Diskmaskinens Halva Last: Vad är Det Här Läget? Varför Behövs Den Här Funktionen För 45 Cm Breda Inbyggda Maskiner? Hur Fungerar Det?

Innehållsförteckning:

Video: Diskmaskinens Halva Last: Vad är Det Här Läget? Varför Behövs Den Här Funktionen För 45 Cm Breda Inbyggda Maskiner? Hur Fungerar Det?

Video: Diskmaskinens Halva Last: Vad är Det Här Läget? Varför Behövs Den Här Funktionen För 45 Cm Breda Inbyggda Maskiner? Hur Fungerar Det?
Video: Видео инструкция по установке встраиваемой посудомоечной машины Bosch 2024, Maj
Diskmaskinens Halva Last: Vad är Det Här Läget? Varför Behövs Den Här Funktionen För 45 Cm Breda Inbyggda Maskiner? Hur Fungerar Det?
Diskmaskinens Halva Last: Vad är Det Här Läget? Varför Behövs Den Här Funktionen För 45 Cm Breda Inbyggda Maskiner? Hur Fungerar Det?
Anonim

När du väljer en diskmaskin bör du definitivt uppmärksamma en sådan funktion som halvbelastning, eftersom den inte finns i alla modeller. Många köpare vet inte vad den här funktionen betyder, så de tappar denna nyans ur sikte. Det är bättre att lära sig mer om denna funktion för att förstå om du behöver det eller inte. I den här artikeln kommer vi att överväga funktionerna i en halvladdad diskmaskin, fördelarna och nackdelarna, liksom de populära modellerna som är utrustade med den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Halvlast är en av tilläggsfunktionerna i moderna diskmaskiner. Den kan användas i vilket tvättläge som helst. Det tillåter endast 1/2 last av diskmaskinen. Många kvinnor gillar detta beslut av följande skäl:

  • det finns ingen anledning att vänta på kontaminering av ett stort antal rätter;
  • mindre vatten används än med en vanlig tvätt;
  • energibesparingar realiseras, för när den är fullastad behövs mer el för att värma mer vatten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Många undrar om det är möjligt att ladda diskmaskinen bara halvvägs om denna funktion inte finns . Svaret är ja. Endast 1-2 tallrikar kan tvättas. Det är upp till dig. Men kom ihåg att så mycket vatten och el kommer att användas som behövs för att tvätta en hel maskin. Du kan glömma att spara resurser.

Viktig! Populära modeller har kanske inte en halvlastfunktion, men de har speciella sensorer. Med deras hjälp bestäms diskens vikt, graden av förorening, medan den erforderliga mängden vatten beräknas automatiskt.

Bild
Bild

Om den valda diskmaskinen inte har ett alternativ för halvladdning, fråga din konsult om den har "smarta" funktioner.

Diskmaskiner som tillhör kategorin mellanpris har vanligtvis den aktuella funktionen. Den kan användas när du aktiverar olika program, till exempel: "Soak", "Intensive", "Economy ".

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Detta alternativ har följande fördelar:

  • noggrann användning av el och vatten;
  • det är tillåtet att använda ett snabbtvättsläge;
  • det finns ingen anledning att samla många rätter - diskmaskinen kan användas efter absolut varje måltid.

Det bör noteras att detta tillägg har den nackdelen som är förknippad med användningen av tvättmedel. Vanligtvis används en flytande kapsel eller tablett för en noggrann tvätt. Om du väljer halvbelastning löses dessa produkter kanske inte helt upp. Den första typen rekommenderas i allmänhet inte för användning i det här fallet - det är bättre att lämna dem för hela lägen. Men tabletterna kan tas, men först dela dem i hälften.

Bild
Bild
Bild
Bild

Viktig! Kom ihåg att det inte rekommenderas att pudra tabletten eftersom den gradvis ska lösa sig medan diskmaskinen är igång. För att skära en tablett kan du ta en tapet eller en prästkniv, samtidigt som du skapar ett snitt exakt i mitten.

Delbelastningsläge är en bra lösning för en person som föredrar att samla smutsiga diskar eller för ett par . Men om du gillar att ladda diskmaskinen maximalt, kommer denna funktion att vara överflödig. Även om kostnaden för diskmaskiner med och utan det här läget är praktiskt taget densamma, är det bättre att köpa en som innehåller fler funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ordnar jag disken?

Observera att när du använder en halvladdad diskmaskin måste du ordna disken korrekt - inte som vanligt. På så sätt kan du vara säker på att alla tallrikar och koppar tvättas noggrant. Köksartiklarnas placering påverkas av apparatens modell och märke, samt om det är inbyggt eller helt inbyggt. I instruktionerna kan du bekanta dig med arbetet vid halv belastning. Så i vissa modeller från Bosch måste du placera disk i den övre behållaren när halvlast är påslagen, i andra versioner används endast den nedre behållaren, i vissa diskmaskiner är det värt att lägga disken jämnt i den övre och nedre behållare.

När du delar ut disk i diskmaskinen rekommenderas att du följer följande tips från proffs:

  • stapla alltid långa bestick strikt vertikalt, de ska vara framför korgen, dessa inkluderar en hålslev, en slev, en spatel och så vidare;
  • små föremål måste placeras vertikalt i speciella celler, till exempel: knivar, skedar och gafflar;
  • Lämna alltid ledigt utrymme mellan produkter av glas, porslin eller keramik, så att de genererade vibrationerna inte skadar ömtåliga fat, klämmor är en utmärkt lösning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller med funktion

Tänk på flera välkända modeller av diskmaskiner som är utrustade med en halvlastfunktion, eftersom de senaste åren har denna lösning varit mycket efterfrågad

Gorenje GS53110W - det här är en smal modell med en bredd på 45 cm, som gör att du kan ta lite plats i köket. Denna modell kännetecknas av ekonomisk vattenförbrukning och låg elförbrukning. Den tillhör klassen A ++. Denna modell har en halv tvätt och snabb tvättfunktion. Kostnaden för utrustning varierar från 17 000 till 19 000 rubel.

Bild
Bild

Bosch SMS 24AW01R - den golvstående diskmaskinen kännetecknas av hållbarhet och tillförlitlighet. Denna modell rymmer 12 uppsättningar rätter, medan den har en delbelastningsfunktion. Modellen tillhör klassen A +. Det finns två korgar inuti, medan den nedre är avsedd för stora redskap, och den övre kan justeras i höjd. Kostnaden för modellen är 25 000 rubel.

Bild
Bild

Siemens iQ100 SR615X83NR - en lyxig helt ombyggbar modell som innehåller många lägen och tillägg, bland vilka det också finns en halv belastning. Denna modell kan hålla 10 platsinställningar samtidigt. Den har en elektronisk styrtyp. Detta prov fungerar nästan tyst, har en timer för fördröjd start. Priset är 40 000 rubel.

Rekommenderad: