Hur Visar Jag Bilden Från Telefonen Till TV: N? 41 Foton Hur överför Jag En Bild Från En Smartphone Till Skärmen? Fotoöverföringsmetoder

Innehållsförteckning:

Video: Hur Visar Jag Bilden Från Telefonen Till TV: N? 41 Foton Hur överför Jag En Bild Från En Smartphone Till Skärmen? Fotoöverföringsmetoder

Video: Hur Visar Jag Bilden Från Telefonen Till TV: N? 41 Foton Hur överför Jag En Bild Från En Smartphone Till Skärmen? Fotoöverföringsmetoder
Video: Guide - Överföra bilder video från iPad och iPhone till Windows 10. 2024, April
Hur Visar Jag Bilden Från Telefonen Till TV: N? 41 Foton Hur överför Jag En Bild Från En Smartphone Till Skärmen? Fotoöverföringsmetoder
Hur Visar Jag Bilden Från Telefonen Till TV: N? 41 Foton Hur överför Jag En Bild Från En Smartphone Till Skärmen? Fotoöverföringsmetoder
Anonim

Idag är det inte svårt att visa en bild från en telefon på en TV -skärm. En sådan användbar funktion är oumbärlig när du tittar på ett hemalbum med foton eller videor. För att en bild ska visas på skärmen behöver du bara länka ihop två enheter. Det finns flera metoder för att göra detta. Varje användare väljer ett bekvämt alternativ för sig själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

När behövs det?

Det är bekvämt att titta på foton, videor och annat innehåll via TV: n. Skärmen gör det möjligt att få en stor bild, för att se vad som händer i detalj . Bilden från smarttelefonen till TV: n överförs utan störningar och förseningar, men bara om anslutningen är korrekt. Och om du kompletterar TV -skärmen med en trådlös mus och tangentbord, kan detta framgångsrikt ersätta din dator.

Denna metod används för olika ändamål . Vissa människor föredrar att kommunicera på sociala nätverk och visa videosamtal på skärmen. Andra passar på att spela sitt favoritspel, titta på streaming eller till och med läsa en bok i stort format. Det är mycket bekvämt att arbeta med dokumentation i det här läget.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anslutningens specificitet beror på vilken typ av enheter som används . Det finns telefoner som inte har en HDMI -port. Det är bättre att använda det trådlöst här. I allmänhet finns det bara två typer av anslutning mellan telefonen och TV: n kabel eller trådlös.

Oavsett anslutningsalternativ krävs en minimal ansträngning för att visa bilden på skärmen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trådbundna anslutningsmetoder

Det är lätt att gissa vilken anslutning som kallas trådbunden och hur den skiljer sig från trådlöst. Med det är det mycket enkelt att överföra en bild från din telefon till skärmen på en stor TV på några minuter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Via HDMI

För att projicera en bild på detta sätt måste du använda HDMI. Idag anses denna typ av anslutning vara den mest populära, eftersom den här porten finns på de flesta modeller. Telefonen måste ha mikro-HDMI för att kunna se foton eller videor . Om inte, är detta inte ett problem. Moderna tillverkare har tagit fram en speciell adapter som gör att du kan visa bilden i samma kvalitet som om smarttelefonen var ansluten direkt.

I någon elektronikbutik kommer en specialist definitivt att välja den nödvändiga produkten. Visuellt liknar en sådan adapter en USB -port. I ena änden av sladden är HDMI -typ, i den andra - mikro -HDMI -typ D . För att skicka bilden genom kabeln måste du koppla bort enheterna. När telefonen och TV: n har kommunicerat med varandra kan du slå på dem. I det andra steget måste du gå till TV -menyn och manuellt ställa in signalkällan där. Utan denna åtgärd är det omöjligt att se bilden. Signalkällan är ovanstående HDMI.

Bild
Bild

På dyra modeller av modern teknik kan det finnas flera sådana portar. Från menyn behöver du bara välja den du behöver. När den andra etappen är klar måste du välja önskad funktion i smarttelefonen. Detta kommer att kopiera bilden till TV -skärmen. Under processen med en sådan anslutning bör inga problem uppstå.

Det är viktigt att komma ihåg att inte alla applikationer har en automatisk dubbningsfunktion för två skärmar, så inställningen görs manuellt . Det finns alltid en post i telefonmenyn som är särskilt ansvarig för HDMI -formatet. Om det inte är en mycket gammal modell. Frekvensen för automatiska uppdateringar konfigureras också omedelbart. Detta är mycket bekvämt om du inte vill slösa tid på att konfigurera komponenter.

Även om en mikro-USB-HDMI-adapter används under anslutningen förblir processen densamma.

Bild
Bild
Bild
Bild

Via USB -kabel

Om du använder den här metoden blir det möjligt att få ytterligare åtkomst till minnet och filerna som lagras på telefonen. Med den angivna kabeln kan du överföra videor, foton och till och med dokument. Det tar väldigt lite tid att spela upp filer i ett giltigt format. Du kan köpa kabeln i en elaffär. Den ena änden ansluts via mikro-USB till en smartphone, den andra till en TV via en vanlig USB-port.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användaren kan möta en situation när telefonen frågar efter typen av anslutning. Det är inte svårt att göra ett val, du måste välja ett objekt med lämpligt namn. För att se nödvändigt innehåll måste du också göra minimala inställningar på TV: n. Läsläget ska vara märkt "mediefiler".

Det beskrivna steget för att ansluta smarttelefonen varierar beroende på TV -modellen . Vissa tillverkare tillhandahåller en multimediefunktion på sin utrustning, på andra TV -apparater måste du gå in på menyalternativet Hem eller Källa. Filen som ska öppnas visas på TV -skärmen. Du kommer definitivt att behöva byta signalkälla. Telefonen som är ansluten till TV: n laddas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativ för trådlös överföring

Det finns flera trådlösa alternativ för att ansluta en smartphone till en TV. Du kan distribuera via Wi-Fi eller kopiera bilden med en annan metod. Detta kan kräva installation av ytterligare programvara. Det kommer inte vara svårt att hitta det om du har ett Google -konto.

Bild
Bild
Bild
Bild

Wi-Fi

För Android görs alltid trådlös anslutning till en TV via en speciell applikation. Så du kan spela inte bara ett foto, utan också en video, och signalen kommer utan störningar. Playmarket har en Screen Cast -applikation, genom vilken det är enkelt att överföra en bild till TV -skärmen. Användare har identifierat flera huvudfördelar med denna programvara:

  • enkel meny;
  • enkel och snabb installation;
  • omfattande funktionalitet.

Huvuduppgiften för detta program är att duplicera information som visas på telefonens skärm. För att skicka en fil måste du uppfylla det enda villkoret - för att ansluta till nätverket. Enheterna fungerar via en router. I vissa fall måste du skapa en ny åtkomstpunkt. Du kan växla bilden till den stora skärmen genom att klicka på "Start" -knappen, som visas efter att programmet startats.

Starta nu visas framför användaren.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att förhindra att appen begär tillstånd varje gång kan du ställa in det i automatiskt läge . För att göra detta måste du sätta en bock framför inskriptionen Visa inte igen, vilket betyder "Fråga inte igen". Då kommer webbläsaren att tillhandahålla en länk där du behöver registrera portadressen och den angivna koden. För enkelhets skull kan du använda tangentbordet på skärmen. Därefter visas information från smarttelefonen på TV -skärmen.

Det borde inte vara några problem att använda appen. Utvecklaren har tillhandahållit möjligheten att omkonfigurera parametrarna, inklusive säkerhet. Om du vill kan du ange ett lösenord på sändningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Använda den trådlösa skärmfunktionen på Smart TV

Du kan också överföra bilden till den stora skärmen genom program som Intel WiDi och AirPlay. Varje användare kommer att berätta att det i vissa fall inte alltid är bekvämt att använda en kabel. Programvara för trådlös innehållsöverföring löser många problem. Det är tillämpligt inte bara på telefoner, utan också på datorer och till och med surfplattor. Intel WiDi-teknik från det världsberömda företaget med samma namn är baserat på användning av Wi-Fi.

Men för att ansluta enheter är det absolut nödvändigt att var och en av dem stöder den teknik som används. Bland fördelarna kan man peka ut frånvaron av behovet av att använda ytterligare utrustning i form av en router, åtkomstpunkt eller router. Du kan ta reda på om TV: n stöder WiDi från listan över tekniska funktioner som anges av tillverkaren i passet.

I princip är aktiveringen av teknik på alla TV -apparater densamma . Användaren måste först öppna menyn. Den ligger på fjärrkontrollen, den kan betecknas som Smart eller Home. Här måste du hitta och öppna skärmdelning. Så här aktiveras WiDi.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du måste ladda ner motsvarande applikation till din telefon först . Efter att den startats sker skanning av den trådlösa skärmen automatiskt. Så snart TV: n hittas kommer användaren att uppmanas att ansluta till den. Flera nummer kommer nu att visas på den stora skärmen. De måste anges i telefonen. Så snart anslutningen har gjorts visas informationen på smarttelefonens skärm på TV: n.

Du kan också använda en surfplatta eller bärbar dator.

WiDi -teknik minskar mängden ledningar i ditt hem . Ofta används tekniken som en bildskärm till en dator. Det blir mer intressant att spela, bilden blir större och intrycken blir ljusare. Men med den aktuella tekniken är inte allt så smidigt som det kan tyckas vid första anblicken. Eftersom tillverkaren har tagit hand om att bara utrusta sin produkt är det inte möjligt att använda trådlös kommunikation på alla enheter.

Bild
Bild

Du kommer inte att kunna använda WiDi även om du vill visa ett spel med höga tekniska krav på TV -skärmen. Detta beror på att processorgrafiken är knapp. Om du tittar noga är det svårt att inte märka fördröjningen när bilden matas till TV: n. När det gäller video och foto är fördröjningen på några sekunder nästan osynlig, men under spelet blir det obekvämt. Om det krävs omedelbart svar från användaren finns det inget.

Från listan över betydande fördelar som tekniken kan skryta med kan vi peka ut:

  • brist på ledningar;
  • möjligheten att spela upp filer med FullHD -upplösning;
  • möjligheten att expandera skärmen.

Nackdelarna är den fördröjning som beskrivs ovan och möjligheten att använda tekniken endast på Intel -enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du använder AirPlay-appen måste du först ansluta alla enheter till ett Wi-Fi-nätverk . Därefter hittas en video eller foto på smarttelefonen, som planeras att kopieras på den stora skärmen. Om du klickar på ikonen markeras den angivna TV: n. Filen börjar strömma.

Inte alla enheter har stöd för den här appen, men du kan kolla in den i App Store. Det händer också att sändningen startar automatiskt. Detta händer när båda enheterna är kompatibla med AirPlay och ingen ytterligare åtgärd krävs från användaren.

Om det finns en TV-formad ikon högst upp i ett program som körs, är enheten redan aktiverad.

När du behöver ändra det, klicka på den angivna ikonen för att visa en komplett lista över tillgängliga enheter.

Bild
Bild

Genom Miracast -programmet

Miracast är en av de mest efterfrågade teknikerna. Detta är en helt ny standard för trådlös anslutning, som är baserad på användning av en annan teknik - Wi -Fi Direct. Utvecklarna stod inför uppgiften att förenkla de redan befintliga möjligheterna att visa bilder från telefonen på TV -skärmen. Vi lyckades göra innovativa utvecklingar och sedan omsätta dem i praktiken.

Ägare av smartphones, vars utrustning stöder denna teknik, kan överföra bilden till den stora skärmen utan problem . För att aktivera behöver du bara trycka på pekskärmen ett par gånger. Synkroniseringen av de använda enheterna är snabb och utan många inställningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att inte slösa tid rekommenderas användaren först att se till att tekniken stöder trådlös dataöverföring till TV -skärmen. Alla Android -modeller stöder inte den här funktionen. Om det här är en mellanklass telefon eller en billig enhet, är det osannolikt att den kommer att kunna ansluta via Miracast.

På smarttelefonen måste du gå till inställningarna, det finns en post "Broadcast" eller "Wireless display " … Allt beror på modellen på utrustningen som används. Det angivna objektet aktiveras manuellt, och om det inte finns det är telefonmodellen inte lämplig för denna typ av anslutning. Mer information om tillgängligheten för en sådan funktion finns i snabbinställningsmenyn, som finns i avsnittet som ansvarar för operativsystemmeddelanden. Vanligtvis är funktionen inte tillgänglig på de telefoner där det inte finns något sätt att ansluta via Wi-Fi.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att aktivera trådlös kommunikation på en Samsung -TV måste du hitta det objekt på fjärrkontrollen som är ansvarig för att ställa in typen av signalkälla. Där är användaren intresserad av skärmspegling. Vissa modeller från denna tillverkare ger ytterligare alternativ genom vilka det blir möjligt att aktivera skärmspegling.

På LG -TV -apparater aktiveras Miracast via inställningarna och alternativet "Nätverk ". Om du använder Sony -utrustning väljs källan via fjärrkontrollen. Rulla ner till objektet "Dubblering". Det trådlösa nätverket är aktiverat på TV: n och telefonen måste vara aktiv. Allt ser mycket enklare ut med Philips -modeller.

I inställningarna anger du nätverksparametrarna och aktiverar sedan Wi-Fi.

Bild
Bild

Det är värt att komma ihåg att tillverkare, när de släpper nya modeller på marknaden, ofta gör ändringar på dessa punkter. Men i allmänhet förblir anslutningsproceduren densamma. Tekniken för att överföra bilder till TV -skärmen har sina egna egenskaper. Först och främst inkluderar de Wi-Fi. Efter det kan du överföra data på ett av två tillgängliga sätt.

Det finns ett "Skärm" -objekt i gadgetinställningarna . Genom att klicka på den kan användaren se en lista över enheter som är redo att ansluta. Efter att ha klickat på telefonskärmen startar anslutningen. Du får vänta lite. Det händer också att TV: n ber om tillstånd att ansluta. Du behöver bara markera motsvarande ruta.

En annan metod innebär att du använder en snabblista för åtgärder. I den hittar de en undersektion med aviseringar från operativsystemet och väljer sedan "Broadcast" -objektet. När anslutningskällan hittas kan du börja använda den . Dessa åtgärder är tillräckligt för att visa bilden från telefonen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

DLNA

Denna teknik används inte bara för att kombinera en telefon och en TV. Den används framgångsrikt när det är nödvändigt att länka ihop två datorer, smartphones eller bärbara datorer. En av de främsta fördelarna är frånvaron av onödiga ledningar, som bara tar plats och förstör rummets utseende . Det blev möjligt att förena alla enheter genom att skapa ett enda lokalt nätverk.

Det nödvändiga innehållet överförs snabbt, bilden är tydlig . Användare älskar tekniken för sin fullständiga automatisering. Inställningarna ställs in oberoende, varför en person inte behöver särskild kunskap inom programvara. Jämfört med det tidigare beskrivna Miracast är det en signifikant skillnad - den begränsade uppfattningen. Vad menas med detta?

Bild
Bild

Om skärmen är helt duplicerad med Miracast återskapas bara filen markerad av användaren med DLNA . För att ansluta telefonen till din TV måste du först se till att båda enheterna använder samma Wi-Fi-nätverk. I det andra steget måste du starta DLNA -programvara - det kommer att skanna de använda prylarna. Välj en TV från listrutan och öppna videon på telefonen.

Bilden överförs omedelbart.

Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta moderna användare föredrar att använda det trådlösa alternativet. Det har många fördelar som är svåra att vägra om du värdesätter det lediga utrymmet i lägenheten. Idag anses mikro-HDMI, MHL som föråldrade specifikationer, deras utvecklare kopierar dem inte på nya smartphones . I avsaknad av motsvarande modul från TV: n kan du köpa en adapter och en signalomvandlare.

Det finns många sätt att kvalitativt överföra en bild till en stor skärm, alla väljer vad han gillar . Du måste dock alltid utgå från de funktioner som gadgeten som används har.

Rekommenderad: