Hur Tar Jag Bort Moment -lim Från Händerna? Hur Man Tvättar Hemma, Hur Man Skrubbar Och Hur Man Tar Bort Det Från Huden

Innehållsförteckning:

Video: Hur Tar Jag Bort Moment -lim Från Händerna? Hur Man Tvättar Hemma, Hur Man Skrubbar Och Hur Man Tar Bort Det Från Huden

Video: Hur Tar Jag Bort Moment -lim Från Händerna? Hur Man Tvättar Hemma, Hur Man Skrubbar Och Hur Man Tar Bort Det Från Huden
Video: Hemlig ansiktsbehandling efter 50 år. Råd från kosmetolog. Anti-aging vård för mogen hud. 2024, April
Hur Tar Jag Bort Moment -lim Från Händerna? Hur Man Tvättar Hemma, Hur Man Skrubbar Och Hur Man Tar Bort Det Från Huden
Hur Tar Jag Bort Moment -lim Från Händerna? Hur Man Tvättar Hemma, Hur Man Skrubbar Och Hur Man Tar Bort Det Från Huden
Anonim

Moment -limet är utformat för att på ett tillförlitligt sätt fästa olika material på varandra. Men i vissa fall finns ett sådant lim på händerna (liksom på skor, kläder och andra ytor), och du måste tänka på hur du tar bort det. Det finns många olika metoder för att ta bort detta material från huden hemma.

Funktioner i kompositionen

Limkompositionen "Moment" har bevisat sig anmärkningsvärt, den är mycket populär bland konsumenter. Detta lim fäster mycket bra på en mängd olika ytor. Det kan tränga igenom även de minsta sprickorna eftersom det är mycket flytande. Vid arbete med superlim rekommenderas att använda handskar: att ta bort sådana föreningar från huden åtföljs av betydande svårigheter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du använder "Moment", med hänsyn till alla försiktighetsåtgärder och med fokus på de viktiga reglerna för att arbeta med sådana föreningar , inga problem uppstår. Genom att vara slarvig kommer du att uppleva betydande obehag. En gång på huden orsakar sådant lim en obehaglig känsla av täthet, närvaron av något främmande på händerna.

Detta obehag kan kännas under mycket lång tid, men du kan bli av med problemet genom att använda mycket effektiva handlimborttagare.

Bild
Bild

Vad kan tvättas?

För att ta bort lim från fingrarna måste du välja den mest effektiva rengöringsmetoden för just ditt fodral.

Följande alternativ är möjliga:

  • mekanisk metod;
  • användning av ett specialverktyg.

Ovanstående metoder är lämpliga för användning både tillsammans och separat. I vissa fall är det omöjligt att omedelbart ta bort limet från huden, och då måste du kombinera dessa metoder.

Bild
Bild

Rengöringsmetoder

För att torka bort allt lim som har kommit på händerna kan du testa att exfoliera i början. Denna metod kan vara användbar om limmet inte är för torrt. Om du märker att hudpartiklar lossnar med beläggningen (eller helt enkelt känner allvarligt obehag), sluta genast att försöka skrubba händerna med peeling. Det finns andra metoder för att snabbt ta bort limmet; de mest populära är värda att överväga.

Bild
Bild

Aceton

Produkter som innehåller aceton gör att du kan torka bort Moment-limet från dina händer ganska snabbt. Man bör dock komma ihåg att aceton kan orsaka allvarlig hudirritation. För att uppnå det önskade resultatet kommer det att vara nödvändigt att bromsa avdunstningen av aceton, eftersom detta ämne är mycket flyktigt.

För att minimera flyktigheten och orsaka minst skada, tillsätt vatten till aceton (ungefär hälften). Det är också värt att tillsätta olja eller glycerin till en sådan produkt. Du kan också rengöra händerna på limmet med en nagellackborttagare som innehåller aceton. Oftast finns det redan ämnen som minimerar skador. Behandla det önskade området med en bomullstuss eller en svamp doppad i aceton. Huden måste gnidas mycket noggrant. Tvätta händerna med tvålvatten när rengöringen är klar.

Du kan också applicera aceton med en tandborste (som ingen längre använder för sitt avsedda ändamål). Fukta den med aceton och börja rengöra.

Man bör komma ihåg att aceton har en skarp lukt och är ganska skadlig för människors hälsa. Av denna anledning rekommenderas att endast använda denna produkt utomhus.

Bild
Bild

Vinäger

Du kan torka bort Moment -limet från dina händer med en ättikslösning. En del vatten måste värmas upp i en separat skål. Lägg ättika i den (några droppar räcker). Denna metod är inte lämplig i fall där det finns skador på huden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Spikfil eller pimpsten

Det är fullt möjligt att använda dessa enheter för att ta bort lim från händerna, men detta måste göras med största försiktighet. Om du är för nitisk kan sår och smärtsamma känslor uppträda. Gnugga huden lätt. Denna metod fungerar bra när limmet redan är helt torrt.

Bild
Bild

Tvåligt vatten

Du kan tvätta bort limmet med tvål och vatten om du får smutsiga händer nyligen. Tvätta händerna med varmt vatten så snart som möjligt. Ett lim som inte har torkat väl ska mjukna ganska snabbt.

Bild
Bild

Fuktighetsbevarande kräm

Du kan applicera en fuktkräm. Det bryter ner limmet ganska snabbt. Du kan ta vilken produkt som helst: fuktkräm för kroppen, för händerna, för ansiktet och så vidare. Du måste applicera krämen på dina händer och gnugga in den ganska intensivt. Efter ett tag ska limet börja separera från huden. Om detta inte händer måste du vänta lite: ämnet mjuknar när grädden absorberas. Efter det kan det rengöras utan större svårigheter.

Bild
Bild

Dimexid

Dimexidum är ett läkemedel som säljs på apotek. Detta läkemedel är antibakteriellt. Det produceras i olika former, men det är bättre att välja en flytande produkt för att ta bort lim. En salva eller gel är dock bra. Detta läkemedel är också effektivt för smärta i leder, muskler, inflammation, sår.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vit ande

White spirit används som lösningsmedel för färg och lack. Du kan också använda det här verktyget för att torka av limet från huden. Gnid försiktigt in den vita spriten med en trasa eller svamp. Det ska inte vara några skador på huden, annars kan irritation uppstå. Med denna metod kan du också ta bort limmärken från tyger.

Bild
Bild

Skrubba

Många kvinnor har en skrubb. En sådan kosmetika är också ganska lämplig för att ta bort limet från händerna. För att göra detta kan du välja vilken skrubb som helst: för kroppen, för benen, för händerna. Det viktigaste är att en sådan produkt innehåller element som exfolierar huden.

Applicera en liten mängd av skrubben på din hand och gnid den i en cirkelrörelse. Den självhäftande filmen går gradvis sönder och du kan ta bort den. Istället för en sådan kosmetisk produkt kan du använda fint salt, effekten av den blir densamma. Efter ett sådant förfarande kan irritation uppstå på handen. För att undvika detta, använd en närande kräm.

Bild
Bild

Anticleus

Anticlee är en produkt som kan köpas i en butik tillsammans med själva limet. Det säljs vanligtvis i ett litet rör. Att använda anti-lim är en mycket effektiv teknik. Denna åtgärd fungerar inom några minuter.

Pressa ut en del av produkten och applicera den på limmet, vänta sedan lite. Ta en servett och torka av handen med den, tvätta sedan huden med tvål och inte särskilt varmt vatten. Med hjälp av anti-lim kan du ta bort limet inte bara från huden, utan också från tyger, från bordet och så vidare.

Bild
Bild

Olja

Att använda olja för att ta bort lim från dina händer är en av de enklaste metoderna. Gnugga in vegetabilisk olja i ytan, vänta lite. Produkten ska absorberas ordentligt. För att ta bort limet från huden kan du använda en bomullspinne: blötlägg den i vegetabilisk olja och gnid handen. Skölj sedan huden med inte särskilt varmt vatten med tvål. Det kommer också att behöva gnidas in i det färgade området.

Denna metod är tillgänglig för alla, den låter dig uppnå goda resultat på kortast möjliga tid. Det är emellertid endast lämpligt i fall där limskiktet inte är särskilt tjockt. Om det finns mycket lim verkar oljan antingen mycket långsamt eller hjälper inte alls.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tvättmedel

Du kan ta bort limet från huden med tvättpulver. Ta pulver (1/4 kopp) och vatten (en kopp), blanda dem noggrant. Applicera den resulterande produkten på din hand, där det finns en självhäftande film, och vänta cirka tjugo minuter. Behåll inte denna blandning för länge, annars kan huden skadas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vaselin

Många människor har vaselin. Detta är mycket användbart för att skrubba bort limmet från huden. Det är också värt att notera att vaselin finns i många kapslar, så de är också ganska lämpliga för att ta bort lim från dina händer.

  • Gnid in produkten i den färgade ytan i några minuter. Rörelser ska vara cirkulära, släta. Proceduren måste fortsätta tills den självhäftande filmen försvinner.
  • När du har torkat av limet med vaselin, tvätta händerna med tvål och inte särskilt varmt vatten.
Bild
Bild

Salt

Salt är ett underbart botemedel som fungerar mycket bra för att ta bort Moment -lim från huden hemma.

Du måste förbereda salt och vatten

  • Salt (några skedar) måste hällas i din hand. Du kan välja jodiserat salt för detta.
  • Skapa en pasta. Detta kan göras med vatten (det borde vara väldigt lite av det). Ämnet visar sig vara ganska tjockt.
  • Skrubba huden i cirka en minut med denna blandning.
  • Skölj av hälften av produkten med rinnande vatten.
  • Fortsätt att gnugga blandningen på den färgade ytan.
  • Detta måste göras tills den självhäftande filmen har försvunnit helt från dina händer.
Bild
Bild

Denna metod har ett ytterligare plus . Huden blir inte bara helt ren, utan kommer också att förvärva ömhet och mjukhet. Det finns dock vissa nyanser. Produkten kommer att behöva gnidas in så intensivt som möjligt: bara i detta fall kommer den självhäftande filmen att helt flytta bort från händerna.

Man bör också komma ihåg att denna metod inte kan användas för ofta. Annars kan det finnas problem med huden på händerna.

Bild
Bild

Andra effektiva metoder

Den självhäftande filmen blir spröd när den utsätts för låga temperaturer. Ta isbitar, applicera dem på det färgade området på din hand och vänta cirka tio minuter. Ta sedan bort filmen med en gummispatel eller tandborste.

En ganska effektiv metod är att använda en frysspray ., med hjälp av vilka vävnaderna kyls vid blåmärken. Denna produkt måste sprutas på en självhäftande film. Skrapa sedan av limmet.

Du kan också ta bort lim från din hud med Köln. Torka av det färgade området med det var femte minut. Skölj sedan med vatten och applicera grädde. Det bör dock komma ihåg att tillsammans med den självhäftande filmen kommer även ytskiktet på huden att skadas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användbara tips

Vilken metod du än väljer att bli av med spåren av limmet, efter rengöring måste du tvätta händerna noggrant och smörja in dem med en närande kräm. Annars blir huden irriterad och torr.

Bild
Bild

Några av limborttagarna är ganska frätande. De kan allvarligt skada huden. Av denna anledning bör sådana produkter inte missbrukas, annars kan du få allvarlig irritation eller brännskador. Det rekommenderas om möjligt att välja mer skonsamma metoder - särskilt när det gäller barnet.

Vissa människor föredrar att inte använda några medel, men vänta bara . Eftersom huden förnyar sig mycket snabbt kommer den att kunna rengöra sig själv inom några dagar. Den självhäftande filmen försvinner om max en vecka. Detta alternativ är dock inte lämpligt för alla: få människor är överens om att utstå obehaget av torkat lim på händerna i flera dagar.

Rekommenderad: