Kökssats I "Khrusjtjov" (38 Bilder): Att Välja Ett Hörnuppsättning För Ett Litet Kök Med Gasspis

Innehållsförteckning:

Video: Kökssats I "Khrusjtjov" (38 Bilder): Att Välja Ett Hörnuppsättning För Ett Litet Kök Med Gasspis

Video: Kökssats I
Video: Как жить с комфортом в кухне 6 метров. Дизайн и планировка с посудомойкой и всей техникой. #Хрущевка 2024, Maj
Kökssats I "Khrusjtjov" (38 Bilder): Att Välja Ett Hörnuppsättning För Ett Litet Kök Med Gasspis
Kökssats I "Khrusjtjov" (38 Bilder): Att Välja Ett Hörnuppsättning För Ett Litet Kök Med Gasspis
Anonim

Ett särdrag hos lägenheter i sovjetbyggda hus är ett litet torg med rum, badrum och kök. Den sistnämnda arean överstiger inte 7 meter. De flesta köksytor är 5 eller 6 rutor i storlek. Det är inte lätt att placera möbler på ett sådant område, men det är möjligt. Med rätt val av ett kök i "Chrusjtjov" är det inte svårt att göra rummet mysigt och funktionellt.

Bild
Bild

Blanketter

När du utrustar ett kök i en liten typisk lägenhet är det viktigt att använda varje centimeter av området. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt headsetet. På grund av den begränsade kvadraturen måste du ge upp lyxalternativ. Möbler bör inte vara för stora, annars blir det rörigt i ett litet rum och gör det obehagligt att laga mat eller ta emot gäster. För ett litet kök är det bäst att välja kompakta möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Idag är det mycket lättare för ägarna till "Chrusjtjov" att utrusta små lokaler än under sovjettiden. Designers kommer för att hjälpa dem. De skapar många intressanta projekt, ger råd om rätt arrangemang av möbler, placering av färgaccenter. Tänk på vad experter säger om de olika formerna av headset som kan placeras i ett litet kök.

Hörn

Detta är ett kök i ett av hörnen av rummet. Den idealiska lösningen för "Chrusjtjov". Ett sådant headset tar minst ett utrymme samtidigt som det sparar användbart utrymme. Vanligtvis har ett hörnkök många skåp för förvaring av köksredskap. Detta gör det praktiskt och funktionellt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom tillåter hörnköket dig att skapa en ergonomisk arbetstriangel . Det betyder att värdinnan kommer att ha allt till hands: spis, handfat och bänkskiva. Genom att vara i mitten kan hon enkelt hantera flera köksenheter. Fördelarna med hörnbeslag inkluderar deras omfattande sortiment. Många företag erbjuder färdiga variationer eller tar emot beställningar för tillverkning av möbler enligt sin egen design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men hörnet headset har också några nackdelar. Den största nackdelen är besväret när man öppnar två intilliggande, vinkelrätt placerade lådor. Samtidigt observeras oftast obehag om 2 personer lagar mat i köket.

U-formad

Detta är en uppsättning längs 3 väggar. Ett bra alternativ för medelstora och rymliga kök. Men för små lokaler är det inte lämpligt. Det U-formade headsetet är skrymmande. Om du installerar den i en liten lägenhet får du ut det mesta av torget i ett redan litet utrymme. Som ett resultat kommer bara en smal passage att förbli i rummet, vilket ger tillgång till headsetets alla tre sidor. Med ett sådant arrangemang kan det inte vara fråga om att installera en matgrupp.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hetero

Det kallas också linjärt. Denna form antar placeringen av headsetet i en rad. Enligt designers är detta ett bra alternativ för kök i Chrusjtjov. Denna layout kommer att bli särskilt framgångsrik om du placerar köket längs den minsta väggen. Jämfört med andra typer har direkta teckensnitt stora fördelar. Dessa inkluderar:

  • kompakthet;
  • praktiskhet;
  • funktionalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Av bristerna utmärks ett litet arbetsområde, avsett för matlagning. Minuset är villkorat, eftersom vissa hemmafruar anser att det är bekvämt att bänkskivan, spisen och diskbänken ligger nära.

Stilar

Köket i Chrusjtjov kan trots sin lilla storlek dekoreras i vilken stil som helst. I det här fallet är det viktigaste att välja headsetets design för den allmänna interiören. Vanligtvis väljs följande köksstilar för små utrymmen:

Klassisk . En klassisk uppsättning innebär användning av naturmaterial vid tillverkningen. Det kan vara trä, glas, olika typer av metall. De traditionella färgerna i det klassiska köket är vitt, elfenben, beige, grått.

Bild
Bild
Bild
Bild

Minimalism . Ett särdrag hos denna riktning är det minsta antalet funktionella objekt. Ett litet antal headsetlådor, slutna modulära mönster, inbyggda hushållsapparater - allt detta kommer att bidra till att betona en minimalistisk stil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Högteknologisk . Riktningen kännetecknas av en tydlig geometri för headsetet, hushållsapparater och andra möbler. Utåt kommer ett sådant kök att likna ett kontorsutrymme på grund av de återhållsamma tonerna och strikta geometriska formerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett litet kök kan också inredas i modern stil, country, loft, modern, eco och andra. Det viktigaste är att välja en uppsättning, andra möbler och interiörartiklar så att rummet är bekvämt och mysigt.

Hur väljer man?

Genom att lyssna på råd från designers kan du ordna ett snyggt och funktionellt kök i "Chrusjtjov". I sådana lägenheter lämnar rummet i rummet mycket att önska, så det är viktigt att inte göra misstag när du väljer ett headset. För att inte misstas med storleken är det viktigt att uppskatta hur mycket utrymme det obligatoriska köket "tillskriver" som kylskåp, spis och matgrupp. Efter det blir det synligt hur mycket yta som är kvar för headsetet. Den bästa lösningen är att inte köpa en färdig produkt, utan att beställa enligt dina egna mått.

Bild
Bild

När du väljer ett hörnset rekommenderar designers att överge dörrar med lyft- eller skjutart . Det är lämpligt att föredra alternativ med en roterande eller infällbar mekanism. De är praktiska att använda i trånga utrymmen. Glöm inte att ett litet rum kan förstoras visuellt med rätt möbler. För dessa ändamål är ett ljust headset med en blank yta lämpligt. Men det är bättre att vägra mörka möbler. Det här är "tunga" färger som visuellt rör upp utrymmet och gör det obehagligt.

Bild
Bild

Hur placeras?

En idealisk lösning för ett litet kök är en uppsättning i ett av hörnen av rummet. I det här fallet är det viktigt att överskåpen är upp till taket. Denna design kommer visuellt att förlänga väggarna. Det är bekvämare att placera en spis bredvid headsetet och ett kylskåp och ett bord på motsatta sidor. Om köket är av en linjär typ rekommenderas det att använda inbyggda apparater integrerade i uppsättningen. Dess främsta särdrag är dess kompakthet. Till exempel är det mer lämpligt att använda en inbyggd spis än en elektrisk eller gasspis.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om familjen är liten kan du hoppa över lunchgruppen . Den kan ersättas av en bardisk. Efter att ha ordnat barnstolarna kan 2-3 personer rymmas bakom den. Om bänkskivans bredd tillåter det är det tillåtet att placera en mikrovågsugn, brödbehållare eller andra köksredskap på den. I ett litet kök kan du fortfarande ordna ett matbord. Den bästa lösningen är att placera den nära en fri vägg. Runda ändringar bör kasseras. När man väljer ett bord rekommenderas designers att ge företräde åt vikbara modeller av glas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Tänk på de bästa alternativen för att dekorera köket i "Chrusjtjov". Lokaler inredda i minimalismens stil … Särskilda drag - ett minimum av blommor, tydliga geometriska former, ett minsta antal dekorativa föremål.

Bild
Bild

Kök designat i riktning högteknologisk . Genom att välja denna stil kan du skapa ett funktionellt och originellt rum. Förekomsten av glas- och metallföremål ger köket sofistikering.

Bild
Bild

Klassisk stil . Perfekt för älskare av ljusa färger, naturliga och ädla material. Bilden visar den lyckade designen av ett litet rum.

Bild
Bild

Lägenheter i sovjetbyggda hus är inte en idealisk typ av bostad. Men även här kan du skapa ett vackert och funktionellt kök där du kan laga mat, samla din familj för en måltid eller ha en trevlig stund med en kopp te.

Rekommenderad: