Modulära Hyllor: Hur Man Väljer Ett Modulärt Hyllsystem För Ditt Hem

Innehållsförteckning:

Video: Modulära Hyllor: Hur Man Väljer Ett Modulärt Hyllsystem För Ditt Hem

Video: Modulära Hyllor: Hur Man Väljer Ett Modulärt Hyllsystem För Ditt Hem
Video: Montera hyllsystem med väggskena, konsoll och hyllplan för förvaring i garage och förråd 2024, Maj
Modulära Hyllor: Hur Man Väljer Ett Modulärt Hyllsystem För Ditt Hem
Modulära Hyllor: Hur Man Väljer Ett Modulärt Hyllsystem För Ditt Hem
Anonim

Modulära rack är ställningar uppdelade i nivåer av paneler. Oftast erbjuder tillverkare öppna mönster. Modulerna är lätta att använda, eftersom konsumenten efter eget gottfinnande kan välja hyllans längd, deras typ och höjd, samt lådornas antal och dimensioner. Hushållsställ är en typ av skåpmöbler. Den finns i olika storlekar, mönster och färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Karakteristisk

Modulära hyllsystem gör att du intelligent kan använda det tillgängliga utrymmet och organisera en bekväm plats för förvaring av olika hushållsartiklar. Utåt kan sådana mönster likna ett bibliotek på grund av de många öppna hyllorna.

Alla rackmoduler inkluderar följande element:

  • ställningar och balkar;
  • ramar;
  • hyllor;
  • bak- och frontpaneler;
  • stubbar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vid montering av sådana möbler behövs inte fästelement . Hyllorna installeras på sidoracken med de medföljande perforeringarna, som tillverkarna utför med en viss stigning. På grund av denna funktion är det möjligt att ändra höjd och antal hyllor.

Modulära system kan kompletteras med trådkorgar eller lådor . De förlängs med hjälp av guider fästa på systemets sidor. Korgar är utformade för att lagra hemtextilier.

Vissa mönster har dörrar. De varierar i höjd. Beroende på modell på racket kan skiljeväggar helt täcka hela sektionen eller flera hyllor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utnämning

Den modulära hyllan är en rymlig förvaring för olika föremål. Sådana möbler kan placeras i alla rum i lägenheten.

I arbetsrummet eller vardagsrummet . På dessa områden uppfyller det modulära hyllsystemet en estetisk och praktisk funktion. Det fungerar som en inredning, liksom en plats för förvaring av böcker, olika trycksaker, dokument. Krukväxter, små souvenirer, dekorativa figurer placeras ofta på hyllorna installerade i vardagsrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I hallen och omklädningsrummet . Syftet med hyllorna i korridoren är förvaring av skor, paraplyer, borstar, nycklar, väskor. Att hitta dessa saker och föremål på ett ställe gör hushållsmedlemmarnas liv mer bekvämt. För korridorer och omklädningsrum är konstruktioner utrustade med stavar för kläder lämpliga. I sådana system tillhandahåller tillverkare ofta lådor.

Bild
Bild
Bild
Bild

I barnrummet . Modulära hyllor är den bästa lösningen för förvaring av böcker och leksaker. Flerskiktade strukturer är rymliga och pålitliga. När du väljer dem måste du först och främst prioritera säkra modeller. Variationer med släta, strömlinjeformade former, gjorda av trä, MDF eller spånskiva, föredras. Det är bäst att vägra glasstrukturer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I köket och skafferiet . För dessa lokaler väljs oftast strukturer utan bakvägg. Kökets modulhyllor förvarar barglas, fat, kryddor, uppsättningar och olika inredningsartiklar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I badrum . Modulära öppna strukturer i badrummet är utformade för att rymma personliga hygienartiklar: borstar, tandkräm, tvål, schampo, geler. På hyllorna kan du också lagra rullade handdukar, toalettpapper och olika kosmetiska produkter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensionsmoduler används ofta inte bara för att lagra saker, utan också för zonutrymme . Tack vare skiljeväggar med hyllor kan du separera badområdet från toaletten, avgränsa utrymmet i det stora köket till ett arbetsområde och en plats för vila. En liknande design är relevant i alla rum.

Huvudkravet som modulsystem måste uppfylla vid zonindelning av ett utrymme är att inte hindra familjemedlemmars fria rörlighet runt i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Hyllmoduler har många fördelar. Deras främsta fördelar inkluderar:

  • snabb och enkel montering och demontering i valfri ordning;
  • lätt, tack vare vilken strukturen lätt kan flyttas runt huset;
  • budgetkostnad;
  • mångsidighet - modulsystem kan installeras i alla rum, de kan harmoniskt passa in i köket, vardagsrummet, korridoren, badrummet, sovrummet eller barnrummet;
  • ett stort sortiment - till försäljning finns lösningar med olika konfigurationer, typer av installation, storlekar (du kan välja moduler för både ett rymligt rum och ett litet rum).

Dessutom kan modulsystem inte bli tråkiga, eftersom konsumenten vid behov kan ändra designen efter eget gottfinnande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna hushållshyllor är lätta att använda . De har en minimal mängd slutna utrymmen (de flesta av de erbjudna modellerna är helt öppna), de har inte handtag och spärrar, vilket ger systemet ytterligare originalitet och luftighet. Deras enda nackdel är rengöringens längd.

Faktum är att damm snabbt samlas på öppna paneler - för rengöring måste du tömma hyllorna helt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

De som tror att modulhyllor är samma typ av tråkig design har fel. Tillverkare erbjuder många typer av sådana produkter med olika design. De mest populära är golvmodeller. De har symmetriska eller asymmetriska hyllor. Golvkonstruktioner finns i flera varianter.

Vägghyllor . Dessa produkter är utrustade med en bakpanel. De är utformade för att placeras bredvid en vägg. Installation innebär inte att man fixerar strukturen på fästelementen - systemet hålls av sin egen vikt.

Bild
Bild

Cylinderställ . Oftast används denna möbel för att lagra böcker, fotografier eller inredningsartiklar. Cylindriska möbler har möjlighet att rotera, vilket gör det lättare att använda.

Bild
Bild

Öhyllor . Dessa är öppna strukturer som inte har en bakpanel. De är utformade för att avgränsa utrymme till funktionella områden. Produkterna är mobila - de är utrustade med hjul för att underlätta förflyttning runt huset. De är lämpliga för personer som behöver en tillfällig skärm, eller för dem som är vana vid regelbundna inredningar. Och även tillverkare erbjuder möbler med eller utan ben. Vissa modeller är utrustade med en stödjusteringsfunktion, tack vare vilken det är möjligt att kompensera för ojämnheter i golvytan.

Bild
Bild

Hängande strukturer kan hittas till försäljning . De är placerade på väggarna eller fästa på takytan.

Tillverkarna tillverkar också inbyggda modulhyllor . De används som ett bibliotek eller som ett förvar för dekorativa föremål. Sådana mönster är lämpliga för lägenheter med en nisch. Tack vare användningen av flerskiktade strukturer kan utrymme sparas.

Hörnmoduler anses vara mindre vanliga. Sådana ställningar köps för att ordna små rum, korridorer eller förråd. Hörna öppna förvaringssystem ger komfort i rummet och gör det till original.

Bild
Bild
Bild
Bild

Val

När du köper en modulhylla för ditt hem måste du överväga ett antal parametrar

  1. Mått . När du väljer möbler måste du vara uppmärksam på antalet hyllor och deras djup. Strukturens kapacitet beror direkt på dem. För att lagra böcker är det bäst att föredra modeller med ett djup på 25-30 cm. För att placera massiva figurer och olika inredning rekommenderas det att vara uppmärksam på lösningar med ett djup av 35-40 cm.
  2. Stabilitet . De mest pålitliga modellerna är de som har möjlighet att montera på en vägg eller i tak. Av säkerhetsskäl måste möbler som används i barnrum nödvändigtvis innehålla ett fästsystem.
  3. Tillverkningsmaterial . Produkterna kan tillverkas av naturligt trä, MDF, spånskiva, metall, glas eller plast.
  4. En variant av designen . Öppna eller slutna system, ö, vägg, cylindrisk eller upphängd - valet beror direkt på köparens behov och personliga preferenser.

Ett annat viktigt kriterium är design . En modulär hylla ska passa in i det befintliga interiören i rummet och framgångsrikt harmonisera i färg och design med andra möbler och inredning.

Rekommenderad: