Kökshylla: Metall-, Plast- Och Trähyllor För Hushållsapparater, Funktioner På Skrivbordshyllor, Hyllor På Hjul Med Lådor Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Kökshylla: Metall-, Plast- Och Trähyllor För Hushållsapparater, Funktioner På Skrivbordshyllor, Hyllor På Hjul Med Lådor Och Andra Modeller

Video: Kökshylla: Metall-, Plast- Och Trähyllor För Hushållsapparater, Funktioner På Skrivbordshyllor, Hyllor På Hjul Med Lådor Och Andra Modeller
Video: Montering Jula Förvaringshylla 2024, April
Kökshylla: Metall-, Plast- Och Trähyllor För Hushållsapparater, Funktioner På Skrivbordshyllor, Hyllor På Hjul Med Lådor Och Andra Modeller
Kökshylla: Metall-, Plast- Och Trähyllor För Hushållsapparater, Funktioner På Skrivbordshyllor, Hyllor På Hjul Med Lådor Och Andra Modeller
Anonim

Bokhyllan är ett öppet skåp i flera nivåer i form av hyllor på stödställningar. Det började sin historia från renässanstiden. Då var denna graciösa prakt bara tillgänglig för rika människor. De fyllde hyllorna med olika småsaker och dyra prydliga prydnadsföremål. Sedan början av 1900 -talet har dessa mönster vunnit popularitet igen. De började användas inte bara i hushållsbruk, utan också på sjukhus, kontor etc.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Kökshyllor har vissa skillnader från liknande möbler som används i andra vardagsrum.

  • De är utvecklade med hänsyn tagen till köket och är gjorda av fuktbeständiga material som är lätta att ta hand om och inte reagerar på aggressiviteten hos hushållskemikalier.
  • "Luftiga" mönster, som förkroppsligar svårighetsgrad och elegans, kan enkelt matchas med alla stiliserade miljöer. Bokhyllan kan till och med introduceras i den färdiga interiören, och det kommer inte att störa harmonin.
  • Ett skåp utan väggar och fronter suddar ut gränserna i rymden, släpper in ljus och blir en perfekt möbel för små kök.
  • Bokhyllan är inte bara vacker, utan också rymlig. Den är ofta tillverkad av tunt men hållbart material och tål tusentals små saker och till och med hushållsapparater (mikrovågsugn, matberedare, brödrost).
  • Till skillnad från hyllor och hyllor är bokhyllan mobil, den kan flyttas om till en annan plats eller tas bort helt som onödigt, sådana förändringar i interiören tar bara några minuter.
  • Strukturens öppenhet och tillgång till den från vilken sida som helst gör det möjligt att förenkla kökslivet så mycket som möjligt: hyllan kan laddas med saker för regelbunden användning, och du behöver inte längre stänga dörrarna till headsetet.
Bild
Bild

Tyvärr har denna möbel perfektion en betydande nackdel: på grund av dess fullständiga öppenhet samlar bokhyllan tillsammans med allt innehåll lätt upp damm, sot från gasugnar lägger sig på den.

Visningar

Under tre hundra år av dess existens har bokhyllan förvärvat en mängd olika typer och former. I köksinredningen presenteras den i en mängd olika alternativ: från massiva trämodeller i rustik stil till graciösa miniatyrhyllor, placerade på matbord.

Kökshyllor kan klassificeras efter material, form, ändamål, installationsmetod, stil och färg

Bordsskiva … Av alla typer av strukturer är bordsskivan den minsta, men dess storlek påverkar inte funktionaliteten, den klarar samvetsgrant sina uppgifter. Bordsskivor är utformade för frukt, kryddor och andra små saker som behövs i köket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Väggmonterad eller infäst … Strukturen har inget eget stöd, därför är den fäst på väggen. Hyllan kan vara ganska smal, vilket gör den instabil, och även gjord i form av en stege med hyllor istället för tvärstänger. Ibland har hyllor sida vid sida fantastiska, ovanliga former, de är skapade för vissa stilar.

Detta alternativ används ofta i skandinavisk stil, liksom i vilken landstil som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vägg eller hängande … En mycket elegant typ av hängande strukturer, designad för kryddor, koppar, små vackra burkar med alla slags fyllningar. Sådana modeller skapar en speciell atmosfär av komfort och oavsett vad de är gjorda av - trä, glas eller smidd metall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mobil … Oftast är mobila hyllor utrustade med hjul; detta är den bekvämaste typen av sådana möbler. De kan laddas med buffésnacks, frukt, rätter och en resa till deras destination. Hyllorna på hjul är lätta att flytta mellan arbets- och matplatserna och kan flyttas tillfälligt till ett annat rum om ytterligare utrymme behövs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Golvstående med lådor … Kökslådans design är mest användbar. Vad har bara en nackdel - de samlar damm på öppna hyllor, och om de är utrustade med slutna lådor blir sådana möbler helt perfekta.

Sådana hyllor är utformade för olika ändamål: förutom förvaring av fat och andra köksartiklar kan varje låda fyllas med en viss typ av grönsaker, till exempel.

Om strukturen består av utdragbara behållare av plast, hälls spannmål i dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med vridbara lådor … Syftet med de vridbara lådorna skiljer sig inte från lådorna. Den enda skillnaden är i mekanismen för att öppna själva lådan. I sådana hyllor öppnas förvaringsytor med hjälp av en svängmekanism.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med extra yta … För att få ut det mesta av hyllan är vissa modeller utrustade med ytterligare ytor. Således kan strukturen förvandlas till ett litet arbetsbord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hörn … Hyllorna som fyller hörnet kan vara gjorda av vilket material som helst: mysigt varmt trä eller metall med sofistikerade öppningsmönster. Hyllor fungerar som en bar, en dekorativ struktur eller helt enkelt som ett förvaringssystem. De är i alla fall estetiska och vackra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Delning … Breda hyllor är ultramoderna strukturer som delar utrymmet i två zoner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kombinerad … En märklig typ av vad som har öppna och stängda hyllor, lådor, tomma sektioner för blomkrukor. Olika lagringssystem samlas i en design, men samtidigt är själva produkten inte överbelastad och ser bra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hemlagad … Gör-det-själv-hyllor av pallar och trälådor har också rätt att existera, särskilt om de ser väldigt snygga ut. Sådana mönster är idealiska för popkonst, loft, industriella stilar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

En mängd olika material är en förutsättning för tillverkning av vad som helst. Varje stilistisk riktning har sina egna preferenser. Det är nödvändigt att ta hänsyn till syftet med strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Till exempel tål den robusta metallmodellen lätt hushållsapparater. Det är bekvämt att förvara grönsaker och frukter i träprodukter, vinstockar eller rottingmodeller. Plast är det mest prisvärda materialet, redo att tåla tusen små saker.

Följande material används för tillverkning av vad som helst

Metall … Oftast används förkromad metall och smidesjärn för köksprodukter. I sällsynta fall används koppar, brons, mässing. Sådana modeller är lämpliga för retrointeriörer. Metallhyllor i genombruten metall är mycket vackra. Metallkonstruktioner är starka och hållbara, de tål de tyngsta köksredskapen. Många hyllor är utrustade med nätkorgar, maten i dem "andas" och försämras inte på länge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trä … Ursprungligen gjordes det som gjordes av trä, vinstockar och bambu. Och de tillhör fortfarande de mest miljövänliga och nära och kära. Sådana produkter är i perfekt harmoni med trämöbler eller imitation för det. Dessa strukturer kan vara mycket hållbara, till och med oförskämda, de används i interiören i landsbygden (land, stuga). Samtidigt är sofistikerade modeller för retrostilar och klassiker också gjorda av trä. Vi såg sådana hyllor i våra mormors interiörer. För tillverkning av moderna strukturer används förutom trä, MDF och spånskiva. Detta minskar produktionskostnaderna, men materialet är av lägre kvalitet, det absorberar fukt och förlorar snabbt sitt attraktiva utseende.

Bild
Bild
Bild
Bild

Plast … Plastprodukter är väl lämpade för köksförhållanden: de är fuktbeständiga, lätta att ta hand om, billigare än andra typer av strukturer, men också billiga och utseende. Plastmodeller är instabila, lådor fastnar ofta. Om stapeln är överbelastad kan den deformeras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glas … Strukturerna är gjorda av härdat glas som tål betydande stötar. Men, trots deras styrka, är de inte förvärvade för lastning med tunga föremål. Sådana hyllor är ljusa, luftiga och släpper in ljus. Glasmodeller kan dekorera alla inställningar, de ser särskilt fördelaktiga ut i små kök.

Bild
Bild
Bild
Bild

Utnämning

Hyllor är inte bara extravaganta och vackra, de är praktiska, rymliga och kan utföra helt andra funktioner. Sådana mönster är avsedda för rätter, kökstextilier (dukar, servetter), kryddor, socker, te och kaffe, de kan användas för att installera hushållsapparater, förvara grönsaker och spannmål.

För hushållsapparater … De till synes eleganta och luftiga hyllorna tål viktiga köksapparater: en mikrovågsugn, en tryckkokare, en kaffemaskin, en vattenkokare. Med sådant innehåll får strukturerna ett ännu mer modernt utseende. Och värdinnan är bekväm när alla hushållsapparater samlas på ett ställe.

Bild
Bild
Bild
Bild

För grönsaker och frukt … Det är bekvämt att förvara mat på miljövänliga hyllor, i lådor av vinstockar eller trälister. För en liten mängd grönsaker och frukter är maskpartier väl lämpade, blåses från alla sidor med luft.

Bild
Bild
Bild
Bild

För kryddor … För små kryddburkar produceras samma miniatyrhyllor som läggs på bordet eller hängs på väggen.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att lagra saker … Köket är fyllt med alla möjliga saker, för vilka du behöver allt i olika former och storlekar. Mest irriterande är de små sakerna som är svåra att hitta om de inte har en specifik plats. För sådana saker är det som är oumbärligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

För rätter … På hyllan ser rätterna ekologiska ut, som om de var avsedda för henne. Det finns mönster med speciella sektioner: endast för koppar eller tallrikar. Det finns hyllor med mycket smal "specialisering", till exempel för den kinesiska teceremonin.

Bild
Bild
Bild
Bild

Former och design

För att passa bokhyllan i ett redan skapat köksdesignprojekt bör du vara uppmärksam på materialets form och form. Till exempel är glasytor av vilken form som helst lämplig för fusionsstil. Hantverk är bra för interiörer i popkonstens stil, klassicismen älskar tydliga former och symmetri, kantiga och rätlinjiga modeller passar här.

Smidda metallhyllor-barer ser märkliga och eleganta ut. Men särskilt fascinerande och attraktiva är designerna av ovanliga former, som är verkliga mästerverk av designtänkande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Bokhyllan är fantastisk i vilken stil som helst och du kan bevisa det med vackra exempel. Barockprodukter påminner om vitrinskåp för dyra rätter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förvånansvärt mysig Provence med sina söta prydnadsföremål. Massiv, robust, rustik träålderskonstruktion.

Bild
Bild
Bild
Bild

En egen modern högteknologisk stil föredrar naturmaterial. Antika shabby chic hyllor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bokhyllan är en unik möbel som passar alla interiörer och stilar, du behöver bara hitta din enda perfekta modell.

Rekommenderad: