Monoblock -luftkonditionering: Mobila Golv- Och Väggmodeller För En Lägenhet, Utan Och Med Luftkanal. Installation Och Arbetsprincip

Innehållsförteckning:

Video: Monoblock -luftkonditionering: Mobila Golv- Och Väggmodeller För En Lägenhet, Utan Och Med Luftkanal. Installation Och Arbetsprincip

Video: Monoblock -luftkonditionering: Mobila Golv- Och Väggmodeller För En Lägenhet, Utan Och Med Luftkanal. Installation Och Arbetsprincip
Video: Condenserless Air Conditioning From Powrmatic 2024, April
Monoblock -luftkonditionering: Mobila Golv- Och Väggmodeller För En Lägenhet, Utan Och Med Luftkanal. Installation Och Arbetsprincip
Monoblock -luftkonditionering: Mobila Golv- Och Väggmodeller För En Lägenhet, Utan Och Med Luftkanal. Installation Och Arbetsprincip
Anonim

Under de senaste åren har människor fått mer och mer teknik som gör livet bekvämare och enklare. Det är lätt att använda och utför funktioner istället för en person. Ett exempel är klimattekniken som gör temperaturen i huset gynnsam. Idag skulle jag vilja demontera den här typen av enheter som monoblock -luftkonditioneringar.

Bild
Bild

Funktionsprincip

Låt oss först titta på hur monoblock -enheter fungerar. Deras huvudsakliga skillnad från vanliga luftkonditioneringsapparater och delade system är deras struktur och utrustning. Godisbaren har ingen extern enhet, vilket både förenklar och komplicerar användningen. Enkelheten ligger i det faktum att en sådan struktur låter dig arbeta genom ett konventionellt nätverk.

Allt som behövs för att enheten ska fungera är att vara ansluten till elnätet . Det behövs inga installationer, installation och annat som slösar tid. Svårigheten ligger i att ventilera luft och tömma kondensat. Monoblocks behöver mer uppmärksamhet, för för deras funktion måste du rengöra filtren oftare och övervaka designen.

Bild
Bild

Freon är huvudkomponenten under driften av luftkonditioneringen. Den omvandlas till flytande tillstånd och går in i värmeväxlaren, vilket ändrar temperaturen. Eftersom moderna luftkonditioneringsapparater inte bara kan svalna utan också värma, kan värmeväxlarens funktion helt enkelt ignoreras. I detta fall kommer endast varm luft in i rummet.

Bild
Bild

Olika sorter

Monoblocks är både väggmonterade och golvmonterade. Var och en av dessa typer har fördelar och nackdelar. Så till exempel är väggmonterade lite kraftfullare och deras användning är enklare. Av nackdelarna kan man särskilja bilagor till ett ställe och en mer komplex installation.

Bild
Bild

Mobil (golv) kan transporteras . De har specialhjul som gör att du kan flytta dem. Denna funktion är lämplig för dem som har rum på motsatta sidor av huset. Till exempel är ett rum på solsidan, det andra på den skuggiga sidan. Du måste kyla det första rummet mer, det andra mindre. På så sätt kan du anpassa tekniken för dig själv.

Bild
Bild
Bild
Bild

I tur och ordning, golvanalogen har flera typer av installation … Det kan produceras genom en fönsterkanal. Med hjälp av en speciell korrugering, som hålls vid fönstret, kommer varm luft att tas bort, medan kall luft kommer att spridas i rummet. Väggmonterade motsvarigheter kommer utan luftkanal. Dess roll tas av två rör installerade i väggen. Den första slangen tar in luft, sedan kyler luftkonditioneringen och distribuerar den, och den andra tar redan det heta luftflödet ut på gatan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Minus

Om vi jämför monoblocks med fullfjädrade split system, så finns det flera nackdelar. Det första har att göra med makt. Det är helt klart att tekniken med två anpassade block kommer att bli mer kraftfull, eftersom det inre fragmentet bearbetar och kyler / värmer, och det yttre tar in en stor mängd luft och tar bort den.

Den andra nackdelen är service. Om du installerar ett delat system behöver du bara ta hand om fodralets renhet och utbytbara filter . När du använder ett monoblock måste du också ta bort varm luft och lägga kondensat någonstans. För dessa fall har vissa tillverkare utrustat sina enheter med en intern avdunstningsfunktion. Det vill säga kondensatet som rör sig längs monoblocket kommer in i ett speciellt fack, där vatten används för att driva filtren. Således sparar detta tillvägagångssätt en del el samtidigt som energieffektivitetsklassen ökar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns en annan typ av denna funktion. Kondensatet rinner direkt till värmeväxlaren och vattnet börjar avdunsta . Denna varma luft avlägsnas sedan med hjälp av en luftkanal. Det är värt att notera att de bästa monoblocksmodellerna är autonoma i detta avseende, och du behöver inte oroa dig för om du behöver tömma kondensatet. Enklare modeller har ett speciellt fack där all vätska samlas. Du behöver bara tömma det ungefär en gång varannan vecka.

Bild
Bild

En annan nackdel är funktionaliteten . Om vi överväger den tekniska utrustningen för delade system, så har de fler funktioner och driftslägen. Monoblocks har som regel bara förmågan att torka, ventilera, rikta luft och rena luften något. Delade system, å andra sidan, har mer funktionalitet när det gäller luftrening, de kan befukta det, berika det med partiklar, och tvåblocksenheter är mycket kraftfullare och har ett stort bearbetat område.

Vanliga funktioner inkluderar en timer, lufthastighetsändring, nattläge och en självdiagnosfunktion med automatisk omstart. Delade system är också mer olika när det gäller förbrukning, eftersom de kan fungera både på bränsle och el.

Bild
Bild

Monoblocks tar också lite plats. Till skillnad från kanal- eller kassettdelningssystem måste du tänka på var hela strukturen ska placeras.

fördelar

Trots att det bearbetade området för bärbara luftkonditioneringsapparater inte är mer än 35 kvm. m (förutom ganska dyra modeller), de är lämpliga för de människor som vill vara bekvämt, inte bara hemma. Den relativt lätta vikten av denna typ av anordning gör att de kan transporteras till jobbet eller dacha.

Det bör också sägas om installationen. Det är mycket enklare, och vissa modeller behöver det inte alls. Allt du behöver göra är att placera och ansluta till strömförsörjningen. För en lägenhet, ett bra alternativ om du inte ska göra hål i väggen för en luftkanal eller installera en utomhusenhet.

Bild
Bild

Förmodligen är det största pluset priset. Det är mycket mindre än för fullvärdiga luftkonditioneringsapparater. Denna teknik kommer att vara användbar på sommaren under varma dagar hemma, på jobbet eller på landet.

Bild
Bild

Modellbetyg

För tydlighetens skull vill jag göra en liten TOPP för de bästa modellerna, att döma av kvalitet och kundrecensioner.

Electrolux EACM-10HR / N3

En utmärkt modell med bra kvalitet och ett brett utbud av funktioner. Av dessa finns det ett sätt för avfuktning, ventilation och nattsömn. Kondensatet avdunstar genom en värmeväxlare och väger endast 26 kg. Denna enhet kombinerar enkel användning med ett vackert utseende. Systemet styrs via en fjärrkontroll.

När du köper får du en dräneringsslang i satsen, med vilken du kan ta bort luft . Det finns bara en fönsteradapter. Bullret som produceras under drift är något mer än 40dB, i nattläget är det ännu mindre, så den här modellen kan kallas en av de tystaste bland monoblocks. Prestandan släpar inte efter, eftersom kraften hos denna enhet är på en anständig nivå.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Royal Clima RM-M35CN-E

En luftkonditionering som kommer att tilltala dem som använder teknikens kapacitet maximalt. Denna enhet har 2 fläkthastigheter, avfuktnings- och ventilationslägen, skjutbara fönsterstänger, 24 -timmars timer och mer . Du kommer inte att bli förvirrad i ledningen, eftersom det är förståeligt och du behöver inte specialkunskap för att använda det.

Bild
Bild

Denna modell fungerar bara för kylning, men den har hög effekt och förmågan att bearbeta ett ganska stort område (för en enhet med endast ett internt block).

Electrolux EACM-13CL / N3

Redan en annan modell från en skandinavisk tillverkare. Huvudläget är endast kylning. Effekt under drift är 3810W, förbrukning är 1356W. Funktionen gör att du kan arbeta i avfuktning, ventilation och nattlägen. Det är möjligt att hålla temperaturen och memorera inställningarna. Om du redan vet den optimala temperaturen för dig själv, ge istället för att ställa in den själv varje gång, uppgiften till systemet.

Du kan också justera luftflödets riktning med hjälp av spjällinställningarna. Förändringen i flödet sker vertikalt och horisontellt så att det finns många alternativ för luftfördelning. Vikten av hela strukturen är 30 kg, vilket är ganska lite. Serviceareal - 33 kvm m.

Bild
Bild

MDV MPGi-09ERN1

En mycket tekniskt avancerad godisbar. Det skapades för dem som bryr sig om sin hälsa. Det kan svalna och värma. Effekten i det första läget är 2600W, det andra är 1000W. Funktionen är enkel, med en fjärrkontroll och en 24-timmars timerfunktion. Ytterligare typer av arbete inkluderar avfuktning, ventilation och förmågan att hålla temperaturen.

Denna modell har ett mycket tekniskt utseende som återspeglar enhetens alla funktioner . Tillverkaren bestämde sig för att fokusera på luftrening, så denna luftkonditionering har en joniseringsfunktion. För enkelhets skull kan persiennerna automatiskt svänga horisontellt och sprida luft över hela rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vikten är avsevärd (29,5 kg), men närvaron av hjul hjälper till när du flyttar runt i huset. En annan nackdel är kondensavloppet. Det behöver bara tömmas manuellt, och det ackumuleras tillräckligt snabbt. Ljudnivån är genomsnittlig, så den här modellen kan inte kallas tyst.

Allmänt klimat GCW-09HR

Ett monoblocksfönster, som är en gammaldags teknik. Utseendet lämnar mycket att önska, men den största fördelen med denna modell är den tekniska basen. Värme- och kylkapacitet - 2600 W vardera, serviceområde - upp till 26 kvm. m. Det finns inga speciella driftsätt, kontrollen utförs via en intuitiv display och en fjärrkontroll.

Bland fördelarna med denna modell kan vi notera ett lågt pris och en genomsnittlig ljudnivå på 44 dB, så den här modellen kan inte kallas tyst. Installationen är enkel, designen är ganska kompakt, även om den är gjord i form av en rektangel. Vikt 35 kg, vilket är ganska mycket. Av bristerna kan vi säga att den här enheten inte är en växelriktartyp, den förbrukar ganska mycket energi och kroppen är gjord av plast.

Men ändå för sitt pris uppfyller denna enhet perfekt sina huvudfunktioner - att kyla och värma … Arbetshastigheten är ganska hög, så det finns ingen anledning att vänta på luftcirkulationen länge.

Bild
Bild

Valbara kriterier

För att välja en bra modell, var uppmärksam på typen av enhet, dess dimensioner, buller och vikt. Dessa egenskaper behövs för att enheten ska kunna placeras korrekt. Glöm inte heller kondensvattendräneringen och förekomsten av ytterligare lägen. Vissa modeller är inte särskilt enkla att installera och underhålla . Priset är naturligtvis det viktigaste kriteriet, men om du bara behöver kyla / värma, kommer den sist presenterade enheten att göra precis rätt, och du behöver inte betala för mycket för ytterligare funktioner och lägen.

Rekommenderad: