Mikrofoner För Bärbar Dator: Externa Modeller Med USB -kontakt Och Trådlösa Mikrofoner, Sorter Och Tips För Att Välja

Innehållsförteckning:

Video: Mikrofoner För Bärbar Dator: Externa Modeller Med USB -kontakt Och Trådlösa Mikrofoner, Sorter Och Tips För Att Välja

Video: Mikrofoner För Bärbar Dator: Externa Modeller Med USB -kontakt Och Trådlösa Mikrofoner, Sorter Och Tips För Att Välja
Video: How to connect a wireless microphone to a laptop 2024, April
Mikrofoner För Bärbar Dator: Externa Modeller Med USB -kontakt Och Trådlösa Mikrofoner, Sorter Och Tips För Att Välja
Mikrofoner För Bärbar Dator: Externa Modeller Med USB -kontakt Och Trådlösa Mikrofoner, Sorter Och Tips För Att Välja
Anonim

En bärbar dator är inte bara en enhet för arbete och åtkomst till Internet, det är ett riktigt multimediasystem som spelar in, redigerar, spelar upp och skickar ström av ljud- och videoinformation till andra datorer. Varje bärbar dator har en inbyggd mikrofon, vars frekvens och ljudkarakteristik är tillräckligt för att kommunicera i Skype och andra liknande program. Men om du behöver en bättre ljudbild är det bättre att köpa ytterligare ljudutrustning. Idag kommer vi att titta närmare på driftsprincipen och de viktigaste typerna av mikrofoner för en bärbar dator.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Onlineinlärning, inspelning av ljud och sändning av röstmeddelanden är vanligt nuförtiden. För det För att din prenumerant ska höra en hög, tydlig, oförvrängd röst måste du skaffa ett högkvalitativt högtalarsystem, närmare bestämt - mikrofoner . Som regel är sådan utrustning mycket billig, men du måste kunna välja rätt modell korrekt.

Beroende på typ av tillbehör kan mikrofoner vara bordsskiva eller med stativ; modeller med klämma finns tillgängliga för kläder. När det gäller driftsprincipen är mikrofoner elektroniska, dynamiska och kondensatorer. Modeller av de två första typerna av ström kräver inte, och den tredje behöver ansluta en extern källa eller ett batteri.

Av design kan de vara: hand, revers, samt bord eller huvud . Det mest kompakta alternativet är en loop -mikrofon, den är fäst på kläder, så att tekniken kan spela in ljud även om användaren rör sig aktivt eller är på gatan. Men på grund av sin lilla storlek ger sådana enheter inte rätt ljudkvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bordsskivor ge ett tydligare och djupare ljud. Som regel inkluderar deras design ett speciellt stativ, tack vare vilket de enkelt kan placeras på valfri horisontell yta. Men de har också sina nackdelar - vid inspelning måste ljudhuvudet hållas stilla, annars förändras avståndet mellan utrustningen och ljudet.

Huvudmonterade mikrofoner ofta utrustad med hårdvaruförstärkare och DAC, vilket kraftigt ökar ljudets klarhet och densitet. I sådana system är mikrofonen och hörlurarna en enda enhet, så att de kan användas för telefonsamtal, när man organiserar röstkonferenser och chattar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anslutningstyper

Moderna bärbara mikrofoner kan anslutas via tre typer av kontakter:

  • Seriell USB -port (inte att förväxla med traditionell);
  • 3,5 mm ljuduttag;
  • 6, 3 mm ljuduttag.

Det finns också trådlösa modeller. Innan du köper en mikrofon måste du definitivt titta på vilken typ av kontakter som finns på din dator, baserat på detta, välj utrustning. Det bör noteras att de flesta bärbara datorer är utrustade med en seriell USB -port, samt en 3,5 mm -kontakt. Men 6,3 mm -uttaget är en sällsynthet, även om mikrofoner med denna typ av anslutning ger ett mycket bättre ljud. Om din bärbara dator inte har en lämplig kontakt, var inte upprörd.

Du kan alltid köpa en adapter som ansluts till ett 6,3 mm ljuduttag via ett 3,5 mm -uttag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Separat är det värt att uppehålla sig vid frågan om hur man går tillväga om den bärbara datorn bara har en hörlursingång och det inte finns något mikrofonhål. Tyvärr, inte alla bärbara datorer är utrustade med två fullfjädrade kontakter, de flesta har bara en kombinerad . Som praktiken visar fungerar hörlurar som är anslutna till det här uttaget mycket bra, men mikrofoner är oftast tysta. I det här fallet kan du antingen köpa en speciell adapter (detta är praktiskt och ganska billigt) eller installera ett externt ljudkort - det tar upp en av de tillgängliga USB -portarna och kostar mer.

Och slutligen Tänk på tekniken för att direkt ansluta en mikrofon till en bärbar dator . Vid första anblicken kan det tyckas att det inte finns något komplicerat här - sätt bara in tråden i en lämplig kontakt. Men i praktiken är detta inte alls fallet, du kommer definitivt att behöva en förare. Det bästa alternativet skulle vara att installera Plug & Play, det här programmet installerar alla nödvändiga drivrutiner automatiskt.

Om ett sådant verktyg inte står till ditt förfogande måste du installera programvaran själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellbetyg

Defender MIC- 112

Detta är en bra skrivbordsmikrofon med svanhals. Optimal för Skype -kommunikation, samt röstchattar och korta ljudmeddelanden. Det är dock inte lämpligt för videoinspelning av hög kvalitet. Bland fördelarna kan man peka ut en liten brusreducering och en demokratisk kostnad, men bullret elimineras inte helt - detta är den största nackdelen med tekniken.

Bild
Bild
Bild
Bild

Genius MIC- 01A

Denna enhet kan användas för röstverkande icke-professionella videor. Det kan minska buller och producera ett ganska klart ljud. Utrustningens känslighet är mycket hög, så det är inte nödvändigt att böja sig mot mikrofonen hela tiden under användning. Den enda nackdelen är kanske att inspelning kräver ett ganska högt och klart ljud; den här modellen är okänslig för tyst ljud.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plantronics Audio 300

Mikrofonen lockar användare med sin lakoniska minimalistiska design och sitt stora utbud av applikationer. Den kan användas för röstspel, ljudinspelning, samt konversationer och alla typer av online -presentationer . Ergonomisk design möjliggör rörlighet. De otvivelaktiga fördelarna med sådana mikrofoner inkluderar ökad känslighet, effektiv brusreducering och bra "livbarhet" med andra mikrofoner om de är anslutna till samma system.

Av nackdelarna - enheten fyller lite under inspelningen. För att neutralisera denna defekt måste du stänga av högtalarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

När du köper den optimala mikrofonmodellen för en bärbar dator måste du vara uppmärksam på följande parametrar:

  • brusreducering - enheten ska markera rösten väl och inte återge tredjepartsljud;
  • frekvensområde - den genomsnittliga personen talar i intervallet från 100 till 10 000 Hz;
  • strukturell styrka;
  • hög känslighet;
  • kompakthet;
  • riktning av signalinspelning;
  • ljudtrycksnivå.

Rekommenderad: