IKEA Pallar (24 Bilder): Träpallar (trappstegar), Barn- Och Barrunda Pallar För Köket, Andra Modeller

Innehållsförteckning:

Video: IKEA Pallar (24 Bilder): Träpallar (trappstegar), Barn- Och Barrunda Pallar För Köket, Andra Modeller

Video: IKEA Pallar (24 Bilder): Träpallar (trappstegar), Barn- Och Barrunda Pallar För Köket, Andra Modeller
Video: Обзор стула табурета лофт мы с сыном покажем как собрать стул DALFRED IKEA 2024, April
IKEA Pallar (24 Bilder): Träpallar (trappstegar), Barn- Och Barrunda Pallar För Köket, Andra Modeller
IKEA Pallar (24 Bilder): Träpallar (trappstegar), Barn- Och Barrunda Pallar För Köket, Andra Modeller
Anonim

Pallen är kanske de första sittmöblerna i mänsklighetens historia. Den har använts i mer än ett årtusende, men det är för tidigt att tala om pallens nedgång, trots den långa oberoende utvecklingen av sin yngre bror, stolen. Denna möbel fortsätter att hålla sin position med säkerhet, inte bara i hus eller lägenheter, utan också på platser för allmän catering. IKEA -företagets designers förbättrar ständigt utbudet av pallar som säljs, och kombinationen av funktioner, till exempel med en stege, har gett en helt ny impuls till deras utveckling. Denna artikel är bara avsedd för pallar från IKEA.

Fördelar och nackdelar

Den största fördelen med IKEA pallar är deras enkelhet, med obestridlig funktionalitet och mångsidighet. Pallar kan användas för sitt avsedda ändamål, det vill säga att du kan sitta på dem, men samtidigt många modeller kan enkelt omvandlas till ett sängbord eller stativ, till exempel för inomhusväxter.

På grundval av vissa modeller kan du skapa något helt nytt: hyllor för samma växter eller ett stativ för en lampa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns modeller från vilka ett soffbord enkelt kan monteras . Samtidigt är många perfekt stapelbara, vilket minskar det utrymme de upptar i rummet, om de inte behövs för tillfället. För tillverkning av IKEA -möbler används billiga material, vilket gör det ganska prisvärt. Designers har medvetet lämnat sina produkter minimalt bearbetade, detta gör att användarna självständigt kan skapa unika inredningselement med olika inredningsalternativ för köpta möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men just denna egenskap hos IKEA -möbler spelar ofta emot sitt val. Det kommer inte att fungera att köpa färdiga utsökta möbler, alla produkter är ganska asketiska . Detta är företagets främsta credo och passar för olika varianter av minimalistiska stilar: minimalism, loft eller skandinavisk.

Det är fullt möjligt att göra en IKEA -pall till en statuspall med vissa designkunskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Det finns en hel del moderna pallmodeller som erbjuds av företaget, medan märkets designers ständigt förbättrar de som redan har antagits i produktionen och föreslår nya alternativ. För närvarande fyller IKEA framgångsrikt ett stort segment av marknaden och erbjuder det bredaste utbudet av produkter. Bland modellerna finns det universella, men det finns också specialiserade: för barn, för köket, för barer . Vissa modeller är klassificerade som en trädgårdspall.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa plastmodeller kan användas som ett handfatställ för ett barn eller ett fotstöd komplett med en datorstol samt ett badsäte. Det finns modeller som kombinerar, förutom sätesfunktionen, även funktionen som en trappstege med ett ytterligare steg . Specialiserade höga vikpallar, utvecklade på grundval av konventionella, klassificeras ofta exakt som en stege. Vi presenterar en översikt över några av de nuvarande modellerna.

Marius

Den enkla modellen med ett runt säte "Marius" är en av de mest populära för köket. Produkten har 4 stabila ben av böjt stålrör och ett plastsäte, upplysta av snygga hål. Som många IKEA pallar, " Marius" är lätt stapelbara, vilket gör att du snabbt kan frigöra rummet från överflödiga möbler … Förutom den klassiska svarta färgen kan denna modell också ha ljusa färger. Pallarna är lätta att måla i vilken färg som helst eller kombinerar unika färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beckwem

En mycket original trämodell, ofta kallad en stege eller trappstol. Faktum är att designen vid första anblicken verkar konstig, men praktiska människor har länge uppskattat och älskat den här modellen. Den ovanliga designen har väsentligt utökat funktionaliteten: du kan sitta på Beckwem -pallen, det kan förvandlas till ett sängbord och en hylla för skor eller inomhusväxter, det kan också bli ett barnbord eller till och med förvandlas till en leksaksgasugn … Detta är de mirakel som mänsklig fantasi och ett ytterligare steg kan skapa.

För enkel rörelse har sätet ett urtag för handen, vilket gör det enkelt och säkert att flytta denna modell med ena handen utan att ändra lutningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kurre

Originalmodellen med tre ben och en triangulär rundad sits. Tillverkad av högkvalitativ björkplywood eller faner av samma ursprung, vars hållbarhet är praktiskt taget obegränsad . Designen gör att pallar enkelt kan staplas när de inte längre behövs. På rea kan du oftast hitta färgad, svart eller röd "Curre", men det betyder inte att den inte kan målas om. Och företaget producerar själv denna modell i andra ljusa färger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tengult

En annan original modell. Utåt liknar "Tengult" det redan nämnda "Beckwem" och klassificeras också som en stege avföring. Skillnaden är i materialet - i motsats till den redan beskrivna modellen används bambu för tillverkning av "Tengult ". Materialet är hållbart och miljövänligt. De externa parametrarna för båda stege avföringar är identiska.

Bild
Bild

Odvar

Utåt sett - en klassisk fyrbent pall, som alla pojkar i Sovjetunionen försökte göra på arbetstid i mitten av förra seklet. Material - tallmassiv. Efter eget gottfinnande kan denna modell dekorativt modifieras (slipning, färg, ålder, etc.). Produkten är konstruerad för laster upp till 100 kg.

Bild
Bild

Ingolf

En något förfinad modell av en klassisk pall. Lite snygg böjning och bindningar ger sofistikering. Ingolf kommer att återuppliva köksinredningen i Provence eller skandinavisk stil. Företaget producerar denna populära modell i en naturlig nyans (trä), svart eller vitt. Jämfört med den klassiska Odvar, den modifierade Ingolf kostar ungefär tre gånger så mycket.

Bild
Bild

Bengthokan

Den högteknologiska Bengthokan-pallen är till skillnad från alla andra modeller som erbjuds av IKEA. Den är gjord av en enda bit formad bambufaner. Denna modell har absolut inga skarvar, det är ett stycke . Naturligtvis är sådana möbler praktiskt taget eviga, även om de inte går att reparera. Pallarna är lätta att stapla och häckar in i varandra. Denna modell kan användas som ett sidobord. Strukturen är tillräckligt stark för 110 kg.

Bild
Bild

Kullaberg

Rund, höjdjusterbar pall. Sitsen är tillverkad av massiv furu, benen och de rörliga elementen är gjorda av stål. Varje ben kan också justeras för maximal stabilitet. Stålringen som håller fast benen fungerar också som fotstöd. Genom att skruva loss sätet kan du höja det och göra Kullabert till en barstol upp till 95 cm hög . Med sätet nere blir det en klassisk kökspall. Den maximala testade lasten är 110 kg. Designfunktionerna tillåter inte att dessa produkter staplas.

Bild
Bild

Valbara kriterier

Som du kan se från denna långt ifrån fullständiga översikt är utbudet av IKEA pallmodeller mycket stort. I själva verket är det inte bara möjligt att välja denna möbel för något specifikt ändamål, men det är precis vad företaget strävar efter, vilket skapar billiga och funktionella prover. Företagets designers är inte begränsade till traditionellt trä och stål, hållbar plast används ofta.

En mångsidig pall som kan användas som sittplats i badrummet eller för ett duschkabin, den kan också vara ett stativ för barn så att de når fram till diskbänken eller köksbänken. Detta är också ett kännetecken för IKEA: s politik - utvecklingen av multifunktionella, billiga och prisvärda möbler för de bredaste delarna av befolkningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer IKEA -pallar bör du först och främst styras av dina egna brådskande behov

  • Om du tänker använda möbler ibland, till exempel för familjesemestrar, när många släktingar samlas, är det bättre att köpa billiga modeller med möjlighet att stapla, eftersom de är lättare att förvara i garderoben eller på balkongen ("Kurre", "Bengthokan" eller "Marius").
  • För ett badrum eller som ett stöd för ett barn är det en bra idé att ha en plastpall (till exempel "Bolman").
  • Om en pall behövs inte bara för en sittplats, utan också som ett bord, är de klassiska modellerna "Odvar" eller "Ingolf" perfekta. Lämplig för detta ändamål och pallstegar "Tengult" eller "Beckwem".
  • De senaste modellerna hjälper perfekt om du behöver hämta något från entresolvåningen eller de övre hyllorna. På grundval av Beckwems pall har också en riktig hopfällbar trappstege utvecklats.
  • Om köket är utrustat med en bardisk är Kullabert -pallen den perfekta lösningen. Genom att sänka sätet kan det omvandlas till en bekväm multifunktionell pall.

Rekommenderad: