Delvis Inbyggda Diskmaskiner: Diskmaskiner 45-60 Cm. Vad Betyder Detta? Delvis Inbyggda Maskiner I Svarta Och Metalliska Färger

Innehållsförteckning:

Video: Delvis Inbyggda Diskmaskiner: Diskmaskiner 45-60 Cm. Vad Betyder Detta? Delvis Inbyggda Maskiner I Svarta Och Metalliska Färger

Video: Delvis Inbyggda Diskmaskiner: Diskmaskiner 45-60 Cm. Vad Betyder Detta? Delvis Inbyggda Maskiner I Svarta Och Metalliska Färger
Video: ASKO XXL DISHWASHER ANIMATION Extra Tall Tank Stainless Steel Dishwasher 2024, Maj
Delvis Inbyggda Diskmaskiner: Diskmaskiner 45-60 Cm. Vad Betyder Detta? Delvis Inbyggda Maskiner I Svarta Och Metalliska Färger
Delvis Inbyggda Diskmaskiner: Diskmaskiner 45-60 Cm. Vad Betyder Detta? Delvis Inbyggda Maskiner I Svarta Och Metalliska Färger
Anonim

Användare uppmärksammar sällan hur mycket tid det tar att diska, så denna process har blivit rutin. Enligt statistiken måste cirka 5 ton diskar tvättas årligen, medan de spenderar cirka 2 timmar i veckan. En helt eller delvis inbyggd diskmaskin kommer att underlätta detta arbete mycket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

En sådan installation är en vanlig hushållsapparat bland moderna köksdesigner. Det tar inte mycket plats, det är väldigt funktionellt och ser bra ut. Designen väljs individuellt, med hänsyn tagen till det totala interiören i hela rummet.

Detta specifika namn på enheten förklaras av dess plats, det vill säga att endast utrustningens kropp är helt inbyggd och kontrollpanelen, som är placerad på fasaden, lämnas öppen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efterfrågan på delvis inbyggda diskmaskiner ökar . Fler och fler användare väljer en liknande design. Detta förklaras främst av bekvämlighet - den här tekniken passar perfekt in i interiören, tar liten plats, diskning tar mindre än en timme.

Den skiljer sig något från en helt integrerad diskmaskin . Den största skillnaden är att en fullfjädrad inbyggd maskin är helt nedsänkt i köksenhetens nisch. Ovanifrån stängs den med en bänkskiva, och materialet i samma möbel som används för att dekorera hela köksdesignen är fäst vid dörren. Det betyder att du vid första anblicken inte kommer att förstå var enheten är placerad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Det finns flera varianter av denna teknik:

  • i full storlek;
  • kompakt (stationär);
  • smal.

Och även diskmaskiner kan delas in i typer, med utgångspunkt från dess kapacitet. Djupet når vanligtvis inte mer än 55 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den mest populära är den 45 cm breda halvfällda modellen, eftersom den är kompakt, smal, tar inte mycket plats och rymmer en genomsnittlig mängd rätter (9-12 uppsättningar), vilket är lämpligt för en genomsnittlig familj på 2 -4 människor. En sådan maskin kan enkelt och utan problem placeras bland köksskåp av standardstorlekar.

Små diskmaskiner är i genomsnitt 45-55 cm breda, 45-60 cm höga och 50 cm djupa . Det finns också smala modeller, de kommer att vara högre (cirka 80-82 cm), men samtidigt skiljer de sig inte från andra parametrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fullstora bilar är större respektive, och köket för att rymma dem behövs mer rymligt, annars blir det helt obekvämt att använda det. Liknande enheter i höjd, som smala, når 82 cm, i bredd - 60 cm, på djup - 55 cm.

Bild
Bild

Recension av de bästa modellerna

Diskmaskinen befriar sin användare från en delvis köksrutin. Hon kommer att kunna tvätta alla rätter, trots den mest envisa smutsen, dessutom sparar det vatten och mänsklig tid.

Ibland är det mycket svårt att avgöra valet av modell. När allt kommer omkring är det önskvärt att det är lämpligt inom kvalitet och ekonomi, men det gör inte heller en besvikelse i användningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vi erbjuder ett betyg på flera av de bästa alternativen för delvis inbyggda diskmaskiner

Bosch Serie 2 SPV25DX10R

Smal och kompakt maskin som passar även i det minsta köket. Har 5 nivåer av vattenfördelning, vilket ger ett utmärkt resultat efter tvätt . För en familj med ett litet barn är detta i allmänhet ett idealiskt alternativ, eftersom det finns en barnspärrfunktion här gör att du kan stänga åtkomst till den gemensamma panelen, och det blir mycket svårare att öppna dörrarna.

Och även fördelen är det ganska låga priset på enheten, som alla arbetande personer har råd med.

Bild
Bild

Electrolux ESL 94585 RO

En liten enhet med en bredd på 45 cm, vilket är lagom för den genomsnittliga familjen. Denna modell introducerar den första funktionen på marknaden - hjälpsprinklern, den antar täckning av varje hörn och föremål och lämnar ingen smuts någonstans . Maskinen har en maximal belastning på 9 uppsättningar, den tvättar allt snabbt, och eftersom den tillhör energisparklassmodellerna A ++ förväntas inga stora nyttokostnader. Och du kan också sänka ner glasögon och andra ömtåliga glaselement i enheten utan rädsla.

Bild
Bild

CI 55 HAVANA P5

Om köksdesignen är inredd i mörka nyanser är denna diskmaskin precis vad du behöver. Den snygga modellen i svart metall kommer definitivt att passa allas smak. Den har en fördröjd startfunktion, som gör att du kan börja tvätta, till exempel när ingen är hemma, så att disken inte är inne i enheten hela dagen . Och bland egenskaperna hos låg vattenförbrukning finns det 6 driftslägen och en elektronisk typ av kontroll. Ganska kompakt, 55 cm bred och tyst.

Bild
Bild

Bosch SMU46AI015

Den optimala lösningen för ett rymligt modernt kök. Den är mycket bred (60 cm) och rymmer 12 uppsättningar rätter. Har en vacker färg i rostfritt stål som lyser med en ljus vit nyans. Hantera enkelt smuts. För enkelhets skull kan du också använda 3 i 1 tvättmedel och leta inte efter speciella . Maskinen ingår i energibesparingsklassen A ++, därför garanteras optimal energiförbrukning.

Bild
Bild

Val av funktioner

När du väljer någon teknik bör du först och främst vara uppmärksam på en vacker bild, utan på "fyllningen" av strukturen. Det viktigaste urvalskriteriet, särskilt om det finns ett litet barn i huset, är bullret som maskinen gör under drift. Det optimala intervallet bör sträcka sig från 38 till 55 dB, men den mest bekväma maxnivån som inte stör normal sömn är 45 dB.

Bild
Bild

När du köper en enhet måste du komma ihåg att det finns två typer av kontroller: mekanisk och programvara (eller elektronisk) . Detta är nödvändigt för att en person ska välja det som passar honom bäst, och för att användaren personligen kommer att trivas med att använda.

Mekanisk styrning är enklare och mer bekant, men det finns också många fördelar med elektronisk styrning: maskiner som är utrustade med programvara anses vara mer moderna och funktionella.

Och även från säljaren kommer det att vara användbart att klargöra vilken torkmekanism som är inbyggd i utrustningen . Nu dyker allt fler maskiner upp på marknaden, som är utrustade med den så kallade turbotorkningen (inuti behållaren rör sig varm luft i en cirkel med en speciell mekanism, som gör att disken kan torka naturligt).

Bild
Bild

När man väljer diskmaskin tittar många främst på priset . Men det är viktigt att komma ihåg att bara mer avancerade mönster har ett "delikat tvätt" -läge. Den är utformad för känsliga glasvaror (t.ex. glasögon). Därför, när du köper en billig modell, rekommenderas det inte att tvätta sådana element i den, detta hotar dem med skada eller till och med förstörelse, vilket senare kan skada själva utrustningen.

Bild
Bild

Ett viktigt kriterium vid köp av en maskin är möjligheten till delvis (halv) lastning. Med den här funktionen kan du starta apparaten med en liten mängd disk utan att ackumulera en hel behållare med smutsiga apparater.

Installation och anslutning

Till att börja med placeras maskinen på en särskilt avsedd plats i köksskåpet och fixerar den med fästelement. Sedan är de anslutna till avloppssystemet, vattenförsörjningen och strömförsörjningen.

Först och främst börjar de ansluta utrustningen till avloppet . Avloppet från maskindräneringen är anslutet till en konventionell diskhon med hjälp av en avstängningsventil. Detta måste göras på ett sådant sätt att inträngning av avlopp från diskbänken, liksom spridning av olika lukter, är helt uteslutet. Varje anslutning måste göras med hög kvalitet så att inget vattenläckage uppstår.

Bild
Bild

Därefter ska utrustningen anslutas till vattenförsörjningssystemet. Det rekommenderas att tillsätta det i kallt vatten, eftersom varmt vatten är något sämre i kvalitet . Dessutom är begränsningen av anslutningsrörledningarna +70 grader, och om det inte finns någon fullständig säkerhet om att temperaturen på det inkommande vattnet inte kommer att överstiga minimum, är det bättre att inte riskera det. Det måste komma ihåg att slangarna inte får ha knäckar eller klämmor, och måste också köras nära värmeelement. Om du installerar en diskmaskin i ett privat hus, där frost är möjligt, under den kalla årstiden, rekommenderas det att tömma vattnet i förväg innan låga temperaturer och lämna systemet torrt.

Bild
Bild

Och det sista steget i installationen är att ansluta till el . Uttaget måste vara av europeisk typ, det är också nödvändigt att utföra jordning. Rekommenderad strömstyrka 16 A.

Rekommenderad: