Byrå I Köket (41 Bilder): Välj En Smal Och Bred Köksskåp Med Lådor För Rätter Och Grönsaker, Särskilt Plast Och Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Byrå I Köket (41 Bilder): Välj En Smal Och Bred Köksskåp Med Lådor För Rätter Och Grönsaker, Särskilt Plast Och Andra Modeller

Video: Byrå I Köket (41 Bilder): Välj En Smal Och Bred Köksskåp Med Lådor För Rätter Och Grönsaker, Särskilt Plast Och Andra Modeller
Video: diy frameless kitchen cabinets 2024, April
Byrå I Köket (41 Bilder): Välj En Smal Och Bred Köksskåp Med Lådor För Rätter Och Grönsaker, Särskilt Plast Och Andra Modeller
Byrå I Köket (41 Bilder): Välj En Smal Och Bred Köksskåp Med Lådor För Rätter Och Grönsaker, Särskilt Plast Och Andra Modeller
Anonim

Köket är ett av de viktigaste rummen i bostaden. Arrangemanget ska vara bekvämt och användarvänligt. Dessutom är dess funktionalitet viktig, vilket i första hand beror på köp av rätt köksmöbler. Ofta, när de skapar det inre i detta rum, använder köpare inte bara ett headset, utan också en köks byrå. Låt oss titta på hur relevant detta element i arrangemanget är i samband med köket, och också ta reda på de viktigaste nyanserna i valet som gör att du kan passa byrån i interiören så harmoniskt som möjligt.

Relevans

En byrå i köket fungerar som förvaring för alla föremål. Till exempel köps sådana möbler för förvaring:

  • Köksredskap;
  • bulkprodukter;
  • små hushållsapparater;
  • burkar för kryddor;
  • service eller kristall;
  • handdukar, diskmedel;
  • hushållskemikalier för rengöring av rummet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Beroende på sort kan denna möbel också användas för matlagning med hjälp av bänkskivans arbetsyta. Möbler av denna typ är funktionella och låter dig gömma många små föremål och köksredskap utom synhåll. Samtidigt lastas arbetsytorna loss, värdinnans bekvämlighet ökar och ordningseffekten skapas.

Vissa kompakta skåp används för förvaring av grönsaker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Idag är byråer för köket gjorda av olika råvaror. Till salu hittar du produkter gjorda av plast, MDF, spånskiva, trä, metall, laminerade skivor LMDF, laminerade spånskivor. Dessutom kan modellerna kombineras, bestående av två eller till och med tre olika material. I det här fallet används ofta transparent och tonat glas som skär. Det används för tillverkning av möbelhyllor och fasader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trä anses vara en förstklassig typ av material . Det används för att skapa dyra möbler, behandlade med speciella impregneringar som ökar möblernas motståndskraft mot eld och fukt. MDF och spånskiva är budgetalternativ för köksskåp. Deras livslängd är mycket kortare, de är inte lika tillförlitliga som sina träkamrater. Sådana produkter lockar köpare med sitt överkomliga pris.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enstaka metallalternativ är sällsynta på marknaden. Oftare kompletteras det med trähyllor. Metall behöver vård inte mindre än trä; sådana skåp kan målas . När det gäller beslag används metall ofta för att göra brösthandtag, alla typer av hyllor för hyllor, handdukhållare, hjulfästen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plastmodeller av byråer för kök är små i olika färger. Trots det faktum att modern plast kan imitera strukturen i olika material, placeras mestadels ljusa föremål i sådana möbler. Plast är rädd för betydande påfrestningar och mekaniska skador, och med tiden brinner det ut.

Det kan inte repareras eller målas om; sådana möbler måste hanteras med största försiktighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Den moderna marknaden för möbelprodukter för köksarrangemanget är full av erbjudanden för alla smaker och budgetar. Samtidigt kan modeller av byråer skilja sig inte bara i tillverkningsmaterial utan också i former, storlekar, typ av installation och färg. Dessutom skiljer de sig åt i funktionalitet och lagringsdesign.

Till exempel är modifikationerna stationära och mobila. De första alternativen installeras i rad med ett köksset eller längs en av väggarna, enligt designidén. I det här fallet kan modellerna vara klassiska eller inbyggda i den befintliga nischen. Baserat på typen av modell kan de ha ben eller inte. Som regel är benen utrustade med golvalternativ. Produkter fixerade på väggen har dem inte.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller alternativen av den mobila typen är dessa små byråer på hjul. Som regel har de inte mer än tre nivåer och är utformade för att hjälpa värdinnan när de lagar mat. De kan också placeras i mitten av köket, om det bara var bekvämt för värdinnan. Beroende på layout kan sådana produkter ha en permanent plats där de returneras efter jobbet. Dimensionerna för sådana modifieringar är små.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efter konstruktionstyp kan byråerna delas in i två kategorier:

  • linjär;
  • hörn.
Bild
Bild
Bild
Bild

I butiker är linjära alternativ vanligare på grund av den större kundernas efterfrågan. Hörnmotståndare är praktiska för sin förmåga att maximera platsbesparingar. De kan hängas upp eller stå på golvet.

Framsystem av byråer är:

  • öppen;
  • stängd;
  • kombinerad.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Öppna sorter är obekväma eftersom allt är synligt. Damm lägger sig snabbt på deras hyllor, som måste tas bort inte bara från hyllorna utan också från föremålen som lagras på dem.

Stängda motsvarigheter är mer praktiska, de skyddar lagrade föremål från smuts, fuktånga och damm. Detta säkerställs med hjälp av lådor eller blinddörrar.

Kombinerade modifieringar ger närvaro av öppna hyllor tillsammans med lådor. När det gäller dörrarna kan de vara:

  • hela;
  • prefabricerade;
  • ramverk.

Den första typen är en enda duk. Det andra består av att klippa lockiga segment, som främst finns i överdimensionerade byråer. Karmtypen av dörrar består av ett blad inramat av en ensidig profil av aluminium eller styv PVC.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Lagringssystem

Förvaringssystem för köksskåp kan vara väldigt olika. Det kan till exempel vara vitrinskåp, modeller med gångjärnsdörrar eller analoger med lådor. Som regel ingår en eller flera besticklådor i ett traditionellt förvaringssystem. För dem tilldelas de övre facken av möbler, som kan skilja sig åt i höjd och bredd.

Detta gör att även gafflar och skedar kan hållas åtskilda. Högkvalitativa modeller är nästan alltid utrustade med brickor för torkning av rätter. Andra modeller har sektioner för förvaring av knivar, spadar, köksaxar. Dessutom ger byrån plats för kastruller, grytor, tallrikar.

Facken kan vara hyllor och bafflar. Ofta är modifieringar utrustade med smala hyllor för förvaring av kryddor. Dessutom har möblerna galler för flaskor, hållare för lock, hyllor för frukt eller grönsaker.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du går till affären för en byrå för köket måste du ta hänsyn till många faktorer. Till exempel måste materialet och färgen på den köpta byrån matcha skuggan och materialet på de befintliga möblerna. Om headsetet eller bordet är av trä är det lämpligt att leta efter en trä byrå. Det är viktigt att vara uppmärksam på möbelns bredd: om du planerar att installera den i rad med headsetet bör bredden vara identisk, även om detta inte är kritiskt.

Som regel är parametrarna för breda modeller i genomsnitt 1 meter. Höjden varierar från 70 till 80 cm, djupet når 35 cm. I andra sorter kan bredden nå två meter. Smala motsvarigheter är bra för små kök. På djupet kan de vara inom 40 cm, i bredd - upp till 60 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oavsett om det är planerat att installera en byrå i köket eller i köket-vardagsrummet, bör det harmoniskt passa in i konceptet med den befintliga stilen . Det kan till exempel återspeglas i färg, beslag, finish, dekor, former och linjer. Till exempel, för Provence, skulle den bästa lösningen vara en vit byrå av målat trä. För klassiker är alternativ i varma ljusa färger med förgylld trim och stuckatur välkomna.

Om en produkt behövs för att ordna ett modernt kök, ska det vara elegant, men det är absolut nödvändigt att den syntetiska komponenten i det använda materialet sticker ut. Färgen kan vara beige, silver, persika. Eco -stil behöver naturlighet: den bästa lösningen skulle vara en lackerad trä byrå.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att göra byrån bekväm måste du ta hänsyn till typen av öppning av fasadsystemet. Det kan vara infällbart, gångjärnigt, vikbart och glidbart. Vilket alternativ som är mer bekvämt måste alla bestämma på egen hand, med tanke på att det finns plats för att öppna fasaderna. Om du behöver en modell med en bänkskiva, bör du vara uppmärksam på materialet för tillverkningen.

Bordsskivan kan vara gjord av natursten eller konststen, trä och MDF. Natursten är för tung, en sådan bänkskiva måste gnidas med vax, det är svårt att ta hand om den. Den konstgjorda analogen är lättare, men den måste också poleras. Trä ser dyrt ut, men för att förlänga dess livslängd måste du skydda en sådan yta med förstärkt glas.

Om det bara finns tillräckligt med pengar för alternativet med en MDF -bordsskiva, måste du välja en modell som skulle ha en bordsskiva med efterformning eller mjukformning. Sådana produkter är mer hållbara.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellerna skiljer sig också åt i benen. Dessa kan vara stopp som ligger i en vinkel mot kroppen. Och produkten kan också ha klassiska stöd och ben som är justerbara i höjd. De senare alternativen är värda att köpa vid ett krökt golv. Dessutom finns byråer till salu med källarsystem, vilket är ett alternativ till benen. Det är bekvämt eftersom det maskerar skruvarna på de justerbara fötterna.

När du väljer en produkt måste du ta hänsyn till utformningen av köksuppsättningen eller andra möbler. Till exempel är det viktigt att vara uppmärksam på lådornas symmetri, volymen av varma eller kalla färgfläckar. Någonstans är handskärning viktigt, i andra fall är det nödvändigt att ta hänsyn till nyanser av konstnärligt måleri, närvaron av keramiska plattor. I andra fall är silhuettens mjukhet relevant, kanske naturlighet, ett minimum av bearbetning.

Bild
Bild

Det är viktigt att föreställa sig hur byrån kommer att se ut i det inre av köket . Kanske kommer bordsskivan att dekoreras med någon form av vas, statyett, levande blomma, krukor av ovanlig form. Om möblerna kommer att installeras i matsalen kan du lita på nyanser av matmöbler (bord och stolar). I det här fallet är valet av nyanser materialet av tillverkning, form, färg, storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan se en översikt över köksskåp i Provence -stil nedan.

Rekommenderad: