Gör-det-själv-bänkar (89 Bilder): Hur Man Gör En Enkel Bänk Enligt Ritningarna? Att Göra En Bänk På Verandan Och En Hemmagjord Bänk För En Gunga, Andra Alternativ

Innehållsförteckning:

Video: Gör-det-själv-bänkar (89 Bilder): Hur Man Gör En Enkel Bänk Enligt Ritningarna? Att Göra En Bänk På Verandan Och En Hemmagjord Bänk För En Gunga, Andra Alternativ

Video: Gör-det-själv-bänkar (89 Bilder): Hur Man Gör En Enkel Bänk Enligt Ritningarna? Att Göra En Bänk På Verandan Och En Hemmagjord Bänk För En Gunga, Andra Alternativ
Video: $30 Outdoor Bench with Back [Only 3 Tools and 30mins] 2024, April
Gör-det-själv-bänkar (89 Bilder): Hur Man Gör En Enkel Bänk Enligt Ritningarna? Att Göra En Bänk På Verandan Och En Hemmagjord Bänk För En Gunga, Andra Alternativ
Gör-det-själv-bänkar (89 Bilder): Hur Man Gör En Enkel Bänk Enligt Ritningarna? Att Göra En Bänk På Verandan Och En Hemmagjord Bänk För En Gunga, Andra Alternativ
Anonim

Det är inte nödvändigt att köpa en högkvalitativ och vacker bänk i en butik. Det kommer inte att vara svårt att göra det med egna händer enligt dina egna skisser. I den här artikeln lär vi oss hur du kan göra sådana saker själv.

Bild
Bild

Hur gör man en enkel butik?

Om du inte har tillräcklig erfarenhet av att göra strukturerna i fråga på egen hand, rekommenderas det inte att börja träna med mycket komplexa och invecklade produkter. Det är bäst att skaffa sig erfarenhet genom att göra enklare men lika högkvalitativa butiker.

Bild
Bild

En enkel butik kan enkelt byggas med egna händer. Det viktigaste är att först göra en detaljerad ritning av den framtida hemlagade produkten som anger alla dimensionella parametrar och funktioner i enheten . Med en färdig arbetsplan till hands blir det mycket lättare för befälhavaren att göra en pålitlig bänk utan att göra onödiga misstag. Det är inte alls nödvändigt att förbereda schemat för den framtida bänken själv - du kan hitta många färdiga alternativ på Internet.

Bild
Bild

Bänkar av de enklaste mönstren monteras mycket snabbt och enkelt. För detta behöver du:

  • trä och brädor;
  • hammare och spikar;
  • såg och hyvel.
Bild
Bild

För att bygga benen behöver du block 45-50 cm långa . Brädorna måste justeras till varandra så att de är lika långa. Då måste du montera en rektangulär bit från brädorna. Hon kommer att spela rollen som en ram. Å ena sidan måste sidolisterna fördjupas mot mitten och bilda en slags halvcirkel. Då ska brädorna spikas. Således är sätet för en enkel bänk klar.

Efter det, längs kanterna på den resulterande strukturen, måste du spika fast benen förberedda i förväg. I själva basen måste tvärstänger spikas på varje sida. Ju mer massiva stöd, desto mer stabil blir bänken.

Bild
Bild

Trots att vi talar om den enklaste och snabbaste konstruktionen att tillverka, betyder det inte att den inte kommer att kräva ordentlig bearbetning i slutskedet. Befälhavaren måste definitivt bearbeta trädelarna med en slipmaskin eller sandpapper . Det bör inte finnas några utskjutande delar eller vassa hörn på bänken. Användaren ska inte få en splinter när man använder hemgjorda möbler. Vid slutet av allt arbete är det också värt att behandla träbänken med skyddande antiseptiska föreningar och måla den i din favoritfärg.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att göra en bänk med rygg

De mest bekväma och praktiska bänkarna är de med ryggstöd. Det är bekvämare att sitta på dem, eftersom användaren kan slappna av helt tack vare stödet under ryggen. Du kan också bygga denna typ av bänk med egna händer. Ofta visas strukturer med rygg på verandan eller i trädgården . Dessutom kan de hitta en bra plats i huset, särskilt när det gäller den mer komplexa versionen med en sits som kan fällas på väggen.

Bild
Bild

Om du är en erfaren hantverkare kan du bygga en kvalitetsbänk som kommer att användas och se ut som en mysig soffa. Om du inte har mycket erfarenhet är det bättre att börja med ett enklare alternativ. Nedan ser vi hur det kan göras.

  • Det första steget är att förbereda alla nödvändiga detaljer för den framtida bänken med rygg. Därefter kommer de definitivt att behöva behandlas med en antiseptisk komposition för att skydda dem från negativa yttre påverkan.
  • Nästa steg är att montera bänkens stöddelar från de förberedda delarna. Först måste du avrunda alla vassa hörn ordentligt, ta bort avfasningarna. Komponenterna måste skruvas ihop i följande ordning: A och B, sedan B, C, D.
  • Ryggstödets lutning bestäms av del D i konstruktionen. Därefter måste den fästas på del A. På samma sätt, som i en spegelbild, måste du bygga en andra stöddel.
  • Därefter måste du montera rygg och sits på bänken. För att göra detta måste stödbotten ställas in så att det är ett avstånd på 1 m 20 cm mellan dem. Först måste de främre och bakre remsorna skruvas fast på stöden och sedan alla andra. Då måste tekniken skruva stopparna ordentligt.
  • I det sista steget att montera bänken installeras ryggen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter måste bänken behandlas med skyddande föreningar och målas i en lämplig färg. Om det görs korrekt blir designen mycket tillförlitlig, bekväm och attraktiv.

Bild
Bild

Tillverkning av produkter från pallar

Få människor vet, men mycket bra och originella möbler för hem och trädgård kan tillverkas av vanliga träpallar. Ofta gör de vackra och mest pålitliga mönster som ser originella och snygga ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är möjligt att bygga en utmärkt bänk av pallar. Den kan placeras i en sommarstuga, i en trädgård eller i en lägenhet på en balkong, loggia. Tänk på en steg-för-steg-instruktion om hur du gör en sådan bänk själv.

Du måste förbereda 3 eller 4 träpallar . Några av dem måste noggrant sågas för att få separata delar för bänkens framtida design. Det finns också den enklaste bänkanordningen, som är gjord av endast 2 pallar, som måste fästas vinkelrätt mot varandra, för att konstruera en sits och en rygg.

Bild
Bild

Så att den hemlagade designen inte visar sig vara alltför skrymmande och stor , rekommenderas att skära pallarna ordentligt i enlighet med de nödvändiga dimensionella parametrarna. Alla delar under montering måste fästas med självgängande skruvar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du måste lägga till sidelement i strukturen som både kommer att stärka bänken och ge den ett mer attraktivt, komplett utseende. Då kommer det att vara nödvändigt att bygga starka ben för den resulterande strukturen - stöd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom pallar är gjorda av material som inte har förbehandlats , då kommer bänken att ha en grov, slarvig yta. För att bli av med denna effekt måste pallarna slipas ordentligt. Det rekommenderas att göra detta redan innan du monterar strukturen, i förberedelsestadiet för alla material - det kommer att vara bekvämare på detta sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det sista steget att göra en bänk av pallar - behandling med ett antiseptiskt medel, sedan - lack eller färg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta kompletteras sådana mönster med mjuka kuddar eller vävda vadderade foder. Resultatet är mycket mysiga, söta och bekväma bänkar.

Bild
Bild

Andra alternativ

Du kan göra många fler olika typer av bänkar själv. Det viktigaste är att tänka på design, storlek och enhet för den framtida hemlagade produkten i förväg. Det är också mycket viktigt att använda högkvalitativa material som håller länge och ser estetiskt tilltalande ut. Tänk på några instruktioner för att göra butiker med olika modifieringar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Pusselbänk

Den ursprungliga pusselbänken har en intressant enhet. Du kan göra det med dina egna händer, ha en bred bräda och sticklingar från spadar. Från brädet måste du noggrant skära igenom de lockiga sätena, som kommer att ha formen av separata pusselbitar. Robusta ben tillverkade av spadesticklingar är säkert fastsatta på dessa komponenter. Som ett resultat får du separata hemgjorda pallar som enkelt och snabbt kan sättas ihop till en lång bänk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den resulterande bänken kan målas i vilken färg du vill. Om allt gjordes noggrant och korrekt kommer designen att visa sig vara mycket intressant och ovanlig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Av gamla stolar

Gamla stolar kan användas för att bygga en utmärkt bänk. Därefter kan den placeras i trädgården, i närområdet, på terrassen eller verandan.

Bild
Bild

Sådana bänkmodeller görs väldigt enkelt och enkelt

För att montera en sådan bänk måste du förbereda 4 gamla stolar som du inte längre behöver

Bild
Bild

I de två första av dem måste du ta bort alla delar som sitter på den främre halvan av sätena

Bild
Bild

För de återstående komponenterna måste du noggrant skära frambenen precis under själva sitsstrukturen

Bild
Bild

Från de förberedda elementen är det nödvändigt att noggrant ta bort hela toppskiktet av gammalt lack eller färg. För att göra detta måste du applicera ett specialiserat medel på de gamla möblerna, vilket effektivt kan mjuka upp de gamla färg- och lackskikten. Då är det möjligt att ta bort de redan mjukade skikten med en spatel

Bild
Bild

I stolparna på stolarna måste du borra hål för den efterföljande installationen av pluggarna. Hål måste göras på både fram- och framsidan

Bild
Bild

Först smörjes pluggarna med lim, och sedan installeras de i de förberedda hålen

Bild
Bild

När pluggarna är helt limmade kan du börja montera basen på den hemlagade bänken. För att göra konstruktionen så stark och pålitlig som möjligt måste motsvarande delar fästas med självgängande skruvar. Ytan på den resulterande strukturen måste slipas ordentligt

Bild
Bild

För att göra en bra sittplats för en sådan bänk kan du välja en bräda av rätt storlek. De överflödiga sektionerna måste klippas av

Bild
Bild

Om du har använt flera tunnare brädor för att lägga sätet, bör de hållas ihop med trälim av god kvalitet. För en tätare och starkare anslutning är det lämpligt att klämma fast dem med klämmor. Sedan måste du vänta tills limmet är helt torrt

Bild
Bild

Det färdiga sätet måste limmas på bänkens botten med trälim

Bild
Bild

Så snart limmet är helt torrt måste sätet tätas med speciell maskeringstejp. Sedan målas de återstående komponenterna i strukturen med träfärg av hög kvalitet

Bild
Bild

Tejpen kan tas bort och sätet färgas. I slutskedet är bänken belagd med lack

Bild
Bild

Mycket fina och bekväma bänkar kan göras av gamla möbler. För konstruktion av sådana hemlagade produkter kan du använda inte bara onödiga stolar, utan också delar från en gammal säng (inklusive en metall).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Från en stock

Massiva och vackra bänkar erhålls från stockar. De är inte så svåra att tillverka, men de visar sig vara mycket bekväma och pålitliga. Det viktigaste verktyget som kommer att behövas för tillverkning av en sådan struktur är en motorsåg av hög kvalitet. Huvudmaterialet kommer att vara en tät, tjock stock 1 m lång.

I förväg markeras stocken noggrant för att få 2 lite ojämlika delar. Ryggstödet kommer att göras av den mindre halvan, och bänkstolen kommer att vara gjord av den större

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Då måste motorsågen skära stocken med utgångspunkt från de applicerade märkena. Återstående oegentligheter måste omedelbart skäras av med samma såg

Bild
Bild

Nästa steg är att noggrant skära ut en triangulär bit, så att du senare får ett fäste som heter "svansvans". Fördjupningar måste skäras både på ryggen och på sätet för den framtida bänken

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den skurna triangeln är uppdelad i 2 delar och hål finns kvar på sätet. Bänkens baksida är fixerad ovanpå. Den ursprungliga bänken är nästan klar. Det återstår bara för att ge det ett mer attraktivt dekorativt utseende

Bild
Bild
Bild
Bild

Sätet kan placeras på stöddelarna. För att göra detta måste du i den nedre delen förbereda spår för att fixa ett par stockar i rollen som täta ben

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gungbänk

Om du vill göra en riktigt ovanlig och intressant bänk med egna händer, bör du överväga alternativet att göra en gungstruktur. En sådan produkt kommer definitivt att ha en mycket bekväm rygg. Det är också möjligt att göra en gungbänk med egna händer. Om detta är första gången du tar på dig sådant arbete rekommenderas att du väljer alternativ för montering som inte innehåller för många delar.

  • Med hjälp av sidodelarnas mönster måste de överföras till ett plywoodskikt, vars tjocklek är 3 cm. Vidare skärs de nödvändiga delarna försiktigt ut med en sticksåg. Ändarna måste bearbetas med en kvarn.
  • För att säkra anslutningsremsorna måste du göra exakta markeringar. Därefter borras de nödvändiga hålen. Efter att ha monterat rambasen för den framtida bänken är det nödvändigt att fixa skenorna med självgängande skruvar. Områden med fästelement är kitt, och hela produkten behandlas med lack av hög kvalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Som ett resultat får du en vacker halvfåtöljande bänk som hushållen kan koppla av ordentligt på.

Bild
Bild

Transformator

En annan original bänkstyp är en transformator. Det är fullt möjligt att göra det från en hyvlad bräda, tidigare sågad i enlighet med alla planerade dimensioner. Naturligtvis, innan arbetet påbörjas, är det nödvändigt att upprätta en detaljerad plan för den framtida strukturen, som innehåller alla dess enhetsfunktioner.

Bild
Bild
  • På de skurna bitarna av balkar måste du göra hål för den efterföljande installationen av fästelement.
  • Vågiga linjer kan göras för en bänkskiva som ligger på kanten.
  • I materialet som kommer att användas för att göra bänkskivan måste du borra hål med en diameter på 22 mm och ett djup av 3 cm. Sticklingar av samma storlek kommer att installeras i dem.
  • Delens kanter och kanter bearbetas noggrant och görs mer rundade.
  • Monteringen av alla förberedda element bör utföras med skruvar och skruvar. Alla trädelar i strukturen måste färgas. De komponenter som ska flyttas måste fixas med gångjärn.
  • Mellan bänkskivornas brädor blir det nödvändigt att markera delarna av det runda skaftet. Sedan monteras ryggstödet.
  • En självgjord transformerbar bänk måste täckas med lack av hög kvalitet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En sådan multifunktionell design kommer att vara mycket användbar på gården i närområdet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Praktiska tips och råd

Om du bestämmer dig för att göra en bekväm och högkvalitativ bänk med egna händer, bör du lyssna på några användbara råd om denna process

  • Om du har planerat att göra och installera en bänk i ett lusthus eller i en dedikerad grillplats, är det värt att beräkna i förväg hur många platser som kommer att tillhandahållas i dess design.
  • En bra bänk kan göras inte bara av trä, utan också av metall. Det är sant att i detta fall kommer befälhavaren att behöva svetsa alla nödvändiga delar korrekt enligt schemat. Svetsade strukturer visar sig vara starka och pålitliga, men utan förmåga att arbeta med en svetsmaskin är det bättre att inte ta på sig sådana saker.
  • Om du vill kan du bygga en dekorativ bänk, som bara blir en attraktiv dekoration av trädgården / tomten. Sådana saker kan enkelt och snabbt tillverkas av skrotmaterial, PVC eller propenrör.
  • Det är inte nödvändigt att använda vanliga brädor för att montera träbänkar. Det är tillåtet att använda sågning av stockar, särskilt om platsen är gjord på ett mer naturligt, naturalistiskt sätt. Trädet, på vilket det finns bark, lackeras lätt och ser bra ut efter det.
  • För självtillverkade bänkar rekommenderas att köpa material med liten marginal. Ingen är immun mot slumpmässiga misstag och andra oväntade nyanser, så att köpa trä eller metall "back to back" är ganska riskabelt.
  • Behandling av trä med antiseptiska lösningar kan inte försummas. Om du gör en bänk av detta naturmaterial kan den inte lämnas utan det angivna förfarandet. Obehandlat trä börjar snabbt torka ut eller ruttna och förlorar sin tidigare attraktionskraft.
  • Hemmagjorda bänkar rekommenderas att tillverkas uteslutande av högkvalitativa material, vare sig det är metall eller trä. Du bör inte snåla med dessa komponenter. Det kommer inte att vara möjligt att bygga en pålitlig och hållbar butik av material av låg kvalitet, vilket kommer att glädja hushållen med sin bekvämlighet och långa livslängd.
  • Vid utvecklingen av enheten och designen av den framtida hemmagjorda bänken uppmanas befälhavaren starkt att bygga vidare på miljön där produkten sedan kommer att placeras. Bänken ska harmoniskt passa in i heminredningen eller landskapsdesignen. Annars kommer det att vara ur bilden.
  • Försök att bearbeta träet från vilket du gör bänken så noggrant som möjligt. Naturmaterial bör inte ha jags eller utskjutande hörn, annars leder det säkert till olycksfallsskador. Introducerade splitter från användningen av en dåligt bearbetad butik kommer inte heller att pigga upp dig.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klara exempel

En korrekt gjord bänk, vars design var väl genomtänkt av befälhavaren, kan bli en spektakulär dekoration av lokalområdet, trädgården, terrassen eller balkongen. Låt oss titta på några bra exempel på miljöer som har en så vacker detalj.

Bänkarna är mycket mysiga och bekväma, som också fungerar som en stark gunga. Vid tillverkning är dessa strukturer mer invecklade än de klassiska versionerna, men de har ett intressant utseende, och det är bekvämare att vila på dem. Så, mot bakgrunden av ett välskött område med en trimmad gräsmatta, kommer en liten hängbänk av trä, fixerad på starka rep, att se harmoniskt ut. Det är bättre att måla en sådan produkt i en ljus nyans och komplettera den med en snövit sittdyna

Bild
Bild

En mycket bekväm lösning med ett stort antal sittplatser är en träbänk med ryggstöd och armstöd, gjorda i form av ett stort hörn. En sådan hemlagad produkt, gjord av en ljusbräda, passar lätt in i nästan alla miljöer. Den kan placeras på landet bredvid en rabatt

Bild
Bild

En stor hörnbänk av flera pallar kommer att se enkel och original ut på platsen. Designen bör inte bara innehålla säten utan även rygg. För att få produkten att verka mer ovanlig kan den målas i en ljusgrå eller askskugga, som effektivt kommer att kontrastera med de gröna planteringarna

Rekommenderad: