Bokhylla (79 Foton): Moderna Smala Hyllor För Böcker, Stängda Modeller Av Massivt Trä För Hemmet

Innehållsförteckning:

Video: Bokhylla (79 Foton): Moderna Smala Hyllor För Böcker, Stängda Modeller Av Massivt Trä För Hemmet

Video: Bokhylla (79 Foton): Moderna Smala Hyllor För Böcker, Stängda Modeller Av Massivt Trä För Hemmet
Video: 70 Bookshelf Bookcase Ideas 2024, Maj
Bokhylla (79 Foton): Moderna Smala Hyllor För Böcker, Stängda Modeller Av Massivt Trä För Hemmet
Bokhylla (79 Foton): Moderna Smala Hyllor För Böcker, Stängda Modeller Av Massivt Trä För Hemmet
Anonim

Böcker är något som aldrig förlorar sin relevans, även i vår tid, trots utvecklingen av elektronisk teknik. Nästan alla har pappersböcker hemma. Alla vet att de måste tillhandahålla lämpliga förvaringsförhållanden. För tryckta publikationer köps bokhyllor, som utmärks av sin mångfald. Det är därför det är viktigt att veta hur man väljer en liten bokhylla för en liten lägenhet eller utrustar ett stort bibliotek i ett rymligt privat hus.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ändamål

En bokhylla köps för att lagra tryckta publikationer, tidningar och tidskrifter, liksom några andra saker i den. Så många använder sådana mönster för att lagra böcker och kläder. Det finns också bokhyllor med hyllor för leksaker. Faktum är att en bokhylla är en mycket praktisk och mångsidig sak, så alla borde ha den hemma.

En sådan möbel kan utföra en dekorativ funktion, men den har också ett mer funktionellt syfte.

Så användningen gör att du kan ordna böcker genom att ordna dem i kronologisk ordning eller alfabetiskt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom måste skåp som är utformade för förvaring av böcker uppfylla alla nödvändiga krav för att trycka publikationer i önskat skick. De påverkas inte av fukt, damm eller extrema temperaturer. På så sätt kan du behålla dina favoritböcker mycket längre, och detta kommer inte att påverka deras utseende på något sätt.

En bokhylla hjälper till att befria rummet från kaotiskt upplagda böcker, vilket gör det mer rymligt.

Allt tryckt material kan staplas där, inklusive tidningar och tidskrifter, som mycket ofta rör upp i huset. Mängden bokhyllor föreslår deras placering även i de minsta rummen, så även i ett smalt rum kommer en liten bokhylla att hjälpa till att ordna saker.

Om du vill organisera ett bibliotek hjälper en sådan bokhylla dig att skapa den nödvändiga atmosfären för detta och ger komfort till alla rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bestäm storleken

En bokhylla är en möbel som måste uppfylla ett antal krav. Så det är nödvändigt att korrekt välja dess dimensioner och djup. Böcker i ett sådant skåp är vanligtvis arrangerade på en rad, så dess djup bör vara litet. Detta beror på att böcker arrangerade i två rader är mycket obekväma att lagra. Du kommer att leta efter den nödvändiga tryckta upplagan under mycket lång tid, och kanske för detta måste du först få hela den första raden.

Standarddjupet för bokhyllan är 25 cm, men det finns också djupare modeller för storformatstryck.

Bild
Bild

Bokhyllans djup är mycket grundare än andra liknande möbler. Ett visst avstånd bör också upprätthållas mellan hyllorna. Det är bättre om de är ungefär 20 cm från varandra. Alla bokhyllor är vanligtvis små i bredd - högst 100 cm.

Den smala bokhyllan passar in i alla rumstorlekar. Ett litet skåp kan placeras var som helst och till och med hängas på väggen. Djupare och bredare modeller har vanligtvis flera stolpar. Detta beror på att tillverkare försöker göra hyllorna inte för långa så att de inte sjunker under böckernas vikt. En liten bokhylla är mer praktisk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Höjden på en sådan produkt bör också noteras. En vanlig bokhylla är vanligtvis från golv till tak, den här produkten ska vara lång, men någon föredrar att placera en kompakt låg eller väggmonterad bokhylla för att spara utrymme i rummet.

Bild
Bild

Möjliga konstruktioner

Det finns två huvudsakliga bokhyllor som är de mest mångsidiga. Dessa inkluderar:

Öppen

Det öppna skåpet är mycket bekvämt, för där kan du enkelt se och hitta den bok du behöver just nu. De påskyndar och förenklar tillgången till utskriftsmaterial. Böcker som ligger i ett sådant pennfodral är i sig en dekoration av rummet.

Oftast installeras sådana skåp i rum inredda i modern stil. En sådan garderob ser väldigt elegant ut och stökar inte upp rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vanliga öppna bokhyllor finns i de mest ovanliga formerna och utförandena. Dessutom behöver du inte ständigt öppna och stänga dörrar för att hitta den bok du vill ha. Dess enda nackdel är att tryckta byggnader inte är tillräckligt skyddade mot temperatur och fukt. De kan också påverkas negativt av exponering för solljus. Därför installeras sådana modeller oftast i mörka rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stängd

Bokmöbler av sluten typ ger mer korrekta lagringsvillkor för tryckta publikationer. Det är nödvändigt om du har många gamla böcker och annan värdefull litteratur i ditt hem. Således kommer böcker i ett stängt skåp att vara helt skyddade. Stängda skåp kan vara med genomskinliga glasdörrar eller helt slutna dörrar av annat material.

Vanligtvis försöker de i sådana skåp hålla en luftfuktighet på cirka 50% och en temperatur som inte är högre än 20 ° C.

Bild
Bild
Bild
Bild

Separat bör några modeller av bokhyllor lyftas fram:

  • Vinkel . Det är perfekt för små utrymmen. Det tillåter den mest funktionella organisationen av utrymmet i rummet och upptar fria hörn. En sådan bekväm och kompakt design kommer inte att störa rummet och hjälpa dig att spara utrymme. Dessutom kan du i ett sådant skåp mycket bekvämt organisera ett boklagringssystem.
  • Gångjärn . Detta är en väggmonterad bokhyllemodell. Sådana möbler installeras om det finns lite ledigt utrymme i rummet och husets ägare inte har många böcker. Sådana modeller kan också vara öppna eller stängda. Deras design och sortiment är mycket olika.
  • Välvd . Detta är en modell som handlar om att lagra böcker runt dörren. Således kommer hyllorna att ordnas i en bågform. Detta är en mycket snygg och ovanlig lösning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Samma efter konstruktionstyp alla bokhyllor är indelade i flera typer:

  • Skrov . Detta är en klassisk traditionell bokhylla. Den kännetecknas av hög höjd och standardutrustning. Det låter dig göra rummet visuellt högre och rymligare och ser väldigt imponerande ut.
  • Modul . Denna bokhyllemodell installeras tätt mot väggen och är en av dess komponenter. I det här fallet köper de en hel uppsättning möbler av samma design. Du kan kombinera den med andra inredningsartiklar.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Kuggstång . Detta är en öppen modell som inte har en bakvägg och dörrar. Denna modell fungerar perfekt som en partition och är en utmärkt lösning för zonindelning. Om du vill installera det mot en vägg måste du fixa det med en ganska hög kvalitet, eftersom själva strukturen inte är särskilt stabil.
  • Skåp . Detta är en av de mest moderna modellerna av bokhyllor. Den har en skjutdörrdesign. En sådan produkt passar in i alla rumstorlekar, eftersom den tar väldigt lite plats. Det kan till och med installeras i en nisch. Den skjutbara garderoben kan hålla böcker från yttre påverkan. Damm, smuts och solstrålar tränger inte in där.
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Bokhyllor i massivt trä är de mest lyxiga och utsmyckade. Vanligtvis är dessa ganska massiva produkter som kan passa in i nästan alla rum i interiören. Vanligtvis är det produkter gjorda av ek, tall, bok, al. Det kan också fylla rummet med en naturlig träig doft och ge de nödvändiga förutsättningarna för förvaring av böcker.

Nu är bokhyllor oftast gjorda av konstgjorda material. Detta beror på de demokratiska priserna för dem. Så modeller från MDF, spånskiva är populära. Modeller med faner är mycket populära. De är också gjorda av spånskiva eller MDF, men de har en tunn träfinish.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av detta är det mycket svårt att skilja dem från analoger gjorda av naturmaterial.

Men trots en sådan komposition är dessa möbler också av mycket hög kvalitet och hållbara, de behöver inte förses med komplicerad omsorg, men samtidigt bevarar sådana modeller också pålitligt böcker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dörrtyper

Man tror att en bokhylla med dörrar är den säkraste platsen för förvaring av tryckt material. Dessutom används en mängd olika material för tillverkning av dörrar. Det kan vara glas, plast eller trä. Det finns också modeller med spegelfinish.

Efter sin typ kan dörrar till bokhyllor vara:

  • Gunga . Dessa bokhyllor är ett traditionellt alternativ. I det här fallet kan du öppna skåpet genom att dra dörrhandtaget mot dig. En egenskap hos gungskåp är att tillverkare ofta installerar ytterligare magneter i dem så att dörren stängs mycket tätt och inte öppnas av sig själv.
  • Hopfällbar . Sådana konstruktioner används mindre ofta, eftersom de kan hindra tillgång till böcker, och det är inte särskilt bekvämt att öppna dem. Men vikdörrarna ser väldigt originella ut.
  • Kupé . Detta alternativ är ett av de mest moderna och relevanta. Ett sådant skåp öppnas med en rörelse i sidled, tack vare vilket dörrarna glider smidigt åt sidan. Samtidigt finns det speciella smala paneler på skåpet, som du kan greppa när du öppnar. De skyddar skåpet från fingeravtryck. En sådan bokhylla ser väldigt intressant och ovanlig ut; den är perfekt för att dekorera ett modernt vardagsrum.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fyllningsalternativ

Trots att traditionella bokhyllor är utformade med hyllor kan dessa produkter ha en mängd olika innehåll. Dessutom kan det vara både klassiska öppna hyllor och slutna lådor och andra element. När det gäller hyllorna är de vanligtvis arrangerade i flera rader över varandra. Dessutom ställs vissa krav på dem.

Hyllorna ska vara cirka 3 cm tjocka. Detta villkor är nödvändigt för att uppfylla kraven, eftersom de kommer att klara böckernas vikt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De bör inte vara mer än 100 cm långa. Förutom ett sådant standardfyllningsalternativ bör alla bokhyllor ha höga bokhyllor för storformatstryck och små hyllor för förvaring av tidskrifter.

Ett separat fack för speciella antika böcker är också perfekt. Lådor bör finnas för förvaring av stora publikationer som uppslagsverk. Dessutom kan de vara djupa eller omvänt mycket små. Du kan lägga skrivmaterial, tidningar, tidskrifter i dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var är det bättre att placera?

Vilken bokhylla som helst kan förvandla interiören i alla rum helt. En sådan produkt kan bli mittpunkten i rummet där den installeras. En stor bokhylla i gästrummet kan betona ägarens höga sociala status, hans kärlek till litteratur och allvar, samt smakpreferenser i litteraturen. Inredningen i alla rum kan förvandlas något genom att lägga till en bokhylla till den.

Det är därför, oavsett var sådana möbler finns, kommer det att fylla rummet med mysighet och hemvärme. Men samtidigt kan en bokhylla antingen göra ett rum mer strikt och seriöst eller skapa en avkopplande atmosfär i det.

Som regel är bokhyllor inte placerade i plantskolor och sovrum. Dessa är intima rum där alla nödvändiga personliga tillhörigheter, kläder, sängkläder och underkläder förvaras. Därför är det nödvändigt att skydda dem från det damm som bokhyllor ofta samlar på sig själva.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan bokstoft bli en allergiprovokatör. Därför, om du vill placera böcker i barnkammaren eller i sovrummet, är det bättre att lägga en liten bokhylla där bort från sovplatsen. Nu har många en fråga om hur man bäst placerar bokhyllor i stadslägenheter. Inte varje layout ger en möjlighet att göra detta. Oftast är dessa skåp installerade i vardagsrummet.

Naturligtvis finns det i stora lanthus hela bibliotek för bokhyllor, men i vanliga hus placeras de i salar. Om det inte finns plats i vardagsrummet för denna möbel, kan den installeras i en stor hall bort från entrén. Vissa placerar dem till och med under trappan om lägenheten eller huset är två våningar. Naturligtvis finns det ingen plats för denna möbel i köket eller matsalen. Därför bör du välja mer neutrala och mindre besökta lokaler för honom.

Bild
Bild
Bild
Bild

Style riktningar

Vanligtvis installeras bokhyllor i rum med en mer traditionell inredning. Men nu kan en sådan produkt installeras i alla hem, oavsett dess design.

Så, i ett rum inrett i klassisk stil , kan du installera en antik antik garderob. Det kommer att se väldigt rikt och sofistikerat ut. Varje bokhylla i klassisk stil kännetecknas av noggrannhet och elegans, liksom fasadens släta linjer.

Ofta är klassiska företag ganska massiva och stora modeller. Det är bättre att föredra modeller gjorda av naturligt trä. Dessutom bör deras färger vara de mest traditionella. En wengefärgad trähylla ser bra ut i en klassisk vardagsdesign. Det är bättre att föredra modeller gjorda av värdefulla träslag.

Bild
Bild
Bild
Bild

En garderob för tryck med snidade element, liksom med beslag av gjutet brons eller med överlägg, kommer också att se väldigt elegant ut i ett klassiskt vardagsrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Man tror att sådana möbler passar perfekt in i inredda rum i engelsk stil … Vanligtvis är de mest traditionella engelska bokhyllorna tillverkade av naturlig ceder, men sådana föremål är ganska dyra.

Tänk på att endast naturliga träprodukter ska installeras i ett rum i engelsk stil.

Alla dessa bokhyllor är ganska stora och kommer därför definitivt att bli centrala för inredningen i ett sådant rum. Som regel har engelska bokhyllor en svängdesign. Det är vanligt att installera dem på kontor eller hallar.

Bild
Bild

En sådan produkt kan också placeras i ett inrett rum lantlig stil … Men samtidigt bör stor uppmärksamhet ägnas åt färgen på sådana möbler. Det är bättre om det har en ljus nyans. Kraven på möbler i denna stil är naturlighet och miljövänlighet. Det ska vara en kvalitetsbokbok i trä.

Vissa installerar modeller på ben dekorerade med sniderier i sådana rum. Denna bokhylla kan ha en snygg form, men samtidigt måste den vara av hög kvalitet och ha funktionellt innehåll. Det kan vara både modeller med dörrar och produkter med öppen design.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

In i ett rum inrett i provence -stil , installera smala och medelstora bokhyllemodeller. De ska inte vara den centrala delen av ett sådant rum, utan bara harmoniskt komplettera interiören. Det är bättre om det är en lätt modell gjord i pastellfärger. Garderober med en artificiellt lagrad finish är perfekta. De ska fylla laget med lätthet och kombineras med andra inredningselement.

Bild
Bild
Bild
Bild

En bokhylla är också installerad i modernare interiörer.

Så in i ett rum inrett högteknologi , en modell med en fasad av plast, glas, dekorerad med kromstål är perfekt. Detta skåp bör ha en diskret design, ljusa färger är oacceptabla. Det är bättre om fasaderna är vita, svarta eller gråa. Som regel är detta en raklinje som kännetecknas av enkelhet i former.

Ett sådant skåp har en ganska lakonisk design och måste uppfylla kraven på funktionalitet. Den dekorativa funktionen i det här fallet är sekundär, så den bör inte ha små detaljer och ljus design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Numera är trenden mycket populär där en mängd olika stilar blandas.

Dessutom, i det här fallet, i ett rum inrett i loft, högteknologisk eller modern stil installera klassiska modeller av sådana möbler. Dessa stilar kan harmoniskt komplettera varandra och skapa en unik kombination. En klassisk garderob kan mjuka upp ett strikt inrett högteknologiskt rum och göra det ljusare. Men samtidigt måste du lita på din smak och behålla en stilistisk balans så att inredningen visar sig vara återhållsam och harmonisk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Designidéer i inredningen

Numera är det väldigt populärt att installera en Sherlock -bokhylla i ett klassiskt rum. Dess design är mycket lyxig: den är gjord i naturligt trä och har en klassisk design med svängdörrar. Dessa är mycket ovanliga och originella bokhyllor, som är inglasade som en telefonkiosk. Glas täcker cirka två tredjedelar av dörrbladet. Vanligtvis är dessa skåp höga och smala och har flera dörrar.

Moderna bokhyllor ser ganska ovanliga ut i inredningen. Så det finns en modellfåtölj med ett litet antal hyllor inbyggda längs kanterna för miniatyrböcker. Snygga bokhyllor kan användas för en mängd olika ändamål, förutom att lagra utskrifter. Till exempel kombinerade modeller med plats för en TV och till och med ett skrivbord.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designer modeller från Italien ser mycket lyxiga ut i interiören. Det här är vackra bokhyllor med fasader av värdefullt naturligt trä. Det finns vackra, eleganta produkter på benen med glasinsatser, och det finns mer massiva stängda träskåp med genombrutna sniderier.

Det finns mycket intressanta design asymmetriska garderobsmodeller. Sådana produkter har både öppna och slutna hyllor. Det finns också en utställningsmodell, samt hyllskåp med kaotiskt anordnade hyllor som placeras mot väggen. Vackra figurer och andra dekorativa föremål placeras också på dem.

Bokhyllor med förskjutna hyllor ser väldigt ovanliga ut.

Rekommenderad: