Hur Rengör Jag Min TV -fjärrkontroll? Hur Tvättar Man Insidan? Rengöring Av Fjärrkontrollen Hemma. Hur Kan Jag Rengöra Mina Kontakter?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Rengör Jag Min TV -fjärrkontroll? Hur Tvättar Man Insidan? Rengöring Av Fjärrkontrollen Hemma. Hur Kan Jag Rengöra Mina Kontakter?

Video: Hur Rengör Jag Min TV -fjärrkontroll? Hur Tvättar Man Insidan? Rengöring Av Fjärrkontrollen Hemma. Hur Kan Jag Rengöra Mina Kontakter?
Video: Jag ville resa... så jag BYGGDE MIN DRÖMHUSBIL! 2024, April
Hur Rengör Jag Min TV -fjärrkontroll? Hur Tvättar Man Insidan? Rengöring Av Fjärrkontrollen Hemma. Hur Kan Jag Rengöra Mina Kontakter?
Hur Rengör Jag Min TV -fjärrkontroll? Hur Tvättar Man Insidan? Rengöring Av Fjärrkontrollen Hemma. Hur Kan Jag Rengöra Mina Kontakter?
Anonim

Korrekt rengöring av din fjärrkontroll hemma kommer att hålla detta tv -tillbehör i gott skick under lång tid. Men få människor vet hur man gör det korrekt. Rekommendationer om hur man rengör fjärrkontrollen från TV: n, hur man tvättar den inuti och bearbetar den i kontaktområdet, hjälper till att klara uppgiften utan att skada den elektriska apparaten.

Bild
Bild

Varför behöver du städning?

Regelbunden rengöring av ytan på fjärrkontrollen - nödvändig säkerhetsåtgärd … TV -kontrollpanelen tar hand om alla hushåll varje dag. Svettspår, damm, djurhår och andra föroreningar lägger sig på det. Under vissa förhållanden kan bakteriell mikroflora tränga in i huset, skada kontakter och provocera oxidationsprocesser. Ju mer smuts som samlas inuti, desto oftare inträffar "stickning" av knapparna, signalerna passerar inte. Om batterierna byts ut i tid kan innehållet också läcka ut och förorena fjärrkontrollens inre utrymme.

Fjärrkontrollen är inte det renaste föremålet i ett hus eller lägenhet .… Om det finns små barn i huset kan kontakt med ackumulering av bakterier på ytan av fjärrkontrollen vara extremt farlig för dem. Det kommer också att bli en”tidsbomb” för allergiker eller personer med nedsatt immunförsvar.

Dessutom kan felaktig vård leda till att fjärrkontrollen helt enkelt misslyckas. När det gäller äldre modeller är det inte lätt att köpa en ersättare.

Bild
Bild

Val av medel

Det vanligaste hemmet för rengöring av fjärrkontrollen är alkohol. Ju högre styrka, desto bättre. Vodka fungerar, men det är bäst att gnugga alkohol. Parfym och kosmetiska kompositioner bör inte väljas för sådana ändamål på grund av de oljeföroreningar de innehåller. Om det finns flera fjärrkontroller i huset kan du besöka avdelningen för radiovaror och köpa en speciell vätska för rengöring av kontakter.

Konsolens inre ytor, brädet kan inte behandlas med vattenbaserade produkter … Kondens som samlas och direkt kontakt med fukt oxiderar kontakterna. Knapparnas yta kan vara fri från kontaminering med slipmedel eller syrabaserade föreningar. Rengöring kan göras med en tandborste. Som en komposition för bearbetning, lämplig ton tandkräm, naturlig vinäger, citronsyra . Kompositionen samlas på borstens yta, knapparna gnids med den, sedan raderas överskottet med en pinne eller servett.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur rengör man utsidan?

Rengöring av TV: ns fjärrkontroll hemma är inte komplett utan yttre behandling av dess yta. Utför arbete efter att batterierna har tagits ur batterifacket . Därefter kan du förbereda det nödvändiga rengöringssatsen: du behöver en tandpetare, bomullspinne eller pinnar, alkoholkomposition. Kosmetiska bomullstussar som kan fuktas är också lämpliga. in med pirte.

Mekanisk bearbetning utförs först … Med hjälp av en tandpetare rengörs spår, hörn, leder. Därefter behandlas alla ytor med en alkohollösning flera gånger tills bomullspinnen förblir ren. Det finns ingen anledning att försöka utföra behandlingen med våtservetter för hushålls- eller kosmetiska ändamål, en trasa fuktad med vatten.

Om vatten kommer in i höljet kan det oxidera kortkontakterna.

Färdiga kompositioner för rengöring av konsumentelektronik finns tillgängliga. Bland de mest populära är följande.

  1. PARITET . Satsen kommer i form av en sprayflaska och mikrofiberduk. Kompositionen är avsedd att användas som rengöringsmedel för ett datortangentbord, men den kan också användas för att ta hand om en fjärrkontroll. Ingredienserna innehåller avfettningsmedel, fläckborttagningsmedel.
  2. Deluxe Digital set rent . Ytterligare ett rengöringssats som snabbt löser upp fett och smuts. Kompositionen är också väl lämpad för att ta bort fläckar på ljusfärgade paneler.
  3. WD-40 . Klassisk blandning för rengöring av kontakter. Det används för djupfettning, avlägsnande av spår av smuts, kolavlagringar. Kontaktförmågan hos elkortet efter ett sådant uttag kommer att återställas helt. Sprutsläpp för enkel applicering.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur rengörs insidan?

Tvätta fodralets inre yta korrekt, du kan rengöra kontakterna först efter att du har demonterat bakstycket. Proceduren kommer att vara följande.

  1. Öppna batterifacket. Ta bort batterierna.
  2. Det ska finnas en fästskruv inuti facket. Det måste skruvas loss, sedan görs samma sak med resten av fixeringselementen.
  3. När du har tagit bort alla skruvar måste du separera konsolens delar. Om locket inte passar sig bra kan du bända av det med ett tunt knivblad eller en ände på en skruvmejsel.
  4. Separera fodralets ovansida, ta ut den elastiska insatsen med knappar.
  5. När du har fått tillgång till brädet kan du fortsätta rengöra. Det är bättre att lägga en trasa eller papper på bordet som inte glider.
Bild
Bild

Vissa fjärrkontroller har speciella spärrar . För att skilja de enskilda panelerna i fodralet måste du först bända dem vid fogen och sedan dra dem med kraft. Efter att noggrant ha lossat delarna kan du fortsätta att bearbeta kontakter. Brädans yta är täckt med en rengöringsvätska (sprayad som en spray). Alkohollösningen appliceras med en pinne. Därefter måste du vänta i cirka 10 sekunder, sedan beväpna dig med en bomullspinne och ta bort smuts från alla ytor. Proceduren upprepas, tills brädan är ren . Batterifacket hanterar också kontakterna.

Insidan av fodralet måste behandlas noggrant när du fäster knapparna . Hålen som skärs ut för dem torkas med en bomullspinne och alkohol. Gummidynan i form av ett fast ark kan tvättas med tvål och en borste eller behandlas med en pasta, och sedan ska delen tvättas och torkas noggrant.

Det är viktigt att inte lämna kvar resterna av bomull innanför - det bryter kontaktens ledningsförmåga.

Bild
Bild

Förebyggande av kontaminering

Naturligtvis gör ingen den dagliga rengöringen av konsolen, men för att hålla den i ordning krävs ett systematiskt tillvägagångssätt. Det rekommenderas att bearbeta utomhus, inklusive för desinfektion, minst 2 gånger i månaden. OCH Från spåren runt knapparna rengörs smuts med en tandpetare. Om klibbiga ämnen eller matrester kommer upp på ytan måste de tas bort omedelbart.

Som en förebyggande åtgärd kan du använda plastfolie . Den lindas runt ytan på fjärrkontrollen och lämnas. Förpackningen byts regelbundet och det finns inget behov av rengöring, eftersom damm och smuts inte tränger in i insidan. En sådan åtgärd lägger inte till estetik, utan säkerställer ett långsiktigt bevarande av tillbehörets prestanda.

Rekommenderad: