal vanliga problem när du skapar denna typ av anslutning, och du måste vara medveten om dem. De vanligaste anslutningsproblemen är:

  • TV: n ser helt enkelt inte den bärbara datorn;
  • TV: n ansluter inte till Internet.

Låt oss försöka ta reda på vad som är orsaken till sådana problem. … Om TV: n inte kan se den bärbara datorn kan det finnas flera anledningar.

  1. Den bärbara datorn uppfyller helt enkelt inte de nödvändiga kraven när det gäller synkronisering via Wi-Fi. Det händer ofta att användare använder bärbara datorer som inte har minst tredje generationens Intel -process.
  2. Dessutom bör du kontrollera om den bärbara datorn har Intel Wireless Display -programvara.
  3. TV -modellen kanske inte stöder WiDi -anslutning.
  4. Om inget av ovanstående problem observeras, men det fortfarande inte finns någon synkronisering, bör du försöka uppdatera drivrutinerna på Wi-Fi till den senaste versionen.
Bild
Bild

Om vi pratar om det andra problemet, kommer uppsättningen åtgärder för att avhjälpa situationen att vara följande

  1. Du kan försöka ställa in Smart TV -inställningar manuellt. Innan dess, gå in i routerns inställningsläge och återställ DHCP. Därefter måste du i TV -menyn ställa in IP -adressen och IP -adressen för gatewayen manuellt. Dessutom måste du ange både DNS -servern och nätmask manuellt. Detta löser ofta problemet.
  2. Du kan också kontrollera routerns inställningar och ange en individuell MAC -adress själv för alla enheter som är anslutna till TV: n.
  3. Dessutom kan all utrustning startas om. Först måste du stänga av själva routern och TV: n i ett par minuter, och efter att du har slagit på dem igen, gör inställningarna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta är orsaken till problemen den banala förekomsten av störningar i signalen i form av någon form av möbler eller väggar av betong.

Här kan du bara minska avståndet mellan enheter och, om möjligt, se till att det inte finns någon störning. Detta kommer att göra signalen bättre och mer stabil.

När du kontrollerar bör du var uppmärksam på anslutningen av TV: n till routern, liksom routern till Internet.

Om det uppstår problem någonstans mellan TV: n och routern , då räcker det med att återställa inställningarna, ange routerns egenskaper och sedan ställa in för att spara anslutningen och sedan kontrollera den. Om problemet är mellan routern och internetanslutningen , då bör du kontakta leverantören, eftersom inga andra lösningar ger resultat.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det här är de viktigaste problemen som kan uppstå då och då när du gör en bärbar dator till TV-anslutning med Wi-Fi. Men i den överväldigande majoriteten av fallen observerar användarna helt enkelt inget liknande. Detta är verkligen ett mycket bekvämt anslutningsformat för visning av filer på en stor TV -skärm eller för att spela spel.

I allmänhet ska det sägas att att ansluta en bärbar dator till en TV är en process som inte är särskilt komplicerad, så att den enkelt kan utföras av en användare som inte är så insatt i teknik . Det enda du ska vara medveten om är att när du ansluter bör du tydligt förstå funktionerna på din TV och bärbara dator för att vara säker på att de tekniskt stöder möjligheten att skapa en anslutning av den aktuella naturen.

Rekommenderad: