Diskmaskin Utan Vattenanslutning: Mini-modeller För Sommarstugor, Fristående Diskmaskin Med Tank Och Andra, Valet Av En Mobil Maskin

Innehållsförteckning:

Video: Diskmaskin Utan Vattenanslutning: Mini-modeller För Sommarstugor, Fristående Diskmaskin Med Tank Och Andra, Valet Av En Mobil Maskin

Video: Diskmaskin Utan Vattenanslutning: Mini-modeller För Sommarstugor, Fristående Diskmaskin Med Tank Och Andra, Valet Av En Mobil Maskin
Video: Giselle Table Top Dishwasher (KEA0205) Assembly & Usage 2024, April
Diskmaskin Utan Vattenanslutning: Mini-modeller För Sommarstugor, Fristående Diskmaskin Med Tank Och Andra, Valet Av En Mobil Maskin
Diskmaskin Utan Vattenanslutning: Mini-modeller För Sommarstugor, Fristående Diskmaskin Med Tank Och Andra, Valet Av En Mobil Maskin
Anonim

I den moderna världen är människor vana vid bekvämligheter, så hushållsapparater används i varje hem, vilket lindrar stress och hjälper till att klara olika uppgifter snabbare. En sådan apparat är diskmaskinen, som finns i olika versioner. Ett utmärkt val skulle vara en enhet utan anslutning till vattenförsörjningen, eftersom den kan användas även där det inte finns någon bekväm plats. Denna enhet har många positiva egenskaper och har sina egna fördelar, som kommer att diskuteras nedan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Diskmaskiner utan vattenförsörjning används ofta i sommarstugor. Ett brett utbud av sådan utrustning erbjuds på marknaden, varje modell har sina egna egenskaper . Det är säkert att säga att en sådan diskmaskin liknar bordsskivor, men den största skillnaden är att den inte kräver rinnande vatten och ibland till och med el.

Det är en fristående maskin som har sådana fördelar som ergonomi, energi- och vattenbesparing, enkel användning . Produkten har en lätt design, alla klarar anslutningen. Om du har en sådan diskmaskin till ditt förfogande kommer du inte att interagera med vatten och tvättmedel. Designen är utrustad med en behållare där du behöver hälla vatten manuellt, det tar inte mycket tid. Varje modell har sina egna parametrar som påverkar rymdligheten. Därför måste du först förstå egenskaperna hos de typer av maskiner som finns på marknaden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera att sådan utrustning ofta är billig, så den installeras ofta hemma, i sommarstugor och till och med på vandringar.

Visningar

Fristående diskmaskiner är indelade i flera sorter, de skiljer sig åt i egenskaper som kan påverka valet.

Av rymlighet

Ofta är sådana maskiner kompakta och små, så deras dimensioner skiljer sig inte mycket från varandra. Men om du behöver rymliga apparater kan du vara uppmärksam på produkten, där du kan installera upp till 14 uppsättningar rätter. När det gäller minimodellerna kommer bara 6 att passa där, vilket är tillräckligt för en liten familj . Dimensioner påverkar direkt utrustningens prestanda. Bärbara enheter är mycket efterfrågade eftersom de kan transporteras i kupén utan besvär. När du väljer storleken på ugnsutrymmet, överväg volymen på de rätter som ska tvättas. Standarduppsättningen innehåller tallrikar, skedar och glas. När det gäller rengöring av kastruller och kastruller måste du välja en överdimensionerad modell med en stor vattentank.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter installationsmetod

Sådana diskmaskiner monteras på olika sätt, så utrustningen kan vara både inbyggd och fristående. För det första alternativet behöver du en plats för apparaten, som ligger i köksuppsättningen . Men den stationära maskinen kan placeras var som helst, den är lätt att transportera och flytta. Dessutom är fristående PMM en storleksordning billigare än inbyggda, men allt beror på personliga önskemål.

Om det finns tillräckligt med ledigt utrymme i rummet, och du inte vill förstöra utseendet på köket, kan du välja det första alternativet, med hänsyn till parametrarna för både teknik och utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recension av de bästa modellerna

Din uppmärksamhet uppmanas att bekanta dig med de populära diskmaskinerna som inte behöver anslutas till vattenförsörjningen. Var och en av dem har ett antal fördelar och kan göra läxorna enklare. En av de mest populära modellerna är Wash N Bright . Maskinen klarar enkelt rengöring av porslin och bestick. Detta är en mobil diskmaskin som inte behöver anslutas till avlopp. Enheten är utrustad med en kamera, där det finns en särskild rengöringsanordning för varje objekt. Tillverkaren har installerat en borste för rengöring av höga rätter, vilket är mycket praktiskt. Enheten är avsedd för grundläggande rengöring och sköljning. Det är värt att notera att denna diskmaskin inte behöver anslutas inte bara till vattentillförseln, den behöver inte heller en elektrisk strömförsörjning. Denna teknik tillhör budgetalternativen, så den lockar mycket uppmärksamhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa sommarstuga är Cirko, driftsprincipen är att spraya vatten . Den största fördelen med produkten är dess kompakthet och avsaknaden av behovet av att ansluta till el. Kontrollen utförs manuellt, för detta finns en speciell spak. För att starta tvättprocessen tillsätts vatten till tanken, för uppvärmning, vilket rekommenderas att tillsätta natriumacetattabletter, vilket förbättrar resultatet avsevärt. Disken kommer att vara ren efter några minuter, även om mekanismen inte torkar, kan du lämna innehållet i facket så att vattenglaset. Detta är en minidiskmaskin som rymmer upp till 6 uppsättningar rätter, vattenförbrukningen är ekonomisk, enheten använder upp till 4 liter åt gången . Lätt, bärbar och bekväm utrustning kommer att bli en pålitlig assistent både hemma och på vägen. Det är en fristående enhet med en mekanisk driftsprincip.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bordsskivor inkluderar PMM NoStrom EcoWash Dinner Set . Modellen har manuell kontroll, vattenförbrukningen är upp till 4 liter, kapaciteten är 4 uppsättningar. Huvudfunktionen är att utrustningen kan placeras på vilken yta som helst, oavsett om det är ett bord, golvet eller till och med marken om du ska använda den utomhus. För att tömma vattnet, tryck bara på en speciell knapp - så tanken töms.

Bild
Bild
Bild
Bild

Elbilen Midea MINI kräver ingen vattenanslutning, men ett uttag krävs . Denna modell används ofta även i lägenheter. De största skillnaderna inkluderar flera program att välja mellan, möjligheten att ånga rätter, närvaron av belysning och estetisk design. Denna kompakta enhet kan integreras i en köksenhet, vilket är en fördel. På tal om lägena, det bör noteras en snabb tvätt, som bara varar en halvtimme, enheten kommer att lysa upp 2 uppsättningar rätter, värma vattnet till 45 grader. Du kan välja ett ekonomiprogram för att minska din el- och vattenförbrukning. Om du har ömtåliga rätter finns det också ett läge för detta . Om vi pratar om ångning är den perfekt för att desinficera inte bara apparater utan även frukt och grönsaker. Det finns ett separat läge för sterilisering av barnrätter. Minibilen är funktionell, enkel att använda och använda. En ytterligare bonus från tillverkaren var möjligheten till försenad start och installation av ett system för att ta bort obehaglig lukt samt torka.

Bild
Bild
Bild
Bild

I detta fall rekommenderas att använda renat vatten för att förlänga enhetens livslängd.

De innovativa maskinerna inkluderar Tetra, som bara rymmer 2 uppsättningar, därför är den kompakt och bärbar . Den är utformad inte bara för tvätt, utan också för att sterilisera och till och med tvätta handdukar med förkläden. Modellen är ekonomisk i el- och vattenförbrukning. Apparaten har en metallbotten, en plastfathållare och ett transparent lock. Det finns fyra sektioner inuti - för tvättmedel, rent vatten, använd vätska, värmare och spray. Först måste du fylla på disken, fylla tanken, tillsätt tvättmedel, stäng locket och välj läge . Det är värt att notera att denna modell också anses vara innovativ eftersom den kan styras med en smartphone, så även om du är långt borta kan du slå på maskinen för att få den att fungera.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Det finns flera kriterier som du måste vara uppmärksam på för att välja rätt diskmaskin, eftersom det finns många tillverkare på marknaden. Vid jämförelse av alternativ, ta hänsyn till de tekniska egenskaperna, oavsett om de motsvarar de förhållanden under vilka utrustningen kommer att användas . Enhetens huvuduppgift är att tillgodose ägarens begäran, så design spelar ingen roll för alla. Huvudparametern är diskmaskinens kapacitet, medan de ekonomiska indikatorerna och installationsmetoden också spelar roll. Om PMM är avsedd för användning i ett hus där det finns elektricitet, kan du säkert överväga sådana alternativ, men endast bärbara modeller är lämpliga för användning under vandringsturer.

Var uppmärksam på om det finns en skyddsanordning som förhindrar spänningsfall i elnätet, detta är obligatoriskt . Bestäm först hur många rätter du ska tvätta, detta påverkar kamerans prestanda. För en liten familj är kompakta modeller lämpliga, men när det gäller hög volym är en kamera för 12-14 uppsättningar perfekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ansluter jag?

Efter köpet måste du förstå diskmaskinens principer, och för detta måste du ansluta den och kontrollera den genom att genomföra en testkörning. Standardlängden på ledningar och slangar för sådana köksapparater är en och en halv meter, så om du väljer en elektrisk enhet, överväg platsen . Eftersom vi pratar om modeller som inte behöver anslutas till vattenförsörjningen, beaktas endast driftsprincipen - mekanisk eller elektrisk. För att göra det bekvämt att dra vatten kan du installera maskinen nära diskbänken, detta kommer att göra det lättare att tömma den använda vätskan. Men med inbyggda sådana blir det svårare, du måste montera den i ett headset, vilket ger åtkomst till tanken.

Stationära enheter liknar en mikrovågsugn i sina dimensioner . Med anslutningen av en sådan enhet behöver du inte försöka länge, det räcker med att välja ett bra ställe, anslut det till ett uttag och använda det för ditt nöje.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att förstå hur PMM fungerar är det nödvändigt att genomföra den första lanseringen; vissa produkter har ett testläge.

Tips för användning

Diskmaskinen är ganska enkel. Till att börja med bifogar tillverkaren en bruksanvisning till varje modell, som i detalj beskriver alla lägen och steg-för-steg-påslagning. När det gäller rekommendationerna, lyssna på experter som rekommenderar att använda ett tvättmedel som är lämpligt för denna teknik . Ett av de bästa alternativen skulle vara en gel som är säker och praktisk, den är lämplig för silver och porslin, och den löser sig lätt även i kallt vatten. Tabletterna innehåller ämnen som kan värma upp vätskan, vilket är en stor fördel, och de mjukar också upp vattnet. Om du aktiverar ekonomiläget väljer du en omedelbar produkt. När det gäller doseringen beror allt på diskenas volym och mängden vatten, se till att allt sköljs av. Det är viktigt att ta bort stora matrester från tallrikarna innan de laddas.

För en lång livslängd är det nödvändigt att ta hand om diskmaskinen, som också behöver rengöras . Detta är ett filter där kalk deponeras och måste därför kontrolleras varje vecka. Tätningen kontrolleras var sjätte månad, efter varje tvättprocess måste du torka insidan av kammaren och utsidan av kroppen med hjälp av specialiserade antibakteriella medel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Citronsaft och läsk hjälper till att bli av med obehagliga lukter.

Det finns några regler som hjälper dig att förbereda din diskmaskin för vintern . Eftersom bärbara enheter ofta används i stugor där det inte finns uppvärmning och rinnande vatten spelar det ingen roll under den varma årstiden. Men om maskinen används på vintern kan vattnet som finns kvar i tanken frysa, så det måste tas bort. Isbitar kan påverka ditt arbetsflöde negativt. Maskiner som inte är anslutna till vattenförsörjningen har ofta en knapp för att tömma vattnet, men om det finns rester inuti kan de tas bort med en tvättlapp. Om du inte planerar att använda enheten under den kalla årstiden, förbered den för förvaring . För detta används ett speciellt rengöringsmedel som hälls i brickan, sedan startar ett långt läge, det är viktigt att vattnet är varmt. Efter proceduren, töm vätskan och torka kammaren torr, se till att det inte finns fukt eller smuts i fodralet. Täck enheten med plastfolie och förvara i lådan tills nästa användning. Lycka till!

Rekommenderad: