Metallhyllor: Modeller För Lagring Av Dokument Och Mappar På Kontoret, Tips För Val

Innehållsförteckning:

Video: Metallhyllor: Modeller För Lagring Av Dokument Och Mappar På Kontoret, Tips För Val

Video: Metallhyllor: Modeller För Lagring Av Dokument Och Mappar På Kontoret, Tips För Val
Video: Understanding Windows Applications: Day 2 What is a Scheduler? 2024, Maj
Metallhyllor: Modeller För Lagring Av Dokument Och Mappar På Kontoret, Tips För Val
Metallhyllor: Modeller För Lagring Av Dokument Och Mappar På Kontoret, Tips För Val
Anonim

Ett viktigt krav för att organisera arbetsytan på kontoret är att utrusta lokalerna med funktionella möbler, till vilka anställda kan få fri tillgång. I det här fallet talar vi inte om bord och stolar, utan om skåp och ställ där produktionsmaterial kan lagras . Idag är hopfällbara metallstrukturer mycket populära. De kännetecknas av funktionalitet, praktisk, pålitlighet och hållbarhet.

När du flyttar kan metallställningar demonteras och sedan monteras om. Om något strukturelement blir oanvändbart kan det bytas ut mot ett nytt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Enligt möbelproducenter ökar efterfrågan på metallhyllor och skåp varje dag. Vissa är övertygade om att de inom en snar framtid kommer att kringgå träkonstruktioner och produkter tillverkade av spånskiva. Metallställ är lämpliga för användning i många industrilokaler . Särskilt ofta köps de för arrangemang av kontor.

Säkert har många märkt att nästan alla kontor i stora företag är utrustade med metallhyllor. På bokföringsavdelningen förvaras arkiv- och arbetsdokument på metallhyllor. I lager är metallställ ett sätt att lagra olika varor och utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det främsta kännetecknet för metallhyllor är möjligheten att optimera utrymmet . Tyvärr är inte alla kontorslokaler redo att skryta med anständiga områden, och om du installerar flera metallkonstruktioner kommer du att kunna gömma den nödvändiga dokumentationen på sina hyllor, som anställda kan nå när som helst.

Ett annat kännetecken för metallhyllor är den acceptabla kostnaden .… Och detta är ett mycket viktigt argument som företagets ledning uppmärksammar. Efter att en gång ha investerat i köp av ett metallställ kan du glömma behovet av att uppdatera det länge. Även om något strukturelement är ur funktion är det väldigt enkelt att byta ut det mot ett nytt.

Ett annat viktigt plus med metallkonstruktioner är enkel demontering och installation. Detta är extremt viktigt, för om du behöver flytta är det lättare att ta isär stället än att beställa en stor bil och försöka bära så tunga möbler från kontor till kontor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett annat anmärkningsvärt faktum är att metallkontorsställ för lagring av dokument är gjorda av bekant material, medan skåp, till exempel av spånskiva, behandlas med farliga ämnen.

En lika viktig fördel är metallkonstruktionens motståndskraft mot negativa miljöpåverkan

Enligt den information som tillhandahålls blir det uppenbart att metallställ inte bara är enkla att använda, utan också fördelaktiga för kontinuerlig drift. Dessutom kan denna multifunktionella möbel användas på alla kontor, även på chefens kontor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Idag erbjuder möbeltillverkare kunderna ett brett utbud av metallhyllor. Varje individuell modell har vissa egenskaper. Det har många fördelar som är extremt viktiga att uppmärksamma.

Moderna modeller av metallhyllor är indelade efter konstruktionstyp

Universell … Sådana ställningar används främst för arrangemang av lager- och bruksrum. De kan ses i tvättstugor och arkivrum. Medelvikten som sådana ställningar tål är 300 kg på varje enskild hylla. Mer avancerade universella modeller är utrustade med ytterligare element för att öka hyllans funktionalitet. Ofta köps sådana strukturer av kurirföretag som sysslar med transport av små varor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mobil … De är utrustade med flera förvaringshyllor och en flyttbar plattform. Racket flyttas längs de installerade skenorna. Detta möbelalternativ är idealiskt för lager och arkiv. Varje hylla i en mobil struktur kan bära cirka 150-200 kg lastvikt. Detta är tillräckligt för att lagra fyllda mappar med dokument.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hyllor … Denna typ av hyllor är lämplig för placering på små kontor. På deras hyllor kan du lagra kontorsutrustning, dokument, små laster. Ett särdrag hos hyllställ är närvaron av perforerade ställningar, tack vare vilka du kan ändra hyllans höjd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Frakt … Sådana mönster finns ofta i stormarknader. Men de är också installerade på kontor för företag som säljer massiva enheter. Den maximala vikten som varje hylla tål är ett halvt ton. Strukturen är utrustad med utrullningsplattformar som gör att kunden kan inspektera den köpta produkten från olika vinklar. Ofta är sådana strukturer komplex som består av 3, och ibland till och med 4 rack.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör noteras att metallställ inte bara är uppdelade efter typ av struktur. De är också uppdelade efter användningsorten.

Idag identifierar möbeltillverkare flera av de vanligaste applikationerna för metallskåp

Arkiv … Sådana strukturer är avsedda för installation i de lokaler där arkivet lagras. De kan vara stationära och mobila. Stationära ställningar ligger oftast intill väggar, och rörliga strukturer med hjul kan flyttas från plats till plats. Därmed har företagets anställda mer tillgång till lagrade dokument. Ett särdrag hos arkivhyllor är dess standardmått. Enkelt uttryckt har sådana strukturer inte en höjd till taket.

Bild
Bild
Bild
Bild

lager … Den presenterade typen av metallställ är avsedd för lokaler och lager för industriell produktion. De är stora och rymliga. Sådana mönster finns i kontorslager för budföretag och i företag som säljer liten utrustning.

Bild
Bild

Kontor … Denna typ av metallhyllor är liten i storlek och innebär att endast dokumentation lagras.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utställning … Sådana strukturer installeras huvudsakligen i utställningslokaler för företag som är involverade i utveckling och produktion av dyra varor. Ett utmärkande drag hos utställningsställen är närvaron av ett stort antal hyllor och sektioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Några av de presenterade typerna av metallhyllor har en solid bas, utrustad med pålitliga fästelement.

Enligt dessa parametrar hävdar möbeltillverkare djärvt att metallställningar är universella, eftersom de låter dig lagra olika produkter och kontorsavfall i sig själva

Efter att ha behandlat typerna av metallhyllor kan vi dra slutsatsen vilka hyllor som är avsedda för vad. Men efter att ha kommit till kontoret som kund kan du ofta se inte bara vikta dokument och papper på metallhyllor, utan också brevpapper. Ofta längst upp finns lådor med olika attribut, teknisk utrustning. På vissa hyllor lyckas de till och med lägga flaskor med vatten.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Chefen måste ta köpet av ett kontorsställ extremt allvarligt. Först och främst måste du bestämma syftet med att använda strukturen och platsen . Till exempel, för lagerlokaler, köper kurirföretag vanligtvis universella flerhylleshyllor, varav ett helt komplex består av. Varje enskild hylla är numrerad med en specifik stad för transport (eller land), vilket gör det möjligt att ordentligt organisera lagringssystemet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Faktum är att det finns flera parametrar på grundval av vilka det är möjligt att välja det mest lämpliga metallstället

  • Lasttyp … Om ett företag är engagerat i produktion och försäljning av specifik utrustning är det nödvändigt att överväga ställningar som tål enheternas maximala vikt.
  • Lastmått . I det här fallet är det nödvändigt att överväga alternativ för hyllor, där avståndet mellan hyllorna gör att du kan rymma de största kopiorna av produkten som säljs.
  • Lagringstyp . Få människor vet, men lagringstypen är indelad i flera kategorier, nämligen: universal, hylla, ram, låda, mobil och special. Den universella typen antar säkerheten för olika typer av varor, vikta i lådor eller på pallar. Hylltyp - horisontella hålrum fixerade på stativramen. Ramtypen förvaring förutsätter närvaro av styrningar och en avtagbar horisontell låda. Lådtypen används för att innehålla enstaka objekt. Honeycomb -typen installeras ofta i banker för säkerheten för värdepapper och räkningar. På hyllorna avsedda för en speciell typ av förvaring ska den placera stora rullprodukter.
  • Specifikationer … I det här fallet måste du bekanta dig med metallen som används vid tillverkningen av strukturen. Klargör vilket material basen är täckt med. Vad är installationens komplexitet och vilka fästelement som används för anslutningen.
  • Pris … Någon kanske tror att prisparametern för en produkt för att köpa kontorsmöbler kommer först. I själva verket är detta inte fallet. Seriösa företag inom olika verksamhetsområden överväger först och främst frågan om hur lätt det är att använda möbler, och inte dess prisindikator. Och naturligtvis är ingen försäkrad mot det snabba slitage på en metallkonstruktion som köpts från ett lite känt företag för en minimal mängd.

Rekommenderad: