Hyllor Ovanför Tvättmaskiner: Trähyllor För Förvaring I Badrummet Och Metall, Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Hyllor Ovanför Tvättmaskiner: Trähyllor För Förvaring I Badrummet Och Metall, Andra Modeller

Video: Hyllor Ovanför Tvättmaskiner: Trähyllor För Förvaring I Badrummet Och Metall, Andra Modeller
Video: Montering Jula Förvaringshylla 2024, Maj
Hyllor Ovanför Tvättmaskiner: Trähyllor För Förvaring I Badrummet Och Metall, Andra Modeller
Hyllor Ovanför Tvättmaskiner: Trähyllor För Förvaring I Badrummet Och Metall, Andra Modeller
Anonim

Att installera ett ställ är den bästa lösningen i trånga utrymmen. Samtidigt kan hyllhyllor idag till och med placeras ovanför tvättmaskinen. Av materialet i den här artikeln kommer du att lära dig vad för och nackdelar med en sådan lösning är. Dessutom kommer vi att överväga typer av strukturer, visa dig hur du installerar dem bäst.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Att installera ett ställ över en tvättmaskin är en icke-standardlösning. Det saknar dock sina meriter.

  • Det är praktiskt och funktionellt . På hyllorna kan du placera nödvändiga tillbehör (tvättmedel, tvättpulver, handdukar, schampon).
  • Detta sätt att organisera utrymme låter dig lossa interiören . Racket ovanför tvättmaskinen kan ersätta ett väggskåp, konsolhyllor, ett golvstativ. Dessutom kan produktens typ av installation variera. Vissa modeller har en hyllbredd som gör att du kan placera en liten panna ovanför maskinen.
  • Baserat på särdragen i placeringen av tvättmaskinen kan racket placeras i badrummet, i köket, i korridoren, korridoren, skafferiet . Varhelst det är installerat kommer det att skapa ytterligare lagringsutrymme för nödvändiga saker.
  • Racken är gjorda av olika material (metall, trä, MDF, spånskiva, plast) . Strukturerna är mycket hållbara, stabila och pålitliga. Beroende på konfiguration och tjocklek på de använda råvarorna är de konstruerade för olika viktbelastningar.
  • De skiljer sig åt i form, storlek, färg . Tack vare detta har köparen möjlighet att välja ett alternativ för alla interiörer, med hänsyn till budgetens möjligheter. Modeller kan tillverkas för hand av olika råvaror, med hänsyn tagen till olika lagringsvolymer.
  • Golvstående modeller skyddar maskinkroppen på sidorna . De är utrustade med bordsskivor och hyllskenor. För att öka stabiliteten är rammens sidor anslutna till varandra på baksidan av tvärgående remsor. Andra ändringar har 6-8 benstöd.
  • Strukturernas öppenhet främjar fri luftcirkulation . Produkter ackumulerar inte fukt, de varierar på platsen för hyllorna. Dessutom har de ofta paneler med krokar. Tack vare detta kan du hänga handdukar på dem.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillsammans med fördelarna har denna installation flera nackdelar

  • Det viktigaste är svårigheten att välja ett golvställ för specifika dimensioner av tvättmaskinen. Produkterna är inte så olika, och därför är deras köp inte lätt.
  • Några av dem ser inte lika estetiskt tilltalande ut som väggskåp med slutna hyllor.
  • En annan nackdel är priset. I jämförelse med konventionella piedestaler och hyllor kostar ett ställ för installation ovanför en tvättmaskin från 8 200 till 34 700 rubel. Inte alla köpare anser att det är tillräckligt.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Trots att utbudet av ställ för placering över maskiner är litet skiljer sig modellerna åt.

Standardversionen är en metallram (svart, stål, vit) med en eller två hyllor . Den nedre är placerad precis ovanför maskinpanelens överdel. Översta hyllan kan vara smalare.

Andra modifieringar har starka, tjocka stöd med en enda hylla avsedd att installeras ovanpå tvättmaskinen. För att göra placeringen av utrustningen så stabil och säker som möjligt är produkten försedd med sidoskenor.

Ramen på sidopanelerna på dessa ställ liknar träfönsterramar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I andra modifieringar är sidodelarna dekorerade med ett enkelt mönster. Vissa alternativ har flera skenor för handdukar, liksom andra föremål som kan hängas på trapporna.

I vissa tillverkares rader finns modeller med sidolådor. Dessutom kombineras lagringssystemet oftast (kombinerar öppna och slutna hyllor). Om det finns lite utrymme i badrummet, kan du lagra rengöringsprodukter, en korg för smutsigt linne i stängda system.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt hyllkonstruktioner med tvärstänger för kläder.

De kan användas för att lagra kläder direkt på galgarna. Även om denna lösning inte är särskilt estetisk, används den vid installation av tvättmaskiner i öppna rum.

Det finns alternativ att sälja, bestående av en golvställning och en gångjärnshylla . Dessa kit ser mer bekanta ut på grund av identisk design och färg. Modeller av modernt höghållfast glas och metall (rostfritt stål) är också bra för badrum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sällsynta modifieringar är lagringssystem som liknar skelettet i ett typiskt skåp med mezzanine, hyllor och en liten garderob för saker. Dessa ställ är bredare än tvättmaskinens typiska bredd . Hyllorna är placerade på maskinens ovansida och sida, för vilken en särskild plats är reserverad i metallramen.

Sällsynta modeller är utrustade med inbyggda torktumlare . Trots sin kompaktitet organiserar de badrumsutrymmet. Låt torka tvättade sängkläderna, häng rena och strykade. På deras hyllor kan du förvara handfat för handtvätt av kläder.

Sidoväggarnas form varierar. I den klassiska versionen är det en rektangel eller hälften av en trapets. Dessutom kan den trappas upp och minska uppåt. I vissa varianter är formen X-formad, Z-formad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Installationstips

Installationen av stället beror på olika faktorer. Om detta är en monterad modell är den fäst på väggen, nära vilken det är planerat att installera själva maskinen . De ledade strukturerna täcker inte själva maskinen. De är bra för att rymma tvättmaskiner i fronten.

De installeras i rymliga badrum; de är inte lämpliga för placering i smala badrum . I detta avseende anses golvalternativ vara mer mångsidiga produkter.

Om du utrustar dem med dörrar, kommer tvättmaskinen att vara dold från syn. Detta kommer att säkerställa dess skydd mot vatten och föroreningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hyllplan kan vara stationärt eller inbyggt. Den första typen installeras helt enkelt på golvet utan att fästas på väggen. De kan flyttas till en annan plats efter behov.

Inbyggda pennfodral är smala kolumnstrukturer . De är så kompakta som möjligt och fyller smala nischutrymmen i många badrum i stadslägenheter i vårt land. Som regel är dessa nischer med hyllor, under vilka det finns tillräckligt med utrymme för bekväm placering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller invecklingarna i installationen beror allt på vilken typ av maskin som finns och platsen för installationen

  • Om du planerar att installera en panna ovanpå är det bättre att köpa eller beställa en låg version med en hylla och bänkskiva.
  • Om det finns mycket utrymme i badrummet och du behöver använda det så funktionellt som möjligt, bör du installera produkten med torkning och behållare för smutsigt linne.
  • Du bör inte installera en version med ett stort antal hyllor ovanför tvättmaskinen om det inte behövs.
  • Om väggarna är lösa är det ingen idé att installera ett väggmonterat stativ. Det är bättre att ta en stationär version utan att fixera på väggen.
  • Monterade modeller måste fästas så att det finns fri tillgång till hyllorna.
  • När du installerar ett ställ är det värt att överväga hyllornas höjd, med hänsyn till hushållets tillväxt.
  • Bänkskivans minsta höjd bör vara 90 cm.
  • Om du planerar att lägga till dörrar till stället bör du överväga mekanismen för att öppna och stänga dem.
Bild
Bild

Exempel i interiören

Vi erbjuder 10 exempel på framgångsrikt urval och placering av hyllkonstruktioner över en tvättmaskin

Träramssystem av en lakonisk typ med två hyllor för förvaring av nödvändiga saker

Bild
Bild

Robust hylla med tre hyllor och fyra säkra fötter, valda för ett rymligt badrum

Bild
Bild

Hyllsystem med bordsskiva, klädhängare, klädtorkning, lådor för behållare och korgar

Bild
Bild

Estetisk modell med stängda topphyllor och ett fack för installation av tvättmaskin

Bild
Bild

Skyddsstruktur för tvättmaskinen med bänkskiva och två rejäla hyllor

Bild
Bild

Köksmodell med bänkskiva som kan anpassas för att passa en mikrovågsugn

Bild
Bild

En lakonisk version av stället med smala hyllor och en skena för att hänga saker

Bild
Bild

Låg konstruktion med metallstöd och laminerade hyllor, en bar för klädhängare

Bild
Bild

Gittermodell i vitt med två hyllor, höga skenor, lämplig för installation i ett rymligt badrum

Rekommenderad: