Klimatkomplex: För En Lägenhet Och Ett Hus, Betyg På De Bästa 2 I 1 -modellerna För Fuktgivande Och Rengörande, Ett Val För En Allergiker Och Ett Barnrum

Innehållsförteckning:

Video: Klimatkomplex: För En Lägenhet Och Ett Hus, Betyg På De Bästa 2 I 1 -modellerna För Fuktgivande Och Rengörande, Ett Val För En Allergiker Och Ett Barnrum

Video: Klimatkomplex: För En Lägenhet Och Ett Hus, Betyg På De Bästa 2 I 1 -modellerna För Fuktgivande Och Rengörande, Ett Val För En Allergiker Och Ett Barnrum
Video: Chandler's allergy 2024, April
Klimatkomplex: För En Lägenhet Och Ett Hus, Betyg På De Bästa 2 I 1 -modellerna För Fuktgivande Och Rengörande, Ett Val För En Allergiker Och Ett Barnrum
Klimatkomplex: För En Lägenhet Och Ett Hus, Betyg På De Bästa 2 I 1 -modellerna För Fuktgivande Och Rengörande, Ett Val För En Allergiker Och Ett Barnrum
Anonim

Ren luft spelar en enorm roll i livet för människor, djur och växter, vilket är nyckeln till lång livslängd och hälsosam tillväxt. Men ack, idag är den ekologiska situationen i världen inte särskilt gynnsam, och många människor som bor i stora städer måste nöja sig med dammig luft, vilket påverkar deras hälsa negativt. För att undvika detta, det rekommenderas att installera klimatkomplex i lägenheter och hus - de renar inte bara, utan också joniserar, kyler och befuktar luften.

Bild
Bild

Särdrag

Klimatkomplexet är modern effektiv utrustning som kan installeras i alla lokaler för att skapa ett säkert och bekvämt klimat . Detta system hjälper till att hantera sådana typer av föroreningar som pollen från växter, hushållsdamm, partiklar av djurhår, koldioxid och hjälper också till att bekämpa mögel och tillhörande bakterier som vanligtvis förekommer i rum med otillräcklig ventilation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvuddragen i ett sådant komplex övervägs multifunktionalitet och kompaktitet, tar det minst utrymme . Denna inställning är oumbärlig för familjer med allergiker.

Tack vare klimatkomplexet kan du också förebygga kroniska sjukdomar och minska risken för ARVI -frekvens.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Klimatkontrollsystem finns i många hem idag, eftersom de är ekonomiska och mångsidiga enheter. De främsta fördelarna med ett sådant system inkluderar följande faktorer.

  • Kylförmåga . Enheten klarar denna uppgift på ett naturligt sätt: uppvärmd luft riktas över vatten, som absorberar värme och avdunstar, kyler det. Lufttemperaturen sjunker beroende på luftfuktigheten.
  • Effektiv luftrening . Denna enhet har i sin design speciella fotosensorer, de reagerar direkt på lukt, varefter farliga kemiska gaser absorberas och löses upp. För perfekt luftrening måste klimatkomplex installeras i varje rum i ett hus eller lägenhet, de är särskilt väl lämpade för allergiker.
  • Tillhandahåller jonisering … Tack vare sådana enheter fylls luften med negativt laddade luftjoner. Som ett resultat blir det mycket lättare att andas, trötthet minskar och blodtryck och ämnesomsättning normaliseras.
  • Fuktkontroll . Processen med luftfuktning utförs med den kalla metoden, där den anjoniska formarens verkan kombineras med processen att stabilisera temperaturregimen. Det har i allmänhet en positiv effekt på immunförsvaret, nervsystemet och sömnen.
  • Användarvänligheten … Komplexet är fjärrstyrt, verkningsradien är 6 m. Det fungerar enligt ett förutbestämt program. Timern kan ställas in för ett tidsintervall från 30 minuter till 8 timmar.
Bild
Bild

När det gäller nackdelarna finns det få av dem:

  • det finns ingen möjlighet att stänga av LCD -skärmen om så önskas;
  • vissa modeller ger inte funktionen att tillsätta vatten till systemet, vilket försvårar deras hushållsbruk.
  • bullrigt arbete, det orsakar obehag på natten;
  • högt pris.
Bild
Bild

Olika sorter

Närvaron av ett bekvämt inomhusklimat är viktigt inte bara för människor, utan också för djur, växter och hushållsapparater. Därför, för att rena och rena luften, är det nödvändigt att installera klimatkomplex, som idag produceras i ett stort sortiment.

De är konventionellt uppdelade i flera typer: hushåll, halvindustriell och industriell.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vanligtvis köpt för hus och lägenheter mini hemstation , den är lämplig för installation i alla rum, inklusive barnkammaren. Dagis, skolor, sjukhus och kontor installeras halvindustriella komplex , ja, för rengöring och befuktning av luften i industrilokaler väljs den sista av ovanstående typer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom hushållens klimatkomplex kan skilja sig åt i funktionalitet . Oftast tillverkar tillverkare 2 i 1 modeller (med befuktning och luftrening), men kan också hittas på rea och mer universella enheter - 3 i 1 , som klarar rengöring, befuktning och kylning av luften. Det senare alternativet är mycket dyrt, så inte alla har råd att köpa det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Alla klimatkomplex för hus och lägenheter har låg effekt, vikt, dimensioner och presenteras på marknaden i ett stort antal modeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att köpa en högkvalitativ enhet är det därför viktigt att ta hänsyn till många kriterier, bland vilka tekniska egenskaper och pris anses vara viktiga. Betyget för de bästa och billigaste modellerna är följande.

Panasonic F-VXR50R . Detta är ett golvsystem från en japansk tillverkare som också kan installeras på väggar. Det är perfekt för ett-rumslägenheter och små utrymmen eftersom det förbrukar ett minimum av elektrisk energi. Enheten har flera rengöringsfilter, en lampa för luftdesinfektion och en jonisator. Det är mycket enkelt att använda ett sådant komplex, eftersom det ger beröring, elektronisk kontroll och barnspärr. Fördelar med modellen: vacker design, möjligheten att justera effekt och hastighet i 2 lägen. Nackdelar: kan inte fungera med systemet "smarta hem".

Bild
Bild

Sharp KC-D51RW . Den mest populära 2-i-1-modellen som kombinerar anständig kvalitet och rimliga kostnader. Enheten är medelstor, golvmonterad och väl lämpad för att befukta och rena luften i små rum. Den genomsnittliga vattenförbrukningen i den är 0,5 liter per timme. Fördelar: bekväm justering och kontroll, intressant design. Nackdelar: bullrigt arbete, plast av dålig kvalitet är installerad på enhetens baksida.

Bild
Bild

Redmond RAW-3501 . Denna modell presenteras av en kinesisk tillverkare. Enheten är konstruerad för luftrening och befuktning; den är dessutom utrustad med en ultraviolett lampa som gör att den kan installeras i ett barnrum. Det kan fungera tyst i 4 lägen. Fördelar: vacker design (motljus), ljudlöshet, närvaro av en jonisator. Nackdelar: stora dimensioner, på grund av vilka enheten inte kan hängas på väggen.

Bild
Bild

Winia AWM-40 . Den vanligaste modellen som produceras av ett sydkoreanskt företag. Detta komplex är ganska stort, dess dimensioner är 315x390x310 mm och det väger cirka 6 kg. Tillverkaren producerar modellen i flera prisalternativ. Fördelar: låg effekt, enkel rengöring, tyst drift. Nackdelar: lämplig för rum upp till 28 m2, ingen luftjoniseringsfunktion.

Bild
Bild

Leberg LW-20 . Denna modell från den kinesiska tillverkaren är utrustad med en original bakgrundsbelysning som kan ändra ljusstyrka och färg. Enheten förbrukar endast 13 W och kan ge rengöring, befuktning av luft i rum upp till 20 m2. Prisvärd och tyst drift anses vara de främsta fördelarna med enheten. Nackdel: plast av dålig kvalitet.

Bild
Bild

Du kan fortsätta granskningen av de bästa modellerna med 2-i-1-klimatkomplex, som är utformade för lokaler upp till 40 m2. Följande modeller har bevisat sig bra.

Philips AC2721 / 10 . Detta är en golvstående enhet som har två huvudfunktioner: uppvärmning och luftrening. Systemet har flera filter, de används samtidigt, vilket förbättrar kvaliteten på arbetet. Fördelar med modellen: låg vattenförbrukning, 3 driftlägen, bekväm kontroll. Nackdelar: Utbytbara filter är dyra och tunga.

Bild
Bild

Philips AC2721 / 10 4.518 . Detta komplex ger driftsättet "Nano +", på grund av vilket luften inte bara rengörs genom filter, utan också berikas med silverjoner. Det anses vara ett utmärkt val för allergiker och små barn. På enhetens kropp finns det speciella hjul för dess praktiska rörelse. Enheten är lämplig för installation i rum upp till 60 m2. Fördelar: original design, närvaron av en indikator på mängden vatten i tanken och luftens renhet, skydd från barn. Nackdelar: stor storlek, bullrigt arbete.

Bild
Bild

Boneco H680 . Det är en elegant och kompakt luftkonditionering med ytterligare luftjoniseringsfunktion. Strukturen är utrustad med en inbyggd ultraviolett lampa, tack vare vilken rummet kan desinficeras. Kylnings- och befuktningsprocessen sker med hjälp av flerstegsfilter. Enheten kan installeras i stora rum med en yta på upp till 100 m2, den är lätt och liten, har 4 lägen och 6 hastigheter. Utrustningskontroll utförs med hjälp av en elektronisk panel, den kan också anslutas till "smart home" -systemet. Fördelar: kompaktitet, stor kapacitet för vatten, närvaron av en ultraviolett lampa och en jonisator. Nackdelar: högt pris och bullrigt arbete.

Bild
Bild

Beurer LW220 . Detta klimatkomplex anses vara det mest kraftfulla, eftersom det kan rena luften i rum upp till 200 m2. Den är utrustad med en volymetrisk vätskebehållare (15 liter), enhetens kropp är tillverkad av metall, motståndskraftig mot korrosion. Kontrollen utförs både manuellt och med hjälp av en fjärrkontroll, det finns också möjlighet att ansluta till en smartphone via Wi-Fi. Enheten kan fungera med 3 hastigheter, har sju olika kombinationer av lägen. Fördelar: hög reningsgrad, närvaron av en extra behållare för en doft, en fjärrkontroll. Nackdelar: Ersättningsfilter är mycket dyra.

Bild
Bild

LG LSA50A . Det är en kraftfull enhet som är utrustad med funktioner för kylning, uppvärmning, rengöring och befuktning av luften. Det anses vara ett utmärkt val för installation i barnrum, lämpligt för allergiker. Den produceras med ett stort urval av funktioner i menyn, allt från effektjustering och driftläge, till kontroll av vattenflödet och temperaturregim. Fördelar: vacker design, tyst drift, kompakt storlek. Nackdelar: inte särskilt bra konstruktion och plast av genomsnittskvalitet.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Klimatkomplex har nyligen vunnit enorm popularitet, så de kan hittas nästan överallt. För att välja rätt enhet för en lägenhet eller ett hus måste du först bestämma dess prestanda, med hänsyn till rummets yta och takhöjden (till exempel för ett rum med en yta på upp till 20 m2 är en enhet med en kapacitet på 180 m3 / h lämplig.).

Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom dessa system är tillgängliga på marknaden i det bredaste sortimentet, är det också viktigt att vara uppmärksam på följande parametrar när du väljer en viss modell

  • Luftreningseffektivitet … Ju högre filtreringsgrad, desto säkrare blir mikroklimatet i rummet. Idag tillverkar tillverkare enheter med 4 luftreningsnivåer: preliminär (grov), fin, högeffektiv och ultraeffektiv. Eftersom komplexet kan innehålla olika filter måste du vid köpet veta sitt huvudsakliga syfte. För att ta bort damm, ludd, djurhår, hår och andra partiklar måste du välja modeller utrustade med förfilter. För att absorbera obehagliga lukter, skadliga gasformiga föreningar, kommer komplex med kolfilter att behövas. Om det finns inkonsekvent luftfuktighet i huset är en enhet utrustad med ett luftfuktande filter det bästa alternativet.
  • Luftfuktningslägen . Eftersom den lämpligaste luftfuktigheten för människors hälsa anses vara från 40 till 60%, är det därför nödvändigt att befukta om den ligger under dessa indikatorer. Detta hjälper till att förhindra irritation och torrhet i lungor, hals och nässlemhinnor. Tvärtom, om luftfuktigheten är över 65%måste luften torkas, annars kan det uppstå mögel. Därför är det lämpligt att välja modeller som inte bara har befuktningsfunktion utan också lufttorkning.
  • Tillgänglighet för ytterligare funktioner … Tillverkare utrustar ofta komplex med indikatorer som visar graden av luftrening. Detta är en ganska användbar funktion, så experter rekommenderar dig att vara uppmärksam på dess närvaro. Det skadar inte heller att justera lufttemperaturen, med vilken du självständigt kan välja läge.
Bild
Bild
Bild
Bild

Innan du köper måste du också studera enhetens tekniska egenskaper och ta reda på för vilket lokalt område den är avsedd för. Enhetens effektivitet beror på detta.

Bild
Bild

Eftersom dessa komplex är dyra, bör du vara uppmärksam på recensionerna om den eller den modellen. Det är bäst att göra inköp i specialiserade järnaffärer som ger en garanti för produkten.

Rekommenderad: