Mikrofoner För Bloggare: Val Av Mikrofoner För Filmning På YouTube. Typer Och Bästa Modeller För Nybörjare Youtubers Och Videobloggare

Innehållsförteckning:

Video: Mikrofoner För Bloggare: Val Av Mikrofoner För Filmning På YouTube. Typer Och Bästa Modeller För Nybörjare Youtubers Och Videobloggare

Video: Mikrofoner För Bloggare: Val Av Mikrofoner För Filmning På YouTube. Typer Och Bästa Modeller För Nybörjare Youtubers Och Videobloggare
Video: De 4 bästa BILLIGA mikrofonerna 2018 2024, Mars
Mikrofoner För Bloggare: Val Av Mikrofoner För Filmning På YouTube. Typer Och Bästa Modeller För Nybörjare Youtubers Och Videobloggare
Mikrofoner För Bloggare: Val Av Mikrofoner För Filmning På YouTube. Typer Och Bästa Modeller För Nybörjare Youtubers Och Videobloggare
Anonim

Videobloggning är en populär aktivitet. Många strävar efter att bli proffs inom detta område och försörja sig på detta sätt. Man bör komma ihåg att för sådant arbete måste du köpa lämplig utrustning: åtminstone en videokamera och en mikrofon. Idag i vår artikel kommer vi att prata om hur man väljer rätt mikrofon för videobloggning, vilka modeller du bör vara uppmärksam på.

Funktioner och krav

En mikrofon för en YouTube -bloggare är en viktig teknisk enhet som är nödvändig för att filma en video. Vart i för en nybörjare youtuber är det viktigt att välja en enhet som skulle ha ett idealiskt värde för pengarna.

En funktionell och modern enhet hjälper dig att göra din hobby till ett yrke, eftersom det tar dina videor till en ny kvalitetsnivå.

Mikrofonen är lika viktig som videokameran.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt av arter

Det finns flera typer av mikrofoner på marknaden. Oftast används 2 av dem.

Kondensor

Dessa mikrofoner är mycket känsliga för ljudkällan. Följaktligen kan de förmedla de minsta detaljerna och nyanserna. För det För att enheten ska fungera fullt ut är det nödvändigt att tillhandahålla en 48 volt strömförsörjning för dem … Detta sätt att äta kallas fantom. Fantomström kan levereras via dedikerade enheter som en mixer eller ljudkort.

När du köper en kondensator, tänk på att du måste vara i ett särskilt utrustat rum för ljudinspelning för att kunna använda den. Som tidigare nämnts är enheten mottaglig för det tystaste och mest subtila bakgrundsbruset (det tar till exempel ekon).

Därför måste rummet där du spelar in ljud ha ett högkvalitativt och pålitligt ljudisoleringssystem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dynamisk

Om du inte har ett specialutrustat rum till ditt förfogande är det bättre att välja en dynamisk mikrofon. De kräver inte ytterligare fantomförsörjning, varför många användare föredrar just den här versionen. Samtidigt följer det känslighetsindex för dynamiska enheter är mycket lägre än kondensatortyper … Denna egenskap hos enheten är användbar i situationer där du inte kan bli av med bakgrundsbruset 100%.

Dynamiska aggregat används för radio, sångkonserter och podcast.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bästa bästa modellerna

Det är mycket viktigt att välja en kvalitetsmikrofon för att blogga. Det är särskilt svårt för en nybörjare bloggare att göra detta. Idag i vår artikel kommer vi att titta på de mest populära mikrofonmodellerna från olika priskategorier.

Budget

Bland de billiga mikrofonerna som kan användas för att blogga bör man lyfta fram modell BM-800 . I utseende liknar det en kvalitetsenhet som är avsedd för studioinspelning. Samtidigt är kostnaden ganska demokratisk och överstiger inte $ 30. Standardpaketet, förutom huvudenheten, innehåller också ett pålitligt och hållbart popfilter av järn, en kabel av XLR-typ, en ljudadapter av USB-typ samt ett plastfäste och en stång. Enheten tillhör kategorin elektretmikrofoner.

För enhetens fulla funktion krävs en fantomeffekt på 48 volt .… Samtidigt fungerar inte ett konventionellt ljudkort för den här modellen, du bör använda speciella ljudkort-dummy. Mängden brus under ljudinspelning beror på känslighetsindex, som i sin tur står i direkt proportion till spänningsindexet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mellanprissegment

Populär bloggmikrofonmodell - Samson meteormikrofon , avser mellanslagssegmentet. Till utseendet är enheten snygg och estetiskt tilltalande, och också ganska liten. Följaktligen kan den enkelt transporteras från plats till plats. Enheten levereras med en USB -kabel, en väska och en bruksanvisning.

Designfunktionerna i modellen inkluderar närvaron av ett inbyggt stativ. För extern konstruktion har tillverkaren dessutom tillhandahållit närvaron av en tråd. För användarens bekvämlighet har tillverkaren tillhandahållit en speciell ljusindikator, tack vare vilken du kan ta reda på om överbelastning … Det finns också en volymkontroll och en ljudknapp. Det finns ett hörlursuttag och en port genom vilken en mikrofon kan anslutas till en dator.

Modellen kan klassificeras som kondensatormikrofoner, och det finns också ett speciellt kardioiddiagram.

Bild
Bild
Bild
Bild

Premiumklass

Premium mikrofon - AT2020USB + , det är ganska dyrt och är bara lämpligt för de människor som är seriösa med att utveckla sin blogg. Denna enhet kan kallas en studioenhet, den har en USB -kontakt, som är avsedd för digital inspelning av sång, samt tal. Dessutom inspelningsprocessen kan utföras under nästan alla förhållanden.

Mikrofonen är utformad med ett hörlursuttag, tack vare vilket du kan övervaka den inkommande signalen. Det finns också en volymkontroll och en mixtypskontroll. Du kan ansluta mikrofonen till ljudutrustningen via USB -kontakten och den blå indikatorn ska lysa - så att du förstår att modellen har börjat fungera.

Enheten väger 386 gram. Mikrofonen kan ta upp ljudvågor som sträcker sig från 20 Hz till 20 000 Hz … Beroende på din ekonomiska förmåga kan du alltså köpa olika mikrofoner som har olika funktioner.

Utvärdera noggrant dina möjligheter innan du köper den eller den modellen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Det finns flera viktiga faktorer att tänka på när du väljer en mikrofon för din författarblogg. Låt oss överväga de viktigaste.

Tillverkare . Idag kan du på den ryska marknaden för ljudinspelningsutrustning hitta mikrofoner producerade av både inhemska och utländska företag. Nästan alla företag som specialiserat sig på tillverkning av utrustning tillverkar också mikrofoner. Således kan det vara ganska svårt för en oerfaren köpare att navigera i en sådan sort. Experter rekommenderar att nybörjare riktar uppmärksamheten mot beprövade och välrenommerade företag bland användare. Saken är att så stora företag ständigt utsätts för olika typer av kontroller och revisioner.

Följaktligen kan du vara säker på att den uppfyller alla internationella standarder och uppfyller de högsta tekniska kraven när du köper en produkt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Pris . Som vi kunde se finns det i alla priskategorier mikrofonmodeller som är lämpliga för att behålla författarens block. Därför bör du fokusera på dina materiella förmågor.

Bild
Bild

Funktioner . På grund av det stora utbudet av mikrofonmodeller strävar varje tillverkare efter att skapa utrustning av högsta kvalitet som lämpar sig för en mängd olika uppgifter. Så vissa enheter är gjorda speciellt för studioinspelning, andra behövs för att genomföra massföreläsningar och konferenser, och ytterligare andra är lämpliga för amatör- och hemmabruk. När du väljer en mikrofon, var noga med att bekanta dig med dess funktionalitet - vanligtvis beskrivs sådana egenskaper i bruksanvisningen.

Var uppmärksam på faktorer som känslighet, uppfattat frekvensområde, maximal volym, etc.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exteriör design . Om du är författare till en Youtube -kanal, är det hög sannolikhet att din mikrofon kommer att synas i ramen för tittarna.

Följaktligen bör du föredra estetiskt tilltalande enheter med modern design.

Bild
Bild

Livstid . I detta avseende bör garantiperioden utvärderas först. Detta är en tidsperiod under vilken tillverkaren garanterar gratis byte eller reparation av enheten vid eventuella fel.

Bild
Bild

Försäljare . Köp mikrofoner endast från betrodda säljare: i företagsbutiker, officiella återförsäljare eller på företagets webbplatser. I det här fallet kan du vara säker på att du har att göra med en god tro säljare, och inte med en bedragare. Du kommer att köpa en märkesenhet, inte en falsk.

Rekommenderad: