Hyllor På Toaletten (49 Foton): Alternativ För Hyllor För Tidningar Och Böcker Bakom Toaletten, Hur Man Gör Ett Väggförvaringssystem Med Egna Händer än Att Stänga Utrymmet Ovanför

Innehållsförteckning:

Video: Hyllor På Toaletten (49 Foton): Alternativ För Hyllor För Tidningar Och Böcker Bakom Toaletten, Hur Man Gör Ett Väggförvaringssystem Med Egna Händer än Att Stänga Utrymmet Ovanför

Video: Hyllor På Toaletten (49 Foton): Alternativ För Hyllor För Tidningar Och Böcker Bakom Toaletten, Hur Man Gör Ett Väggförvaringssystem Med Egna Händer än Att Stänga Utrymmet Ovanför
Video: Turn Unused Space into Built In Storage // Woodworking | I Like To Make Stuff 2024, April
Hyllor På Toaletten (49 Foton): Alternativ För Hyllor För Tidningar Och Böcker Bakom Toaletten, Hur Man Gör Ett Väggförvaringssystem Med Egna Händer än Att Stänga Utrymmet Ovanför
Hyllor På Toaletten (49 Foton): Alternativ För Hyllor För Tidningar Och Böcker Bakom Toaletten, Hur Man Gör Ett Väggförvaringssystem Med Egna Händer än Att Stänga Utrymmet Ovanför
Anonim

Det finns många små saker i lägenheten som inte ska vara i bostadsrum (toalettpapper, hushållskemikalier, arbetsredskap). Toaletter kan vara en bra förvaringsplats för dem, särskilt eftersom de är planerade irrationellt och det tomma utrymmet måste fyllas. Vackert utformade hyllor är inte bara praktiska, utan kan också förbättra utseendet på badrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Små lägenheter saknar lagringsutrymme, men deras tvättrum är också små. Oftast är installationer inte installerade i dem, avloppsrören och cisternen är synliga, toaletten skjuts framåt, mellan den och väggen finns ett tomt utrymme som praktiskt taget kan utrustas med stationära hyllor.

Möbelbutiker har ett varierat utbud av hyllor och hängande skåp , men ett litet rum kräver en rationell användning av rymden. Det är därför det är bättre att göra hyllorna på toaletten själv, med hänsyn till detaljerna i badrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelen med sådana möbler är obestridlig:

  • många små saker kommer omedelbart att få sin rättmätiga plats;
  • rören kommer att döljas under den överhängande strukturen;
  • med hjälp av hyllor kan du slå rummets design;
  • tomma väggar gör det möjligt att fylla dem med olika typer av möbler: ett hängande skåp, ett öppet rack eller hyllor;
  • små öppna sektioner i åtkomstområdet blir en plats inte bara för en bok, de kan användas för att sätta in dekorartiklar: doftljus, en figur, ett skal.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utnämning

Ett väl utformat badrum garanterar en bekväm vistelse med tidning, bok, tidning eller telefon. För att göra detta bör du tänka på en bekväm bokhylla i armlängds avstånd.

Förutom plats för böcker finns det andra funktionella toalettmöbler, som har olika syften

  • Stängda väggskåp ovanför toaletten gömmer avlopp och VVS -system. Hushållskemikalier och toalettpapper kan lagras här. Men saker bör ordnas så att det vid behov finns snabb åtkomst till kommunikationssystemet.
  • Den stängda hyllan döljer också väl vattenmätaren, som inte kan kallas ett estetiskt föremål i badrumsdesignen.
  • Toaletten behöver skåp med hyllor i olika storlekar, där rengöringsartiklar kommer att förvaras. En hög nisch behövs för en mopp och kvast. Om territoriet tillåter kan du tilldela en plats för dammsugaren.
  • Fina små saker kommer att dekorera dekorativa hyllor.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Badrummet, med sin lilla storlek, har alltid något att dölja, och välutrustade möbler hjälper till med detta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Ett litet badrumsrum som rymmer mer än en hylla för en telefon. Det kan finnas andra alternativ för möbler, till exempel en hylla, hörn eller vägghyllor, en sluten nisch.

Förvaringsplatser görs öppna eller med dörrar . I det första alternativet bör du behålla perfekt ordning, eftersom saker och ting är i synhåll. Stängda möbler är mindre problematiska, du behöver bara välja rätt modell. I kompakta rum bör dörrarna till hyllorna öppnas utan hinder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är inte svårt att plocka upp dem; det räcker med att ta hänsyn till de olika öppningsmekanismerna

  • Svängdörrar öppnas från mitten till sidorna. En vanlig modell, lämplig för hyllorna ovanför toaletten. Om strukturen ligger i ventilationsöppningens område är det bättre att välja typ av dörrar "pseudo-persienner". Fasaderna på sådana dörrar är gjorda av fasta lameller med luckor som tillåter luft att passera igenom.
  • Skjutdörrar behövs där det inte går att öppna skärmen.
  • Fönster med rullgardiner kan fällas ihop när de går upp. Denna metod är ganska mobil och bekväm på icke-standardiserade platser.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om badrummet är separerat från badrummet i en lägenhet blir det troligtvis för litet för fristående möbler. I sådana fall monteras monterade hyllor i en nisch ovanför toaletten. De stänger de gemensamma rören och gör ett strikt, lakoniskt rum mysigt. Denna design kan vara öppen eller med dörrar.

För rymligare rum är garderober lämpliga: inbyggda eller vanliga på benen . De bör matcha stilen på badrummet. Stängda fasader väljs utifrån interiörens färg; korgar med saker kan placeras på öppna hyllor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Smidda hyllor på hyllor, eller separat monterade på väggen, ser vackra ut. De kommer att passa bra med en gotisk stil eller ett loft. Ljusa hörnalternativ med öppen typ ser bra ut. De är till pynt. Det bör komma ihåg att toaletten är ett rum med hög luftfuktighet, och materialet till hyllorna måste väljas fuktresistent.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designidéer

Hyllorna i toaletten installeras när renoveringen redan har gjorts och stilen har bestämts. Smaklöst utvalda möbler i ett trångt badrum ser katastrofalt ut. Hyllorna ovanför installationen, där rören passerar, eller skåpet bakom toaletten, som kan stänga kommunikationer, hjälper till att förbättra rummets design.

Det finns också andra idéer. I ett litet rum kan massiva, slutna möbler tynga utrymmet. Lätta hyllor på en smal vägg hjälper till att sträcka den visuellt.

Breda öppna strukturer reducerar visuellt volymen . Ett antal kompakta anpassade hyllor ser bra ut. De kan användas med tvättmedel, toalettpapper och inredning i stiliserade rum.

Bild
Bild
Bild
Bild

För en loftstil är ett stativ av metallrör lämpligt. För att stödja den skandinaviska riktningen installeras korgar och lådor med saker på hyllorna. Rustik stil kommer att uppskatta de grova trämöblerna.

Små väggskåp av sluten typ ser snygga ut och rymmer de nödvändiga småsakerna . De kräver lite mer utrymme än det som har ett separat badrum i Chrusjtjov.

Metallskenorna som används i köket är också lämpliga för en liten toalett. Ett antal eleganta korgar, som hänger i tillgänglighetszonen, rymmer toalettpapper, en tidning, en telefon. Det distinkta utseendet möter alla urbana stilar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Extravaganta hörndesigner hjälper dig att rationellt fylla värdelöst tomt utrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild

I små rum ser lufthyllor av glas vackra ut, på vilka du kan sätta en luftfräschare eller inredning. De kommer att lägga till sofistikering och komfort till kalla kaklade väggar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Materialval

Materialet för att skapa möbler i badrummen är valt att vara fuktbeständigt. Dessa inkluderar inte bara metall och plast, utan också mer känsliga material som förvärvar stabila egenskaper efter särskild bearbetning.

  • Naturliga trähyllor ser dyra och vackra ut. De klarar stora belastningar. Men det är bättre att placera produkten på väggar som inte är förknippade med frekvent avdunstning av fukt.
  • Fuktbeständig plywood är lämplig för mindre tunga föremål, till skillnad från trä, sackar den under vikten av föremål. För hyllor behöver du en tjocklek på minst 15 mm.
  • Spånskiva är det mest budgetmässiga, men också det mest oönskade materialet i rum med hög luftfuktighet. Det sväller snabbt, så det rekommenderas inte i badrum i kombination med ett badrum. För ett separat rum är spånskiva ett helt acceptabelt material.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Kostnadsmässigt kan MDF tillskrivas de genomsnittliga materialen. Dess reaktion på fukt skiljer sig inte från spånskiva.
  • Plast är det mest praktiska och budgetalternativet för ett kombinerat badrum. Men produkternas estetiska utseende motsvarar deras kostnad.
  • Gipsskivkonstruktioner är lätta att hantera och installera. De är bra för att fylla nischer och skapa invecklade former.
  • I klassisk stil används lätta metallhyllor. Loft föredrar kromrörshyllor, de är fria att montera och har ett attraktivt utseende.
  • För snyggare interiörer är glasprodukter som flyter och löser sig i små utrymmen lämpliga.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Toaletthylla

Hyllor ovanför toaletten är mycket populära och döljer oestetiska gemensamma enheter. Designen är enkel att göra med egna händer. Du bör börja arbeta med en ritning, den kan ansluta alla element i den framtida strukturen.

Efter att ha gjort en korrekt beräkning på papper är det nödvändigt att överföra mätningarna till de förberedda väggarna . Om trä, MDF, spånskiva väljs som material för hyllorna kan du på verkstäderna beställa färdiga snittdelar av produkten med en bearbetad kant. Detta tillvägagångssätt förenklar arbetet med designen. För älskare, gör allt själv, du måste klippa materialet till hyllorna själv.

Skärbrädorna slipas, bearbetas med en speciell förening, färg, lack. Torkade färdiga produkter är lämpliga för vidare arbete med dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enligt märkena på väggarna är det nödvändigt att fästa hörnen och kontrollera med en nivå den idealiska installationen av var och en av dem. Storleken på bindningarna beror på vikten de kommer att tål. För mer massiva strukturer, förutom sidofästdon, används också tonvikten på den centrala väggen.

När basen är klar läggs brädor på den. Du kan beställa ljusa dörrar till hyllorna ovanför toaletten, eller göra dem själv av plywood, dekorera med självhäftande film för att matcha färgen på plattan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hörnhylla

Älskare av hörnhyllor kan också skapa en design på egen hand. Det enklaste sättet är att arbeta med plywood. En modell som består av raka eller lockiga hyllor väljs. Därefter skapas en ritning på vilken produktens form ritas och en tydlig beräkning görs.

Vidare överförs skissen i en uppskalad till ett plywoodskikt . Om modellen har samma delar är det bättre att göra en mall för dem och använda den för att skapa en ritning på duken. Varje arbetsstycke skärs noggrant med en elektrisk sticksåg, ändarna slipas.

Alla delar ska färgas och lackeras. För ändarna används en kanttejp. Det kan matchas med färgen på hyllor, kakel, accentelement i interiören.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hyllorna är monterade på en hörnkonstruktion förberedd av plywood, och hela möbeln är monterad i hörnet av rummet.

Bild
Bild

Spektakulära exempel i inredningen

Även i ett litet rum skapas hyllor med stor kärlek och fantasi, du behöver bara prova.

Hur andra gör det kan du titta på färdiga exempel:

  • En lätt, luftig version av hyllan ovanför toaletten, gjord av kromrör.
  • Elegant konstruktion av glas och plast.
  • Snygga handduksställ ovanför toaletten.
  • Hyllorna spelar fint med accentfärgen i det mörka rummet.
  • Expertdesignat förvaringsutrymme för ett litet badrum.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • En liten struktur för ett badrum, levererad med de nödvändiga småsakerna.
  • Stängda gipshyllor och MDF -dörrar passar sömlöst in i interiören.
  • Skåpdesign ovanför toaletten.
  • Skåp i skandinavisk stil.
  • Inbyggda hyllor för hushållskemikalier.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att organisera hyllor i badrummet är ett praktiskt och klokt beslut. De kan vara funktionella, om de är placerade över toaletten och stängda med dörrar, eller dekorativa, skapade av sofistikerade material. Det är i alla fall användbara och vackra produkter.

Rekommenderad: