Hörnbokhyllor: Bokhyllor Och Med Glasdörrar, Andra Modeller, Deras Urval

Innehållsförteckning:

Video: Hörnbokhyllor: Bokhyllor Och Med Glasdörrar, Andra Modeller, Deras Urval

Video: Hörnbokhyllor: Bokhyllor Och Med Glasdörrar, Andra Modeller, Deras Urval
Video: Montering Jula Förvaringshylla 2024, Maj
Hörnbokhyllor: Bokhyllor Och Med Glasdörrar, Andra Modeller, Deras Urval
Hörnbokhyllor: Bokhyllor Och Med Glasdörrar, Andra Modeller, Deras Urval
Anonim

Ibland är det ganska svårt att organisera utrymmet i en lägenhet på ett sådant sätt att platsen för förvaring visar sig vara vacker och funktionell samtidigt. Skåp, hyllor och hyllor är det mest effektiva sättet att hålla saker kompakta. Så att en sådan designlösning inte verkar för tråkig och själva möbeln är skrymmande kan du välja ett hörnstativ.

Denna ovanliga möbel kommer att få ditt hem att se snyggare ut och hjälpa till att organisera ytterligare utrymme för alla möjliga småsaker och böcker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

Hörnhyllor är av olika typer: golvstående, väggmonterade och i form av separata skåpsektioner. De är placerade på två eller tre väggar. Den största fördelen med hörnbokhyllor är att de kan passa in i nästan alla utrymmen och inte överbelasta interiören . De ser alltid originella och intressanta ut.

Nästan alla modeller av bokhyllor har en rektangulär form, består av horisontella brädor och sektioner, och deras huvudsakliga del är bärande rack . De stilar som oftast återfinns i bokhyllans katalog är hi-tech, modern och minimalism. Och ställen själva kan placeras i alla rum i huset, eftersom det tack vare ett stort urval kommer att vara möjligt att hitta ett ställ som passar dig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Hörnbokhyllor kan vara med öppna och stängda hyllor . Öppna strukturer används ofta för att visa upp vackra föremål som souvenirer eller samlingar. Öppna bokhyllor kan vara änd, gångjärn etc.

Alternativet med stängda hyllor används när innehållet måste döljas eller skyddas från djur eller barn. Dessa kan vara hyllor med glasdörrar eller trädörrar. Mindre vanligt används metall som material för dörrar. Bokhyllor kan också ha ett lås.

Det finns också kombinerade ställ . I detta fall kan två delar observeras: öppen och stängd.

Detta alternativ anses vara det mest praktiska på grund av dess mångsidighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

När du väljer någon möbel, bör du lita på det syfte för vilket den introduceras i interiören. Med hjälp av ett stativ kan du till exempel göra en ljus accent, eller så kan du organiskt passa in i rummets stil. Beroende på i vilket syfte racket köps kan du välja form, storlek och utseende . Om köparens speciella preferenser inte tillåter att välja ett lämpligt alternativ i möbelkatalogen kan du alltid göra ett ställ för beställning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer denna möbel bör du främst ta hänsyn till följande nyanser

  • Vikten av böckerna eller föremålen som ska förvaras på hyllorna . I genomsnitt kan en hylla i stället bära en vikt på 5 till 20 kg. För att undvika deformation av hyllorna måste du välja en robust struktur. Om valet föll på ett elegant rack, rekommenderas det att inte överbelasta det. För att förhindra att hyllorna sjunker bör du stanna vid en längd av högst 60 cm och tänka på bakväggen, vilket kan lätta lasten.
  • Det är nödvändigt att ta hänsyn till storleken på föremålen som kommer att finnas på hyllorna . Bredden och avståndet mellan dem beror på detta.
  • Om det bor barn eller husdjur i huset bör du tänka på deras säkerhet . Hyllorna måste vara pålitliga och tål övervikt om någon hänger på dem eller klättrar. För att hålla hyllorna säkra för andra kompletterar tillverkarna dem ofta med fästelement. Även om stället ligger på golvet måste du förstärka det.
  • Det praktiska med racket spelar en viktig roll . Dörrar, till exempel, ger ett tillförlitligt skydd mot damm. Men öppna hyllor kräver ofta rengöring.
  • Estetiken i hörnhyllorna spelar också en viktig roll . Det ska vara i harmoni med andra inredningsartiklar. Hyllor finns vanligtvis i arbets- / arbetsrum eller i vardagsrummet, mindre ofta i sovrummet.
  • Parametrarna för denna möbel bör beaktas . Om dess höjd är mer än 100 cm, är det snarare en golvversion. För att installera ett sådant rack måste du ta bort baslisten. Annars kan du göra strukturen gångjärnig. Ställ som är för höga och för låga är obekväma att använda, eftersom det är svårt att komma åt de övre och nedre hyllorna.
  • Och den viktigaste rekommendationen för att välja en hörnbokhylla är att vara uppmärksam på hållbara modeller , tillverkad av ett miljövänligt och starkt material som trä. Det kan vara en uppsättning björk, ask, ek, tall, spånskiva i faner eller målad fuktbeständig plywood. Det är värt att uppmärksamma närvaron av en resistent lackering.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ska man ordna?

Rackets form och typ bör väljas utifrån rummets layout. Om detta är en arbetsplats kan du välja hyllor i full längd eller hängande hyllor ovanför bordet för största komfort . Här kan du också experimentera med kombinationen av material. Till exempel kan glashyllor hjälpa till att skapa en känsla av luftighet och göra rummet visuellt rymligare.

Stängda bokhyllor i full längd kräver särskild uppmärksamhet och beräkning vid planering, eftersom det är absolut nödvändigt att ta hänsyn till banans öppning.

Det är nödvändigt att ordna stället på ett sådant sätt att ingenting stör fri åtkomst . Alternativt kan du köpa öppna hyllor, som är ett bra sätt att modernisera ett rum och få ut det mesta av utrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om ett rum i rustik stil, då skulle grova tjocka hyllor som organiskt passar in i den rustika inredningen vara en utmärkt lösning . Det finns också hyllor av lagrat, tjockt hackat trä. Och om platsen tillåter det kan du installera asymmetriska hyllor som ger rummet ett originellt utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är allmänt accepterat att hörnstativ endast kan placeras i det inre hörnet av rummet, men så är det inte alls. Det löjliga utstående hörnet i lägenheten kan om så önskas utrustas med bekväma och vackra hyllor.

Där du definitivt inte ska placera öppna bokhyllor är på solens sida av rummet . Hyllorna ska placeras där direkt solljus inte faller på dem (vi pratar om långvarig exponering), annars kommer allt på dem snabbt att förlora sitt utseende och brinna ut i solen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Exempel i interiören

Vi föreslår att du bekantar dig med vårt fotoval:

hyllor i det yttre hörnet

Bild
Bild
Bild
Bild

ljus träkonstruktion passar perfekt in i en ljus inredning

Bild
Bild

en mycket kompakt öppen hylla har tagit upp ett lite funktionellt hörn

Bild
Bild

ett kombinerat skåp med öppna och stängda hyllor ser solid och dyr ut

Rekommenderad: