Graffiti I Interiören: Målning På Väggen I Det Inre Av En Plantskola Och Ett Tonåringsrum, Exempel På Graffiti I Köket Och I Korridoren I Olika Stilar

Innehållsförteckning:

Video: Graffiti I Interiören: Målning På Väggen I Det Inre Av En Plantskola Och Ett Tonåringsrum, Exempel På Graffiti I Köket Och I Korridoren I Olika Stilar

Video: Graffiti I Interiören: Målning På Väggen I Det Inre Av En Plantskola Och Ett Tonåringsrum, Exempel På Graffiti I Köket Och I Korridoren I Olika Stilar
Video: I Painted A GIANT Fantasy Mural ...On our brand new office wall! 2024, April
Graffiti I Interiören: Målning På Väggen I Det Inre Av En Plantskola Och Ett Tonåringsrum, Exempel På Graffiti I Köket Och I Korridoren I Olika Stilar
Graffiti I Interiören: Målning På Väggen I Det Inre Av En Plantskola Och Ett Tonåringsrum, Exempel På Graffiti I Köket Och I Korridoren I Olika Stilar
Anonim

Tänker på utformningen av ett rum eller lägenhet, vill varje ägare få något som ingen annan kommer att ha. Ett bra sätt att inreda ett rum och uttrycka dina känslor är att använda graffiti. Vi är vana vid att se denna originalkonst på husväggarna på gatorna, men idag är den utbredd även i inredningen av lokaler . Låt oss se varför graffiti lockar inredningsarkitekter så mycket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lite historia

Många tror att graffiti är samtidskonst som inte är mer än 50-60 år gammal, men så är det inte alls. Den första graffitin dök upp före vår tid, och de är inget annat än bergskonst av gamla människor. Med tiden blev grottmålningar till måleri, konstnärer dök upp, olika konststilar, vackra mästerverk började skrivas på dukar. Fram till början av förra seklet intog måleriet en ledande position, medan graffiti ansågs vara något otäckt, fult.

Allt förändrades på 60 -talet av förra seklet, när en grupp unga människor i New York började måla tunnelbanevagnar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De första ritningarna var ganska "råa", men med tiden och gatukonstnärernas skicklighet växte. Några år senare började hela företag att organisera, som målade inte bara vagnar, utan också väggar, staket, parkeringsplatser för bilar. Allt detta ansågs vara ett brott mot lagen, så unga människor blev ständigt fångade och böter, eller till och med fängslade. Först i slutet av 80 -talet kom myndigheterna överens med den nya konsten. Graffiti började dyka upp i olika länder, de var indelade i flera stilar . Under sovjettiden ägde också denna konstform rum, men dess utveckling var svag. Sovjetiskt graffiti uttryckte protest och missnöje.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Graffitikonst har dykt upp i moderna lägenheter för inte så länge sedan. Men denna lösning blev snabbt populär på grund av följande faktorer.

  • Unikhet … Du kan inte bara välja en ritning från en katalog eller Internet, utan också skapa din egen, som inte finns någon annanstans.
  • Maskera . Om väggarna är grova, kommer graffiti framgångsrikt att dölja det, särskilt de där det finns många ljusa och mättade färger.
  • Ökat utrymme . En korrekt vald ritning kan väsentligt utöka rummet, göra det mer rymligt.
  • Skapa en accent . Med hjälp av graffiti kan du göra en färgstark och intressant accent som inte kommer att bli obemärkt av lägenhetens gäster. Och graffiti kan effektivt och diskret zonera ett rum.
  • Praktiskhet … Om en bra och högkvalitativ färg köptes kommer teckningarna inte att blekna i solen, de kommer inte att "flyta". Det blir ganska lätt att ta hand om dem.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer graffiti för väggdekoration måste du komma ihåg det ritningen måste vara genomtänkt till minsta detalj … Han kan inte komma ur det stilistiska konceptet, vara för aggressiv. En av nackdelarna med graffitidesigners anser att sådana bilder snabbt kan bli uttråkade, särskilt om de är för stora och catchy. Från mättade färger kan det börja krusa i ögonen, huvudvärk. Dessutom är det ganska svårt att ta bort graffiti, för detta måste du köpa specialverktyg eller ringa en specialist.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Det är värt att notera att det är möjligt att täcka väggarna med konstmålning i nästan vilken inredning som helst.

Det enda är att graffiti är helt olämpligt för klassiker.

Låt oss överväga flera riktningar där den här konstformen ser bäst ut.

Bild
Bild

Modern

Art nouveau -stilen kännetecknas av sin rymlighet, ljusa färger och mjukhet. Naturalistiska mönster och prydnader är mycket lämpliga här. Oftast väljer de för en ritning:

  • bilder av växter och träd, murgröna;
  • fjärilar;
  • fåglar och djur.

Det är lämpligt att välja mörka, kontrasterande färger, mörka nyanser av grönt och svart ser bäst ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Loft

Här kan graffiti mycket framgångsrikt komplettera designen, eftersom de uttrycker samma koncept som själva stilen - uppror. Det mest attraktiva är inskriptioner och ritningar på betong- eller tegelväggar. Loft är en mångfacetterad stil, så det är omöjligt att säga säkert vilken teckning som passar den. Följande alternativ används huvudsakligen:

  • en vanlig och blek stad med en ljuspunkt;
  • bilder av kaffe och föremål där det kan förberedas;
  • silhuetter av människor och djur;
  • enkla och komplexa abstraktioner av rika färger;
  • bilder av vad som är nära i andan för ägaren: favoritböcker, filmer, hjältar och karaktärer, musikgrupper, spel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Minimalism

En sådan riktning som minimalism är lakonisk i allt. Det finns inget överflöd av tillbehör, rummen är rymliga, de innehåller bara nödvändiga och ofta multifunktionella möbler . Trots att själva konceptet med stilen vid första anblicken kan motsäga tillämpning av graffiti används denna typ av konst i sådana lokaler och mycket framgångsrikt.

Bild
Bild

De enklaste exemplen är vanligt svart graffiti som visar ett enda objekt, till exempel ett svart foto, en djursilhuett, en logotyp.

Graffiti ser mycket vackrare ut, i vilket svart förbinder med ljus färg: röd, rosa, gul, ljus lila, blå. Ett exempel är abstraktion, där färgen faller ojämnt, som om den stänker. Ett intressant alternativ skulle vara brasor och fyrverkerier med massor av gnistor, inskriptioner och ansikten, från vilka färgade stigar sprider sig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skandinaviska

Denna stil liknar minimalism, eftersom dessa två riktningar har en gemensam idé. Även här välkomnas utrymme, korthet, återhållsamhet. Företrädet ges naturmaterial: trä, sten, bambu. Men om minimalismen kan slås med kontrastmetoden, så är det i skandinavisk stil bättre att föredra ritningar som kommer att ha ett samband med naturen, särskilt med havet:

  • lugnt och rasande hav, hav, höga vågor med skummande kammusslor;
  • Vikingaskepp och deras andra symboler;
  • marina djur, fåglar, fiskar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vilket rum är det lämpligt för?

Konstnärlig väggmålning kommer att vara lämplig i alla rum, det viktigaste är att välja rätt ritning.

Sovrum

Sovrummet är ett rum utformat för avkoppling och kvalitetssömn, så här är det bättre att avstå från ljusstyrkan och överdriven saftighet av färger. Det rekommenderas att föredra diskreta, naturliga nyanser. Ritningen appliceras på väggen ovanför sänggavel. Du kan välja följande ämnen:

  • diskreta landskap: skog, berg, hav, flodbank, blomsteräng;
  • bilder av djur och fåglar, inklusive mytiska sådana;
  • ljusa abstraktioner med flytande linjer och silhuetter.

Det är viktigt att komma ihåg att ljus måste falla på graffitin, annars kommer det att göra rummet obekvämt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vardagsrum

Att välja graffiti för vardagsrummet, du bör fokusera på resten av rumsinredningen … Om det till exempel är designat i en neutral skala och möblerna inte har några dekorationer, är det bättre att fokusera på ljusa, dynamiska graffiti. Och om själva rummet är överbelastat med inredning och olika färger, välj pastellfärger för dekoration.

Bild
Bild

Följande lösningar kommer att se intressanta ut:

  • mångfärgade fläckar och stänk, färgkällor;
  • logotyper, motto, motto;
  • graffiti som anger ägarnas hobbyer: ritningar av musikartister, karaktärer från spel, filmer, böcker;
  • bilder som strikt passar inredningsstilen: till exempel havet för det skandinaviska, djur och träd för eko.
Bild
Bild
Bild
Bild

Kök

I köket kan du hämta graffiti relaterat till mat. Det kan vara bilder:

  • saftigt kött och fisk på grillen, spett;
  • olika frukter och grönsaker; ett intressant alternativ är ett äpple eller apelsin som kastar sig i vattnet med en skvätt;
  • drycker som hälls i en genomskinlig behållare.

Dessutom kan graffiti innehålla surrealistiska matbilder, kända restaurangnamn och etiketter som restaurang, pizzeria, glass, burgare, etc. Huvudsaken är att graffitin inte ska vara för påträngande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Barn

Kanske är detta ett av de mest framgångsrika rummen i huset för att placera graffiti.

Barn älskar allt ljust, färgglatt, saftigt, så de kommer definitivt att tycka om en vacker och rik teckning.

Barn kan erbjudas följande ämnen:

  • tecknade serier, barnfilmer, sagor, tecknade serier;
  • ritningar relaterade till ett barns hobby: till exempel, om han gillar djur, kan du dekorera väggen i form av en zoo.
Bild
Bild

Situationen med valet av en ritning för en tonåring är lite mer komplicerad, men här finns det flera alternativ:

  • abstraktion;
  • intressanta inskriptioner och favoritcitat från en tonåring;
  • foton av musikgrupper;
  • bilder av dina favoritkaraktärer från filmer, böcker och spel.
Bild
Bild

Badrum

Graffiti i badrummet är mindre vanligt (de flesta föredrar fortfarande kakel i neutrala färger), men ibland kan de hittas här. Naturligtvis rör temat för ritningen vatten:

  • imitation av dimmigt glas med droppar;
  • bilder av fartyg, båtar;
  • havs- och flodlandskap;
  • bilder av fantastiska varelser som lever i vattnet: sjöjungfrur, naiader, nymfer, newts.
Bild
Bild
Bild
Bild

Graffiti på väggen Det är viktigt att känna en känsla av proportioner.

Ritningen ska placeras på endast en vägg, helst den som ligger intill badrummet.

Om du inte vill måla väggen kan graffiti appliceras på utrustning, skåp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hall

Graffiti är en bra lösning för korridoren , eftersom rummet i de flesta fall inte är rymligt och graffiti kan utöka utrymmet. Ämnet kan vara valfritt:

  • landskap, bilder av djur och växter;
  • bilar i rörelse;
  • abstraktioner och mer.

Ett obligatoriskt ögonblick för en liten hall är närvaron av en spegel. I kombination med graffiti kommer det att expandera rummet ytterligare.

Bild
Bild

Vackra exempel

Graffiti kan effektivt omvandla interiören, göra den mer intressant och färgstark. För att få några idéer föreslår vi att du tittar på ett urval av foton där graffiti ser mest värdigt ut:

färgglatt mättat graffiti i interiören i ett modernt minimalistiskt sovrum

Bild
Bild

en ovanlig bild för ett kök i ekologisk stil

Bild
Bild

"Street" graffiti är perfekt för en tonåring rum

Bild
Bild

spektakulär och diskret graffiti för ett modernt sovrum

Bild
Bild

ovanliga, ibland surrealistiska bilder passar perfekt in i ett rum där naturmaterial föredras

Bild
Bild

i ett vardagsrum inrett i loftstil ser svartvita teckningar bra ut

Bild
Bild

färgglada ljusa accenter - en bra lösning för rummet för ett barn i mellan- och högstadiet

Rekommenderad: