Hur Kyler Man Ett Rum Utan Luftkonditionering? Hur Gör Man Luftkylaren I Husets Värme? Fläktkylning Och Andra Idéer Om Hur Man Kyler Rummet

Innehållsförteckning:

Video: Hur Kyler Man Ett Rum Utan Luftkonditionering? Hur Gör Man Luftkylaren I Husets Värme? Fläktkylning Och Andra Idéer Om Hur Man Kyler Rummet

Video: Hur Kyler Man Ett Rum Utan Luftkonditionering? Hur Gör Man Luftkylaren I Husets Värme? Fläktkylning Och Andra Idéer Om Hur Man Kyler Rummet
Video: Så enkelt monterar du en portabel AC. 2024, April
Hur Kyler Man Ett Rum Utan Luftkonditionering? Hur Gör Man Luftkylaren I Husets Värme? Fläktkylning Och Andra Idéer Om Hur Man Kyler Rummet
Hur Kyler Man Ett Rum Utan Luftkonditionering? Hur Gör Man Luftkylaren I Husets Värme? Fläktkylning Och Andra Idéer Om Hur Man Kyler Rummet
Anonim

Många människor tänker inte på att kyla rummet på sommaren, eftersom de har bekväm utrustning - luftkonditionering. Men inte alla har råd att installera det, så du måste leta efter alternativa metoder för att kyla rummet. Fläkten hjälper inte mycket i det här fallet - det skapar bara rörelse av varm luft. Men det finns ett trick, tack vare vilket fläkten slutar vara en fånig grej. Att till exempel placera en flaska isvatten framför den hjälper till att hålla den sval.

Förresten, tidigare i palatserna till shaharna i heta länder på taket i höga rum hängdes i rader av långa tyger med ett litet gap … Regelbundet hälldes en sådan struktur med vatten - under avdunstning kyldes det våta tyget. Du kan upprepa detta även nu - för att göra det svalare kan du öppna fönstren när det inte är så varmt ute och hänga våta tyger på dem. Den blåsa vinden sprider svalheten i rummet. Men det finns andra sätt - läs om dem.

Bild
Bild

Allmänna tips

När det är varmt ute värms rummet upp också, särskilt om du inte stänger fönstren med tjocka gardiner. Du kan slippa värmen om du följer några enkla regler. När du är hemma bör du regelbundet dricka vatten, men det rekommenderas inte att dricka kallt vatten, kallt vatten kommer att göra, men inte från frysen . Om du är fysiskt mycket sjuk kan du också linda en fuktig trasa eller handduk runt halsen för att sänka din kroppstemperatur.

Bild
Bild

Sängkläder kan läggas i en påse och förvaras i kylskåp över natten. Ett sådant enkelt men effektivt trick kommer att göra din sömn bekväm.

Bredvid sängen kan du lägga ett fat med kallt vatten för att torka av ansikte och hals när du vaknar . Om sovrummet ligger på södra sidan, är det bäst att måla väggarna eller klistra tapeter i ljusa nyanser - de stöter bort solljus. Detsamma kan göras med husets utsida.

Bild
Bild

Det är ingen hemlighet att elektriska apparater avger värme under drift. Vissa tycker att det är svårt att ge upp att jobba vid en dator, men åtminstone ibland i rummet bör alla enheter stängas av: bärbara datorer, TV -apparater, glödlampor, gasspis, tvättmaskin. Nyheter kan läsas på Internet med telefonen, det är också bekvämt att kommunicera med vänner. Om du inte behöver slå på datorn är det bättre att använda en telefon för att minska värmen.

Bild
Bild

Innan du lägger dig är det lämpligt att alltid ventilera rummet, eftersom det blir svalare på natten . Fönstren kan öppnas vidöppnade så att ett lätt drag kommer in i sovrummet. Om ett myggnät är installerat kan du sova med fönstren öppna.

Bild
Bild

Du kan hitta en luftfuktare i butiker - det hjälper till att bibehålla luftfuktigheten i lägenheten. Förutom att det kyler rummet med 2-5 grader, fuktar det också luften, vilket är mycket viktigt. Det är värt att komma ihåg att torr luft påverkar människokroppen negativt. Slemhinnorna börjar tunna, deras skyddande funktioner minskar och de passerar lättare virus och bakterier. Med torr luft sover du sämre, dessutom börjar problem med hud och hår.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rumskylningsmetoder

Fläkt

I sig klarar fläkten inte sin uppgift i värmen, så den behöver förstärkning. För att göra detta, ta en plastflaska och häll isvatten i den.

Före frysning av behållare ska salt hällas i behållaren ¾ - detta är nödvändigt för att isen inte ska bryta flaskan.

Det finns inget komplicerat vidare, den frysta behållaren placeras framför fläkten … Du kan placera något under, till exempel en bricka, för att förhindra att kondens rinner ut på golvet. Det kommer definitivt att vara möjligt att kyla rummet på detta sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gardiner

Mörkläggningsgardiner är den bästa lösningen för rum utan luftkonditionering. De gör inte bara rum mysigare, men hjälper också till att hålla en acceptabel temperatur. Från 8:00 på morgonen (det är möjligt lite tidigare eller senare) måste du stänga gardinerna tätt så att det inte finns några luckor. Det är viktigt att inte hänga gardiner av syntetmaterial på fönstren under en varm period, de förvärrar bara situationen.

Bild
Bild

Skuggfilm

Denna metod är mycket bra för invånare i de södra regionerna, det enda som förvirrar människor är den metodens estetiska utseende. Skuggbeläggningen är limmad på hela omkretsen av fönster, oftast har den en grönaktig eller blåaktig nyans . Tack vare honom tränger inte solens strålar in i rummet, vilket är ett stort plus i värmen. Vissa människor gillar inte denna metod, eftersom naturliga färger går förlorade utanför fönstren.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vädring

Ventilation är kanske det enklaste och mest effektiva sättet att kyla ett rum. Men i detta fall krävs regelbundenhet. Det är lämpligt att mätta rummet med svalhet från 4 till 7 på morgonen.

Vid denna tidpunkt är temperaturen som lägst. De som inte är vana vid att vakna så tidigt kan helt enkelt öppna fönstren före sänggåendet.

Vissa människor gillar att öppna sina fönster vidöppna under dagen, men det här är en dålig idé, eftersom rummet kommer att bli till ett helvete.

Bild
Bild

Våta tyger

Kall inomhusluft kan skapas utan fläkt och luftkonditionering. Tidigare, när det blåste en lätt bris och det blev svalt, för att vara bekväm i rummet, hängdes våta tyger på fönstren . Men det är inte nödvändigt att bara hänga dem på fönstren - de kan också hänga på dörrarna, det viktigaste är att åtminstone en liten bris ska blåsa. Hängande fuktiga tyger i värmen torkar snabbt ut. Godkänd tid för proceduren: tidig morgon.

Bild
Bild

Persienner

Om det inte finns någon önskan att klistra över fönstren med folie (många gillar inte den här metoden på grund av den estetiska sidan), kan den säkert ersättas med persienner. De ser väldigt söta ut, passar både i köket och sovrummet. Stängt hela dagen, fönster blockerar upp till 90% av solens strålar . Rullgardiner ser ganska intressanta ut, förutom att skydda rummet från solen, dra bara i sladden och lämna fönstren stängda hela dagen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Extra saker

Det är värt att titta runt för att förstå hur många onödiga saker i rummet som är "i sikte". När det är varmt ute är det bra att gå hem och gå på det svala, nakna golvet. Om det finns en matta, bör den tas bort ett tag . Fyllda leksaker, vägghängen, onödiga saker gör till och med visuellt utrymmet mindre, dessutom samlas damm på dem.

Det är lämpligt att tvätta golvet på natten - temperaturen kommer omedelbart att sjunka från ett fuktigt golv.

Om möjligt kan du fortfarande placera flaskor med kallt vatten i hela huset och ändra innehållet efter behov. Detta trick hjälper till att befukta luften, vilket gör det lättare att andas in värmen. Glöm inte att duscha i varmt väder alltid blir lite lättare.

Bild
Bild

Intressanta idéer

Befuktad luft sparar verkligen i värmen - det är värt att notera. Sprayen kan köpas färdig eller du kan göra den själv. Du kan hänga inte bara fuktiga tyger utan också dina tvättade kläder - på så sätt torkar de snabbt, återfuktar rummet och dessutom kommer en behaglig lukt av pulver och friskhet att förbli i luften.

Inomhus kan du ordna växter som befuktar luften och älskar fukt . Dessa inkluderar: Benjamins ficus, bambu palm, citron och apelsinträd. Om du har tid att ta hand om dina blommor, så är det här en bra idé. Hemmafontäner och vattenfall används också för befuktning.

Bild
Bild

Tyvärr är vädret väldigt upprörande ibland. Invånarna i de södra regionerna känner till känslan när det är så illa fysiskt att vara i ett hus utan luftkonditionering att man går dit det är . Men för att inte lida och effektivt spendera din tid hemma - för att vila, arbeta, bör du anta beprövade metoder. Som de säger, tills du kontrollerar det själv, kommer du inte att veta! Vi föreslår att du försöker åtminstone några sätt och ser till att värmen blir lättare att uthärda.

Rekommenderad: