Actionkameror (49 Foton): Vilken Videokamera Ska Du Välja? Vad är Det Och Vad är De Till För? Kameror För En Amatör Och Andra Modeller, Jämförelse Och Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Actionkameror (49 Foton): Vilken Videokamera Ska Du Välja? Vad är Det Och Vad är De Till För? Kameror För En Amatör Och Andra Modeller, Jämförelse Och Recensioner

Video: Actionkameror (49 Foton): Vilken Videokamera Ska Du Välja? Vad är Det Och Vad är De Till För? Kameror För En Amatör Och Andra Modeller, Jämförelse Och Recensioner
Video: How to use the 4k Action Camera Tutorial! 2024, April
Actionkameror (49 Foton): Vilken Videokamera Ska Du Välja? Vad är Det Och Vad är De Till För? Kameror För En Amatör Och Andra Modeller, Jämförelse Och Recensioner
Actionkameror (49 Foton): Vilken Videokamera Ska Du Välja? Vad är Det Och Vad är De Till För? Kameror För En Amatör Och Andra Modeller, Jämförelse Och Recensioner
Anonim

Actionkameror har vunnit enorm popularitet bland utomhusentusiaster. Resenärer, extrema idrottare, videobloggare och turister vet inte bara vad det är och vad de är till för, utan använder också aktivt denna enhet för sitt avsedda ändamål. När du bestämmer vilken videokamera du ska välja bör du först studera jämförelsen av de bästa modellerna och recensionerna - detta kommer att undvika irriterande misstag även för nybörjare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är det och vad är det för?

En actionkamera är en speciell enhet för att ta bilder under extrema förhållanden . Den skiljer sig från sina klassiska motsvarigheter i närvaro av en kompakt kropp, utmärkt bildstabilisering och en bred betraktningsvinkel. Namnet på prylen definierar fullt ut dess funktion: handling på engelska betyder "handling". Detta är en videokamera för fotografering i farten.

Till skillnad från konventionell teknik har denna teknik ett stationärt fäste - på styret på en cykel, kläder, hjälm, handled och ibland till och med inbyggt i glasögon.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast ser en actionkamera ut som ett kompakt monoblock med ett objektiv på framsidan eller framsidan av kroppen . Den är avsedd för fotografering "på språng", på resande fot, när det är omöjligt att spendera mycket tid för lång fokusering eller justeringar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är det perfekta verktyget för att fånga stunts, sportprestationer och onlinerapportering om video . Setet levereras vanligtvis med ett skyddshölje som kan skydda komplex utrustning från smuts, fukt och andra yttre påverkan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enheten levereras vanligtvis med ett ultravidvinkelobjektiv med ökat skärpedjup. I detta fall behöver tekniken inte autofokus, och modeller med två fish-eye-kameror ("fisheye") gör det möjligt att få en sfärisk vy. Sådana enheter fungerar nästan autonomt, de kan skapa både videor i 4K -kvalitet och fotografier. Minnet kan vara inbyggt eller externt med microSD-kort, vissa modeller är utrustade med en Wi-Fi-modul.

Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss beskriva de främsta fördelarna med actionkameror

  1. Kompaktitet och låg vikt . De är verkligen små, väger mindre än 100 g, vilket är mycket viktigt under förhållanden när övervikt visar sig vara kritisk. När du hoppar med fallskärm och gör svindlande stunts på en cykel, kommer en sådan pryl inte att bli ett ytterligare hinder.
  2. Hög grad av skydd . När du använder aquabox med en actionkamera kan du dyka till ett djup av 60 m. Utan extra skydd tål den lätt skakningar, för höga eller låga temperaturer, stötar och hög luftfuktighet.
  3. Hög anpassningsförmåga . Med actionkameran kan du få en högkvalitativ bild på grund av användning av digitala stabiliseringssystem och speciella lägen för natten eller dåliga siktförhållanden.
  4. Betraktningsvinkel i intervallet 90-170 grader . Detta gör att du kan utesluta bildandet av "döda zoner" vid fotografering, ökar bildens täckning. Detta är viktigt eftersom operatören praktiskt taget inte har någon kontroll över filmningsprocessen.
  5. Hög skrivhastighet . I toppmodeller når den 240 bilder per sekund. Detta är en värdefull kvalitet för fans av extrema sporter, eftersom den låter dig spela in en serie rörelser eller spela in slowmotion -videor.
  6. Bekväm att fästa . Actionkameror är anpassade för att fixeras på nästan vilken yta som helst. De kan fästas på en drönare, monterad på en bilskärm, motorcykel eller cykelstyr, hjälm, plagg.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också nackdelar med egenskaperna hos en sådan kompakt teknik. Actionkameror har en begränsad batteritid - vanligtvis håller batteriet i 2 timmar kontinuerlig användning.

Och även under användning av kameran kan bristen på fullständig åtkomst till zoomfunktionerna och de avkortade möjligheterna att ändra inställningar störa.

Bild
Bild

Vid fotografering på natten minskar actionkameror ofta videokvaliteten, dessutom är de till liten nytta för att ta foton . Och ändå, enligt ägarnas recensioner, köper sådana enheter sig verkligen.

Bild
Bild

Var används de?

Användningsområdena för actionkameror är ganska olika. De används för filmning, särskilt där action sker med många dynamiska scener. Vissa regissörer klarar sig bara med en actionkamera. De minsta modellerna ersätter ofta DVR: en i bilen . Dessutom används de på annan typ av utrustning - från terränghjulingar till cyklar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vid dykning, vid dykning till ett djup av högst 60 m, kan actionkameror hjälpa dig att hantera fotografering eller skapa videor . Denna teknik används särskilt ofta på platser med ett stort antal fiskar och marina djur. Genom att lägga till en monopod på land kan kameran enkelt anpassas för reportagefotografering.

Detta är praktiskt när du reser eller vloggar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Actionkameraens huvudsakliga tillämpningsområde är fortfarande inom extremsport . Här används den i fallskärmshoppning, motorcykelprov, freestyle och när du utför tricks. Även de snabbaste händelserna fångas på ett tillförlitligt sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom, det finns också ganska ovanliga sätt att använda actionkameror . Till exempel används de som en videobabyvakt med bildspårning via en mobiltelefon om det finns en Wi-Fi-modul. Vid jakt eller under sökning är den här enheten ansluten till hundens halsband.

Bild
Bild

Översikt över arter

Det finns många typer av actionkameror som kan vara lämpliga för amatören att skjuta i rörelse. Beroende på preferenser och specifika önskemål kan detta vara en modell med optisk bildstabilisering eller med ett stort batteri, vidvinkel eller sport. Om storleken spelar någon roll är en minikamera det bästa valet.

För ljudinspelning är det bättre att välja en modell med en extern mikrofon, för användning som videoinspelare - med zoom, GPS och Wi -Fi.

Bild
Bild

Att jämföra olika typer av actionkameror hjälper till att förstå exakt hur vart och ett av alternativen fungerar . Trots de allmänna funktionerna har de fortfarande ganska uppenbara skillnader som förtjänar en separat beskrivning.

Bild
Bild

Klassisk

Klassiska actionkameror är mångsidiga och kompakta. Deras särdrag är:

  • enkel att fästa;
  • en mängd olika komponenter;
  • bildstabilisering;
  • betraktningsvinkel 120-170 grader;
  • stötsäkert hus.

Modeller av grundtypen är praktiska för att skjuta små klipp, tricks, de kan monteras på sportutrustning. Vid seriös fotografering är synvinkeln kanske inte tillräckligt stor.

Bild
Bild
Bild
Bild

För panoramafotografering

Actionkameror med ett 360-graders synfält skapar en "närvarokänsla" under fotografering. Samtidigt förblir operatören bakom ramen, vilket gör det möjligt att se till att det inte finns några störningar i linsen. Det finns två av dem i modeller för panoramafotografering, alla med ett vidvinkelobjektiv. 360 -gradersvy är efterfrågad när du skapar video i luften, i bergen, på vågorna - där det är viktigast . Videoinnehåll som tagits med panoramakameror riktar sig mot visning med glasögon eller virtual reality -hjälmar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med nattläge

Actionkameror med nattfotografering gör att du kan fortsätta spela in video även efter dagsljus. Graden av dimning kan vara från skymning till fullständigt mörker: känslighetsnivån varierar beroende på modell . Omgivande ljus används ofta när nattläge är på. Dessutom finns det kameror som använder infraröd eller ultraviolett strålning. Att välja rätt lösning beror på din budget och preferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild

För quadcopter

Med hjälp av en actionkamera i kombination med en quadcopter kan du lösa problemet med att spela in video, och om du har en Wi-Fi-modul kan du också sända den till din smartphone. Många fans av självmontering av drönare föredrar att köpa ytterligare utrustning. Förutom, vissa quadcopters är inte inledningsvis utrustade med kameror, de köps separat.

Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta modeller av actionkameror, som är utrustade med en fäste på en drönare, är utrustade med andra adaptrar . - för hjälmar, roder (fästet säljs med en vattentät låda ingår). Detta är praktiskt om ägarens intressen inte är begränsade till flygfotografering. Wi-Fi-modulen anses vara ett måste-tillägg-även med ett signalmottagningsområde på upp till 50 m kan du styra på och av enheten från en smartphone.

Vissa modeller har ett liveströmningsläge, vilket är lämpligt för FPV -kontroll.

Bild
Bild

I form av glasögon

Ultrakompakta actionkameror inrymda i speciella skyddsglasögon är den perfekta lösningen för att fånga förstapersonsfilmer. Med sådana modeller är händerna fria, operatören behöver inte välja fästelement . Detta designalternativ är särskilt efterfrågat inom professionell eller amatörsport. Linsen är oftast placerad i området över bron ovanför näsbron; ljudinspelning tillhandahålls inte. Kameror med glasögon har de mest blygsamma tekniska egenskaperna, trots deras futurism.

Bild
Bild

Populära modeller

Utbudet av actionkameror är ganska varierat. Bland dem finns det alternativ för utrustning från Kina, liksom mer prestigefyllda amerikanska eller europeiska märken med imponerande egenskaper. Bland de mest populära är flera modeller.

GoPro Hero7 CHDHX-701 . Världens mest kända actionkameraserie, i nästa inkarnation, tar 4K -video med upp till 240 fps. Det behöver inte mekanisk stabilisering, och med superfotofunktionen ser även statiska bilder ljusa och tydliga ut. Kameran är idealisk för livestreaming och har ett vattentätt stötsäkert hölje.

Bild
Bild

Sony HDR-AS300R . Modellen i ett kompakt, ergonomiskt fodral är en premiumprodukt. Inkluderar fästen på hjälm, cykelstyr, fjärrkontroll, vattenlåda. Ger ett optiskt bildstabiliseringssystem, ett stort batteri, en plats för microSD-kort, en Wi-Fi-modul och en extern mikrofonanslutning. Enheten väger 109 g.

Bild
Bild

AC Robin Zed5 . Modell i en klassisk kompakt kaross med en matrisstabilisator. Den har ett 170-graders synfält, kan spela in 4K-video, men maxhastigheten på 120 fps uppnås vid 1080p. Modellen är utrustad med professionella iSHOXS -fästen, en extern mikrofon.

Bild
Bild

Xiaomi YI action 4K . Actionkamera från Kina med bra funktionalitet, men begränsad grundkonfiguration. Den innehåller bara en monopod och en fjärrkontroll. Kameran väger 95 g, har en 155-graders betraktningsvinkel, har en Wi-Fi-modul och en pekskärm.

Bild
Bild

Sjcam SJ4000 wifi 2.0 . Actionkamera för fotografering från drönare, dykning under vattnet och andra aktiviteter. I närvaro av en 2-tums skärm, Wi-Fi-modul, rörelsedetektor, time-lapse-funktion, men bildhastigheten är begränsad till 30 per sekund. Modellen har en betraktningsvinkel på 170 grader, enheten väger bara 46 g.

Bild
Bild

Färgschemat är också ganska varierat. Det vita fodralet är inte särskilt praktiskt, men de silver- och svarta modellerna är de mest populära bland köpare.

Komponenter

Att hitta rätt tillbehör för actionkameror är en process som operatören helt enkelt inte kan undvika. Bland de nödvändiga komponenterna är den första aquaboxen - ett vattentätt fodral för dykning och extrema driftförhållanden . Dessutom kan ett silikonfodral användas till vardags för att skydda linsen mot skador, repor och stötar. Ett utbytbart batteri är också värt att ta hand om.

Bild
Bild
Bild
Bild

Andra användbara tillbehör inkluderar:

  • spindelstativ;
  • huvudfäste;
  • sugklipp (för att fungera i videobandspelarens läge);
  • styrklämma;
  • en uppsättning självhäftande dynor;
  • svängbart armband för att bära på handleden.
Bild
Bild

Beroende på fotograferingsmetoden kan uppsättningen nödvändiga tillbehör kompletteras . Till exempel kräver statiskt arbete ett stativ och en extern mikrofon. För att skapa selfies eller videorapporter används ett monopodstativ med en knapp eller en extern fjärrkontroll.

Ett flottör för kameran och objektivfilter hjälper dig att fotografera på vattnet mer effektivt.

Bild
Bild

Hur väljer man rätt?

Att välja en actionkamera kan vara en stor utmaning om du inte får det så seriöst som möjligt. Recensioner av många modeller är motsägelsefulla, så det är bättre att inte bara lita på åsikter från fans av ett visst märke, utan också att överväga specifika parametrar och egenskaper. De viktigaste parametrarna kan markeras.

  1. Skrovskydd . För extrema sporter är denna faktor grundläggande. Om du måste skjuta i "stenjungeln" i en storstad, är det bättre att ge företräde åt en metallkropp av aluminiumlegeringar eller en kombination av polyuretan med andra material. Modeller i ett slagfast plastskal måste dessutom skyddas med lock, särskilt om de ska tas bort i kylan.
  2. Bildfrekvens . Det påverkar avsevärt kvaliteten på videoinspelningen. Ju högre denna indikator, desto mjukare och mjukare blir den dynamiska bilden på skärmen. Men samma faktor påverkar hastigheten på batteriförbrukningen - ibland är det värt att offra för höga priser eller omedelbart köpa ett utbytbart batteri.
  3. Displayens närvaro . Det är absolut nödvändigt för vloggning eller filmning, eftersom det låter dig snabbt granska bilderna, mer exakt välja vinkeln. I det här fallet är en enhet med en flytande kristallfärgskärm det bästa valet. Men skärmen är valfri, dessutom ökar den märkbart enhetens vikt och dimensioner. De minsta actionkamerorna kan konfigureras och matas ut direkt till en smartphone.
  4. Batteriets livslängd . Det kan komma som en obehaglig överraskning för en nybörjare att litiumjonbatteriet är helt urladdat efter bara 2 timmars drift. Om du planerar att spela in längre videor bör du vara uppmärksam på möjligheten att köpa ett extra batteri tillsammans med kameran.
  5. Minne . Den inbyggda kan lagra upp till 32 GB video - tillräckligt för 3 timmars kontinuerlig fotografering. Men mycket viktigare är stödet från externa medier. Med det blir det mycket lättare att utöka teknikens möjligheter. Det är denna faktor som du bör vara uppmärksam på när du väljer.
  6. Användbara alternativ . GPS-sensorn är användbar för att fixa fotograferingens geografiska läge, G-sensorn är helt enkelt oersättlig för att automatiskt starta inspelning när du börjar flytta. Andra användbara alternativ inkluderar en HDMI -kontakt för utmatning av video till en stor TV -skärm via kabel och en fjärrkontroll.
  7. Utnämning . För cykling, snowboard, skidåkning eller bergsklättring är actionkameror i form av glasögon med förstapersonsskytte mer lämpliga. För andra extrema sporter kan du välja från standardserien. Alternativ med panoramautsikt är lämpliga för inspelning av video för sändning och visning på enheter med skapande av virtual reality.
  8. Lov . Att betala för mycket för 4K är inte alltid lämpligt. För de flesta videor är 1920 × 1080 tillräckligt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att överväga det Nybörjare behöver helt enkelt inte många av en actionkameras funktioner . Om målet inte är att skapa videoinnehåll på filmfestivalernas nivå kan du överge skärmen, vilket gör strukturen tyngre och ökar dess dimensioner. En inspelningshastighet på 60 bilder per minut är också tillräcklig.

Vad du inte ska spara på är batteriets kapacitet och hållarens styrka.

Bild
Bild

Hur man använder?

När du använder en actionkamera måste du följa vissa regler. Första gången du slår på gadgeten måste du konfigurera den. Trots de generella skillnaderna mellan modellerna är driftsprinciperna i detta skede praktiskt taget desamma. För att konfigurera och köra tekniken korrekt är det värt att följa rekommendationer från specialister.

  1. När du använder den första gången sätter du i batteriet och minneskortet . Det är absolut nödvändigt att ladda batteriet, för detta finns en speciell enhet i satsen. Ibland sätter tillverkare bara in en USB -kabel. I det här fallet måste du använda lämplig port på den bärbara datorn eller köpa en adapter. Fortsätt det första laddningsförfarandet tills indikationssignalerna på fodralet ändras.
  2. Ström på . Det utförs med en speciell knapp på kroppen. När kameran är på kan du välja språk och titta på tränings- eller reklamskärmsläckare från tillverkaren. På vissa modeller utan skärm kan du bara starta installationen efter att du har parat ihop med en smartphone eller annan mobil enhet.
  3. Utforska menyn . Visa tillgängliga lägen, inställningar - ibland används kugghjulsikonen för beteckning. Det är bättre att förstå dem innan aktiv användning av tekniken. Premiummodellerna kan ha avancerade inställningar som gör att du kan upprätta en trådlös anslutning eller låsa skärmen, ändra vitbalansen och välja olika lägen.
  4. Om det finns en fjärrkontroll, upprätta en anslutning till den .
  5. Installera och aktivera mobilappen på din smartphone . Ibland kan du komma åt inställningar som inte är tillgängliga i den vanliga menyn. Till exempel redigera videor, skicka material till sociala nätverk, sända innehåll. Anslutningen utförs via applikationen med detektion och sökning efter en ny enhet - actionkameran måste vara påslagen, sedan måste du följa anvisningarna på skärmen.
  6. Master management . Det görs bäst med fysiska knappar, men de kommer att vara värdelösa under vattnet eller när du placerar enheten på en hjälm eller kläder. Från fjärrkontrollen eller smarttelefonen kan du börja fotografera utan att röra kroppen. Och du kan också använda körläget (med automatisk start), röststyrning.
  7. Välj en monteringsmetod . Fisheye-objektivet ger vidvinkelfotografering. Den kan fästas på kroppen, huvudet, hjälmen. För extrema aktiviteter bör du alltid använda aqua box.
  8. Välj det optimala läget . Oftast använder actionkameror som används som videobandspelare loopinspelning med en viss längd på videon - 1, 3, 5 eller 10 minuter vardera. Det är värt att överväga att den mest populära längden är medellång, det är dessa videor som är mest populära. Detta läge är särskilt bekvämt för idrottare, eftersom det låter dig ställa in en timer.
  9. Behärska effekterna . Populära slowmotion -videor kan spelas in med den högsta bildhastigheten. Om du väljer en time-lapse kan du göra en mycket snabb ramändring genom att limma de tagna fotona. Valet av fotograferingsfrekvens beror på motivets hastighet - ju sällan bilden ändras, desto längre blir intervallet.
  10. Anslut till PC eller TV . Om du har en HDMI -kabel kan du använda den. Via USB kan du ansluta till en dator eller bärbar dator för att ladda batteriet eller kopiera filer (när enheten sätts i masslagringsläge).
Bild
Bild

Att använda en actionkamera är inte för svårt. Även en nybörjare kan behärska skytte, men det är bättre att ta reda på inställningarna i förväg . Under drift kan det helt enkelt inte finnas tid kvar för detta.

Rekommenderad: