Fäste För Uppvärmd Handdukstork: Avtagbara Hållare För Fästning På Väggen, Teleskoparm För Uppvärmd Handdukstork I Badrummet Och Andra Typer

Innehållsförteckning:

Video: Fäste För Uppvärmd Handdukstork: Avtagbara Hållare För Fästning På Väggen, Teleskoparm För Uppvärmd Handdukstork I Badrummet Och Andra Typer

Video: Fäste För Uppvärmd Handdukstork: Avtagbara Hållare För Fästning På Väggen, Teleskoparm För Uppvärmd Handdukstork I Badrummet Och Andra Typer
Video: Handdukstork - video om montering och fyllning | Svedbergs 2024, April
Fäste För Uppvärmd Handdukstork: Avtagbara Hållare För Fästning På Väggen, Teleskoparm För Uppvärmd Handdukstork I Badrummet Och Andra Typer
Fäste För Uppvärmd Handdukstork: Avtagbara Hållare För Fästning På Väggen, Teleskoparm För Uppvärmd Handdukstork I Badrummet Och Andra Typer
Anonim

Vem är inte bekant med hög luftfuktighet i badrummet, särskilt om det används av en familj på 4-5 personer. Lösningen på detta problem är en spole, populärt kallad en handdukstork. Designen är anmärkningsvärd i alla avseenden: den tar praktiskt taget inte plats och är universell i sitt syfte - den värmer upp utrymmet, torkar fukt och handdukar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer av fästelement

Kunskap om funktioner och tekniska egenskaper hos handdukstorkar (spolar) hjälper till att bestämma valet av hållare. Spolar i badrummet har strukturella skillnader och skiljer sig inte bara i materialen från vilka de är gjorda, utan också i form. När du köper de nödvändiga delarna måste du fokusera på badrumsparametrarna, samt om det finns slutsatser, hur många det finns. Satsen innehåller som regel fästelement avsedda för vikten av kylaren fylld med vatten.

Det finns två typer av uppvärmda handdukstorkar

Vattenmodeller . Det här är modellerna som är anslutna till värmesystemet. Tyvärr är deras nackdel att de fungerar endast under höst-vinterperioden, när värmen fungerar i lägenheterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektriska konstruktioner . De är anslutna till elnätet, autonoma, aktiva när som helst på året, men underhållet kostar mycket mer för ägarna som måste betala ytterligare elförbrukning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Som redan nämnts tillhandahåller tillverkaren närvaro av fästelement i förpackningen, men situationer när de måste köpas separat är inte så sällsynta. Varje rörmokare kommer att bekräfta att behovet av dem uppstår ofta, så deras sortiment är ganska varierat - parenteser för båda typerna är till salu. Sådana fästelement uppfyller de etablerade GOST -standarderna:

  • fästet är enkelt;
  • teleskopfäste;
  • avtagbar fäste;
  • stöd i ett stycke.

Samtidigt är valet av fästelement inte komplicerat på grund av tillverkarnas ansträngningar, som noggrant beräknar vikten på spolarna och producerar fästelement som är anpassade för dem.

Bild
Bild

Fästen

Innan överflödet i konstruktion och andra butiker måste installationen av radiatorer i badrummen göras utan fästen, med hjälp av järnkrokar i form av en konsol som är fixerad på väggen, och det såg inte estetiskt tilltalande ut alls. Dessutom gjorde denna installationsmetod lite för att motivera sig själv - strukturen "gick" på grund av den bräckliga fixeringen. Moderna fästen är inte bara pålitliga, utan utför också perfekt dekorativa funktioner, alla har de mest populära storlekarna från 25 till 32 mm.

Låt oss se hur de är gjorda

  • Monteringshylla . Detta är fästets bas, fästpunkten på väggen med två eller flera självgängande skruvar. Antalet hårdvara mer än två är ibland nödvändigt för att förbättra tillförlitligheten.
  • Ben . Det är en anslutningsdel som förenar monteringshyllan med fästringen till en enda struktur. Standardbenhöjden är cirka 5 centimeter, eftersom detta är tillräckligt för att korrekt installera värmesystemet på väggen. Det finns dock teleskopmodeller som gör att du kan justera benets höjd med ett rörligt element.
  • Fixeringsring . En annan obligatorisk del installerad på konsolbenet. Låset är installerat på spolen, vilket helt eliminerar enhetens oplanerade rörelse.
Bild
Bild

Glöm inte - ju större konstruktion, desto fler fästpunkter kommer att krävas för att säkerställa en jämn fördelning av belastningen på lagerstöden.

Tillverkaren beräknar noggrant överensstämmelsen mellan radiatorernas vikt och de olika hållarmodellernas bärighet. Här är de vanligaste typerna av fästelement.

Löstagbar . Detta är namnet på de hopfällbara fästelementen, med vars hjälp installationen av en väggvärmare, bestående av 2 delar, utförs. En av dem är fixerad på röret, den andra på väggen, varefter strukturen är ansluten till en enda helhet. Som ett resultat uppnås det bästa alternativet, vilket ger en snygg demontering, där väggens yta inte påverkas.

Bild
Bild

Ej avtagbar . Detta är redan en monolitisk produkt. Installationen är enligt följande: fästet sätts på röret och installeras sedan på väggen. Det är svårare att montera fästen i ett stycke än sammansatta motsvarigheter.

Bild
Bild

Teleskopisk . Det har redan nämnts ovan om fördelen med modeller av detta slag på grund av deras designfunktioner. Teleskopiska fästelement kännetecknas av ett rörligt rör med en fast hållarring. Det är denna lösning som hjälper dig att enkelt ändra djupet på utrymmet mellan väggen och kylaren. Denna typ av fäste är efterfrågad för installation av elektriska modeller.

Bild
Bild

När du väljer parenteser måste du komma ihåg hur bekvämt det kommande arbetsflödet är - låt det vara en delad design . Det är lättare och snabbare att installera en radiator. Vanligtvis kan universalfästen väljas för spolarna när det inte finns någon önskan att arbeta med de klassiska.

Och även under förvärvet måste du komma ihåg om diametrarna, beräkna i förväg det nödvändiga avståndet från väggen till radiatorn, ta hänsyn till indikatorer för korrosion, eftersom enheten kommer att placeras i ett utrymme där luftfuktigheten ständigt ökas.

Bild
Bild

Stöd

Avser fästen i ett stycke. Elementen tål en imponerande belastning, vilket säkerställer tillförlitlig fastsättning. Deras design är en ring monolitiskt ansluten till benet, varför det är mycket svårt att arbeta under installationen av en uppvärmd handdukstork. Fästet är tillverkat av rostfritt stål och används praktiskt taget inte idag.

Bild
Bild

Tillverkningsmaterial

Fästfästen är tillverkade av rostfritt stål och mässing. Tillverkare av mässingsprodukter är förkromade eller förnicklade.

Detta ökar produkternas kvalitet och estetiska egenskaper, skapar ett skyddande lager från effekterna av negativa faktorer - fukt, temperaturförändringar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installationstips

Funktionen och hållbarheten hos den uppvärmda handduksstången beror till stor del på installationens kvalitet

För tillförlitlig drift av spolen rekommenderar experter att använda kulventiler vid korsningen av den gångjärnsstruktur med munstyckena. Algoritmen för att installera en uppvärmd handdukstork med en vattentyp av uppvärmning kräver att hela stigaren kopplas bort. På grund av detta följer oundvikligen en minskning av temperaturen i hela entrén. Närvaron av kranar gör att du kan delta i installationen utan att koppla bort stigaren och utan onödigt bråttom. Dessutom behövs de om du behöver tömma vattnet på grund av luftlås.

Bild
Bild

Det rekommenderas att bygga in spolen i varmvattenförsörjningssystemet på sommaren, igen på grund av behovet av att stänga av den gemensamma stigaren under kallt väder. Element av olika material kan inte användas i en design. Detta kan följas av ödesdigra konsekvenser i form av snabbt manifesterade frätande processer

Bild
Bild

Glöm inte teflonpackningar - att använda dem på dockningsplatserna undviker många negativa faktorer

Bild
Bild

För flerfamiljshus är det mest korrekt att köpa produkter av inhemska märken, eftersom de överensstämmer med GOST -standarderna som antagits i vårt land och kommer säkert att passa rören som installerats av våra byggföretag

Bild
Bild

Förutom ovanstående måste du vara mycket uppmärksam på självgängande skruvar och pluggar, vilket definitivt kommer att krävas för att montera en radiator och installera fästelement.

Saken är att de har ett annat syfte och förmåga att klara olika belastningar:

  • enkel självgängande skruv - 3 kg;
  • pluggen "fjäril" tål en belastning på upp till 10 kg;
  • för stora spolar behövs mer kraftfull hårdvara:
  • upp till 15 kg tål skruvpluggen med en självgängande skruv;
  • upp till 35 kg tapparna "Hartmut" och "Paraply" med en bult tål.

De angivna belastningarna är egenskaper för en infästning, och eftersom det finns minst två av dem på radiatorerna, så kan du till exempel på gips sätta fast dem med paraply- och Hartmut -pluggar.

Rekommenderad: