Fresker På Väggen (69 Foton): Vad är Det? Deras Tillverkning, Målning På Rågips I Korridoren Och Väggmålning Med Färger I Köket, Andra Alternativ Och Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Fresker På Väggen (69 Foton): Vad är Det? Deras Tillverkning, Målning På Rågips I Korridoren Och Väggmålning Med Färger I Köket, Andra Alternativ Och Recensioner

Video: Fresker På Väggen (69 Foton): Vad är Det? Deras Tillverkning, Målning På Rågips I Korridoren Och Väggmålning Med Färger I Köket, Andra Alternativ Och Recensioner
Video: Hur gör snickaren - Montering av tak och vägg gles. 2024, Mars
Fresker På Väggen (69 Foton): Vad är Det? Deras Tillverkning, Målning På Rågips I Korridoren Och Väggmålning Med Färger I Köket, Andra Alternativ Och Recensioner
Fresker På Väggen (69 Foton): Vad är Det? Deras Tillverkning, Målning På Rågips I Korridoren Och Väggmålning Med Färger I Köket, Andra Alternativ Och Recensioner
Anonim

Det finns många sätt att dekorera heminredning på ett originellt sätt. Många vänder sig till eleganta fresker, vilket gör inställningen särskilt rik och harmonisk. Dessa dekorativa komponenter kommer att diskuteras idag.

Bild
Bild

Vad det är?

Fresco är en av varianterna av väggmålning, som realiseras med naturliga vattenbaserade färger applicerade på ett vått gipsskikt . Basen i ritningarna har ingenting att göra med den klassiska finishen. Den består av en sandblandning tillsammans med släckt kalk, som bildar en speciell film av kalcittyp. Det senare garanterar dekorationernas hållbarhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Konstnärer som skapar vackra väggmålningar på väggarna måste ha en mängd erfarenhet och omfattande kunskap om att utföra sådant arbete. Väggmålning med naturfärg bör appliceras innan gipsskiktet är helt torrt. Oftast skapas målningar i delar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I gamla dagar hittades fresker uteslutande i palazzo, katedraler eller kloster, slott av rika herrar. Tavlorna applicerades inte bara på väggarna, utan också på takbotten . Vanligtvis upprätthölls bilderna på ett religiöst, naturligt eller vardagligt sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag är sådan inredning vanligare i interiören på hotell och värdshus, på restauranger och i privata hem.

För närvarande används den senaste tekniken och de senaste efterbehandlingsmaterialen för att tillämpa denna typ av bilder. Tack vare dem blev det möjligt att applicera färger inte bara på färskt gips, utan också på dukar, fiberduk eller till och med sandiga underlag.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installationen av en så intressant finish anses vara ganska svår, så det är bättre för oerfarna hantverkare att inte krångla till sådant arbete - det är lämpligt att kontakta specialister.

Fördelar och nackdelar

Många människor som vill inreda inredningen vackert och rikt föredrar chica fresker. På grund av detta är inredningen otroligt raffinerad och original. Låt oss undersöka vilka andra fördelar med väggmålning är.

  • Ritningar av alla ämnen det är möjligt att helt fylla ytan på hela väggen , som avslutas av befälhavaren.
  • Vid behov, fresker det är möjligt att justera det tillgängliga utrymmet och visuellt korrigera några av dess brister. Många människor vänder sig till denna typ av finish och räknar med just denna effekt.
  • Tack vare den höga kvaliteten fresken lyckas skapa en gästfri, varm och bekväm atmosfär , som du inte vill lämna. Under sådana förhållanden stiger stämningen, onödiga bekymmer försvinner och resten visar sig vara mer komplett.
  • För bildandet av spektakulära mönster används uteslutande naturliga vattenbaserade färgkompositioner . Med tanke på detta faktum kan vi säkert tala om miljösäkerheten för en sådan finish. Närvaron av en fresko i huset påverkar inte hushållets hälsa.
  • Bilder gjorda med rätt teknik är inte "rädda" för de skadliga effekterna av ultravioletta strålar och förlorar inte sin tidigare attraktionskraft genom åren … För närvarande kan inte alla finish ha samma kvaliteter.
  • En väl förverkligad målning med naturfärger, skriven av en erfaren mästare, kommer att se så realistisk och attraktiv ut som möjligt … Sådan inredning kommer inte att gå obemärkt förbi av både hushåll och gäster som har besökt dem.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tyvärr har freskerna på väggarna några nackdelar som är värda att notera

  • Liknande finish kostar en snygg summa . Detta är en av de största nackdelarna som hindrar konsumenter från att vända sig till väggdekor med fresker.
  • Tekniken för att tillämpa realistiska bilder är komplex och kräver särskild kunskap och erfarenhet . Det är bättre att inte lita på nybörjare i arbetet.
  • Restaurering fresker visar sig också vara svåra och dyra att genomföra.
  • Tillverkningstid väggmålningarna kan vara ganska stora.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Dekorativa väggmålningar är olika. Var och en av underarterna har sina egna egenskaper och externa parametrar, baserat på vilka husägare gör ett val till förmån för ett visst alternativ. Låt oss titta närmare på de vanligaste typerna av fresker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På duk

Dessa typer av fresker produceras inte i industriell skala, eftersom arbetet i sig är extremt känsligt och noggrant. Det kan bara göras manuellt. Bilder på duk tar mycket tid från mästarna.

Bild
Bild

För att göra denna typ av fresker används uteslutande naturliga ingredienser, såsom:

  • bomullsdukar;
  • flodsand;
  • kalk;
  • färgpigment;
  • lim av naturligt ursprung.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den tekniska processen visar sig vara noggrann och komplex. Består av flera huvudstadier.

  • Först görs gips för hand, sedan appliceras en ritning på det … Vidare, med hjälp av specialutrustning, är bilden artificiellt åldrad.
  • Sedan flyttas den till duken . Därefter behandlas målningen med en speciell skyddande förening. I butiker säljs sådana produkter i form av rullar eller bårar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessa väggmålningar kan inte rengöras med vatten. De repas eller flisas lätt. Ägarna måste systematiskt bearbeta fresken med en vaxkomposition.

På en styv grund

Att göra fresker av denna typ ger dem en lång livslängd . De färdiga produkterna kännetecknas av sitt solida, attraktiva utseende. Dessa fresker appliceras också ofta på vått gips. Bilderna är också artificiellt åldrade och flisade i kanterna. Direkt installation utförs på en redan förberedd vägg eller stör gipskompositionen. Det är sant att måtten på dessa fresker är blygsamma - bara 3x1,4 meter.

Bild
Bild
Bild
Bild

På flexibel gips

Fresker på flexibel gips idag är några av de mest populära . På ett annat sätt kallas de ORTO -fresker. För genomförandet av sådana dekorationer är det nödvändigt att använda högkvalitativ italiensk gips. De tillgriper ytterligare förstärkning med hjälp av ett särskilt nät för målningsprocedurer. Ritningar appliceras alltid med naturliga pigment av hög kvalitet. På grund av tjockleken, liknande produkterna ser voluminösa, uttrycksfulla ut och liknar utåt ofta antik inredning, vilket ger dem ett ännu lyxigare utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

I genomsnitt tar produktionen av dessa dekorationer från 2 till 3 dagar.

Självhäftande

Tack vare fresker av denna typ har sådana dekorationer blivit vanligare i vanliga heminredningar. Låt oss analysera huvuddragen i en sådan finish.

  • Med dessa fresker det är möjligt att dekorera inte bara väggar, utan även tak och komplexa områden . De är lämpliga av nästan vilken anledning som helst.
  • Tjockleken på denna trim är därför liten det kommer inte att vara möjligt att dölja väggarnas brister . De måste fortfarande justeras. På grund av detta är artificiellt åldrande också omöjligt.
  • Den tekniska processen måste innehålla speciell pasta , som är gjord av fin sand. Den placeras på ett syntetiskt material, och sedan överförs bilden.
Bild
Bild
Bild
Bild

Non-woven

Tekniken för att göra fresker av denna typ liknar de underarter som beskrivs ovan. Skillnaderna ligger bara i själva utförandet av bilden.

  • Här kan detaljeringen göras manuellt . Som ett resultat kan du få större väggmålningar och applicera flera lager färg. Användningen av artificiellt åldrande i detta fall visar sig vara omöjligt.
  • Ovävda fresker ser mycket ljusare och mer uttrycksfulla ut . För att fixa dem på den förberedda basen, använd ett lim utvecklat speciellt för fiberduk tapeter.
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Fresker kan visa upp målningar av en mängd olika ämnen. Låt oss titta på några intressanta lösningar.

  • Blommor är mycket populära idag . Dessa kan vara pioner, rosor, tulpaner, liljor och andra vackra grödor.
  • Landskapen där bilderna träd, fält, berg, vattenyta, scener med solnedgångar och soluppgångar . Seascapes är också intressanta.
  • Fresker som visar 3D - volymetriska kompositioner är lämpliga för en modern inredning . Det kan vara abstraktion, en kombination av kontrasterande färger (till exempel svart och vitt), futuristiska scener.
  • Den ursprungliga lösningen blir åldern fresco - karta över världen .
  • Populära fresker som visar män och kvinnor , kärlek och romantiska scener.
  • Söta sömlösa bilder av ett sagotema - den perfekta lösningen för ett barns rum.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer och placerar jag?

Låt oss ta en titt på några tips för att välja och placera fresker

Du kan dekorera med en fresco korridor eller hall … Om det är för smalt kommer bilden av imitation av en fönsteröppning visuellt att expandera utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hitta den perfekta lösningen för kök , Det rekommenderas att ge företräde åt franska och italienska målningar, antika målningar eller mosaiker. Tydliga linjer och enkla former uppmuntras.

Bild
Bild

Ofta väljer människor mosaik att fixa i sovrummet ovanför sängen … Det rekommenderas att välja mer lugnande, lugna bilder här. Inredningen ska matcha den omgivande miljön i stil och färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

För vardagsrummet det är lämpligt att välja fresker som visar broar, himlar och stenvalv. I ett litet rum är det värt att plocka upp dekorationer som visuellt utökar utrymmet. Det är bättre att vägra från för färgglada och ljusa bilder. Oftast ligger fresker i vardagsrummet bakom soffan, men andra lösningar är också möjliga, till exempel i området där TV: n finns.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en fresko för alla rum i ett privat hus eller lägenhet är det mycket viktigt att ta hänsyn till huvudfärgerna i resten av inredningen, liksom dess stil. Då kommer ensemblen att visa sig vara harmonisk och komplett.

Hur ska man hålla?

Låt oss ta reda på hur man korrekt limer fresken till väggfoten

  • Förbered först basens yta noggrant . Det ska vara slätt, lätt, rent. Grunda väggen före och efter applicering av kittet.
  • Använd en lätt, djupt penetrerande primer med svampdödande tillsatser . Låt de tidigare applicerade skikten torka helt före varje steg i arbetet.
  • Det är lätt att fästa en fresko på en förberedd vägg . Applicera speciellt lim för tung tapet direkt på underlaget. Fresken kommer gradvis att jämnas ut genom att gnugga den med en gummispackel.
  • Hörnmontering kräver användning av en nivå, eftersom visuella brister sällan märks.
  • För sammanfogning av dukar i hörnen är det nödvändigt att tillhandahålla minst 5 cm lager, beställa material av lämpliga storlekar.
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Fundera på hur du gör en dekorativ fresko med egna händer

  • Markera väggen … Applicera maskeringstejp längs gränserna.
  • Täck basen med akrylfärg . Vänta 10-15 minuter tills skiktet torkar.
  • Ta en servett . Riv av det önskade fragmentet av den förberedda ritningen. Ta försiktigt bort ytterligare två lager servett. Fäst den resulterande delen på väggen och släta försiktigt med en pensel.
  • Lös kittet … För att lägga texturen på väggen, ta en liten del av lösningen på en svamp och applicera den med våta rörelser på ritningen eller kanterna.
  • Så snart kittskiktet är torrt, applicera ytterligare 2 lager färgpigment … Välj två optimala toner - den första ska vara den som är ljusare och den andra - den mörkare.
  • Det är nödvändigt att applicera färger med hjälp av en svamp gör blötläggningsmanipulationer.
  • Om du vill uppnå en åldrande effekt, vänta tills färgskiktet är helt torrt … Ta sedan en helt ny kökssvamp och skrubba väggen tills du kan se gipsets struktur. Försök att inte överdriva.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Granska översikt

Numera bestämmer många användare sig för att dekorera sina heminredning med snygga väggmålningar. Människor lämnar både positiva och negativa recensioner om en sådan finish. Tänk först på vad som är bra med denna design för husägare.

  • " Ser bra ut " - den vanligaste granskningen av typen av ytbehandling i fråga.
  • Lejonparten av köpare var nöjda märkta inköpta väggmålningar från stora utländska tillverkare.
  • De flesta konsumenter noterar underbar färgåtergivning en sådan finish. Oftast lämnar människor sådana recensioner om högkvalitativa märkesfresker.
  • Det tycktes många användare som att limma väggmålningar är inte svårare än konventionell tapet av vinyl eller fiberduk … Detta faktum kan inte misslyckas med att tillfredsställa köparna.
  • Konsumenterna är nöjda bredaste sortimentet kvalitetsfresker från moderna tillverkare. Alla kan välja det bästa alternativet.
  • Tack vare fresken interiören hos många köpare har märkbart förändrats och blivit mer "levande ".
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som du kan se finns det många fördelar med moderna inköpta fresker. Men om sådana produkter finns det inte bara positiva, utan också negativa kundsvar. Låt oss bekanta oss med dem.

  • Upprörande konsumenter för lång tid att göra fresker för att beställa . Många användare får veta specifika produktionstider, men de försöker inte ens följa dem och är ganska sena med att tillhandahålla den färdiga produkten. Naturligtvis är detta inte ett problem med väggmålningen, utan organisationen som genomför det, men användarna noterar ofta detta faktum.
  • Några köpare gillade inte färgåtergivningen på de märkesfreskerna … Detta är en frekvent granskning av Applico -produkter.
  • Många användare påpekar det du måste vara försiktig med mörka fresker . Enligt ägarna till denna finish, "det beter sig oförutsägbart."
  • Denna finish tycktes många användare inte den mest praktiska rengöringen .
  • Kostnaden för många märkesmålningar visar sig vara för "aggressiv ". Samtidigt märkte folk att inte de mest demokratiska prislapparna är satta för varor som i verkligheten inte motsvarar bilderna på förpackningen och ser mycket enklare och billigare ut.
Bild
Bild
Bild
Bild

För att inte snubbla på en väggmålning av låg kvalitet bör du bara välja produkter från kända märken. Kontakta betrodda butiker. Snåla inte med att köpa finish och inspektera produkten noggrant innan du köper, för att inte bli besviken över kvaliteten senare.

Rekommenderad: