Arbetsstövlar: De Bästa Herr- Och Damläder-, Gummi- Och Presenningsskyddsskor För Arbete, Tovade Modeller Och Stövlar Av äkta Läder

Innehållsförteckning:

Video: Arbetsstövlar: De Bästa Herr- Och Damläder-, Gummi- Och Presenningsskyddsskor För Arbete, Tovade Modeller Och Stövlar Av äkta Läder

Video: Arbetsstövlar: De Bästa Herr- Och Damläder-, Gummi- Och Presenningsskyddsskor För Arbete, Tovade Modeller Och Stövlar Av äkta Läder
Video: Building a Mini Longship: part 4 keel riser 2024, April
Arbetsstövlar: De Bästa Herr- Och Damläder-, Gummi- Och Presenningsskyddsskor För Arbete, Tovade Modeller Och Stövlar Av äkta Läder
Arbetsstövlar: De Bästa Herr- Och Damläder-, Gummi- Och Presenningsskyddsskor För Arbete, Tovade Modeller Och Stövlar Av äkta Läder
Anonim

Att välja skor har alltid varit en knepig affär. När jag köper skor vill jag förutse alla efterföljande problem som kan uppstå när jag bär dem och förhindra dem så mycket som möjligt. Valet av skyddsskor bör tas dubbelt så allvarligt: det ska inte bara skydda benen från alla slags påverkan, utan också vara bekvämt och fixera benet stadigt. Du bör veta vad du behöver fokusera på när du väljer skyddsskor och hur de kännetecknas.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Krav

I många tillverkningsanläggningar är det obligatoriskt att bära skyddsskor. Tidigare var designen av sådan utrustning inte uppmärksammad, men nu, genom att förbättra kvaliteten på sina varor, har tillverkarna börjat fokusera på denna aspekt också.

Först och främst måste sådana skor vara utrustade med en hård och stöttålig tå. Och också en nödvändig del av skon är en punkteringssula.

Bild
Bild

Detta är bara de grundläggande kraven. När man handlar mer om detta ämne är det värt att nämna mer specifika krav för utrustning av denna typ, beroende på graden av skydd som specificeras av tillverkarna. Det finns flera grader av skoskydd:

  • det lägsta kräver att skon är utrustad med en antistatisk och oljebeständig sula samt en stötdämpare i hälen;
  • den mellersta graden, förutom ovanstående detaljer, innehåller också en vattenavvisande topp;
  • den högsta graden av skydd inkluderar också en punkteringsbeständig yttersula.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom, speciella typer av skor kan, beroende på deras syfte, utrustas med olika extra komponenter, till exempel frostbeständig, halkskyddande eller värmebeständig sula . Skor kan också vara helt vattenavvisande och skyddar fotens båge.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Tidigare i vårt land var sortimentet av speciella skor endast begränsat till presenningsarbetsstövlar och olika gummiprodukter. Idag är utbudet av säkerhetsskor stort och det finns till och med modeller av säkerhetssandaler. Varje kategori av skyddsskor är tillverkad av olika material. Sortimentet är omfattande: skyddsutrustning kan tillverkas inte bara av äkta läder utan också av olika konstgjorda ultrastarka fibrer. Alla skyddsskor kan delas in i tre huvudgrupper:

  • lädermodeller , eller modeller gjorda av andra material som ersätter naturläder, men som är identiska med det;
  • gummimodeller eller modeller av PVC;
  • tovade eller filtmodeller.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Separat är det värt att notera materialen för tillverkning av andra komponenter i skorna: skyddskuddar, sulor, klackar, innersulor.

De är tillverkade av ett stort antal hårda och mjuka material, varav vissa typer är utvecklade av tillverkarna själva.

En speciell innersula - anti -punktering - är oftast gjord av Kevlar (en speciell fiber som är resistent mot punkteringar och skär med vassa föremål) eller andra fibrer . Ibland sätts ytterligare sulor av metall eller andra hållbara material in för att förstärka huvudsulan. De flesta moderna tillverkare försöker göra sina produkter av miljövänliga material, men detta är ännu inte vanligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Skyddsskor är inte storskaliga och märken som producerar kvalitetsskydd är inte kända bland de flesta. Låt oss prata om de bästa modellerna av skyddsutrustning för arbete, liksom några av de tillverkare som är specialiserade på det.

Låt oss börja med klassikerna . Chippewa GQ Apache Lacer herrstövlar är skor som skyddar mot punkteringar och stötar från tunga föremål. Denna modell är en av de vanligaste och kommer att kosta dig cirka $ 200.

Bild
Bild

Keen Leavenworth interna stövlar har en ganska populär och älskad design av många. Huvudfunktionen är skydd mot el. Sådana skor tillåter inte att fukt passerar igenom, är utrustad med en halkskyddande sula och ger, framför allt, utmärkt fixering av fotleden. Stövlarna är tillverkade i USA, kostnaden är cirka $ 220.

Bild
Bild

Av de inhemska tillverkarna kan man notera företaget Faraday . Stövlarna modellerna 421 och 434 är efterfrågade. Båda modellerna finns i storlekar upp till 47, är brandsäkra och har en metallsula som förhindrar att spikar och andra vassa föremål tränger igenom. De är specialutrustning för brandmän.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kvinnors skyddsskor är också värda att lyfta fram. Salomon Toundra Pro CSWP . De är vattentäta och fuktsäkra. Huvudsyftet är att resa i kallt och snöigt väder.

Bild
Bild
Bild
Bild

En annan intressant modell är Jack Wolfskin Glacier Bay Texapore High . De har en lakonisk design i ljusgrå färg. Utrustad med fleecefoder. Enligt kundrecensioner är de hållbara, högkvalitativa och hållbara.

Bild
Bild

Kvinnors skyddsskor Dachstein Frieda GTX … De kännetecknas av en elegant design, den övre delen är helt tillverkad av äkta läder. De är tillverkade med ett fleecefoder och ett Gore-Tex klimatmembran som styr det inre mikroklimatet.

Bild
Bild

Andra kvinnliga modeller som har fått bra recensioner inkluderar Meindl Wengen Lady Pro, Meidl Sella Lady GTX, Meindl Civetta Lady GTX, Dachstein Super Leggera GTX, Jack Wolfskin Thunder Bay Texapore Mid.

Om vi pratar om gummistövlar, då produkter från sådana tillverkare som Crocs, Hunter, Baffin, Fisherman Out of Ireland och andra är av god kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalskriterier

Det finns flera kriterier för att välja skyddsskor

  • Enligt säsongen . Skyddsskor kan vara vinter, sommar och halvsäsong.
  • Efter sorter . Förutom de välkända typerna (stövlar, sandaler, stövlar) finns det olika mindre kända varianter: chuvyaki, högpälsade stövlar, stövletter och andra.
  • Grad av skydd . I vårt land är denna egenskap lite känd, men den är viktig i EU -länderna. Skyddsgraden för arbetsskor är betecknad med bokstaven S och siffrorna från 1 till 3. För säkerhetsskor används bokstaven P. Graden av skydd för arbetsskor är markerad från "01" till "03". Egenskaper ökar med en ökning av indikatorn.
  • Storlek och andra mått på skor . Oftast sträcker sig inte skyddsskor över tiden och är osannolikt att "ligga på benet". Därför, om du har hittat en lämplig modell för dig själv, men den här storleken inte är din, är det bättre att vägra att köpa, eftersom efterföljande slitage kommer att orsaka många problem.
  • Den viktigaste delen av någon sko är enda . Skyddsutrustning ska vara halkfri, tjock och flexibel.

Rekommenderad: