Diskmaskiner 60 Cm: Toppen Av De Bästa Modellerna, Maskinernas Höjd Och Deras Val. Diskmaskinskåp Och Skåp, Modellvikter. Halvlastmaskiner Och Andra

Innehållsförteckning:

Video: Diskmaskiner 60 Cm: Toppen Av De Bästa Modellerna, Maskinernas Höjd Och Deras Val. Diskmaskinskåp Och Skåp, Modellvikter. Halvlastmaskiner Och Andra

Video: Diskmaskiner 60 Cm: Toppen Av De Bästa Modellerna, Maskinernas Höjd Och Deras Val. Diskmaskinskåp Och Skåp, Modellvikter. Halvlastmaskiner Och Andra
Video: Видео инструкция по установке встраиваемой посудомоечной машины Bosch 2024, Maj
Diskmaskiner 60 Cm: Toppen Av De Bästa Modellerna, Maskinernas Höjd Och Deras Val. Diskmaskinskåp Och Skåp, Modellvikter. Halvlastmaskiner Och Andra
Diskmaskiner 60 Cm: Toppen Av De Bästa Modellerna, Maskinernas Höjd Och Deras Val. Diskmaskinskåp Och Skåp, Modellvikter. Halvlastmaskiner Och Andra
Anonim

En diskmaskin är en design som helt har ersatt en person i ett sådant rutinmässigt och obehagligt arbete som att diska. Enheten används i stor utsträckning inom offentlig catering och hemma.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lite historia

Den första prototypdiskmaskinen uppträdde 1850 tack vare Joel Goughton, som uppfann en automatisk diskmaskin . Den allra första uppfinningen fick inte erkännande från allmänheten och industrin, liksom professionellt bruk: utvecklingen var för "rå". Maskinen fungerade långsamt, inte särskilt hög kvalitet, var opålitlig. Nästa försök att uppfinna en sådan nödvändig anordning gjordes 15 år senare, 1865. Tyvärr lämnade det inte heller några märkbara spår i den tekniska utvecklingen.

1887 debuterade en fullt fungerande diskmaskin i Chicago . Dess författare var Josephine Cochrane. Allmänheten fick bekanta sig med designens underverk vid den tiden vid världsutställningen 1893. Den bilen var utrustad med en manuell körning. Naturligtvis var designen påfallande annorlunda än moderna ättlingar. Den elektriska enheten dök upp senare, och den enheten var inte avsedd för levnadsförhållanden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa version av PMM, så nära de moderna som möjligt när det gäller funktionalitet, uppfanns 1924 . Denna maskin har en ytterdörr, en bricka för att placera tallrikar, en roterande spruta, vilket anständigt ökade dess effektivitet. Torken byggdes mycket senare, 1940. Ungefär samtidigt började arbetet i England med att organisera centrala vattenförsörjningssystem i hela landet, vilket möjliggjorde inhemsk användning av PMM.

Det mest intressanta med Leavens arbete är att den här mannen var ganska långt från hushållsapparater. Uppfinnaren är känd som en militäringenjör, designer av dödliga vapen, varav en, "Projector Leavens ", var ett gasbruk som avfyrade skal fyllda med dödlig gas och kemiska fyllningar.

Men det gick mer än trettio år innan kostnaden för denna typ av hushållsapparater minskade så mycket att den blev tillgänglig för de europeiska och amerikanska konsumenterna. Diskmaskinen, tillverkad i Ryssland, tillverkades vid Straums fabrik i Riga.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det hände redan 1976, då Lettland fortfarande var en del av Sovjetunionen. Dess kapacitet och kapacitet var tillräcklig för fyra matställen.

Fördelar och nackdelar

Tänk först på fördelarna med PMM

  • Betydande tidsbesparingar i dagens snabba realiteter, som inte bara påverkar det fysiska utan också det emotionella tillståndet negativt. Det moderna samhället bär på mycket negativitet, och när han kommer hem tvingas en person att göra hushållssysslor, vilket också påverkar nervsystemets tillstånd negativt.
  • Precis som den automatiska tvättmaskinen behöver PMM inte varmt vatten, eftersom den är utrustad med värmeelement - värmeelement.
  • Diskmaskinen har en annan extremt viktig parameter: den desinficerar diskarna genom att skölja dem med kokande vatten. För familjer med små barn är den här funktionen mycket användbar.
  • Att använda en diskmaskin räddar en person från direktkontakt med tvättmedel. För allergiker, som kan påverkas negativt även av lukt, är detta ibland den enda utvägen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En annan kontroversiell parameter är ekonomiska besparingar. Enligt tillverkarna använder maskinen mindre vatten än den manuella processen, vilket verkar garantera besparingar. Men samtidigt förbrukar PMM mycket el, och tvättmedel för det kommer att kosta mycket mer än en vanlig uppsättning för handtvätt.

Liksom alla konstgjorda mänskliga händer är diskmaskiner inte utan nackdelar

  • Behovet av ledigt utrymme för att rymma en ganska stor diskmaskin på 60 cm.
  • Full belastning: nästan alla modeller kräver detta, vilket inte är särskilt bekvämt för en familj på 2 personer. Detta kräver modeller med halv last.
  • Det är synd, men PMM undantas inte 100% från handtvätt: träfat, tunt glas, fat med målning måste tvättas för hand.
  • Maskinen klarar knappast koldioxidavlagringar och annan komplex smuts på metallfat. Denna typ av servis kräver också manuell bearbetning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För PMM behöver du speciella tvättmedel och mjukgörare, regelbunden vård och stora inköpskostnader.

Översikt över arter

Diskmaskiner representeras på marknaden av det bredaste sortimentet. Dessa är inbyggda, fristående, kompakta (stationära) PMM: er. Tyvärr har kompaktbilar mindre dimensioner än vanliga med ett djup på 60 cm, men två modeller finns fortfarande kvar i toppen.

PMM delas inte bara efter storlek och funktionalitet, utan också efter resursförbrukningsklasser. När det gäller energiförbrukning är denna indikator markerad med bokstaven "A", ibland med plus. "A" betyder låg förbrukning, "A ++" blir bättre än bara "A", men ger efter för klassen "A +++ ". Dessutom utmärks sådan utrustning också av höga indikatorer när det gäller disk- och produktivitetsnivå.

Bild
Bild
Bild
Bild

Standard diskmaskiner med tre korgar är lämpliga för rymliga rum och rymmer en stor mängd rätter, medan smala föredras när köket är begränsat . Små, kompakta modeller med mer begränsade dimensioner kan installeras på en bänkskiva eller skåp bredvid diskbänken. Alla inre ytor på maskinerna är gjorda av rostfritt stål, eftersom enheten ständigt interagerar med vatten.

Förutom, PMM kan köras med full eller halv last . Både de breda och smala modellerna är stationära enheter. Däremot kan diskmaskiner från bordsskivor byta plats. Den smala modellen kan installeras under diskbänken om den traditionella sifonen ersätts med en speciell. Fullstora och delvis infällda 3-facksmodeller kan ha en öppen övre panel. Vikt varierar från 17 (kompakt) till 60 (standard) kilo. Ju tyngre strukturen desto tystare fungerar den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till exempel väger en diskmaskin i full storlek av märket BOSCH SMV30D30RU ActiveWater 31 kg och Electrolux ESF9862ROW väger 46 kg.

Inbäddad

Det här är de dyraste premium -enheterna. De kan installeras under en bänkskiva och lämnar kontrollpanelen och dörren öppna. Eller så kan du välja en helt inbyggd modell som har samma yta som de omgivande möblerna. Sådana PMM sticker inte ut inom inredning jämfört med andra alternativ.

Bild
Bild

Fristående

Denna typ är att föredra i fall där det inte är möjligt att utrusta PMM inuti skåp. Du kan placera bilen var som helst, men det är nödvändigt att ta hänsyn till konstruktionens dimensioner, och de är mycket imponerande. Fristående maskiner passar bra in i ett rymligt rum.

Bild
Bild

Skrivbord (kompakt)

Detta alternativ är idealiskt för små lägenheter som studior. En sådan maskin kan installeras utan större skada på det omgivande rummet: den passar inte bara på bordet, utan passar också in i köksskåpets stora fack. En kompakt diskmaskin har klara fördelar för en eller två personer: den kan flyttas, transporteras och till och med hängas. Dessutom är det anmärkningsvärt för sitt låga pris.

Bild
Bild

Bästa bästa modellerna

Nedan är en lista över de mest populära modellerna. Tack vare ett brett utbud av produkter är det alltid möjligt att välja en struktur som är lämplig för design, typ av installation, klass av resursintensitet.

Låt oss titta på de inbäddade alternativen först

Electrolux EEA 917100 L . En mycket praktisk teknik och måtten och volymen på de rätter som ska bearbetas gör den till ett idealiskt alternativ för en stor familj. Samtidig kapacitet - 13 uppsättningar. Vattenförbrukning - 11 liter per cykel, energi - 1 kW / h. Tyst invertermotor och elektromagnetisk induktion skyddar känsligt friktionsdelar från slitage och förlänger därmed livslängden. Nästan inget ljud under drift. Energiklass - "A +", det finns en fördröjd startfunktion, justerbar sektionshöjd. Funktionaliteten har utökats: 5 program och 4 temperaturlägen. Det finns ytterligare förblötläggningsalternativ för kraftigt och lätt smutsiga rätter.

Bild
Bild

Bosch SMV25AX01R . Modell i full storlek med barnlås, elektronisk kontroll och arbetsvolym för 12 uppsättningar åt gången. Invertermotor, ljudnivå - 48 dB. Det finns fem program, två uppvärmningslägen. Den ökade kraften gör att du kan ta bort svår smuts: torkade matrester, deg, skum från diskens väggar. Två cykler: snabb och daglig, glasrengöringsfunktion.

Bild
Bild

Weissgauff BDW 6138 D . Korgens höjd kan justeras, maskinen kan hålla 14 uppsättningar åt gången, det finns en strålindikator på golvet. Designen ger halvlast, är utrustad med åtta program och fyra uppvärmningslägen.

Det finns en fördröjd starttimer, vardagliga och känsliga alternativ. Energiförbrukningsklass - "A ++", 2, 1 kW / h, 47 dB.

Bild
Bild

Fristående alternativ kan också tjäna köparnas förtroende

Electrolux ESF 9526 LO . AirDry -torkningstekniken har introducerats här. PMM är utrustat med ett justerbart rutnät som rymmer stora rätter, med hög värme. Kapacitet - 13 uppsättningar, fördröjd aktiveringstimer tillhandahålls, efter avstängning öppnas dörren lite med 10 cm, vilket påskyndar torkningen. Energiklass - "A +".

Bild
Bild
Bild
Bild

Daewoo Electronics DDW-M1411S . Det kännetecknas av ett lågt pris, en halvlastfunktion tillhandahålls och har en torkning i toppklass. Modellens inre ytor är gjorda av rostfritt stål, strukturen är utrustad med en justerbar sektion för fat, en glashållare. Sex inbyggda program, fem uppvärmningslägen, Strömförbrukning - klass "A".

Bild
Bild

Weissgauff BDW 6138 D . Halvbelastning är tillåten här, det finns ett tvättfack i rostfritt stål. Kapacitet - 14 uppsättningar rätter, läckageskydd, justerbar sektion, bestickbricka, glashållare, digital panel, inre belysning, 4 temperaturinställningar, 8 program. Dessutom finns det alternativ för blötläggning, intensiv sköljning, snabbsköljning. Energiklass - "A ++".

Bild
Bild

Bland de kompakta enhetsalternativen noterade konsumenterna särskilt följande lösningar

Siemens iQ500 SK 76M544 . Delvis inbyggd modell, kapacitet - 6 uppsättningar, det finns en momentan vattenvärmare, fördröjd aktivering och paus, sex program, skydd mot läckage. Maskinen är utrustad med en grumlighetssensor. Parametrarna är följande: bredd - 60, höjd - 45, djup - 50 cm. Det finns ett ytterligare sköljalternativ.

Bild
Bild

Candy CDCF 8 / E. Mått - 55x59,5 cm . Bordsskivan PMM 55 cm djup har en ökad arbetsvolym (8 uppsättningar), vattenförbrukning - 8 liter, det finns 5 värmelägen, processindikatorer, en bricka för bestick, en hållare för glas. Energiklass - "A". Ljudnivån ökas något - 51 dB.

Bild
Bild

Kompakta diskmaskiner för bordsskivor har ett högt betyg i sitt segment på grund av sitt budgetpris, liten storlek och rörlighet: strukturen kan variera beroende på situationen.

Valbara kriterier

För att välja en PMM för ditt hem måste du komma ihåg flera tekniska egenskaper som avgör valet

  • Kapaciteten för PMM (hur många uppsättningar rätter enheten kan rymma samtidigt). Till exempel, i fullstora mönster kommer det att vara 12-14 uppsättningar, i stationära-6-8.
  • Energiklass. I moderna maskiner är detta "A" -märket: en ekonomisk men kraftfull diskmaskin med hög prestanda.
  • Vattenförbrukning specificerad i PMM: s tekniska pass.

Den genomsnittliga vattenförbrukningen för enheter i full storlek är 10-12 liter, i kompakta blir den mycket mindre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skåpval och installation

Det finns ytterligare ett viktigt villkor som du måste tänka på i förväg. För att installera en diskmaskin i ett renoverat kök måste du hitta rätt plats för det. Det första du ska göra är att hålla strömmen nära, och uttaget måste:

  • ha indikatorer på fuktbeständighet;
  • jordas och anslutas via en difavtomat.

Om det inte finns något färdigt uttag måste du ta hand om ledningen. Efter det måste du tänka på att välja en kantsten. Det finns flera krav här:

  • skåpet ska vara placerat nära diskbänken;
  • så att det inte finns någon överbelastning av avloppspumpen, kan slangen inte överstiga en och en halv meter;
  • storleken på nischen för PMM måste vara minst 5 centimeter större än maskinens dimensioner.
Bild
Bild
Bild
Bild

Sedan är platsen för den inbyggda diskmaskinen förberedd:

  1. du måste justera höjden på benen;
  2. hitta och använda fästelementen som följer med PMM för att säkerställa strukturens stabilitet under drift;
  3. sträck genom de speciella hålen och anslut slangarna: avloppet är anslutet till sifonen, fyllmedlet är anslutet till vattentillförseln;
  4. säkerställa fullständig täthet vid fogarna på FUM -tejpen och klämmorna;
  5. anslut strömförsörjningen och testa.
Bild
Bild
Bild
Bild

Att ansluta en diskmaskin med dina egna händer är en enkel process, det tar bara några timmar, tillsammans med att organisera en fungerande nisch och efterföljande kvalitetskontroll av det utförda arbetet.

Rekommenderad: