Ångfuktare: Vad Händer Om Ingen ånga Kommer Ut? Varma Och Kalla Avdunstningsfuktare, Modellbetyg

Innehållsförteckning:

Video: Ångfuktare: Vad Händer Om Ingen ånga Kommer Ut? Varma Och Kalla Avdunstningsfuktare, Modellbetyg

Video: Ångfuktare: Vad Händer Om Ingen ånga Kommer Ut? Varma Och Kalla Avdunstningsfuktare, Modellbetyg
Video: Härmaporna "Oooga ooga" - HoppHatten 2024, Maj
Ångfuktare: Vad Händer Om Ingen ånga Kommer Ut? Varma Och Kalla Avdunstningsfuktare, Modellbetyg
Ångfuktare: Vad Händer Om Ingen ånga Kommer Ut? Varma Och Kalla Avdunstningsfuktare, Modellbetyg
Anonim

Vattenbalansen är en viktig indikator som har en direkt inverkan på kroppens tillstånd och arbetet i alla inre organ. En modern person tillbringar större delen av sitt liv i betongbyggnader, där hushållsapparater och ett centraliserat värmesystem har en negativ inverkan på lokalernas mikroklimat och torkar ut luften i dem.

Konstant exponering för låg luftfuktighet leder till dålig hälsa, uppkomsten av kroniska sjukdomar, liksom en minskning av immuniteten . Långt och noggrant arbete av forskare och ingenjörer för att lösa detta problem har lett till uppkomsten av luftfuktare på marknaden. Det finns flera typer av dessa enheter som skiljer sig åt i design och driftsprincip, men trots de funktionella skillnaderna är alla avsedda att förbättra inomhusatmosfären och förbättra livskvaliteten. En av forskarnas moderna utveckling är en ångfuktare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En ångfuktare är en elektrisk apparat vars verkan syftar till att öka luftmassornas fuktighet. Denna enhet förbättrar livskvaliteten inte bara för vuxna, utan också för barn. Det är spädbarn som oftast lider av torr luft, vilket leder till torkning från slemhinnan i näsan och halsen, vilket nödvändigtvis framkallar en ökning av antalet virala och infektionssjukdomar . Den optimala luftfuktigheten i gemensamma utrymmen är cirka 40%, men i barnrum bör denna indikator ökas till 55%. Luftfuktighetsindikatorerna i alla rum måste nödvändigtvis överensstämma med GOSTs som upprättats av statliga sanitära organisationer.

Denna enhet används ofta inte bara i bostäder och kontorslokaler, utan också på medicinska institutioner, liksom för att öka luftfuktigheten i växthus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Anordning och funktionsprincip

Principen för drift av en ångfuktare har gemensamma drag med driften av en vanlig hushållsgryta och består i att ånga släpps ut under kokning av vatten. Denna enhet består av följande element:

  • vattentank;
  • TIEN (värmeelement);
  • fallventil (förångare).
Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa modeller kan utrustas med ytterligare behållare för dofter och speciella munstycken för inandning, samt bullerdämpare. Vissa tillverkare installerar speciella timers på sina modeller, med vilka du självständigt kan ställa in och stänga av enhetens tider . För invånare i ekologiskt ogynnsamma regioner kompletteras den grundläggande uppsättningen komponenter med jonisatorer, ozonisatorer och ultravioletta enheter, som hjälper till att rena och berika luften med användbara ämnen så mycket som möjligt.

Enhetens utseende och det förångande elementet, dess form, färg, design beror på tillverkarens designidéer och produkterna skiljer sig också åt i funktionella parametrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Liksom alla hushållsapparater har en ångfuktare ett antal positiva och negativa egenskaper.

Fördelar:

  • överkomlig prisklass;
  • effektivitet;
  • hög produktivitet;
  • snabb ökning av luftfuktigheten;
  • maximal rengöring av luftmassor från damm och olika mikroorganismer;
  • en källa till ytterligare värme under frisättningen av varm ånga;
  • förmågan att aromatisera rummet och utföra inandningsförfaranden i närvaro av speciella munstycken;
  • förmågan att använda vanligt kranvatten;
  • behöver inte rengöras och bytas ut filter.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Brister:

  • förbrukning av stora mängder elektrisk energi;
  • brist på fuktsensor för många modeller;
  • behovet av ytterligare mätningar av luftfuktighet med hjälp av en hygrostat;
  • förekomsten av en hög ljudnivå;
  • oförmåga att använda i närvaro av sjukdomar i övre luftvägarna och i rum med små barn;
  • oförmåga att använda i rum med trämöbler och böcker;
  • utseendet på möbler och hushållsapparater av en vit beläggning, som består av mineraldamm och påverkar människors hälsa negativt.
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

På hyllorna i moderna butiker du kan hitta två typer av luftfuktare:

  • med kall ånga;
  • med varm ånga.
Bild
Bild

Funktionsprincipen för luftfuktaren för kall avdunstning är baserad på luftens passage med hjälp av en fläkt genom ett speciellt nät som rengör luftflödena från skadliga föroreningar och farliga mikroorganismer, sedan fuktas luften och släpps ut i rummet absolut ren och berikad med vattenpartiklar. Varmluftsapparater fungerar på samma princip, men endast vattenpartiklar värms först och blandas först med luftmassor.

Båda modellerna har inbyggda sensorer som korrigerar luftfuktigheten i lägenheten och förhindrar att den stiger alltför mycket. Så snart mängden vattenpartiklar överskrider normen stänger enheten automatiskt av luftfuktaren.

Ett obligatoriskt element i ångfuktare är också ett säkerhetssystem, vars uppgift är att stänga av enheten om tanken är helt tom.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Tack vare innovativ utveckling, tillverkare tillverkar ett brett utbud av dessa enheter. Alla modeller kännetecknas inte av hög tillförlitlighet och effektivitet, därför rekommenderar experter att uppmärksamma följande ånggeneratorer.

Bionaire CM-1 - en kraftfull produkt som harmoniskt kombinerar pris och kvalitet. Varm ånga i denna modell blandas med kall ånga vid servering, vilket minskar risken för brännskador avsevärt.

Bild
Bild

Boneco Air-O-Swiss S450 - ånggenerator av hög kvalitet, vattenmängden som räcker för 8 timmars kontinuerlig drift. Enheten är utrustad med det maximala antalet ytterligare element.

Bild
Bild

Delonghi UH 700M Är en populär modell som har ett överkomligt pris och ett kreativt utseende. Nackdelar - den snabba skalbildningen, komplexiteten av vård och drift, förekomsten av en obehaglig lukt.

Bild
Bild

Urvalstips

Innan du går till affären för en ny enhet rekommenderar experter att du i förväg bestämmer vilken modell som krävs och det acceptabla prisklassen. Trots variationen rekommenderar experter att ta hänsyn till följande grundparametrar för alla luftfuktare:

  • typ av avdunstning - en indikator, vars val direkt påverkas av klimatförhållandena i bostadsregionen (kall ånga - för södra länder, varm ånga - för norra regioner);
  • vattentankens volym är en indikator som måste motsvara rummets yta;
  • närvaron av en inbyggd hygrometer, som förhindrar överfuktning av luften och uppkomsten av svampar, bakterier och farliga mikroorganismer i en fuktig miljö;
  • närvaron av en hygrostat som automatiskt justerar en bekväm luftfuktighet;
  • ett automatiskt avstängningssystem är ett viktigt element som förhindrar brand och antändning av elektriska ledningar när motorn överhettas - denna situation kan uppstå om tanken tar slut på vatten och enheten fortsätter att fungera;
  • ljudvibrationernas nivå är en indikator som har en direkt inverkan på andras välbefinnande;
  • enkel skötsel och drift - parametrar som påverkar de ekonomiska och fysiska kostnaderna vid användning av enheten;
  • prisklass är en indikator som inte bara inkluderar enhetens pris, utan också kostnaden för att köpa ytterligare material, samt de ekonomiska kostnaderna för att underhålla och reparera enheten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Användarmanual

För att maximera livslängden för luftfuktare, bifogar välkända varumärken detaljerade instruktioner för deras användning till sina produkter, samt tips för att förebygga och eliminera eventuella haverier och funktionsstörningar. Alla rekommendationer skrivs på ett lättillgängligt och enkelt språk, samt kompletteras med grafiska bilder.

Men trots närvaron av detaljerade instruktioner rekommenderar experter att uppmärksamma följande rekommendationer:

  • daglig vattenbyte;
  • att använda enheten endast i ett rum med en luftfuktighet på mindre än 70%;
  • installation av enheten endast på en plan och fast yta;
  • rengöring och reparation endast avstängd enhet;
  • veckotvätt av tankar och avlägsnande av ackumulerade avlagringar och avlagringar;
  • Torka regelbundet av höljet med en mild ättikslösning, vilket förhindrar att ränder och fläckar uppträder.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är strängt förbjudet att placera främmande föremål på den påslagna luftfuktaren och att tvätta elektriska delar. Experter rekommenderar inte att du använder hårda borstar och skurkuddar när du rengör enheten, liksom kemiska rengöringsmedel med slipande partiklar, vilket kan leda till oestetiska repor.

För att rengöra luftfuktaren rekommenderar experter att köpa specialprodukter ., ett brett sortiment som kan ses i specialaffärer, eller helt enkelt späda ut en liten mängd läsk i vatten. Efter att ha utfört alla procedurer är det absolut nödvändigt att skölja alla element med rent rinnande vatten.

För att förhindra uppkomst av brännskador är det strängt förbjudet att föra handen till sprutmunstycket medan luftfuktaren arbetar med het ånga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möjliga problem

En ångfuktare är en hushållsapparat, under vilken ett antal svårigheter kan uppstå. Experter rekommenderar att uppmärksamma de viktigaste problemen, liksom orsakerna och sätten att lösa dem.

  • Kabeldragning våt - ett vanligt problem som kan leda till kortslutning i elsystemet och egendomsskador. Orsaken är att vatten tränger in i väskans insida på grund av felaktig skötsel eller användning.
  • Steam går inte (eller går inte bra) - ett sammanbrott där enheten slutade avge ånga. Orsakerna är skador på generatorn, oxidation av kontakter, nedbrytning av fläkten, kränkning av membranets integritet.
  • Brist på vattenförsörjning - ett fel som kan orsakas av en störning av sändaren eller vattennivåsensorn.
  • Obehaglig lukt - en farlig defekt som kan orsakas av uppkomsten av patogena bakterier eller stillastående vatten. Problemet kan lösas med desinfektion och ett komplett vätskebyte.
  • Brist på luftflöde - ett vanligt problem orsakat av en trasig fläkt eller motor.

För att lösa alla tekniska problem måste du kontakta speciella servicecenter som inte bara reparerar enheten utan också berättar vad du ska göra för att detta inte ska hända igen.

Rekommenderad: