Barstolar: Halvstång För Köket Och Mjuka Hög På Hjul För Hemmet, Halvstolar Med Skivrygg Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Barstolar: Halvstång För Köket Och Mjuka Hög På Hjul För Hemmet, Halvstolar Med Skivrygg Och Andra Modeller

Video: Barstolar: Halvstång För Köket Och Mjuka Hög På Hjul För Hemmet, Halvstolar Med Skivrygg Och Andra Modeller
Video: Best 10 Bar Stool for 2021 | Top 10 Bar Stool for 2021 2024, Maj
Barstolar: Halvstång För Köket Och Mjuka Hög På Hjul För Hemmet, Halvstolar Med Skivrygg Och Andra Modeller
Barstolar: Halvstång För Köket Och Mjuka Hög På Hjul För Hemmet, Halvstolar Med Skivrygg Och Andra Modeller
Anonim

Barstolar kan kallas intressanta designelement i det inre av köket, vardagsrummet, hemminibaren. Dykning av den traditionella matplatsen inomhus ses alltmer som ett sätt att spara utrymme. I studiolägenheter, lantstugor, öppen planlösning ser möjligheten att byta ut ett bord med stolar mot en bardisk mycket attraktiv ut . Det är bara det att sätena för ett sådant element i interiören behöver mycket speciella.

En halvbarstol för köket och en mjuk barnstol på hjul för hemmet, halvstolar med skivrygg och andra modeller-alla dessa alternativ kan harmoniskt kombineras med modern minimalism och andra inredningsstilar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En barstol är en möbel som gör att en sittande person kan sitta bekvämt. Ursprungligen borde sådana möbler ha en djupare och bekvämare passform än en stol . Dessutom finns det många modeller av halvstolar utrustade med armstöd för extra stöd. Den klassiska barpositionen ger den höjd på vilken en persons bröst är mot disken.

Bild
Bild

Beroende på avståndet från golvet till sätet är alla barstolar av tre typer

  • Kompakt . En höjd på 60–70 cm anses relevant för barstolar i kombination med små räknare. Vanligtvis är deras bänkskiva i linje med köksuppsättningen.
  • Hög . Med ben från 90–95 cm är de relevanta för bardiskar i full storlek. Hemma används sådana modeller sällan.
  • Vikbar eller transformerbar . Deras höjdindikatorer kan varieras och anpassas till höjden på personen som ska sitta. Detta är en universell lösning, vanligtvis kan du välja mellan 2-3 positioner.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är dem?

Bland de populära sorterna av barstolar kan följande särskiljas.

Halvstol . Detta inkluderar modeller med ett ryggstöd upp till 35 cm högt och armstöd. De kommer att ge en ganska bekväm passform under en kort tid.

Bild
Bild

Barnstol . Vit, röd eller svart, mjuk, läderklädd. Denna stol ser respektabel ut, ser bra ut med radiebalkar, träben.

Bild
Bild

Halvbar stol på hjul . Ett mångsidigt alternativ, mer som klassiska stoppade möbler för köket eller vardagsrummet. Den kan användas i vardagsrummet om den är utrustad med en minibar.

Bild
Bild
Bild
Bild

På benen . Det kan finnas 2, 3 eller 4 av dem, beroende på designfunktionerna. Ju fler stöd, desto mer stabil är stolen.

Bild
Bild
Bild
Bild

På disken . Detta är det mest populära barmöbelformatet. Dessa stolar är utrustade med fotstöd, låga ryggar, rundade eller fyrkantiga säten.

Bild
Bild

Material (redigera)

Bland de populära materialen som används vid utformningen av barstolar kan du hitta naturliga och syntetiska alternativ. Basstrukturen är oftast gjord av metall, trä eller plast . Ramen kan också vara tillverkad av polykarbonat. I det här fallet kommer stolmodellen att vara genomskinlig, med mjuka kuddar eller foder. Massivt trä är väl lämpad för inredning av möbler i stil med land, scandi, provence; kromstål - för högteknologiska interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sittklädsel kan också vara ganska varierande . I en budgetversion är en stoppad stol eller halvstol tillverkad av tyg - bomull, linne, velour, siden. Den mer respektabla klädseln i äkta läder och mocka ser också intressant ut. Dessa fåtöljer kombineras med bardiskar i marmor och är gjorda i en klassisk design och i en avantgardistisk design. Om budgeten är begränsad används ett prisvärt substitut - ekoläder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rattan barmöbler ser intressant ut. Det används i både kommersiella och privata interiörer, kompletterat med läder- eller textilmjuka inlägg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

När du väljer en barstol för köket är det viktigt att vara uppmärksam på följande punkter.

  • Design egenskaper . De armbågsstödda halvstolarna är riktigt bekväma för långa sittningar. Du kan också spendera tid med en kopp kaffe och chatta med vänner på en fåtölj som inte har armstöd alls.
  • Design . Moderna designbyråer erbjuder att överväga en mängd exklusiva lösningar. Du kan välja en modell av en fåtölj med en bilbarnstol från lyxiga transportmärken, välja ett alternativ med fat eller fälgstöd, ge företräde åt mjuka plyschversioner i retrostil.
  • Material . I en högteknologisk interiör är det mest intressanta utseendet förkromade stöd på skivan, metalldelar i armstöd, naturligt eller konstläder. Fåtöljer i trä med 4 eller 3 ben med stoppade ryggstöd och säten ser spektakulära ut i en klassisk eller retrostil i rymddesign.
  • Interiör stil . Barstolar passar särskilt bra med estetiken i hi-tech, loft, minimalism. I en skandinavisk interiör finns detta möbelformat oftast i vardagsrummet. Inom landets estetik är det vanligt att använda lövträstolar med hårt säte och kuddar.

Rekommenderad: