Lavalier -mikrofoner: Lavalier -mikrofoner För Smartphones Och Datorer, Trådlösa Modeller Med Ekodämpning

Innehållsförteckning:

Video: Lavalier -mikrofoner: Lavalier -mikrofoner För Smartphones Och Datorer, Trådlösa Modeller Med Ekodämpning

Video: Lavalier -mikrofoner: Lavalier -mikrofoner För Smartphones Och Datorer, Trådlösa Modeller Med Ekodämpning
Video: Review Wireless Mic For Smartphone 2024, April
Lavalier -mikrofoner: Lavalier -mikrofoner För Smartphones Och Datorer, Trådlösa Modeller Med Ekodämpning
Lavalier -mikrofoner: Lavalier -mikrofoner För Smartphones Och Datorer, Trådlösa Modeller Med Ekodämpning
Anonim

I den moderna världen använder många människor mikrofoner. En av de mest kompakta radiomikrofonerna är lavalier.

Vad det är?

Lavalier -mikrofonen (lavalier -mikrofon) är en enhet som programföretag, kommentatorer och videobloggare bär på halsbandet … Radio loopback -mikrofonen skiljer sig från den konventionella versionen genom att den ligger närmare munnen. Av denna anledning är inspelningen av hög kvalitet. En lavaliermikrofon är mer lämplig för filmning på en telefon eller på en kamera, men vissa spelar in video från en dator.

Av denna anledning är lavaliermikrofoner praktiska att använda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Toppmodeller

Det finns enheter som är mer efterfrågade av konsumenter och som har fått positiva recensioner

Boya BY-M1 . Enligt testresultaten anses denna modell vara en av de bästa när det gäller värde för pengarna. Denna modell kan inte kallas en professionell enhet. Först och främst är lavalier -mikrofonen lämplig för inspelning av videobloggar eller presentationer. Boya BY-M1-mikrofonen är en universell trådbunden enhet.

Bild
Bild

Ett av de vanliga mönstren är Audio-Technica ATR3350 … När det gäller dess egenskaper liknar modellen Boya BY-M1. Audio-Technica ATR3350 är det bästa valuta för pengarna. Mikrofonen har en ekodämpningsfunktion. Enheten är rundriktad, vilket innebär att inget omgivande ljud kommer att höras.

Bild
Bild

Trådlös enhet Sennheiser ME 2-US … Detta är en av representanterna för pålitliga märken. Produkten kännetecknas av sin kvalitet. Sennheiser ME 2-US är en trådlös enhet, det vill säga det finns inga problem med ledningarna. Sennheiser ME 2-US är känd som den bästa trådlösa inspelningsenheten.

Bild
Bild

Ett av de bra valen i radionslingfamiljen är mikrofonen Rode SmartLav + . Den är lämplig för smartphoneinspelning. Enheten har visat sig vara idealisk för telefoninspelning. Rode SmartLav + låter dig spela in djupt ljud. Enheten innehåller också ett system för ekodämpning.

Bild
Bild

Ett pålitligt resealternativ är SARAMONIC SR-LMX1 + . Denna enhet anses vara professionell. Själva enheten har ett system för att dämpa bakgrundsljud. Om en person reser i bergen eller nära havet, kommer den här mikrofonen att vara mycket användbar, eftersom ljudet av vågor och vinden inte kommer att höras.

Bild
Bild

En enhet är lämplig för inspelning av sång. Sennheiser ME 4-N . Detta är en mikrofon med klart kristalljud. Kvaliteten på Sennheiser ME 4-N är ganska hög, så att sång kan spelas in. Men det finns nackdelar: mikrofonen är kondensor och kardioid, vilket innebär att du behöver en viss riktning, vilket inte är särskilt bekvämt. Mikrofonen har bra känslighet och ljud.

Bild
Bild

Perfekt för presentationer MIPRO MU-53L . Denna enhet är lämplig för presentationer och offentliga tal. Köpare noterar att ljudet är jämnt och inspelningen är så naturlig som möjligt.

Bild
Bild

Urvalskriterier

För en smartphone måste du välja en mikrofon med ekodämpningsfunktion . Men inte alla modeller har en sådan funktion av den anledningen att de är riktningsfria, så främmande brus kommer tydligt att höras. Enheter har små dimensioner, fäste i form av en klädnypa (clips).

När du väljer ett tillbehör till en smartphone måste du vara uppmärksam på måtten, ljudkvaliteten och platsen för fästet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du måste också vara uppmärksam på de positioner som beskrivs nedan

  • Längd … Denna indikator bör vara inom 1,5 m - detta kommer att vara tillräckligt.
  • Mikrofonstorlek utvärderas efter köparens smak. Ju större enheten, desto bättre ljud.
  • Utrustning … Vid köp av produkten måste satsen innehålla en kabel samt ett fästelement på kläder och en vindruta.
  • Kompatibel med enheter . Vissa mikrofoner fungerar bara på datorer eller smartphones. När du köper en mikrofon till en smartphone bör du vara uppmärksam på kompatibiliteten med Android- eller IOS -system.
  • Räckvidd . Vanligtvis är det 20-20000 Hz. För att spela in en konversation räcker det dock med 60-15000 Hz.
  • Förförstärkare . Om mikrofonen har en förförstärkare kan du förstärka signalen som går till smarttelefonen upp till +40 dB / +45 dB. På vissa knapphål bör signalen försvagas. Till exempel kan Zoom IQ6 dämpas till -11 dB.

Rekommenderad: