Handdukstork (43 Bilder): Hur Man Väljer En Handdukstork? De Bästa Tillverkarna Av Väggmonterade Handduksvärmare I Badrummet. Stor Modell Ovanför Toaletten Och Andra Installationsa

Innehållsförteckning:

Video: Handdukstork (43 Bilder): Hur Man Väljer En Handdukstork? De Bästa Tillverkarna Av Väggmonterade Handduksvärmare I Badrummet. Stor Modell Ovanför Toaletten Och Andra Installationsa

Video: Handdukstork (43 Bilder): Hur Man Väljer En Handdukstork? De Bästa Tillverkarna Av Väggmonterade Handduksvärmare I Badrummet. Stor Modell Ovanför Toaletten Och Andra Installationsa
Video: Handdukstork - video om montering och fyllning | Svedbergs 2024, April
Handdukstork (43 Bilder): Hur Man Väljer En Handdukstork? De Bästa Tillverkarna Av Väggmonterade Handduksvärmare I Badrummet. Stor Modell Ovanför Toaletten Och Andra Installationsa
Handdukstork (43 Bilder): Hur Man Väljer En Handdukstork? De Bästa Tillverkarna Av Väggmonterade Handduksvärmare I Badrummet. Stor Modell Ovanför Toaletten Och Andra Installationsa
Anonim

Det är mycket svårt att föreställa sig ett modernt badrum utan en så viktig detalj som en handdukstork. Detta element kännetecknas av en hög funktionalitet. Om du väljer det korrekt och sedan ansluter det på samma sätt, kommer komforten i rummet att tillhandahållas. I den här artikeln kommer vi att titta på vad moderna handdukstorkar är och hur man väljer dem.

Bild
Bild

Vad det är?

En uppvärmd handdukstork är en speciell enhet som är utformad för att torka handdukar i badrummet. Om det finns något sådant kan du inte oroa dig för badtillbehörens säkerhet. Handdukar som förblir fuktiga under en längre tid försämras någon gång, förlorar sina styrkaegenskaper och får en mycket obehaglig lukt. Konstant torkning av produkter i en balkongmiljö, liksom frekvent tvättning, visar sig vara mycket tråkiga sysslor.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att inte möta de listade problemen beslutar många människor att installera handdukstorkar av hög kvalitet i sina hem . En annan anledning till att köpa en sådan enhet är att tack vare den, även under den kalla årstiden, förblir rummet väl uppvärmt. Du kan säkert hänga inte bara våta handdukar på en uppvärmd handdukstork, utan också många andra positioner. Till exempel kan det vara saker som är små i storlek: underkläder, strumpor och mer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lyckligtvis produceras idag många olika modeller av torktumlare - en köpare med alla ekonomiska möjligheter och önskemål kan välja det bästa alternativet.

Visningar

Moderna modeller av handdukstorkar är indelade i flera huvudtyper: vatten, elektriska och kombinerade apparater. Varje kategori har sina egna särdrag och driftsregler, som användaren måste vara medveten om . Låt oss bekanta oss med alla funktioner som är typiska för olika typer av torktumlare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vatten

De mest populära är vattenhanddukstorkar. De föredras av majoriteten av användarna, eftersom sådana enheter är mer bekanta och välkända i vårt land. Vattentorkaren kan också installeras i de bostäder där det finns ett autonomt värmesystem. Enheterna i fråga får installeras i de hus där varmvattenförsörjningssystemet fungerar året runt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vattnet som cirkulerar oändligt genom rören hjälper till att värma utrustningen och luften i badrummet.

Den största fördelen med vattenapparater är deras maximala fördelaktiga underhåll . När de driver dem behöver ägarna inte lägga extra pengar på att betala för el. Det bör dock komma ihåg att om vattentillförseln stängs av blir en sådan torktumlare helt värdelös.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elektrisk

Moderna tillverkare producerar inte bara vatten, utan också förbättrade enheter som drivs av el. Denna handdukstork kan vara mer än bara en väggmonterad . Elektriska enheter är också golvstående, indelade i många modifikationer. Dessa modeller är inte beroende av driften av huvudvattenförsörjningssystemet.

I elektriska torktumlare är värmeelement för värmeelement eller en speciell kabel nödvändigtvis närvarande . På grund av en sådan enhet kan dessa enheter användas under hela året.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt den direkta driftsprincipen och den interna utrustningen för de elektriska handdukstorkarna är de indelade i 2 huvudkategorier

  • Instanser med torra värmeelement . Driften av sådana anordningar är i många avseenden identisk med driften av "varma golv" -systemet. Uppvärmningen av strukturen utförs här med hjälp av speciella kablar i dess kroppsdel, som ackumulerar värme. Kabelanordningar är mer kostnadseffektiva och prisvärda än torktumlare med flytande värmeelement. De använder sparsam elektrisk energi - de värms upp snabbt, men svalnar också snabbt.
  • Enheter av våt typ . I dessa anordningar cirkuleras en speciell värmeeffektiv vätska längs kroppsstrukturen. Oftast utförs dess funktion av frostskyddsmedel. Värmeelementet arbetar till önskad uppvärmningstemperatur.
Bild
Bild
Bild
Bild

Elektriska enheter är mindre populära jämfört med vattenprover . Saken är att i vårt land har sådana torktumlare dykt upp relativt nyligen, utan att ha hunnit bli tillräckligt välkända och bekanta för den vanliga användaren.

Dessutom får vi inte glömma att dessa uppvärmda handdukstorkar är direkt beroende av elarbetet i hemmet. Om den stängs av slutar torktumlaren att fungera.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinerad

Det mest praktiska och funktionella är de kombinerade typerna av torktumlare för handdukar och andra fuktiga saker. Sådana enheter kan användas baserat på säsong . Artiklarna i fråga är dyrare än vatten eller elektriska produkter, eftersom de kännetecknas av en komplicerad design.

Kombinerade torktumlare består av ett rörsystem genom vilket vätskan strömmar, samt de nödvändiga värmeelementen . Högkvalitativa torktumlare av den aktuella typen produceras idag av många kända tillverkare. De har olika former och är gjorda av olika material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Handdukstorkar skiljer sig inte bara åt i principen för driften, utan också i materialet från vilket de är tillverkade. På butikens hyllor finns för närvarande högkvalitativa apparater, inte bara av galvaniserad metall, utan också av plast . Det finns också glas och keramiska bitar. Låt oss ta reda på vilka egenskaper produkterna från de mest populära materialen har.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rostfritt stål

Instanser av rostfritt stål är så starka och praktiska som möjligt. De är slitstarka och slitstarka. Ståltorkare kompletteras ofta med högkvalitativ beläggning - krom, nickel eller färg . De mest populära är moderna kromexempel. Det översta lagret av stålmodeller är ofta välpolerat för att uppnå ett mer attraktivt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

En bra torktumlare i rostfritt stål bör ha minst 3 mm tjocka väggar . Denna indikator påverkar både strukturens varaktighet och dess förmåga att värmeöverföra. De aktuella enheterna utsätts inte för rost och deformation. Rostfria alternativ är inte rädda för temperaturfall, liksom tryckindikatorer i systemet.

När du väljer en stålmodell måste du ta hänsyn till att dess vikt är mer imponerande än vikten av alternativa enheter. Kostnaden för torktumlare i rostfritt stål är ofta överkomlig.

Bild
Bild
Bild
Bild

De enheter som övervägs har ett antal nackdelar

  • Många förfalskningar säljs i butiker . Det är mycket svårt att visuellt skilja en riktig ståltork från en falsk. Köparen måste ägna särskild uppmärksamhet åt svetsfogarna, det är nödvändigt att begära medföljande dokumentation.
  • Att ansluta sådana enheter kan orsaka många problem . Tråden på kanterna på rören är mycket nyckfull - den skär ofta släpet, genom vilket tätningen görs. För att undvika sådana problem måste du stumma av trådarna under installationsarbetet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkad av skyddat svart stål

Sådana enheter har en blygsam livslängd. De har ingen anti-korrosionsbeläggning på insidan . På grund av påverkan från en aggressiv vattenmiljö kommer sådana torktumlare snart att misslyckas.

Enheterna i fråga är billiga . De kännetecknas av mycket goda värmeavledande egenskaper.

Visst är utseendet på svarta stålanordningar vanligtvis enkelt och oattraktivt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Icke-järnmetaller

Koppar- och mässingsprodukter är populära. De utmärks av utmärkta prestandaegenskaper, men de har en hög kostnad.

Värmeledningsförmågan hos koppar- och mässingsapparater är mycket hög . De värms upp på kort tid och är rostbeständiga. Instanser av koppar och mässing är lätta, så att de kan installeras även på ömtåliga väggbaser.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller gjorda av icke-järnmetaller ser presentabla och rika ut, så att de kan fungera som en ljus accent i interiören.

Dimensioner

Handdukstorkar varierar i storlek

  • " ¾" med en ytterdiameter på 2,5 cm . I grund och botten har dessa modeller en U-formad eller M-formad struktur. Sådana torktumlare är sällsynta i butiker.
  • " 1" med en ytterdiameter på 3,2 cm . Utbredd. De har en klassisk design och form, och kan göras i form av en "stege".
  • " 1 ¼" med en maximal diameter på 4 cm . Vanligtvis är det här U-formade produkter. Sådana anordningar används inte i stor utsträckning, de är sällsynta, eftersom det under tillverkningen är nödvändigt att använda rör med stor diameter.
Bild
Bild

Dagens tillverkare erbjuder många varianter av handdukstorkar. Enheterna kan ha olika parametrar för höjd och bredd - det är lätt att hitta den perfekta.

Topptillverkare

Låt oss bekanta oss med listan över välkända tillverkare som producerar de mest populära och efterfrågade modellerna av handdukstorkar

Benetto . Ett välkänt märke från Italien som tillverkar lyxiga handdukstorkar av hög kvalitet. Den italienska tillverkarens sortiment omfattar både vatten- och elektriska apparater. Och det finns också förstklassiga bitar, kompletterade med en vacker polymerbeläggning (blank eller matt). Alla Benetto -torktumlare är byggda för att vara pålitliga, praktiska och snygga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Margaroli . Ett annat italienskt märke vars produkter är mycket populära i vårt land. Experter lämnar fina recensioner om torktumlare som ingår i Vento -serien från Margaroli. Varumärket är känt för det bredaste sortimentet och attraktiva designen av sina produkter.

Bild
Bild

Tera-M . En välkänd rysk tillverkare av handduktorkar av hög kvalitet. Dess rika sortiment innehåller många högteknologiska rostfria vitvaror. Företaget tillverkar både vatten och elektriska apparater samt hyllor och tillbehör till dem.

Bild
Bild

" Turgor ". Förstklassiga handdukstorkar erbjuds av detta stora inhemska företag. Absolut alla Turgor -produkter klarar den striktaste kvalitetskontrollen och har alla nödvändiga certifikat. Modeller av olika former och storlekar presenteras för valet av köpare. Alla torktumlare kännetecknas av ett attraktivt utseende.

Bild
Bild

Valfria tillbehör

Många extra tillbehör finns speciellt för moderna handdukstorkar:

  • krokar (spela rollen som galgar);
  • speciell kontakt;
  • adapter;
  • stump;
  • förlängning;
  • koppling;
  • termostat;
  • passande;
  • hyllor;
  • avstängnings- och reglerventiler;
  • reservkranar.
Bild
Bild

De listade produkterna kan väljas av köparen i en specialaffär. Vanligtvis är dessa tillbehör billiga, huvudsaken är att de passar exakt till din enhet.

Valbara kriterier

Låt oss analysera huvudkriterierna för att välja en handdukstork av hög kvalitet

  • Enhetstyp . Alla torktumlare är indelade i vatten, elektriska och kombinerade typer. Var och en av dem har sina egna fördelar och nackdelar, som köparen bör överväga innan han köper ett visst alternativ. En universell produkt är vatten. Detta är en klassisk enhet som kan installeras även i en "Chrusjtjov". Ett mer modernt alternativ är elektriskt eller kombinerat, men dessa modeller kommer att kosta mer.
  • Produktionsmaterial . Oavsett vilken typ av enhet som köps, olja eller med värmeelement, måste den vara tillverkad av praktiskt, högkvalitativt och pålitligt material som kan hålla så länge som möjligt. Den klassiska lösningen är en rostfri modell. Koppar- och mässingsalternativ skiljer sig åt i utmärkta kvaliteter, men de är väldigt dyra. Du kan också vända dig till mer originalprodukter tillverkade av keramik, plast eller glasprodukter. Varje köpare bestämmer själv vilken handdukstork som är bäst för honom.
  • Mått . Enheten måste ha optimala dimensionella parametrar. För att göra detta är det lämpligt att göra grundläggande mått i badrummet innan du går till affären.
  • Design . En lika viktig parameter som du också bör vara uppmärksam på. En torktumlare måste vara attraktiv och estetiskt tilltalande om du vill att den ska smälta in harmoniskt med din badrumsinredning. Lyckligtvis finns det många fashionabla och vackra apparater som säljs idag.
  • Tillverkare . Det rekommenderas starkt att köpa märkesenheter från stora och välkända tillverkare. Således kommer köparen att skydda sig från att köpa en billig falsk eller lågkvalitativ produkt. Märkesvaror säljs endast i specialiserade specialbutiker eller onlinebutiker.
Bild
Bild

Innan du köper någon modell av en uppvärmd handdukstork måste du noggrant inspektera. Köparen måste se till att det inte finns några defekter, skador eller andra fel. Om någon hittades bör köpet överges.

En skadad produkt kommer inte att hålla länge för ägaren.

Installation nyanser

Låt oss förstå de viktigaste nyanserna i installationen med hjälp av exemplet med en vattenapparat

  • Ta först bort den gamla enheten . Vattnet bör stängas av just nu. Den svetsade utrustningen skärs av med en slipmaskin.
  • Därefter installeras en bypass - en speciell bygel . Den ansluter inlopp och utlopp för röret till vilket torktumlaren är ansluten. Den placeras framför kranarna så att varmvattenflödet genom stigaren inte blockeras när kranarna vrids. Om det inte finns någon förbikoppling måste vattentillförseln stängas av för reparationer.
  • Sedan installeras topp- och bottenkranarna . För att göra detta, köp 2 stoppkranar. Diametern på deras trådar måste matcha rörens diameter.
  • Efter det kan du börja installera själva torktumlaren . Innan installationen är det viktigt att tänka på dess placering på väggen i rummet. För detta används speciella fästen, klämmor eller teleskophållare. De är fixerade på väggen med tidigare borrade hål.
  • Torktumlare installeras olika under olika förhållanden . Till exempel monterar många människor dessa apparater ovanför toaletten eller bredvid handfatet.
  • När du installerar torktumlaren bör du ta hänsyn till alla nödvändiga standarder . Så med en rördiameter på mindre än 23 mm bör avståndet mellan väggen och röret vara över 35 mm. Om rören är tjockare - mer än 40 mm, kommer avståndet redan att vara 50 mm.
  • Var noga med att kontrollera att alla anslutningar och fästelement är täta . Vid tillförsel av vatten till systemet rekommenderas att apparaten ger den högsta belastningen.
Bild
Bild

En elektrisk torktumlare är mycket lättare att installera

  • De hänger den på väggen, eller väljer en annan plats, ansluter den till elnätet.
  • Anslutningen görs bäst via en jordfelsbrytare eller en speciell maskin.
  • Den elektriska apparaten kräver obligatorisk jordning. Endast om torktumlaren är jordad är den säker.
Bild
Bild

Funktioner för överföring till en annan vägg

Fundera på hur du flyttar en vattenapparat till en annan vägg i rummet

  • En ny plats bör hittas för enheten. Det bör placeras högst 60 cm från vattenkällor.
  • Stäng av varmvattentillförseln.
  • Det är nödvändigt att montera en bygel - en bypass och ett par kulventiler.
  • Därefter läggs rör från stigaren till enhetens nya installationsområde. För för långa sträckor är det lämpligt att konsultera en erfaren ingenjör.
  • Efter det återstår att fixa enheten på en ny plats och sedan fästa den på de medföljande rören.
  • Som med konventionell installation är nästa steg att testa den flyttade enheten för läckage. I samma skede kan efterbehandlingen slutföras.
Bild
Bild

Elektriska torktumlare är mycket lättare att flytta. De överförs helt enkelt till en ny plats, levereras med el och är anslutna till nätet.

Rekommenderad: