3D -projektorer: Välj En Modell För Ditt Hem Med En TV -tuner, Med Stöd För Full HD Och 4K LED. Hur Fungerar Det Och Hur Aktiveras Det?

Innehållsförteckning:

3D -projektorer: Välj En Modell För Ditt Hem Med En TV -tuner, Med Stöd För Full HD Och 4K LED. Hur Fungerar Det Och Hur Aktiveras Det?
3D -projektorer: Välj En Modell För Ditt Hem Med En TV -tuner, Med Stöd För Full HD Och 4K LED. Hur Fungerar Det Och Hur Aktiveras Det?
Anonim

Numera är biografer inte lika populära som för 30 år sedan. Men om du vill komma in i det, men du inte har tid eller möjlighet, då kan det själv komma till dig. Projektorer kan användas hemma istället för en TV, i undervisningen, vid föreläsningar eller presentationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

De första projektorerna kom in i vårt liv för länge sedan. Fram till nu har de blivit väldigt modifierade och förbättrade, de ger en helt annan bild, annorlunda än hur vi minns den. Själva 3D-projektorn är en speciell optisk enhet som skapar en naturlig bild av ett platt medelstort objekt, men på en stor skärm .… Tillkomsten av sådana enheter provocerade framväxten av bio, och nu klassificeras de som en produktiv konst.

Idag är 3D -projektorer nya universella enheter med en enkel form .… Deras mening är att förmedla en tredimensionell bild från olika vinklar. Eftersom våra ögon individuellt ser en annan bild, och tack vare den visuella analysatorn, formas den till en volymetrisk bild, då gör 3D -video detsamma med den resulterande bilden. Ett system som återger en tredimensionell bild tar emot den från olika vinklar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Naturligtvis är dessa typer av projektorer väldigt olika i sina funktionalitet och plockning … De är indelade efter sitt syfte, kan vara för hemmabio, för spel och för biografer, samt för utbildning och affärer. Dessa typer av projektorer kallas bredformat, de har olika upplösning, det vill säga fraktionen av den skapade bilden, som beror på antalet flytande kristaller och mikromirror.

Respektive, de skiljer sig åt i vikt och parametrar . De kan vara stationära med stora dimensioner och väga från 18 till 40 kg, mycket små och liknande en mobiltelefon, samt medelstora storlekar som kan bäras för hand.

De kan utrustas med ytterligare teknik som en 4K LED- eller Full HD -tuner. De skiljer sig åt i bildförhållande, ljusstyrka och andra parametrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Bland de tillverkare som sysslar med produktion och försäljning av denna typ av projektorer kan man särskilja företaget Xiaomi … Det är ganska ungt, grundat 2010. Dess skapare var Lei Jun och flera av hans betrodda partners. Företagets huvudaktivitet är tillverkning av smartphones.

Men förutom detta implementeras det också i olika riktningar, till exempel vid produktion av projektorer. Filmprojektor Xiaomi MiJia laserprojektions -TV Är en mångsidig enhet som kan användas både hemma och för att lära elever. Den väger 7 kg och har följande mått: höjd 88 mm, bredd 410 mm och djup 291 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enheten är utrustad med manuell fokusering. Har Android -operativsystem och DPL -matris. Utrustad med en laser-LED-urladdningslampa med en livslängd på 25 000 timmar med en ljusstyrka på 5 000 lumen. Det statiska kontrastförhållandet är 3: 1 med HDR-stöd, upplösningen är 1920 x 1080 pixlar, det stöder 16: 9 och 4: 3 bildformat och stöder Bluetooth och Wi-Fi.

RAM-minnet är 2000 MB och det inbyggda minnet är 16 GB . Det finns 4 högtalare med kompositvideokontakter. Enheten är ganska tyst, ljudnivån är 32 dB och strömförbrukningen är 250 W. Modellen är gjord i en elegant design med en kombination av svarta och vita färger. Utrustad med en kontrollpanel.

Passar perfekt in i alla interiörers design, ger en elegant volymetrisk bild.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan tillverkare av denna produkt är företaget Epson … Detta är ett världsberömt japanskt märke, vars historia började 1942. Vid den tiden specialiserade han sig på produktion av klockrörelser. Sedan var företagets huvudsakliga yrkesverksamhet utvecklingen av skrivare. Sedan 1968 började storskalig produktion av revolutionerande enheter för hem- och kontorsutskrift - det var olika skrivare av bläckstråleskrivare och laserteknik. 1989 introducerade företaget världens första LCD -projektor. I 20 år har företaget fortsatt att tillverka och förbättra projektorer med 3D -teknik, samtidigt som de uppnår naturlig färg och utmärkt bildljusstyrka.

Idag är företaget så stort att det har 106 representationskontor och filialer av företag i olika länder, där mer än 70 000 anställda arbetar. Epson har gjort ett stort bidrag till utvecklingen och skyddet av miljön på de platser där dess kontor finns.

Bild
Bild
Bild
Bild

Epson EH-TW5650 … Denna modell av videoprojektorn är avsedd för hemmabruk, utrustad med direkt- och omvänd skydd, kan installeras både på golvet och på väggen. Den väger ganska mycket - 3,4 kg. Tillverkad av vit plast med blank yta. På framsidan finns ett objektiv som har en mekaniskt styrd slutare, samt en frontmottagare som tar emot signaler från kontrollpanelen.

Denna modell kan installeras mellan åskådare, eftersom det finns en ventilationsgrill. För anslutning finns alla standard och nödvändiga kontakter, det finns en inbyggd Wi-Fi-modul med stöd för Miracast och Intel WiDi.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enheten är utrustad med en UHE -lampa, på grund av vilken ljusflödet skapas av elektroder inuti glödlampan på grund av en elektrisk urladdning. Dess livslängd är 4500 timmar i driftläge och 7500 timmar i ekonomiläge. Lampans effekt är 200 W och ljusstyrkan är 2500 lumen, det dynamiska kontrastförhållandet är 60 000: 1. Ger en underbar färgåtergivning på 1 miljard färger. Den horisontella skanningsfrekvensen är 15-80 kHz och den verkliga upplösningen är 1920 x 1080 pixlar. Stöder bildformat 16: 9, 16: 10, 4: 3. Det maximala projektionsavståndet på vilket projektorn kan användas är 3,82 m och bilddiagonalen är 0,76-7,62 m … Fokusering och zoomning görs manuellt. Projektorn kan användas i speglingsläge.

Det finns inbyggda Bluetooth- och Wi-Fi-moduler . En högtalare ger 10W ljudkraft. Det finns VGA -videokontakter och 2 HDMI -ingångar. Ljudnivån i ekonomiläget är 27 dB och i driftläget - 37 dB. Under drift förbrukar enheten 296 watt och i ekonomiläge - 227 watt. Den eleganta vita modellen har små dimensioner: höjd 122 mm, bredd 309 mm och djup 285 mm. Designad för att titta på filmer hemma, passar perfekt in i inredningen i alla rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Ytterligare tillbehör krävs för att använda alla projektormodeller. Huvudtillbehören är en bärbar eller fast skärm, ett litet bord eller ett speciellt stativ för denna installation, nödvändiga kablar respektive förlängningssladdar av önskad storlek … Först måste du placera projektorn framför skärmen så att den inte hamnar på samma horisontella linje med personen som talar samtidigt (detta är i fallet med en presentation), så att strålen ljus lyser inte i hans ansikte, och högtalaren täcker inte bilden på skärmen.

Hur slår du på projektorn? Först och främst måste du ansluta den till det elektriska nätverket och hålla den i några sekunder. När enhetens skärm värms upp kommer en fast färg att visas med entrébeteckningen i vänster eller höger hörn. Om inget syns, kontrollera om du har tagit bort linsskyddet. Alla ingångar och deras placering på fodralet i varje modell är individuella, så de måste anslutas enligt instruktionerna.

När bilden reflekteras på skärmen kan du börja justera bilden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika modeller har olika funktionella egenskaper , men för att skapa en bra bild kommer vi att använda grundläggande och särskilt viktiga. Dessa är att justera bildens eller bildens storlek, ändra lutningen, fokusera och korrigera horisontella och vinkelräta trapezoider.

Angående anpassning skalning , då är den oftast placerad nära videoprojektorns lins. Om denna inställning inte är tillräcklig kan du flytta projektorn bakåt för att förstora bilden, eller omvänt flytta den framåt för att sänka projektionsparametrarna. Sedan kan du justera bilden genom att zooma eller fokusera . Du kan använda fokusringen för att justera fokus. Vrid den åt ena hållet och den andra för att få den tydligaste bilden. Var uppmärksam just nu på textens skick och utseende på skärmen. Den måste ha en tydlig bild. Denna fokusering bör göras efter varje ändring av enhetens plats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att justera lutningsvinkel , kan du höja eller sänka enhetens framsida, om detta inte räcker kan du sätta något för att öka lutningen. Justering av de horisontella keystone -felen är nödvändig när projektorns vinkel är stor eller låg. Samtidigt expanderar bildramen på skärmen uppåt eller nedåt. … Genom att ändra den vinkelräta keystone -förvrängningen balanseras avsaknaden av centrering av projektorbilden … Platsen för dessa inställningar kan vara i biografinställningsmenyn eller på frontpanelen som knappar.

Efter att ha använt projektorn, se till att stänga av den ordentligt .… Efter avslutad visning måste du vänta några minuter tills det svalnar. Koppla först från nätverket. Stäng sedan det rörliga linsskyddet eller skruva fast det avtagbara linsskyddet på det.

Förvara enheten och alla nödvändiga sladdar i den avsedda transportbehållaren och utom räckhåll för barn.

Rekommenderad: