Balk På Golvet I Diskmaskinen: Vad är Det Och Vad är Funktionen För? Inbyggd Diskmaskin 45 Cm Med Indikator Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Balk På Golvet I Diskmaskinen: Vad är Det Och Vad är Funktionen För? Inbyggd Diskmaskin 45 Cm Med Indikator Och Andra Modeller

Video: Balk På Golvet I Diskmaskinen: Vad är Det Och Vad är Funktionen För? Inbyggd Diskmaskin 45 Cm Med Indikator Och Andra Modeller
Video: Видео инструкция по установке встраиваемой посудомоечной машины Bosch 2024, Maj
Balk På Golvet I Diskmaskinen: Vad är Det Och Vad är Funktionen För? Inbyggd Diskmaskin 45 Cm Med Indikator Och Andra Modeller
Balk På Golvet I Diskmaskinen: Vad är Det Och Vad är Funktionen För? Inbyggd Diskmaskin 45 Cm Med Indikator Och Andra Modeller
Anonim

Varje år erbjuder tillverkarna fler och fler nya modeller av diskmaskiner med avancerad funktionalitet och många innovationer, vilket gör att hushållsapparaten fungerar ännu mer bekvämt och effektivt. Några av funktionerna är värdelösa och används som reklamstunt, men det finns de som förbättrar diskens kvalitet och gör diskmaskinmodulen så bekväm som möjligt. Sådana användbara alternativ inkluderar "Beam on the floor". För att förstå hur nödvändigt och effektivt det är måste du förstå vad som utgör och hur innovationen "Ray on the Floor" fungerar.

Bild
Bild

Vad är det och varför behövs det?

"Strålen på golvet" i diskmaskinen är en inbyggd applikation / tillval som projicerar ljuspunkten på golvet. Ett starkt laserljus visas på golvet och signalerar slutet på hushållsapparaten. Denna signal kan levereras på olika sätt.

  • Utseendet på en ljusstråle omedelbart efter cykelns slut.
  • Laserindikatorns försvinnande i slutet av diskmaskinen.
  • Ändra färg på indikatorn. Till exempel, under tvättprocessen var indikatorn på golvet röd, men blev blå. Det betyder att diskmaskinen har avslutats.
  • Projicerar en hel display på golvet som visar tiden till cykelns slut. Denna nya teknik är utrustad med de senaste modellerna av Bosch och Siemens diskmaskinmoduler. Dessutom kan bildstorleken i vissa modeller justeras.

Den praktiska användbarheten av denna funktion kan ses om vi väger alla fördelar och nackdelar med alternativet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Den innovativa tekniken "Ray on the Floor" är inte särskilt imponerande för bortskämda köpare av diskmaskiner, eftersom denna extra funktion måste betala, eftersom kostnaden för sådana hushållsapparater är högre. Men efter att ha läst fördelarna noterar användarna otroliga fördelar.

Fördelarna med teknik inkluderar följande faktorer

  • Möjlighet att kontrollera diskprogrammet. Först och främst gäller detta för inbyggda diskmaskinstrukturer gömda bakom möbelns fasad. Nu behöver du inte öppna skåpdörren för att se om cykeln har slutat.
  • Till skillnad från en hörbar varning, som kanske inte hörs på grund av bullriga barn som leker eller har fullt upp, kommer en laserindikator att indikera slutet på processen.
  • Komfort för hörselskadade som kanske inte hör pipen men definitivt kommer att se indikatorn på golvet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om nackdelarna, så är de tillgängliga, men de är inte så signifikanta jämfört med fördelarna

  • Laserstrålens ljusstyrka kan minska med tiden. Dessutom kan indikatorlampan vara svår att se på ett golv med ett färgglatt mönster.
  • Fel på glödlamporna som är ansvariga för glödet. Om lamporna brinner ut kommer det inte att visas någon indikator på golvet.

Dessutom är den höga kostnaden för diskmaskinmoduler utrustade med denna teknik också en slags nackdel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt över modeller med funktion

Innovationen "Beam on the Floor" finns i både infällda moduler och i delvis infällda konstruktioner. Tänk på de mest populära modellerna, utrustade med en ljusstråle.

Whirlpool ADG . Detta är en inbyggd diskmaskin som kännetecknas av en avsevärd kapacitet (upp till 10 uppsättningar rätter), kompakthet (bredd 45 cm), bred funktionalitet - tillsammans med grundprogram finns det en halv belastning, skydd mot läckage, "Ray on the golv".

Bild
Bild

Bosch Serie 6 SPV66MX10R . Fullt inbyggd smal modell med en rymlig behållare för 10 set, som har enkel elektronisk styrning, 6 grundläggande program, en hög energieffektivitetsklass. Bland hjälpalternativen är det värt att lyfta fram AquaStop -systemet, vattenrenhetssensorn och "Laserstrålen på golvet".

Bild
Bild

Electrolux ESL94510LO . Smal modul med behållare för 9 uppsättningar fat. Maskinen har 5 grundlägen, ekonomisk förbrukning av vatten och ljus, absolut tyst drift, fullt skydd mot läckor, samt innovationen "laser på golvet".

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Korting KDI45175 . Det är en smal (45 cm bred) inbyggd struktur för 13 standarduppsättningar, kännetecknad av låg resursförbrukning, bekväm drift, en minidisplay och en bakgrundsbelyst tank. Maskinen är tyst, helt läcksäker, har en bra uppsättning grundprogram, samt flera ytterligare funktioner, inklusive "Laser på golvet".

Bild
Bild

Bland diskmaskindesignerna i full storlek, utrustad med laserstrålens innovation, kan premiummodulerna särskiljas:

  • Korting KDI60165;
  • De Dietrich DVH1120J;
  • Kuppersburg IGVE.

Förutom ovanstående modeller visas maskiner med denna funktion från tillverkare som Siemens, Gorenje, Miele på marknaden i stora mängder, som har en acceptabel kostnad.

Diskmaskinen med "Beam on the Floor" -tekniken är en oersättlig modern hushållsapparat med maximal användarvänlighet.

Rekommenderad: