Hörnsoffor I Köket (83 Bilder): Egenskaper Hos Köksmodellerna "Domino" Och "Comfort", Relevans I Insidan Av En Soffa Av äkta Läder

Innehållsförteckning:

Video: Hörnsoffor I Köket (83 Bilder): Egenskaper Hos Köksmodellerna "Domino" Och "Comfort", Relevans I Insidan Av En Soffa Av äkta Läder

Video: Hörnsoffor I Köket (83 Bilder): Egenskaper Hos Köksmodellerna
Video: Festool TV 74 - Introduction of the DOMINO connecting system 2024, April
Hörnsoffor I Köket (83 Bilder): Egenskaper Hos Köksmodellerna "Domino" Och "Comfort", Relevans I Insidan Av En Soffa Av äkta Läder
Hörnsoffor I Köket (83 Bilder): Egenskaper Hos Köksmodellerna "Domino" Och "Comfort", Relevans I Insidan Av En Soffa Av äkta Läder
Anonim

Ett kök är ett rum för att laga mat och äta. Dessutom kan du ha det bra här, koppla av med din familj eller vänner, titta på TV. I det här fallet kan du inte klara dig utan soffa. För köksarrangemang föredras oftast vinkelstrukturer. Tänk på deras egenskaper, sorter, storlekar och mönster.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Hörnsoffan i köket är en bekväm och lättanvänd möbel. Enligt ägarna är det mycket bekvämare än stolar eller pallar. Ett litet mjukt hörn kan bekvämt rymma en familj på 3-4 personer.

Att köpa en soffa är ett utmärkt tillfälle att visuellt avgränsa utrymmet till ett arbetsområde och ett rekreationsområde . Om rummet är litet är det lämpligt att placera ett hörn mittemot headsetet och sätta ett bord bredvid det. I det här fallet kommer det att finnas en matlagning på ena sidan och en fullvärdig matgrupp på den andra. Ägarna till stora kök kan placera en soffa mitt i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Andra fördelar med hörnstrukturer inkluderar ett antal egenskaper

  1. Omfattande sortiment - det finns modeller till salu i olika priskategorier med ett brett urval av nyanser och texturer. Du kan välja funktionella möbler med hylla, små eller större alternativ.
  2. Möjlighet att ordna en extrasäng . Detta gäller särskilt för små lägenheter, där det alltid finns problem med boende för gäster för natten. Glidande modeller kan vid behov ersätta sängen.
  3. Möjligheten att lagra saker . Vissa mönster inkluderar lådor. Tack vare dem kommer värdinnan att kunna ladda ur köket genom att gömma i lådorna vad hon sällan använder.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns mjuka hörn och nackdelar. Dessa inkluderar den ökade styvheten i sätet och ryggstöd. Om de var mjuka skulle de sälja mycket snabbt. Stela fundament bidrar till korrekt positionering av hållning medan du sitter, vilket förhindrar utvecklingen av sjukdomar i ryggraden.

Visningar

Modulära mönster . En sådan soffa består av moduler - separata delar som kan ordnas efter eget gottfinnande. Dess främsta fördelar är rörlighet och möjlighet till transformation. Tack vare separata moduler är det enkelt att flytta möbler från ett ställe till ett annat, och gör dem inte bara till ett bekvämt mjukt hörn utan även fristående bekväma fåtöljer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Transformerbar - dessa soffor har en glidmekanism som "förvandlar" ett kompakt hörn till en fullvärdig sovplats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stationärt (monolitiskt) - modeller med en konstruktion i ett stycke. Dessa är robusta soffor som finns i olika storlekar, vilket möjliggör små, medelstora eller rymliga variationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

U-formade soffor , som också kallas hörnmodeller. De är endast lämpliga för rymliga kök eller matsalar. I små rum, till exempel i "Chrusjtjov", är användningen av sådana strukturer opraktisk. Modeller kan antingen glida eller inte vara utrustade med en fällningsmekanism.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha bestämt vilken typ av mjukt hörn är det lika viktigt att välja rätt dimensioner.

Dimensioner

För att inte "överbelasta" kökets inre är det viktigt att korrelera soffans dimensioner med rummets fyrkant. Om möbelmodifieringen är transformerbar är det viktigt att veta att när den demonteras tar den mycket mer plats. Med fel val kan den utfällda modellen blockera ingången till rummet eller skapa andra olägenheter.

Hörnsoffor varierar i storlek

Soffor 170x170 cm . Det här är små möbler utformade för att ordna små kök. De kommer organiskt att passa in i interiören, vilket gör det bekvämt och mysigt. De flesta typer av dessa soffor kan omvandlas till en sovplats för en person.

Bild
Bild

Modeller med längder från 240 till 260 cm, sittdjup upp till 150 cm . Dessa demonteringar, demonterade, bildar en säng med måtten 150x200 cm. Soffor med de presenterade måtten kallas mediumstorlek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alternativ med sittlängder från 3 meter . Dessa är stora och rymliga möbler, som kan vara vikbara, modulära eller monolitiska. En stor soffa kan dessutom utrustas med ett bord och stolar, vilket utgör en komplett matgrupp för en stor familj på 6 personer eller mer.

Bild
Bild

För inte så länge sedan dök det upp nya modeller av hörnsoffor - radie. Deras särdrag är en halvcirkelformad design. Dimensionerna på sådana möbler beror direkt på antalet monterade delar. Miniatyrradie soffor finns dock inte. Alla är designade för moderna stora kök med en yta på minst 12 meter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också icke-standardstorlekar på hörnsoffor med traditionell design, till exempel 150x150 cm, 130x200 cm, 300x200 cm. Samtidigt accepterar vissa tillverkare order för tillverkning av produkter enligt individuella storlekar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material och textur

Varje soffmodell, oavsett design och priskategori, består av en ram, innerfyllning och ytterklädsel. Typen och kvaliteten på dessa material påverkar i större utsträckning kostnaden för den färdiga produkten. Fundera över vilka möbler som kommer att vara de mest hållbara och mest lämpliga för användning i köket.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ram

Basen för produkterna bildas av ställningar och överdrag. De kan tillverkas av en mängd olika material.

Metall . Metallramar är de starkaste och mest hållbara. Soffor med sådana baser är dock sällsynta. Faktum är att metallstrukturen är mycket tung, varför den färdiga produkten visar sig vara tung. Det är svårt att transportera och flytta den vid reparation eller allmän rengöring.

Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligt trä . Träramar finns i mahogny, ek eller bok. Naturligt trä är ett dyrt material, vilket är anledningen till att möbelartiklar som använder det kommer att bli dyra. Trots den höga kostnaden efterfrågas soffor med massiv trästomme på grund av sin styrka, estetik, hållbarhet och underhåll.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plywoodskiva . Ramar av detta material är mindre hållbara än de av naturligt trä, men de är också billigare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plast och spånskiva . De mest opålitliga och ömtåliga rambaserna tillverkas av dessa material. Plast och spånskiva används vid tillverkning av budgetmöbler som inte kan hålla länge.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att säkerställa ramens kvalitet måste du vara uppmärksam på delarna av dess utskjutande ytor: de ska inte repas, slits och andra spår av mekanisk påfrestning.

Fyllmedel

Komfort och bekvämlighet under vila beror på det. Det bör noteras att soffor i köket ska ha stela säten och ryggar för att säkerställa en jämn hållning medan du äter. Det finns flera grundläggande typer av material som används som fyllmedel för soffan.

Skumgummi . Ett av de mest budgetvänliga alternativen, som ofta används i billiga soffor. Materialet kan appliceras i form av massiva ark eller bitar. Skumgummi som fyllmedel är av låg kvalitet. Under drift "smulas" det snabbt och sackar, varför möblerna tappar sitt utseende. Fördelen är den låga kostnaden.

Bild
Bild

Polyuretanskum (PPU) . Material som är hälsosäkert och har en längre livslängd. Den kan behålla sin form i 5-7 år med intensiv användning. Ett sådant fyllmedel är motståndskraftigt mot eld, men det är "rädd" för ljus, varför det är "dolt" från solens strålar genom klädsel som förhindrar penetrering av ultraviolett strålning.

Bild
Bild

Holofiber . Det är ett mjukt syntetmaterial med många luftiga former. Tack vare sin homogena struktur håller holofiber sin form perfekt. Bland fördelarna är miljövänlighet, motståndskraft mot luktabsorbering, förhindrande av spridning av svamp och mögel.

Bild
Bild

Beroende eller oberoende fjäderblock . Ett fyllmedel med beroende fjädrar är billigare, men det har också fler nackdelar. Till exempel är det mycket bullrigt och sjunker snabbt. Oberoende fjäderblock är dyrare, men de avger inte främmande ljud när en person ändrar hållning i soffan och har en längre livslängd.

Bild
Bild

För att fylla soffor använder tillverkare ofta polyuretanskum eller skumgummi, mycket mindre ofta - fjädrar.

Klädsel

Klädmaterialet för en kökssoffa ska inte bara vara vackert med en trevlig konsistens, utan också vara praktisk. Faktum är att köket är en plats att äta, så te, juice och andra drycker kan spilla på möblerna. Detta händer särskilt ofta i familjer med små barn. För att förhindra att soffan försämras snabbt måste den ha klädsel som lämpar sig för våtrengöring. Olika typer av material används för köksinredning.

Läder . En skinnsoffa är den mest praktiska lösningen för användning i ett kök. Alla typer av föroreningar kan snabbt och enkelt avlägsnas från huden. Den enda nackdelen med sådant material är den höga kostnaden, på grund av vilken inte alla har råd med en skinnsoffa.

Om budgeten är begränsad kan du titta på konstläder. Visuellt och när det gäller driftsegenskaper liknar eko-läder naturläder, men det kostar flera gånger billigare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Flock . Det är ett känsligt tyg med en behaglig konsistens och en hög grad av nötning. Flock för klädsel förbehandlas med specialiserade föreningar, på grund av vilka det kan avvisa fukt, samt "motstå" mekanisk påfrestning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Scotchguard . Material med fuktavvisande egenskaper. Sådan tygklädsel är opretentiös när det gäller underhåll och kan, i enlighet med reglerna, fungera i minst 8 år.

Bild
Bild
Bild
Bild

För kökssoffor används också ofta chenille, mikrovelour, gobelänger. De absorberar inte lukt, är mycket slitstarka och har bra vattenavvisande egenskaper.

Färgspektrum

Soffan i köket gör det inre i rummet mysigt och stämningen varmare. För att denna möbel ska passa in i "helhetsbilden" är det viktigt att välja rätt färg för den. Soffans ton kan vara i harmoni med inredningsartiklar och köksutrustning, och vissa ägare sätter också en färg accent på den.

Vilket färgschema att välja en soffa - alla bestämmer själv. Det finns dock några designtips som är viktiga att beakta. Till exempel är ljusa möbler bäst lämpade för små kök. En vit hörnstruktur kommer visuellt att göra ett litet rum mer rymligt. För ljusa interiörer är följande nyanser de mest framgångsrika:

  • beige;
  • elfenben;
  • bakad mjölk;
  • grå;
  • ljusbrun.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I ett ljust kök ser gröna, rosa, gula, orange, ljuslila soffor snygga ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mjuka hörn med mörka färger är mycket populära. Den svarta soffan är en klassiker som aldrig kommer att gå ur modet. Människor föredrar denna färg på grund av dess praktiska egenskaper. På den svarta soffan är smuts praktiskt taget osynlig, den kombineras med nästan alla färger som finns i moderna kök. Älskare av mörka färger uppmanas att välja mörkblå, lila eller bruna möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Den moderna möbelmarknaden är övermättad med olika erbjudanden. Tack vare det stora sortimentet kommer konsumenten alltid att kunna hitta ett lämpligt alternativ för sig själv. Kanske kan betyget på populära modeller som presenteras nedan hjälpa dig att göra rätt val.

Dominoer . En universell hörnsoffa med strikta former. Passar både moderna och klassiska stilar. Vid behov är det möjligt att ändra vinkeln från vänster till höger och vice versa. "Domino" mjuka hörn säljs komplett med kuddar.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Turin ". En mångsidig soffa med sovplats, utrustad med lådor för förvaring av sängkläder. Många tillverkare utrustar denna modell med en glidande delfinmekanism.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vancouver . Modeller kan tillverkas i olika storlekar med eller utan kojer. Tillverkare erbjuder Vancouver soffor i ett enda tyg eller använder två klädselmaterial samtidigt för att ge möblerna en touch av originalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tokyo . Hörnsoffa i modern stil med ökad komfort. Denna modell kännetecknas av sin estetik, ergonomi och bekvämlighet. Denna möbel har graciösa former och en bekväm sovplats i utfällt läge.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Mysighet ". Klädd kökshörna med kompakta mått (smala säten och rygg). Längden på en sådan produkt överstiger inte 90 cm. Modellen anses vara funktionell på grund av närvaron av lådor under sätesskyddet. Fördelarna med Uyut -soffan är dess lilla storlek och låga kostnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

" Quadro ". Denna modell har ljusa klädsel och svarta detaljer. Detta utseende låter dig använda kökshörnan när du inreder ett högteknologiskt, loft eller minimalistiskt kök. "Quadro" -soffan tillverkas med eller utan koj (i detta fall används utrullningslådor istället för ett transformationssystem).

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom de presenterade produkterna är följande modeller av kökssoffor mycket efterfrågade: "Verona", "Senator", Aruzo, "Oscar", "Bristol", "Redmond". Konsumenter uppskattar dessa typer av soffor för sin komfort, tillförlitlighet och praktiska funktion.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du letar efter en soffa för köket är det viktigt att uppmärksamma flera parametrar. Först och främst är det produktens dimensioner. För att välja rätt storlek måste du inte bara ta hänsyn till rummets fyrkant, utan också antalet personer i familjen. Minisoffor avsedda för två personer måste ha en längd på minst 120 cm, medan bredden kan variera från 120 till 170 cm.

Bild
Bild

För att det mjuka hörnet ska passa in i rummets storlek bör preliminära mätningar göras med hjälp av ett måttband. Dessutom måste du ta hänsyn till höjden från golvet till fönsterbrädan - det blir fult om möbelns baksida täcker en del av fönstret.

När du väljer en soffa för köket bör du också överväga andra parametrar

  1. Soffstil och färger … Möblernas utseende bör kombineras med kökets inre.
  2. Form . Mjuka hörn kan vara symmetriska, asymmetriska och även gjorda i form av bokstaven P. När du väljer bör du fokusera på personliga preferenser och kök, eftersom U-formade soffor inte är lämpliga för små rum.
  3. Material . Denna parameter bestämmer kostnaden för produkter. Du bör inte ge företräde åt för billiga modeller - förmodligen användes material av låg kvalitet vid tillverkningen. Sådana möbler kommer inte att hålla länge.
  4. Funktionalitet . Om du planerar att använda soffan som en säng måste du välja modeller med en transformationsmekanism. Tillverkare använder "delfin", "eurobok", "tick-tock", "dragspel", "fransk clamshell" och andra layoutsystem. Du kan plocka upp variationer med hyllor eller lådor för förvaring av saker eller köksredskap.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designers rekommenderar att du köper soffor med avtagbara lock till köket. Vid behov kan de tas bort och tvättas för hand eller i tvättmaskinen. Om utseendet på möblerna blir uttråkad kan ägaren snabbt och enkelt byta ut de gamla omslagen mot nya.

Intressanta idéer

När du dekorerar ett kök i vilken inredning som helst används hörnsoffor oftast - kompakt och ergonomiskt. Mjuka hörn väljs ofta av ägare av studiolägenheter för rymdzon. Samtidigt är både L-formade och U-formade modeller populära.

I rymliga kök kan soffan användas som en separat sittgrupp. Om du vill kan du flytta bordet till det mjuka hörnet och få en fullvärdig bekväm och mysig matgrupp.

Bild
Bild

För en familj på 4 är en U-formad soffa lämplig, placerad mellan arbetsdelens skåp, fönstret och den intilliggande väggytan.

Bild
Bild

Hörnsoffan kan placeras mittemot köksenheten. Detta är ett av de enklaste sätten att skapa en sitt- och matplats. För att inte göra en "accent" på det mjuka hörnet måste du välja en färg som passar headsetet. Annars kan du välja en soffa med levande färger för att visuellt skilja den från din omgivning.

Rekommenderad: