Luftrenare För En Lägenhet (74 Bilder): Betyg Och Urval Av De Bästa Vatten- Och Andra Luftrenarna. Vad Behövs De För? Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Luftrenare För En Lägenhet (74 Bilder): Betyg Och Urval Av De Bästa Vatten- Och Andra Luftrenarna. Vad Behövs De För? Recensioner

Video: Luftrenare För En Lägenhet (74 Bilder): Betyg Och Urval Av De Bästa Vatten- Och Andra Luftrenarna. Vad Behövs De För? Recensioner
Video: Air Doctor Purifier Reviews 2020 | Professional Air Purifiers 2024, Maj
Luftrenare För En Lägenhet (74 Bilder): Betyg Och Urval Av De Bästa Vatten- Och Andra Luftrenarna. Vad Behövs De För? Recensioner
Luftrenare För En Lägenhet (74 Bilder): Betyg Och Urval Av De Bästa Vatten- Och Andra Luftrenarna. Vad Behövs De För? Recensioner
Anonim

Numera tänker invånare i små städer och storstadsbolag alltmer om behovet av att rengöra luften i sina hem och lägenheter från ämnen som är farliga för människor som orsakar olika sjukdomar. Du kan klara denna uppgift om du använder en luftrenare. I butiker säljs de i ett ganska brett sortiment, så alla kan välja en modell för varje smak och plånbok.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är de till för?

Numera talar miljöaktivister mycket om luftföroreningar. Förutom den allmänna förgiftningen av atmosfären är smutsig luft i bostäder och kontorslokaler dock inte mindre farlig för en person - det händer att det blir mycket säkrare att vara utanför sitt eget hem. Ta vilken lägenhet som helst: damm, rök och mikroorganismer - alla tränger in i rummet, absorberas av stoppade möbler, mattor, leksaker, hemtextilier och till och med väggar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Läkare tror att damm är en av de farligaste smittkällorna för barn och vuxna. Husdamm bebos av mikroskopiska dammkvalster, de kan orsaka allvarliga allergiska reaktioner . Dessa mikroorganismer matar på partiklar av död mänsklig hud, som finns i stora mängder i alla sovrum på soffor och sängar. Väggar, golv och tak i alla hem är gjorda av porösa material och giftiga föroreningar samlas i dem.

Mat och föremål som fyller ett rum med lukt gör heller inget för att förbättra luftkvaliteten. Smuts inomhus lever och förökar sig i form av mögel, svampar och annan patogen mikroflora - alla dessa mikrober känns bra bredvid en person på grund av den stora mängden värme, fukt, mat och bristen på naturlig luftcirkulation. Forskare har funnit att cirka 90% av alla infektioner överförs inomhus, medan utomhus, bakterier och damm neutraliseras.

Alla förhållanden skapas i slutna rum för deras aktiva reproduktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vill du andas in den här typen av luft? Vi tror att svaret är uppenbart. Världsmiljöbyrån föreslår följande åtgärder.

  • Ta bort alla källor till smuts och damm från huset: mattor, åldrande tyger och syntetiska ytor som kan släppa ut giftiga ämnen.
  • Stärka ventilationen i bostaden . Detta råd är dock bara bra om huset ligger någonstans i naturen (i en sommarstuga eller nära en skog). I de flesta fall är luften som kommer ut genom fönstret lika smutsig.

Tyvärr kan även det bästa ventilationssystemet ändra luften i rum med bara en tredjedel. Alla moderna luftkonditioneringssystem är utformade på ett sådant sätt att nästan all förorening börjar cirkulera i själva rummet, så vi andas in det om och om igen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den bästa lösningen erbjuds alltid av naturen. Så solen kan skapa elektriska urladdningar, på grund av vilka några av partiklarna i luften blir negativt laddade, negativa joner bildas. De kan lockas till dammpartiklar som flyger genom luften och bildar andra, nya partiklar, som är så tunga att de faller till marken och själva luften blir renare. Alla vet att under regn och åskväder bildas ozon. Det rensar naturligtvis luften från alla skadliga föroreningar som finns i den.

Naturligtvis kan inte alla leva i naturen. men alla kan använda luftrenare som återskapar naturlig rengöring hemma , återställa så mycket som möjligt en bekväm luftkomposition i bostäder, kontor och industrilokaler.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur fungerar de?

Den otvivelaktiga fördelen med städare är att de arbetar autonomt. Ägarna till lokalerna kommer inte att behöva göra nästan några ansträngningar, allt som krävs av dem är att slå på luftrenaren, ansluta den till AC -nätet och i tid övervaka slitage på filtren.

Driftsmekanismen för enheter beror till stor del på själva designparametrarna för själva enheten

En fläkt är placerad inuti kroppen av vilken renare som helst, den drar in den förorenade luften och tar den till rengöringsenheterna, och sedan avlägsnas ren luft genom ett speciellt hål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionerna i enheternas drift beror direkt på typ av rengöring

Filtrera städare . Som regel kompletterar tillverkare enheter med flera filter på en gång, var och en av dem löser sina egna problem. Så, grova filter är ett tätt tyg, det behåller stora partiklar som är synliga även för blotta ögat (hår, djurhår och andra typer av föroreningar). Detta filter behöver regelbunden rengöring.

Ett absorberande kolfilter har förmågan att absorbera obehagliga lukter samt flyktiga ångor som köksånga. Dessutom fungerar detta filter som en pålitlig barriär för fasta partiklar. Det måste bytas ut var 3-4 månader. HEPA -filtret är ansvarigt för ren luftrening, tar bort de minsta partiklarna samt kvalster och pollen.

Rengöringseffektiviteten är nära 100%.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektrostatiska modeller De arbetar enligt principen om ett tvåstegs rengöringssystem: för det första går alla luftförorenande partiklar genom joniseringsstadiet, varefter luftmassorna börjar blåsa genom de positivt laddade plattorna, på vilka allt resulterande "skräp" sätter sig. Plattorna måste sköljas regelbundet med vatten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fotokatalytiska rengöringsmedel fungerar lite annorlunda . På grund av ultraviolett strålning sker nedbrytning av förorenande partiklar i molekylernas tillstånd i denna enhet, denna rengöringsmetod låter dig mest effektivt bekämpa bakterier, kolmonoxid och till och med virus. Fotokatalytiska filter tar effektivt bort alla obehagliga lukter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Våtrengöringsmedel använder funktionen att tvätta och befukta luften i sitt arbete . Strukturellt är de en bricka med vatten och en speciell mekanism på grund av vilket dammet blir blött och börjar sätta sig inuti enheten. När det blir smutsigt måste vattnet bytas.

Fördel och skada

Vi uppmärksammar det faktum att luftrenare inte tillhör medicinsk utrustning, men de kan neutralisera nästan all skadlig förorening från luften i ett bostadsområde, samtidigt som de skapar de mest bekväma förhållandena för människors liv. Det noteras att renaren befriar cirkulationssystemet och lungorna från de alltför stora ansträngningar som de lägger ner på att rena luften med sitt eget andningssystem.

Genom att slå på luftrenaren regelbundet kommer du att bli av med farliga ämnen som:

  • rök, inklusive tobak;
  • damm och hår från husdjur;
  • allergener;
  • svampsporer;
  • bakterie;
  • forma;
  • dammkvalster;
  • giftiga gaser;
  • flyktiga kemiska komponenter;
  • pollen av blommor;
  • statisk elektricitet;
  • lukt av vilket ursprung som helst.
Bild
Bild
Bild
Bild

Med hjälp av en luftrenare kan du rädda en person från allergiska sjukdomar, smuts och damm i huset.

Tänk bara: mer än 40 000 dammkvalster lever i 12 gram damm, medan för varje 150 kvadratmeter lokaler genereras upp till 20 kg damm årligen. Fästingens avfallsprodukter är det starkaste allergenet, från vilket huvudvärk börjar, vattnar i ögonen och en kronisk rinit uppstår.

Luftburna dammpartiklar orsakar kronisk trötthet, depression och infektionssjukdomar. Alla dessa problem kan undvikas genom att installera en luftrenare i ditt hem. Tidig avlägsnande av biologiska föroreningar från luften, liksom lukt från husdjur, minskar avsevärt risken för att drabbas av virus och förkylningar.

Det är ingen hemlighet att patogena bakterier finns överallt i hemmet: i luftkonditioneringsapparater, där husdjur gärna tillbringar sin tid, på toaletter och papperskorgar. Svamp och mögelsporer skapar kolonier i fuktiga rum, de ackumuleras i delade system och luftkonditioneringsapparater.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hushållsarbete utförs varje dag i huset: tvätt tvättas, golvet och andra ytor tvättas, hushållsapparater rengörs . Avdunstade partiklar av rengöringsmedel och tvättpulver finns kvar i rumsluften, och de orsakar ofta rinnande näsa hos barn och vuxna och orsakar astmaattacker.

Farliga utsläpp från industriföretag och bilavgaser, som kommer till vårt hus från gatan, har också en skadlig effekt på människor. Förr eller senare påverkar deras ständiga inandning hälsan hos någon person.

I alla dessa fall hjälper en luftrenare, vilket gör livet mer bekvämt. En luftrenare är nödvändig i alla hem, men där allergiker och astmatiker bor kan det vara riktigt viktigt.

Tänk på att när du väljer rätt modeller måste du överväga några av nackdelarna med olika typer av rengöringsmedel. Så modeller med ozoneringsalternativ kan endast installeras i huset efter samråd med en läkare, eftersom ozon i stora mängder blir giftigt och kan vara hälsoskadligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

En luftrenare med utbytbara filter kräver regelbundet underhåll och byte av enheter - om denna process startas kommer enheten helt att förlora alla sina renande funktioner och omvänt bli en källa till patogen mikroflora.

På grund av dess funktionalitet kan den fotokatalytiska luftrenaren rena luften från bakterier och virus med 95-97%. En sådan enhet rekommenderas dock inte att installeras i barnrum, eftersom den resulterande luften blir riktigt steril, och i detta fall försvagas barnets immunitet, utan källor för motstånd, kraftigt.

Valet av luftrenare bör endast göras med hjälp av en specialist . Om renaren väljs felaktigt kommer det i bästa fall helt enkelt inte att vara användbart, och i värsta fall kommer det att göra att hushållsmedlemmar fortsätter att andas in smutsig luft och dessutom kan skada barn och vuxnas hälsa.

Bild
Bild

Beskrivning av arter

Det finns olika typer av städare på marknaden som använder olika arbetsprinciper. Var och en av dem kan lösa vissa problem med luftföroreningar bättre än andra. Den viktigaste komponenten i utformningen av luftrenare är filtret - kvaliteten på rengöring av miljön runt en person beror på det. Med en uppfattning om egenskaperna hos filter och deras kapacitet blir det lättare att avgöra vilket som är mer lämpligt för varje specifikt fall.

Luftrenare kan skilja sig åt i:

  • dimensioner - kompakt (bil) och standard för bostäder;
  • metod och typ av installation - stationär och mobil, vägg, golv, med installation på en viss höjd, inbyggd i väggen;
  • servicemetod - utbytbara eller rengörbara filter (dammsugare eller sköljning med vatten).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som nämnts ovan skiljer sig renare från principen för luftrening. Låt oss titta närmare på de olika typerna av filter.

Filtrering

Som namnet antyder spelar filter en stor roll i denna design. Det är de som håller tillbaka alla onödiga partiklar och återför de renade luftmassorna till huset. I denna kategori finns det flera grundläggande typer av enheter med olika typer av system.

HEPA - ger maximal luftrening, element med sådan märkning kan ta bort upp till 99,97% av alla föroreningar . Produkterna är optimala för personer som lider av allergiska sjukdomar och andningspatologier. Var samtidigt beredd på att sådana filter kräver ständigt underhåll.

Minst en gång var 3-4: e vecka måste de dammsugas, och filtren måste bytas ut mot nya 2-3 gånger om året, medan priset på löstagbara förbrukningsmaterial är ganska högt och detta måste också beaktas innan du väljer renare med HEPA -filter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller på ett kolfilter är ett effektivt alternativ för fin luftrening, därför är de dessutom utrustade med förfilter. Dessa rengöringsmedel är inte utformade för att fånga bioföroreningar, men de är bra på att absorbera obehaglig lukt.

När du väljer är det bättre att föredra modeller med stora granulat eller en korrugerad struktur, cellulära har mindre effektivitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektrostatisk

Denna rengöringsmetod kallas också plasma. En sådan luftrenare är en enhet, inuti vilken en platta är fäst, vilket skapar ett starkt elektromagnetiskt fält. Det drar till sig alla dammpartiklar och ackumulerar dem. Då och då bör denna del tas bort och sköljas noggrant.

Den otvivelaktiga fördelen med sådana enheter är att det inte finns något behov av att köpa ytterligare förbrukningsmaterial. Det bör dock noteras att rengöringskapaciteten hos sådana enheter är liten. De neutraliserar bara 80-90% av smuts, och om plattan inte har rengjorts är denna parameter ännu mindre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Jonisering

Filter på joniseringssystemet bidrar till skapandet av speciella gasföreningar i luften, kallade luftjoner. De gör luften frisk och renad, dess kvalitet påminner om luften i skogen efter regn eller bergsluft. Luftjoner främjar aktivering av erytrocyter, på grund av vilket gasutbyte i lungorna ökar med 10-15% . Därför följer de främsta fördelarna och de positiva effekterna av att använda en sådan renare: användare observerar att deras sömn normaliseras, effektiviteten ökar och det sker en allmän förbättring av välbefinnandet.

Dessutom lockar luftjoner dammpartiklar till sig själva, skapar mer massiva kluster av dem, de sätter sig på golvet. Naturligtvis lägger detta inte till något snyggt i huset, men smuts kommer inte in i lungorna och damm kan avlägsnas från ytan med vanlig våtrengöring.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns dock en baksida med denna optimistiska bild. Jonisering är kategoriskt kontraindicerad för alla typer av virusinfektioner; dess användning vid hög kroppstemperatur är oacceptabelt , vissa kroniska sjukdomar, liksom cancer. Om det finns barn i huset som inte har fyllt ett år är det också bättre att vägra sådan rengöring.

Överdriven koncentration av ozon som produceras vid utloppet kan orsaka betydande skada - därför är det nödvändigt att ozoneringsalternativet kan stängas av manuellt och luftreningsprocessen kan kontrolleras när du väljer en sådan teknik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vatten

I vardagen är sådana renare bättre kända som att "tvätta" luften. Deras design förutsätter närvaro av blad som blandar vatten och luft till en finfördelad blandning. All smuts under sådan behandling lägger sig på enhetens vingar, efter rengöring separeras luften igen och redan befuktad återvänder till rummet. Således löser en sådan anordning två problem samtidigt: luftrening och effektiv fuktning.

Tänk dock på att en sådan enhet kräver noggrant underhåll, dess blad ska tvättas så ofta som möjligt, annars kommer bakterier att dyka upp på den, vilket i sig kan orsaka infektion hos människor. De mest moderna modellerna löser delvis detta problem med hjälp av en desinfektionsstav och en antimikrobiell beläggning, men detta ger inte fullständigt skydd, men gör bara rengöringsproceduren lite mer sällsynt, men priset på förbättrad utrustning ökar ganska betydligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fotokatalys

En av de mest populära typerna av luftrenare är en enhet som fungerar enligt fotokatalysprincipen. I det här fallet kommer luft in i ett litet fack fyllt med titanoxid, som fungerar som en fotokatalysator; under dess verkan i ljuset av ultraviolett strålning sönderfaller alla patogena bakterier samt mögel, damm och andra skadliga partiklar i separata molekyler.

Skaparna av sådana anordningar hävdar att denna utrustning kan neutralisera kolmonoxid, cigarettrök, fenoler och till och med formaldehyder . Det finns dock för närvarande få oberoende studier som kan bekräfta effektiviteten av en sådan rengöringsmetod.

Bild
Bild
Bild
Bild

Luftfuktare

En separat kategori av renare inkluderar luftfuktare med en reningsfunktion. Dessa enheter skiljer sig från lufttvätt med mindre rengöringseffektivitet, eftersom deras huvudsakliga uppgift är att skapa en bekväm luftfuktighet i rummet. Alla luftfuktare på marknaden är indelade i tre grupper: ånga, ultraljud och traditionell mekanisk . Alla arbetar på principen om fuktavdunstning och frigöring av dess ångor.

De flesta hushållsapparater i denna grupp kan inte bara befukta luften utan också aromatisera den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellbetyg

Vi presenterar toppen av de mest populära modellerna av luftrenare

Tefal Intense Pure Air . Detta är en enhet som kombinerar funktionen hos flera filter: preliminära, HEPA och kol, kan fungera i joniseringsläget. Gör att du kan avlägsna luften från 97-98% av giftiga föroreningar, samt neutralisera formaldehyd. Enheten rengör framgångsrikt ett rum upp till 35 kvm. m, produktivitet - 150 m3 / timme. Det finns många ytterligare funktioner: natturbo -läge, samt automatisk avstängning och timer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dyson HP00 Pure . En universell enhet som inte bara sysslar med luftrening, utan också har funktionen att kyla och värma rummet. Innehåller en hel rad inbyggda filter: preliminära, såväl som antibakteriella, kol, antiallergena och HEPA. Designen ger 10 driftslägen, en avstängningstimer och en fjärrkontroll. Maskinen kan placeras på golvet eller på ett bord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Boneco P700 . En mycket stor, men högpresterande luftrenare. Optimal för användning på kontor och stora hem. Produkten avlägsnar pålitligt damm, patogena mikrober och farliga kemiska föreningar. Enheten är dessutom utrustad med ett sensoralternativ för övervakning av luftkonditioneringen i huset. Ger nattläge, smak och turbo rengöring.

Bild
Bild
Bild
Bild

Xiaomi Mi luftrenare . En mycket funktionell luftrenare med ett HEPA-filter, som styrs via en WI-FI-applikation, visar inte bara föroreningsnivån för själva enheten, utan också luftens allmänna tillstånd i huset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ecology Plus Super . Detta är en inhemskt producerad luftrenare. Det är en praktisk apparat med möjlighet till ozonering och jonisering. Enheten väger 2 kg, vilket gör det enkelt att flytta från ett vardagsrum till ett annat.

Under hela driftstiden har modellen uteslutande visat sig från den positiva sidan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Panasonic F-VXK70R . Med hjälp av unika nanopartiklar renar det luften på mikronivå. Neutraliserar 99,9% av skadliga mikroorganismer, allergener och virus. Luftmassor går igenom tre steg av rengöring: i första hand tränger de in i ett tvättbart filter, som behåller stora partiklar, vid det andra filtreras de av ett 3-skikt HEPA-filter, vid det tredje luktas luften.

Bild
Bild
Bild
Bild

Philips AC2887 . Har funktionen automatisk spårning och kontroll av luftkonditioneringen. Förstör de minsta dammpartiklarna upp till 0,02 mikron. Fungerar i tre lägen: standard, allergenfördröjningsläge och förstörelse av virus och bakterier. Ljudlös.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

En luftrenare fungerar bara för hushållets hälsa om den är rätt vald. När du köper en modell för ditt hem eller kontor måste du utgå från några grundläggande kriterier.

Prestanda . Detta är en av huvuddragen, eftersom en felaktigt vald prestanda medför mycket obehagliga konsekvenser: om du köper en svag enhet klarar den helt enkelt inte dess funktioner och luften förblir förorenad och om det är en enhet med överskattad prestanda parametrar, kommer det att bli förbrukar för mycket el.

Som regel baseras beräkningen på den totala ytan på rummet som ska rengöras, liksom takhöjden. Det accepteras att den optimala inställningen ska låta all luft i rummet passera genom sig själv minst två gånger på en timme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare alternativ . För att bildandet av en användbar biocenos i ett rum ska kunna ske med komfort för människor måste du vara uppmärksam på alternativ som:

  1. antal hastigheter - den här parametern varierar från 1 till 10, som regel är hemma enheter utrustade med 3-4 hastigheter;
  2. manuellt lägesval - alternativet låter användaren självständigt bestämma vilka inställningar som måste ställas in för hans enhet;
  3. "natt" -läge - låter dig minska ljudnivån och bakgrundsbelysningens ljusstyrka under vila;
  4. turboläge - ger snabbast möjliga rengöring av luftmassor;
  5. timer - anger den tid då renaren måste slås på, så att det redan är en hälsosam atmosfär när du kommer tillbaka från jobbet i huset;
  6. aromatisering - i vissa enheter tillhandahålls en extra aromatiserad kapsel, när den aktiveras sprider sig en ganska behaglig lukt i rummet;
  7. kvartsbehandling - låter dig desinficera ett rum med en kvartslampa.
Bild
Bild
Bild
Bild

Mindre signifikanta men ändå viktiga parametrar för att välja en luftrenarmodell inkluderar följande

  • boende -enheten kan vara golvstående eller bordsskiva, denna parameter måste beaktas vid köp av en lämplig modell. Om du till exempel placerar en stationär enhet i det längsta hörnet av rummet har det ingen effekt.
  • Dimensioner - valet är stort, till salu kan du hitta en mängd olika modeller: från kompakta till ganska stora enheter. Du behöver bara fokusera på dina personliga behov.
  • Energiförbrukning - anger hur mycket el som behövs för att enheten ska fungera effektivt. Det bör noteras att luftrenare är mycket ekonomiska, förbrukningsparametern överstiger inte 100 W, och i de flesta fall ligger den i intervallet 30-60 W.
  • Ljudnivå . För att en rumsrenare ska kunna hantera sina uppgifter så effektivt som möjligt måste den vara påslagen i minst 7-10 timmar om dagen, så ljudnivån som avges ska vara bekväm för en person. I genomsnitt avger dessa enheter 45-60 dB, en liknande nivå är acceptabel på dagtid, men för användning på natten är det bättre att bo på modeller med en volym på 20-30 dB.
  • Kontrolltyp . I de enklaste produkterna utförs kontrollen med en mekanisk omkopplare, mer avancerade produkter har knappar eller till och med en pekskärm. Tillverkarna kompletterar de senaste nyheterna med möjligheten att fjärrstyra via en fjärrkontroll eller till och med via en smartphone.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

När du har valt den modell som är optimal för ditt rum måste du stanna närmare på frågorna om hur du använder enheten.

Först måste du bestämma var du ska installera den . Moderna hem har vanligtvis mer än ett rum, såvida det inte är en studio. Normalt anger manualen den maximala rumsstorleken. Det finns en uppfattning att om du köper en enhet med ökad effekt kan du rengöra luften i hela huset för 3-4 rum samtidigt. Detta är dock inte sant - enheten rengör luften uteslutande i rummet där den är installerad.

Många experter rekommenderar att du installerar renaren där personen för vilken du köpte enheten sover och tillbringar större delen av tiden, till exempel ett barn, en person med en allergisk sjukdom eller patologi i cirkulations- och andningsorganen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det rekommenderas inte att flytta enheter från ett rum till ett annat, eftersom alla enheter behöver lite tid för att skapa en optimal allergiframkallande bakgrund och effektivt underhålla den i framtiden. Renare bör inte installeras i närheten av batterier och andra värmeenheter eftersom de leder till dess funktionsfel kan enheten inte placeras på fönsterbrädan.

Vi uppmärksammar det faktum att luftrenaren är en elektrisk hushållsapparat, så om den används felaktigt är inte bara skador på själva enheten möjliga, utan också elektriska stötar för användaren. När du installerar någon luftrenare i huset måste du följa följande regler:

  • helt utesluta möjligheten att få tillgång till enheten för barn och personer som behöver ständig vård, liksom husdjur;
  • utesluta alla möjligheter att tränga in vätskor och främmande föremål inuti enheten;
  • det är inte tillåtet att använda enheten utomhus;
  • blockera inte luftmassornas åtkomst till luftutloppet och luftintagsöppningarna.
Bild
Bild

Glöm inte att smutsiga filter kraftigt minskar enhetens effektivitet, därför måste de rengöras i tid, och de som är föremål för periodisk byte bör bytas ut mot nya. Den medföljande dokumentationen för varje modell anger vanligtvis den rekommenderade frekvensen för byte och rengöring av filtren . Dessutom installerar många tillverkare sensorer på sina moderna renare för att signalera när filtret behöver bytas eller rengöras. De mest avancerade modellerna erbjuder en självrengörande funktion.

Granska översikt

Många användare säger otvetydigt att det är nödvändigt att köpa en luftrenare hemma, och om det finns barn och ofta sjuka människor i huset är det viktigt. Det märks att i städade rum mår människor bättre, det har de aktiviteten, effektiviteten ökar, sömnen normaliseras, hälsotillståndet förbättras och allergierna försvinner.

Men endast högkvalitativ utrustning kan ge effektiv luftrening från alla typer av föroreningar och flyktiga föroreningar.

Rekommenderad: