Bred Taksockel (22 Bilder): Hur Man Limar Till En Sträcka Och Annat Tak? Filéer Och Lister I Inredningen. Hur Väljer Man Dem?

Innehållsförteckning:

Video: Bred Taksockel (22 Bilder): Hur Man Limar Till En Sträcka Och Annat Tak? Filéer Och Lister I Inredningen. Hur Väljer Man Dem?

Video: Bred Taksockel (22 Bilder): Hur Man Limar Till En Sträcka Och Annat Tak? Filéer Och Lister I Inredningen. Hur Väljer Man Dem?
Video: Gör det själv - Montera foder och lister 2024, April
Bred Taksockel (22 Bilder): Hur Man Limar Till En Sträcka Och Annat Tak? Filéer Och Lister I Inredningen. Hur Väljer Man Dem?
Bred Taksockel (22 Bilder): Hur Man Limar Till En Sträcka Och Annat Tak? Filéer Och Lister I Inredningen. Hur Väljer Man Dem?
Anonim

Stuckformning av gips fungerade hela tiden som en utmärkt dekoration för interiörer, vilket bevisas av många foton i populära glansiga tidskrifter. Men du måste använda de olika tillbehören klokt så att de verkligen ser väldigt attraktiva ut i moderna vardagsrum och inte orsakar känslor av besvikelse.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Gips stuckatur har anmärkningsvärda egenskaper, att aktivt användas för att dekorera moderna interiörer:

  • miljö- och brandsäkerhet;
  • ett snabbt sätt att återställa skadade områden;
  • låg kostnad jämfört med andra fasadmaterial;
  • hypoallergen;
  • ljuddämpning;
  • värmeisolering;
  • nästan oändlig användningstid.
Bild
Bild

Användningen av gjutgips är fullt motiverad … Dekorativa fragment bearbetas enkelt med improviserade verktyg, de maskerar framgångsrikt elektriska ledningar, defekter i väggar, tak, bildar en symbolisk estetik i vardagsrummet och sätter prioriterade accenter.

Den breda gipslisten har alla de fördelar som anges ovan. För att montera det i taket behöver du inte ha specialkunskaper inom reparation eller dekoration.

Bild
Bild
Bild
Bild

För en vanlig finsmakare av vackra interiörer räcker det med att komma ihåg några viktiga rekommendationer för användning

  • Den breda golvlisten ser särskilt attraktiv ut i rum med högt i tak.
  • Tänk på att implementera belysning för att förbättra stilen på ett dekorativt tillbehör.
  • För att övervinna tankestandarder och försöka dekorera takets centrala del med en bred baseboard, skapa en geometrisk figur - en rombe, en kvadrat.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter avslutat arbete kan de dekorativa elementen målas i önskad nyans.

Visningar

En av de viktigaste egenskaperna hos gips är dess höga plasticitet. Att arbeta med sådant material är inte bara bekvämt, utan också trevligt. Det vill säga det är fantastiskt att göra vackra föremål på egen hand som kommer att se väldigt attraktiva ut. Varje kännare av sublim palatsinteriör kan skapa:

  • lister;
  • pilaster;
  • kolumner;
  • filéer;
  • fästen;
  • basreliefer;
  • portaler;
  • smala baguetter;
  • hörn, smycken;
  • breda taksocklar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var och en av dessa element, när de är korrekt placerade, skapar stil och ser väldigt attraktiv ut.

Taklister är inte bara gjorda av gips . De produceras tillverkad av polyuretan, trä, polyvinylklorid, polystyren, duropolymer . Beroende på vilket material som används har dekorativa fragment också karakteristiska egenskaper. Ett levande exempel är radie, mjuka golvlister, när det tack vare de inneboende egenskaperna är lätt att övervinna svåra områden högst upp i vardagsrummet. Dessutom tillhandahåller produkter ofta speciella kanaler för att organisera bakgrundsbelysning, maskera elektriska ledningar.

Bild
Bild

Vilken är bättre att välja?

Användningen av dekorativa fragment beror på designstilen, men mest av allt från layouten på rummet . I takytorna, vid inredning finns det inga allvarliga svårigheter, raka golvlister används. De kan enkelt fästas med lim eller med en plugg / skruvkombination. Flexibla lister används främst i interiörer med många hörn och portaler. Sådana produkter kommer att vara oumbärliga när du vackert måste dekorera en mängd olika ytor.

När du väljer en taksockel är det viktigt att gissa med måtten, men om det till exempel i webbutiken inte var möjligt att köpa stuckaturer av önskad längd, måste älskaren av estetiska stilar i interiören uppnå nödvändiga parametrar på egen hand.

Bild
Bild

Det blir dock inga stora svårigheter här. Gipsstuckgjutning, liksom produkter från andra material, kan enkelt skäras med hjälp av improviserade verktyg - en hacksåg för metall eller en vass kniv.

Det är inte lätt att svara på frågan om vilken sockel för taket som är bäst. Varje hantverkare väljer ett dekorativt element enligt hans personliga preferenser. Men som regel vill alla kännare av palatsstilar produkten:

  • var hållbar, pålitlig;
  • avgav inte skadliga ämnen;
  • serveras så länge som möjligt;
  • passar perfekt in i det inre konceptet;
  • något annorlunda nyans från takets färg;
  • kombineras i ton med alla element i rumsdekorationen.
Bild
Bild

Det vill säga en bit stuckaturgjutning, förutom de grundläggande kvaliteterna, måste ha stil, dekorativitet.

Detta problem kan lösas med hjälp av ett brett urval-köp högkvalitativa tillbehör med ritningar, basreliefer, mönster, ornament.

Bild
Bild

Installationstips

Erfarna hantverkare installerar breda golvlister till tak och till och med undertak utan problem och på kort tid. Resten, när du installerar stuckaturelement, upplever allvarliga svårigheter. Därför är det vettigt att ge några värdefulla råd för att undvika vanliga misstag under installationsprocessen.

  1. Köp inte en tung massiv trälist, PVC för sträcktak.
  2. Innan arbetet påbörjas, spackla de deformerade områdena på ytan.
  3. Om du planerar att dekorera badrummet bör du köpa ett material med vattenavvisande egenskaper.
  4. Köp ett lim som har goda egenskaper för att säkert limma en bred filé.
  5. Var noga med att mäta takytorna där inredningen ska fästas.
  6. Förbered i förväg hörnen, portalerna, där installationen av breda lister ska utföras.
  7. Skär sockeln med vört, men om det inte finns någon övning kan du klippa av den med en hacksåg "för ögat" och dölja misstagen med speciella hörnelement.
  8. Den sista sockeln skärs av med en millimeter längre, med hänsyn till pressning av lederna.
Bild
Bild

Det bör betonas att metoden för att installera ett brett golvlister beror på materialet från vilket det är gjort, liksom platsen - använd för taket eller för ett sträcktak.

Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

För att se hur estetiskt tilltalande en bred taksockel ser ut är det tillräckligt att ge några illustrativa exempel

Ett mycket vackert dekorativt element med en originalrelieff och stegade övergångar i den övre delen. Tillbehöret kommer underbart att dekorera ett vardagsrum med högt i tak, på ett tillförlitligt sätt dölja väggfel

Bild
Bild

En sådan filé kommer att dekorera köket perfekt om du väljer en bit stuckatur med vattenavvisande egenskaper. Med hjälp av en sockel kan du harmoniskt betona estetiken i möbler och andra inredningsartiklar

Bild
Bild

Neonbelysning baguette för sovrum. Detta är en bra och modern dekorativ lösning. Belysning, beroende på tonalitet, ackumulerar ett romantiskt humör, lyfter humöret, anpassar sig till en vilsam sömn

Bild
Bild

Exemplen ovan visar tydligt hur breda golvlister kan användas.

Rekommenderad: