Diskmaskinens Vattenförbrukning: Hur Mycket Vatten Använder Olika Diskmaskiner I En Tvätt? Vad Bestämmer Vattenförbrukningen Per Cykel?

Innehållsförteckning:

Video: Diskmaskinens Vattenförbrukning: Hur Mycket Vatten Använder Olika Diskmaskiner I En Tvätt? Vad Bestämmer Vattenförbrukningen Per Cykel?

Video: Diskmaskinens Vattenförbrukning: Hur Mycket Vatten Använder Olika Diskmaskiner I En Tvätt? Vad Bestämmer Vattenförbrukningen Per Cykel?
Video: Dishwasher vs Hand Washing | Which Uses Less Water & Energy? 2024, Maj
Diskmaskinens Vattenförbrukning: Hur Mycket Vatten Använder Olika Diskmaskiner I En Tvätt? Vad Bestämmer Vattenförbrukningen Per Cykel?
Diskmaskinens Vattenförbrukning: Hur Mycket Vatten Använder Olika Diskmaskiner I En Tvätt? Vad Bestämmer Vattenförbrukningen Per Cykel?
Anonim

Diskmaskinens vattenförbrukning är mycket viktig för alla ägare. Du måste räkna ut hur mycket vatten olika diskmaskiner spenderar i en tvätt. En annan viktig nyans är vad som avgör förbrukningen av vatten per cykel.

Bild
Bild

Vad beror det på?

Vattentaxorna ökar stadigt, så det är mycket viktigt att ta reda på vad som påverkar vattenförbrukningen i diskmaskinen. Det är vanligt att dela in alla enheter i tre kategorier: hög, medel och låg effektivitet . Överensstämmelse med en specifik nivå markeras med bokstäver i det latinska alfabetet. I industriländer är tillverkning och försäljning av diskmaskiner endast med hög effektivitet tillåten: från A till C.

Detta är de krav som produkter från stora välkända företag uppfyller . Samtidigt släpper föga kända tillverkare från asiatiska länder fortfarande oekonomiska versioner. Därför motiverar överbetalningen för varumärket när man väljer diskmaskiner snart sig själv.

Den specifika vattenförbrukningen bestäms främst av teknikens konstruktionsspecifika egenskaper och dess prestanda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kan också påverka:

  • tillgänglighet av ytterligare funktioner;
  • kvaliteten på själva vattnet;
  • slitstyrka;
  • läskunnighet i behandlingen;
  • valbart läge.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vattenförbrukning av olika modeller

Nivån på vattenförbrukningen beror på olika orsaker.

Beroende på typ

Hur många liter en diskmaskin förbrukar per cykel anges vanligtvis i en särskild etikett och i medföljande dokument. Det finns 2 märkningssystem. I en av dem, brev, enheter är indelade i typer från A till G . I det alfanumeriska systemet är graderingen inställd från de mest ekonomiska versionerna av A +++ -nivån till de mest vattenintensiva systemen på D-nivån. Ju närmare bokstaven är till början av alfabetet och mer plus, ju effektivare maskinen visar sig vara.

Hur mycket systemet spenderar per tvätt beror dock på några andra tekniska funktioner . Uppenbarligen är denna parameter relaterad till arbetskammarens totala belastning. Så, kompakta modifieringar, som innehåller från 6 till 8 diskmaskiner, brukar spendera från 7 till 9 liter vid tvätt. De så kallade smala versionerna kommer att spendera från 9 till 10 liter vätska per session. Märkligt nog, genom att göra det, städar de också upp 9 eller 10 set.

Bild
Bild
Bild
Bild

Diskmaskiner i full storlek spelar en viktig roll på den globala och ryska marknaden . De kan rengöra 12-14 uppsättningar rätter på en gång. Det kan dock inte sägas att varje sådan enhet förbrukar mycket vatten vid tvätt i jämförelse med mer kompakta alternativ. Poängen är tillgängligheten av halvlastalternativ, där den verkliga vätskeförbrukningen reduceras med 20-30%. Ibland kan de reduceras med upp till 40%.

Viktigt: du kan inte räkna med en halvering av denna komponent i vodokanalens kvitto . Det finns en viss gräns utöver vilken det är omöjligt att minska flödet av vatten utan att äventyra tvättens kvalitet. Detsamma gäller för modeller som sänker kostnaderna genom "smart uppskattning" av belastningen.

Men i det andra fallet, i varje specifik körning, kommer kostnaderna att vara ganska olika. Därför är det främst möjligt att utvärdera maskinerna efter den genomsnittliga förbrukningen per månad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns nästan ingen mening att köpa icke-automatiska diskmaskiner, det finns inga verkliga besparingar när du använder dem. Avancerad automatisering - med vattenflödeskontroll - finns främst i fullformat och smala versioner . Bland kompakta modeller har endast premiumprodukter sådana fördelar. Den exakta funktionaliteten bestäms av ingenjörer separat för varje ändring. Ändå finns det en väletablerad uppsättning alternativ som är relativt välkända för konsumenter och proffs. Således är det automatiska läget lämpligt för att tvätta alla typer av diskar. Förbrukningen varierar från 6 till 11 liter. I ekonomiläge varierar kostnaderna från 8 till 9 liter.

Om du måste tvätta disken intensivt, tillsätt 1–2 l . Eftersom det i detta fall är nödvändigt att värma upp vattnet starkt, förbrukas också el intensivt. Men diskmaskiner klarar ny smuts i ett speciellt läge. Det eliminerar förtvätt. Därför kommer den genomsnittliga vätskeförbrukningen (justerad för specifika förhållanden i en viss situation) att reduceras till 7 liter. Duo Wash är endast tillgängligt på några av leverantörerna. Samtidigt tvättning av mycket smutsiga och känsliga diskar tillåter inte att förutsäga vattenbehovet entydigt.

När du använder OptoSensor fortsätter tvätten enligt den specifika vattnets hårdhet.

Bild
Bild

Med hänsyn till tillverkaren

Kända leverantörer producerar många versioner av både fristående och inbyggda diskmaskiner, de senare är indelade i golvstående och kompakta versioner. Därför är valet, inklusive vattenförbrukning, inte alls lätt. Det är värt att överväga att även för två modeller av samma företag, som formellt tillhör samma klass, kan denna indikator skilja sig avsevärt. Man tror att de bästa resultaten uppnås med maskiner av följande märken:

  • Electrolux;
  • Godis;
  • Siemens;
  • Bosch.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Candy CDP 2L952 W tvättar till exempel 9 skålsatser och förbrukar 9 liter vatten per cykel . Det skiljer sig också åt i måttlig strömförbrukning. En fristående enhet har anständiga prestanda när det gäller torkning och tvättkvalitet. Det finns fem arbetsprogram, vilket är tillräckligt för de flesta konsumenter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativet är en produkt från Siemens . Mer exakt, SN 236I00 ME -versionen. En cykel förbrukar 7 liter vatten. Enheten installeras separat. Formgivarna har tillhandahållit 6 arbetsprogram. Andra nyanser:

  • Bosch -enheten förbrukar i genomsnitt 10 liter per cykel;
  • Siemens och Indesit - från 7 liter;
  • på Ariston - från 8 till 10 liter;
  • Kandy har samma minimum som Ariston, max 13 liter;
  • på Beko kan indikatorn nå 12 liter (detta gäller modeller i full storlek).
Bild
Bild

Hur sparar man?

Att bara välja en smal diskmaskin är inte tillräckligt. Det är fortfarande nödvändigt att använda det korrekt. Således ger halvladdningsläget, även om det kan minska vattenförbrukningen med cirka 40%, inte alltid tillräcklig rengöring av mycket smutsiga diskar . Som ett resultat visar sig spara vara en illusion, eftersom du måste tvätta. Därför är det mer korrekt att omedelbart välja det läge som bäst löser uppgiften.

Det är lämpligt att ladda diskmaskinerna så mycket som möjligt . Naturligtvis är det inte nödvändigt att samla rätterna för länge, men någon rimlig balans kan hittas. Det är mycket viktigt att noggrant studera tillverkarens instruktioner och rekommendationer. Vittnesmål från andra användare kan också hjälpa.

Rekommenderad: