Stationära Ställ: Beskrivning, Typer Och Syfte. Hur Väljer Jag Ett Stationärt Rack?

Innehållsförteckning:

Video: Stationära Ställ: Beskrivning, Typer Och Syfte. Hur Väljer Jag Ett Stationärt Rack?

Video: Stationära Ställ: Beskrivning, Typer Och Syfte. Hur Väljer Jag Ett Stationärt Rack?
Video: BLINDFOLDED SHOPPING AT FIVE BELOW | Vi är Daviserna 2024, Maj
Stationära Ställ: Beskrivning, Typer Och Syfte. Hur Väljer Jag Ett Stationärt Rack?
Stationära Ställ: Beskrivning, Typer Och Syfte. Hur Väljer Jag Ett Stationärt Rack?
Anonim

Stationära ställningar är specialiserade lagerstrukturer bestående av metallställ, balkar och däck med flera nivåer. Dessa hyllor tar ett litet fotavtryck och underlättar åtkomst till lagrade föremål.

Bild
Bild
Bild
Bild

Karakteristisk

I vardagen, kontor eller bankorganisationer är det mest relevanta universella mönster för förvaring av böcker, anteckningsböcker, tidskrifter eller arkivdokumentation. För köpcentra, hushåll och livsmedelsbutiker används flernivåställ från en metallram och hyllor med olika densitet och bredd, bekvämt för fri tillgång till varorna.

Stationära ställningar monteras enkelt från enskilda sektorer, ställningar, hyllor och fästelement. Fästelement och däck väljs utifrån graden av belastning på sektionen. När belastningen ökar används ytterligare bärande balkar och däcket ändras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Det finns många typer av hyllplan

Frontal . En mycket populär typ, vilket i hög grad underlättar lastning och lossning av varor. Det är mycket bekvämt att använda i rum med låga eller höga temperaturer.

Bild
Bild

Arkiv . De används på kontor eller bankinstitut, de är monterade med stativ mot väggen. Universalsammansättningar kan användas eftersom de är lätta att använda.

Bild
Bild

Medium last . De tillhör palltypen, skapad för lagring av varor som inte kan lagras på pallar. De används aktivt för att dekorera ett handelsgolv eller små grosshandlar.

Bild
Bild

Mångsidig design . De används i nästan alla områden, från kontor, arkivlokaler, bankorganisationer till butiker, små lager och privata bostäder. Fördelarna är enkel och snabb montering, hyllhöjdsinställning. Det finns sidostöd och mellanrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Cantilever hyllkonstruktioner . Denna typ av hyllor används för förvaring av långa föremål. De är gjorda i enlighet med kraven och egenskaperna hos varorna. Av säkerhetsskäl är dessa ställ förankrade i golvet.

Bild
Bild

Hyllor med djup struktur . Denna typ av förvaring är mycket bekväm och rymlig, utformad för lagring av skrymmande och tunga material eller varor.

Bild
Bild

Mezzanine hyllkonstruktioner . På grund av de befintliga fästelementen på hyllorna kan de placeras på hyllorna på valfritt avstånd från varandra, vilket gör att du kan lagra en mängd olika material.

Bild
Bild

Gravity -hyllor . De är mycket effektiva för automatisering av ett lager och lagring av samma typ av varor. Rörelsen på hyllorna utförs med hjälp av ett lutande däck och rullar.

Bild
Bild

Handelsställ och montrar . För butiker och köpcentrum är omsättningen mycket viktig. I det här fallet används hyllor med reklammärken, eller de väljs enligt produktens associerade färg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utnämning

Hyllkonsoler har ett brett användningsområde. I grund och botten behövs de för långtidsförvaring i ett lager av olika föremål, verktyg eller varor i förpackningsfilm, kartong, plast eller träbehållare.

De används inte mindre aktivt i köpcentrum, butiker och apotek som montrar.

Bild
Bild

Val

Bestämningen av det optimala stationära stället för olika behov utförs med hjälp av flera uppenbara kriterier som hjälper till att säkerställa att du inte gör ett misstag i valet. Låt oss överväga dem alla.

  • Mått . Oavsett om det är en bostadshus, ett lager, ett försäljningsområde eller en industriverkstad, måste strukturen som ska köpas motsvara rummets storlek, passa normalt i den och inte störa människors passage eller passagen av lastutrustning.
  • Rymlighet . Racken väljs för att lagra ett visst antal specifika saker - i princip så att de passar där och effektivt använder det upptagna utrymmet. Om du till exempel förvarar däck på ett ställ i garaget är det orimligt att välja en modell med 2, 75 däck på hyllan - då kommer nästan en tredjedel av möbelns bredd att vara oanvänd.
  • Lastkapacitet . De tekniska egenskaperna för varje rack anger vad den högsta tillåtna belastningen på var och en av hyllorna är. Det är inte bara omöjligt att överskrida det - det är lämpligt att inte ladda golvet med full belastning, även inom de gränser som tillåts av instruktionerna. Kom ihåg att alla fabriksmått är mycket ungefärliga och endast gäller för nyutgivna produkter.
  • Design . För ett lager är detta inte för viktigt, men i handelsgolvet, på en utställning eller hemma är det oerhört viktigt att stället passar in i interiören både i färg och stil.

Rekommenderad: