Panel Från Träsnitt (20 Bilder): Hur Man Gör En Panel Av Träsågsnitt Och Trä Med Egna Händer På Väggen?

Innehållsförteckning:

Video: Panel Från Träsnitt (20 Bilder): Hur Man Gör En Panel Av Träsågsnitt Och Trä Med Egna Händer På Väggen?

Video: Panel Från Träsnitt (20 Bilder): Hur Man Gör En Panel Av Träsågsnitt Och Trä Med Egna Händer På Väggen?
Video: 5 Weird Wood Staining Techniques. Natural Wood Coloring Hacks That Really Work. 2024, April
Panel Från Träsnitt (20 Bilder): Hur Man Gör En Panel Av Träsågsnitt Och Trä Med Egna Händer På Väggen?
Panel Från Träsnitt (20 Bilder): Hur Man Gör En Panel Av Träsågsnitt Och Trä Med Egna Händer På Väggen?
Anonim

Panel av träsnitt passar perfekt in i interiören, inredda i lantliga eller scandi -stilar. Denna design ser ganska original ut och förstärker hemkänslan. Att göra det är inte alls svårt även med egna händer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är nödvändigt?

För att skapa en panel från nedskärningar måste du inledningsvis välj rätt träd … I princip är alla sorter lämpliga för arbete, inklusive mjuka stenar, eftersom ingen mekanisk effekt kommer att utövas på produkten.

men Det är oerhört viktigt att förbehandla materialet med antiseptiska lösningar för att förhindra uppkomst av röta … I fallet när skärningarna görs oberoende rekommenderas att koka arbetsstycket i cirka en timme i en koncentrerad saltlösning, och sedan kan du rengöra dem från huden. För att torka helt måste träbitarna först stanna i rumstemperatur i ett par veckor och sedan i en varm ugn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färdiga snitt slipas vid behov och behandlas med en speciell antibakteriell impregnering.

När det gäller rasen kommer det att vara intressant att titta på en tall täckt med mörka djärva linjer, eller ceder med en ljusare nyans. Ljus lärkträd kommer att återuppliva den svartvit inredning och det gulaktiga asp -passar perfekt in i interiören, inredda i varma pastellfärger. Apple skär De kännetecknas av ett ovanligt mönster med en mörk kärna och en ljus kant. Päron det lämpar sig bra för bearbetning och används därför ofta för en budgetimitation av mahogny. Andra lämpliga träslag inkluderar lind, valnöt och enbär.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är viktigt att komma ihåg att i fall där rummet inte skiljer sig åt i storlek och bra belysning är det nödvändigt att använda snitt av ljusa stenar av medelstor eller liten storlek.

Som grund för en panel gjord av snitt är den perfekt plywoodskiva … Men du kan också använda vilket platt arbetsstycke som helst, från ett robust boxlock till en fodrad bildram. Det är mest praktiskt att fixa enskilda element med en het pistol.

Bild
Bild

Tillverkningsteknik

Det är ganska enkelt att göra en panel på en vägg av träsnitt med egna händer

Träbitarna ska inte vara för tjocka . För rundor med stor diameter kan du lämna en tjocklek på 10 till 15 millimeter, och tjockleken på små bitar får göras ännu mindre - upp till 1 centimeter. Det är bättre att såga snitt med en bågfil för metall eller en sticksåg. Om en motorsåg väljs för arbete, måste arbetsstyckena slipas efteråt. Barken tas bort när den ser för grov ut eller inte passar in i rummet.

Bild
Bild

En ram för en träpanel kan tillverkas av en bar … Det rekommenderas att välja för detta ändamål andra raser som kommer att skapa en kontrast i jämförelse med själva kompositionen. Behövs omedelbart förbereda fästelement för designens bas. Till exempel, om det hängs i ett badhus och därför fixeras på en trävägg, gör vanliga självgängande skruvar. För betong och tegel är det bättre att använda ett ankare.

Bild
Bild

Arbetet börjar med att snittets sammansättning görs på vilken plan yta som helst för att skapa ett specifikt mönster och övergångar. Vid användning av ett stort antal element rekommenderas att markera ordningen på baksidan av snittet. Det bör också tilläggas att vid denna tidpunkt arbetsstyckena bör behandlas med linolja, och efter torkning - med lack . Varje sågsnitt fästs på basen med varmt lim. För bättre vidhäftning rekommenderas att förslipa ena sidan av den. Kompositionen kan kompletteras med ovanligt drivved, kvistar eller andra naturliga element. Beslutet att applicera ett mönster på ytan med hjälp av riven stenflis ser väldigt ovanligt ut. Klyftorna mellan de enskilda delarna är antingen målade över eller lackerade.

Bild
Bild

Vackra exempel

Genom att plocka upp snitt i olika former och storlekar och rengöra dem från grov bark kan du göra lakonisk rektangulär panel . Som grund används en vanlig plywoodskiva av en ganska stor storlek, vilket gör det möjligt att dekorera hela matsalen med detta dekorativa element. Separata snitt är placerade på ett sådant sätt att de stora verkar skapa accentpunkter, och de små fyller i luckorna mellan dem.

Bild
Bild

I ett lanthus, om utrymme tillåter, kan en hel vägg göras i form av en panel gjord av sågsnitt . Sammansättningen begränsas av en ram av lackerade grenar, och längst ner finns det till och med en plats för rosetter. En intressant designlösning är belysningen av panelen, vars lökar är dolda bakom de spridande grenarna.

Bild
Bild

Ser väldigt original ut kombinera snitt med andra naturmaterial . Grenar och stora kottar används också för att dekorera en sådan komposition. Själva nedskärningarna ligger inte bara på framsidan, utan också på sidan. Dessutom skärs de i separata trianglar. Alla alternativ för naturlig inredning är fixerade i lager, vanligtvis körs horisontellt eller vertikalt. Det färdiga verket är inramat i en artificiellt åldrad ram.

Bild
Bild

Naturligtvis är det värt att nämna möjligheten att göra träpanel inte bara rektangulär, utan också rund … För att utforma en sådan komposition måste du välja ämnen med mer eller mindre samma storlek - minst lika rundor ska användas för cirkelns kant. En intressant lösning skulle vara att dessutom cirkulera med en markör eller bläck de naturliga mönstren som ligger på ytan av snittet.

Bild
Bild

Slutligen är det värt att påminna om det till och med från snittet visar det sig att skapa förenklade ritningar . Alternativt kan panelen vara ett slags landskap av flera träd. Kronor i detta fall samlas in från träcirklar och tunna grenar används som stammar. En grov ram med en mörk nyans används för att rama in verket.

Rekommenderad: