Rektangulär Rampool: Storlekar 3 X 2, 412x201x122 Cm Och Andra, Ett Urval Av Djupa Modeller För Sommarstugor, Deras Typer, Fördelar Och Nackdelar

Innehållsförteckning:

Video: Rektangulär Rampool: Storlekar 3 X 2, 412x201x122 Cm Och Andra, Ett Urval Av Djupa Modeller För Sommarstugor, Deras Typer, Fördelar Och Nackdelar

Video: Rektangulär Rampool: Storlekar 3 X 2, 412x201x122 Cm Och Andra, Ett Urval Av Djupa Modeller För Sommarstugor, Deras Typer, Fördelar Och Nackdelar
Video: Centikuben 2024, Maj
Rektangulär Rampool: Storlekar 3 X 2, 412x201x122 Cm Och Andra, Ett Urval Av Djupa Modeller För Sommarstugor, Deras Typer, Fördelar Och Nackdelar
Rektangulär Rampool: Storlekar 3 X 2, 412x201x122 Cm Och Andra, Ett Urval Av Djupa Modeller För Sommarstugor, Deras Typer, Fördelar Och Nackdelar
Anonim

En rektangulär rampool är ett bra val för en sommarstuga eller förortsområde. Det är bekvämt att koppla av, lära sig simma eller vara värd för fester. Med denna design kan du öka badets djup avsevärt. Storlekar 3 på 2 meter, 412x201x122 cm och andra är väl lämpade för placering även i ett litet område, de använder det användbara området maximalt.

Bild
Bild

Det är inte så lätt att välja rätt rektangulär rampool. Kompakta modeller kommer att vara små för familjer. Stora alternativ kommer att kräva tillhörande kostnader för att rena och underhålla vattnet i ett säkert skick. När du väljer djupa modeller för ett sommarresidens bör du vara uppmärksam på badarnas ålder - ibland är det bättre för barn att bara sätta ett separat badhus bredvid. För att fatta ett slutgiltigt beslut är det värt att överväga typer, funktioner, fördelar och nackdelar med detta designalternativ.

Egenskaper, fördelar och nackdelar

Den rektangulära rampoolen är en prefabricerad typ av pool, tillverkad i säsongsbetonad eller allväderdesign. En sådan behållare kan användas som ett alternativ till naturreservoarer eller konstgjorda dammar. En rektangulär pool är ganska lätt att underhålla, rengöra, underhålla. Ramstrukturen är ganska pålitlig, hållbar och har tjocka PVC -väggar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För sommarstugor används modeller av pooler med en ram av lätta plaströr. Stålstöd behövs för alla modeller djupare än 60 cm och längre än 3 m.

Bild
Bild

Bland de fördelar som rektangulära rampooler har kan ett antal faktorer noteras

  1. Mångsidig konfiguration . Det är lämpligt för tomter i olika storlekar och former, det passar bra med byggnader av olika typer - hus, stugor, lusthus, garage.
  2. Möjlighet att välja frostbeständiga produkter . En sådan pool bevaras lätt för vintern, den har en speciell markis. Detta är det bästa alternativet när det gäller att använda badplatsen permanent.
  3. Harmonisk kombination med landskapsdesign . Den rektangulära poolen kan enkelt omvandlas till ett komplett strandområde. I närheten kan du fylla en strand eller en barns sandlåda, lägga till solstolar, rabatter och andra dekorativa element i önskad skala.
  4. Bekvämhet för att fästa spelelement . Det är lätt att fixa nätet eller attraktioner på poolens rektangulära ram.
  5. Kan användas för lång simning . Med rätt modellval kan du göra tanken till en fullfjädrad pool för träning, vattenpolo eller annan underhållning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla dessa punkter är av stor vikt och ger en rektangulär rampool med maximala fördelar jämfört med kvadratiska, runda, ovala motsvarigheter.

Nackdelarna inkluderar den svaga utformningen av sidorna - det rekommenderas inte att luta sig mot eller luta sig mot dem med hela kroppen. Den korta livslängden för sådana pooler är också värt att tänka på. Det är också nödvändigt att uppmärksamma det faktum att varaktigheten för deras aktiva användning i ett tempererat klimat är cirka 2-3 månader om året.

Bild
Bild

Problem uppstår också vid användning av ytterligare utrustning . Patronfiltreringssystem kan inte hantera stora volymer. Det kan vara mycket svårt att välja en ersättning för komponenter - nät, markiser. Ramen slits gradvis med konstant demontering. Efter 2-3 säsonger kommer han att behöva bytas ut eller ytterligare tätning.

Visningar

Designfunktionerna för en rampool är direkt relaterade till förekomsten av stöd i den. En rektangulär skål i denna mening skiljer sig inte från andra. Totalt finns det två typer av rampooler.

Bild
Bild

Ark

De kallas också förstärkta, utrustade med ett lagerfoder för att stärka strukturen. Plåtarna i ramen presenteras i form av aluminium eller galvaniserade stålelement. Den övre delen av fodret är fäst vid dem. Väggarna stöds av flänsade ark med ett gitter eller perforerad struktur. Sådana modeller är ganska pålitliga, tål intensiva belastningar.

Bild
Bild

stav

Dessa är lätta lösningar, vars ram är monterad av metall- eller polymerrör. En PVC -skål är fixerad på dem och sträcker sig till en viss gräns. Ramen har T-stänger och vertikala stolpar. Ju högre belastning desto större rördiameter används.

Bild
Bild

Poolkärnstrukturer används ofta som hela säsongen . För detta grävs basen i marken och får ytterligare stöd. Detta gäller särskilt pooler med ökat djup - från 120 cm och mer. Delvis eller fullständig nedsänkning i gropen gör dem mer stabila och lättare att använda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och även klassificeringen av rektangulära rampooler kan innefatta uppdelning i flera kategorier

  1. Kapacitet . Barnmodeller har en kapacitet på 1500 liter vatten. Vuxna i standardversion upp till 50 000 liter. De största varianterna når 54 000 liter eller mer.
  2. Säsongens tillämpning . Populära billiga tunnväggiga modeller är uteslutande utformade för sommarbruk. I slutet av säsongen demonteras och lagras de. Frostbeständiga modeller behöver inte demonteras, de använder speciella dammsugare för att rengöra skräp. För vintern utförs bevarande, en markis används för förvaring.
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla dessa punkter bör beaktas när man överväger möjligheten att installera en rampool på webbplatsen.

Dimensioner

Bland de mest populära storlekarna på rektangulära rampooler finns alternativet 412x201x122 cm, vilket är ganska djupt och stort för familjesimning eller simlektioner. Om du vill ha mer kan du hitta alternativ med en rymligare skål . Men sidornas höjd blir också lägre i detta fall. Populära modeller inkluderar versionen 450x220x84 cm - ett praktiskt familjealternativ för simning med skolbarn.

Bild
Bild

För små sommarstugor kan du välja mer kompakta alternativ. Bland de populära lösningarna finns skålar:

  • 220x150x60 cm;
  • 260x160x65 cm;
  • 300x175x80 cm;
  • 3 x 2 m på 75 cm djup.
Bild
Bild
Bild
Bild

Sådana modeller är universella, tillverkade i en säsongsbetonad version - de tas bort för vintern för att inte skada dem. Kompakta rektangulära pooler är väl lämpade för användning i landet, med barn. De kräver inte mycket vatten och är ganska lätta att underhålla.

Du kan inte ignorera de gigantiska alternativen som är utformade för en stor grupp vila. Prefabricerade gigantiska rektangulära modeller har nästan alltid en metallram. Populära storlekar:

  • 549x274x122 cm;
  • 677x366x132 cm;
  • 732x366x132 cm.
Bild
Bild

De senare alternativen är helt utformade för en vuxen publik, eftersom de har betydande djup. Det finns också sommarpooler som permanent kan ersätta inomhusmotståndare - deras längd är 9, 75 m och mer, volymen når 54 400 liter.

Urvalstips

Välj alternativ för rektangulära rampooler för ett sommarboende eller en del av ett lanthus, det är värt att uppmärksamma rekommendationer från specialister.

  • Tänk på ledigt utrymme . Den ska innehålla inte bara storleken på själva skålen, utan också det fria utrymmet runt den. Du bör inte köpa en pool, runt vilken det blir svårt att utrusta en viloplats.
  • Bestäm antalet personer som kommer att använda badet samtidigt . Var och en av dem måste ha minst 2 m2. I en djup reservoar kan denna hastighet reduceras.
  • Kom ihåg särdragen hos den valda platsen . Du måste välja en pool som ska värmas upp jämnt i solen under drift. För liten i skuggan av träden kommer att förbli kallt. En stor pool i ett helt öppet område blir för varmt på sommaren och mikroorganismer kommer att föröka sig mer aktivt.
  • Tillgänglighet av ledigt utrymme för dränering av vatten . Vid användning av kemikalier för klorering, vattenrening, bekämpning av mikroorganismer ska vätskan inte dumpas i jorden. Det måste finnas ett avloppssystem på platsen där avloppsavlopp kommer att släppas ut.
  • Bestäm rätt konstruktionstyp . För långsiktig drift är det värt att välja modeller baserade på en massiv stålplåt och en speciell profil. Inuti dem finns ett PVC -foder fäst med clips.
Bild
Bild

Med dessa tips i åtanke kan du enkelt hitta en lämplig skål för placering på webbplatsen.

Vård

Korrekt underhåll är nyckeln till framgångsrik drift av en rektangulär rampool. När du sköter skålen utomhus måste den rengöras mekaniskt. Stort skräp fångas upp med ett nät, väggarna bearbetas med speciella dammsugare: automatisk, halvautomatisk eller manuell (de måste flyttas oberoende). Och du måste också byta patroner i filtreringsenheten flera gånger per säsong, tillsätta kemikalier i vattnet för att normalisera dess prestanda.

Rekommenderad: