Barstolar: Välj En Träbar I Loftstil Och Halvpall För Köket, Särskilt Höga Träpallar

Innehållsförteckning:

Video: Barstolar: Välj En Träbar I Loftstil Och Halvpall För Köket, Särskilt Höga Träpallar

Video: Barstolar: Välj En Träbar I Loftstil Och Halvpall För Köket, Särskilt Höga Träpallar
Video: Nedstapling av lastpallar före pallkontroll 2024, Maj
Barstolar: Välj En Träbar I Loftstil Och Halvpall För Köket, Särskilt Höga Träpallar
Barstolar: Välj En Träbar I Loftstil Och Halvpall För Köket, Särskilt Höga Träpallar
Anonim

När du skapar ett interiör i ett hem förtjänar köket särskilt uppmärksamhet. För närvarande finns det ett stort antal intressanta idéer för design av sådana rum i modern stil. Bardiskar och pallar är ett ovanligt tillskott till vilken design som helst. Idag kommer vi att prata om vad sådana avföringar är och hur man väljer dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Egenskaper, fördelar och nackdelar

Barstolar i köket har i allmänhet inga ryggar eller bara lite stöd. Sådana mönster är gjorda med ett högt ben, speciella stöd och fotstöd . Oftast tillverkas de med en speciell mekanism som gör att du kan justera produktens höjd.

Sådana pallar tillhör gruppmöbler; därför bör minst två eller tre produkter placeras i köket. Annars kan möblerna förstöra utseendet på området avsevärt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Barstolar har ett antal viktiga fördelar, inklusive:

  • möjligheten att använda för zonindelning av ett rum;
  • kräver inte mycket utrymme;
  • lång livslängd;
  • låter dig visuellt utöka utrymmet i rummet;
  • har ökat motstånd mot tunga laster;
  • har en relativt låg kostnad;
  • bra styrka.
  • nackdelarna inkluderar det faktum att sådana stolar inte kan användas av äldre och små barn. För dem är sådana exemplar obekväma och traumatiska.
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

För närvarande, i möbelbutiker, kan köpare hitta ett brett utbud av barstolar, som skiljer sig från varandra i designfunktioner.

Rygglös

Dessa kopior anses vara de mest kompakta, de kan placeras även i ett litet kök. Rygglösa produkter är konstruktioner med ett eller flera starka och stabila ben .på vilken ett plant säte är fäst utan stöd och armstöd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med rygg

Dessa köksmöbelartiklar med halv bar kommer att vara lämpliga för placering i matsalen. De är bekvämare än den tidigare versionen. I detta fall kan ryggen ha olika höjder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fällmekanism

Stångprover med vikmekanism används oftast i små kök. De kan enkelt och snabbt fällas ihop och läggas undan någon annanstans . De kan tillverkas med eller utan ryggstöd. Halvstolar med hög bar kan särskiljas i en separat grupp. Som regel har dessa modeller ett bekvämt ryggstöd och armstöd. Denna möbel ger också ett stöd för stabilitet.

Sådana möbelprodukter är ofta utrustade med en speciell lyftmekanism . I sådana utföranden kommer sätet att stiga med stödet. Idag produceras också speciella låga barstolar. De har nästan samma konstruktion som vanliga pallar. Men samtidigt är deras ben kortare.

Ofta har dessa möbler ett bekvämt säte med ryggstöd och armstöd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Barstolar för köket kan tillverkas av en mängd olika material.

  • Sådana möbler är ofta gjorda av ek . Denna ras kännetecknas av sin speciella hållbarhet och styrka. Men samtidigt kommer kostnaden för sådana produkter att vara mycket mer än produkter från ett annat träd.
  • Ofta är dessa stolar gjorda av tall . De har en relativt låg vikt och kostnad. Men man bör komma ihåg att livslängden för sådana pallar är mindre jämfört med tidigare modeller gjorda av ek, dessutom kan ytan med tiden bli täckt med små bucklor och repor.
  • Modeller gjorda av lärk, pil eller rotting har god flexibilitet . Denna fastighet gör det möjligt att skapa en mängd olika möbeldesigner med olika former och dekorativa mönster.
  • Prover gjorda av valnöt , i deras huvudsakliga egenskaper liknar ekprodukter. Men deras kostnad kommer att vara något lägre än kostnaden för ekmöbler.
  • Dessa stolar kan också tillverkas av metallbaser . Fördelen med sådana strukturer är deras styrka och långa livslängd. Dessutom tål de lätt betydande belastningar. Metallpallar för köket är inte rädda för hög luftfuktighet i rummet, exponering för solljus och plötsliga temperaturförändringar. Dessa stolmodeller är lätta att rengöra. Stålmodeller när de utsätts för höga temperaturer kan skapa lite obehag för en person. I det här fallet är det bättre att välja prover med en mjuk sits.
  • Många av dessa pallar är gjorda av en plastbas . Dessa alternativ anses vara de mest populära bland konsumenterna. När allt kommer omkring har plastprodukter en relativt låg kostnad.

Möbler gjorda av detta material har en låg vikt, god motståndskraft mot extrema temperaturer. Men samtidigt är de inte särskilt hållbara, de är ganska lätta att bryta eller skada.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Storlekar och former

Barstolarnas form kan vara väldigt olika. De vanligaste alternativen är modeller med runda, fyrkantiga säten. Skålformade stolar är också populära. Ryggarna på dessa pallar kan också vara olika. Oftare finns det fyrkantiga, rektangulära, halvcirkelformade modeller . Prover med en rund eller halvcirkelformad sits och en fyrkantig hög rygg anses vara ett ovanligt alternativ.

Storleken på sådana möbler kan också variera kraftigt . Oftast finns det modeller med en maxhöjd på 750 mm, 850 mm, 900 mm. Semibarprovet har lägre värden (60, 65, 70 cm).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Bardiskar kan tillverkas i olika färger. Sådana möbler används oftare när man skapar interiörer i loftstil, moderna stilar . I det här fallet är de mest lämpliga alternativen prover gjorda i svart eller vitt. För att skapa en modern stil kommer alternativ med metallrygg, ben och en mjuk sits i lugna, diskreta färger (grå, beige, mjölkaktig, brun, ljusblå) också vara lämpliga.

Ett mer klassiskt alternativ kan vara modeller gjorda helt av olika träslag . För att skapa en ljus accent i interiören bör du använda barstolar med ljusa enfärgade färger (orange, rött, gult, lila, blått).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Höga barstolar kan placeras i kök inredda i olika stilar. Oftast väljs de för loftstil . I det här fallet är det bättre att använda modeller av trä, transparent plast eller metallbas. Träprover kan också passa bra in i interiören i klassisk stil eller lantlig stil. Det är bättre att välja stålhöga modeller för modern eller högteknologisk design.

Ibland för högteknologisk stil utvalda modeller med en tunn metallram och med en ljus, slät, mjuk rund eller fyrkantig sits. Sådana produkter är lämpliga för interiörer i lugna neutrala färger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

Innan du köper en lämplig uppsättning barstolar för köket måste du överväga ett antal viktiga funktioner. Det är nödvändigt att välja sådana möbler med uppmärksamhet på rummets dimensioner . Höga och stora pallar tar upp för mycket plats i rummet och gör det visuellt ännu mindre. För små ytor kan du välja små halvstångsmodeller eller universella fällbara produkter. För rum med ett stort område kan du hämta nästan alla uppsättningar av dessa möbler. I stora kök görs ofta ett hotellområde med bar. I det här fallet är det bättre att plocka upp flera barnstolar i samma färg med en bardisk.

Samma när du väljer är det bättre att uppmärksamma materialet som möblerna är gjorda av . Ekpallar anses vara de mest hållbara och starka. Men deras kostnad kommer också att vara mycket högre än kostnaden för möbler gjorda av andra material. Det mest budgetmässiga alternativet är konstruktioner gjorda helt av en plastbas. De kan vara lämpliga för nästan alla typer av interiörer, men samtidigt är de inte särskilt hållbara och hållbara.

Med tiden kan dessa möbler deformeras något och repor kan förekomma.

Rekommenderad: