Toaletter Från Pallar: Vi Skapar En Sommarstuga Från Pallar Med Egna Händer, En Plats För En Sommarstugatgata Från Träpallar

Innehållsförteckning:

Video: Toaletter Från Pallar: Vi Skapar En Sommarstuga Från Pallar Med Egna Händer, En Plats För En Sommarstugatgata Från Träpallar

Video: Toaletter Från Pallar: Vi Skapar En Sommarstuga Från Pallar Med Egna Händer, En Plats För En Sommarstugatgata Från Träpallar
Video: Idéer För Återvinning träpallar 2024, Mars
Toaletter Från Pallar: Vi Skapar En Sommarstuga Från Pallar Med Egna Händer, En Plats För En Sommarstugatgata Från Träpallar
Toaletter Från Pallar: Vi Skapar En Sommarstuga Från Pallar Med Egna Händer, En Plats För En Sommarstugatgata Från Träpallar
Anonim

Du kan hitta en plats för en lantlig utomhustoalett gjord av träpallar även på ett litet område - det här designalternativet tar ett minimum av utrymme, det kan enkelt ställas upp även på en primitiv grund.

Bild
Bild
Bild
Bild

Materialet är också ganska billigt, du kan köpa eller ta emot avvecklade lagringsmoduler gratis, det är inte alls nödvändigt att ta nya . Många vill veta hur man gör en toalett för ett sommarresidens av pallar med egna händer - det är värt att överväga denna fråga mer detaljerat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Problem av extremt känslig natur i ett förortsområde eller under byggandet av ett huvudstad kräver budgetlösningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

En palltoalett är den enklaste designen som kan kombineras med en cesspool, lagringstank, primitiv septiktank eller pulverlåda , garanterar en minsta nivå av komfort och integritet för varje hushåll. Trästrukturer kan hålla upp till 10 år om du tar hand om deras bearbetning med skyddande eller dekorativa föreningar.

Samtidigt skiljer sig pallarna i mått som är praktiska för installationen, är tillräckligt starka, kan enkelt fästas med vanliga spikar eller självgängande skruvar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Några av nyanserna kan tillskrivas funktionerna i en lanttoalett av träpallar

  1. Enkel konstruktion . Oftast kan den överföras utan problem, om detta krävs vid förbättring av webbplatsen.
  2. Naturligt luftutbyte . För en monter för 1 användare räcker det med ett vanligt hål i dörren. För ett större antal användare är det bättre att installera ett rör med ett utlopp på taket av strukturen.
  3. Kompakta mått . Dubbla alternativ har måtten 120 × 200 cm, enkla 120 × 120 cm eller 120 × 100 cm.
  4. Enkelhet i utförandet . Vanligtvis är detta en byggnad utan fönster, med ett skåp och en cesspool.
Bild
Bild
Bild
Bild

Även en mästare med minimal kompetens inom detta område kan bygga en toalett av träpallar. Du behöver bara förbereda verktyg och material.

Bild
Bild
Bild
Bild

Var ska man bygga?

Det finns vissa byggregler som bör beaktas när du väljer en plats för en toalett på en plats. Om vi pratar om en pulverskåp utan en cesspool kommer sanitära standarder att vara mindre stränga . En sådan lösning används vanligtvis på platser där grundvattnet är högt, vilket innebär att det tekniskt sett inte finns någon möjlighet att konstruera en läckande sump. Toaletten kan placeras nära huset eller andra byggnader. Du måste bara ange en plats dit avfallet kommer att skickas.

Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller en klassisk lanttoalett blir reglerna strängare. När du väljer en plats för det måste du ta hänsyn till några krav.

  1. Platsen är inte närmare än 25 m till dricksvattenkällan, men nödvändigtvis under brunnintaget, om det finns en lutning av lättnaden.
  2. Avstånd mer än 12 m från bostadshus, källare.
  3. Dörren ska inte placeras i riktning mot grannarnas plats.
  4. Ta hänsyn till avståndet till fruktbuskar och ett staket - det bör vara mer än 1 m, till träd och uthus - 4 m.
  5. Kombinera inte toaletten med en utomhusdusch eller bastu. För dem bör du hålla ett avstånd på minst 8 m.

Dessutom rekommenderas att ta hänsyn till vindrosen. Om lanttoaletten inte ligger särskilt bra kommer alla obehagliga lukter från cesspoolen mycket snabbt att hamna i huset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Byggstadier

Konstruktionen av en utedass från pallar för ett sommarresidens är uppdelad i flera steg. Konstruktionen av själva "båset" kommer att vara densamma för varianten med en cesspool och för en pulverskåp. Subtiliteterna kommer bara att bestå i att ordna dränering av avfallsmassor. Den enklaste lanttoaletten av träpallar med egna händer är lätt att göra.

Val av storlekar och former . Vanligtvis har en toalettstall för 1 person en kvadratisk eller rektangulär sektion på 2, 2 m höjd. För 2 användare fördubblas bredden, djupet förblir detsamma, ca 1-1, 5 m. Om pallar används, storleken på själva "lådan" är troligtvis ganska blygsam - 80 × 120 eller 100 × 120 cm, amerikanska pallar gör att du kan få en fyrkantig toalett med en skåpstorlek på 1200 × 1200 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förberedelse av en cesspool . Du kan helt enkelt gräva i ett plast fat med tillräcklig volym eller göra en lufttät tank av betongringar. I genomsnitt måste du gräva en grop 1,5 × 1,5 m på ett djup av 2 m. Om du planerar att rengöra den med en avloppsmaskin är det bättre att ge en lutning på botten så att avloppen samlas på en vägg.

Bild
Bild

Fundamentets uppläggning . Det är nödvändigt för både pulverskåpet och båset ovanför cesspoolen. Du kan göra en lätt tejpversion eller bara bygga den av block eller tegel. En pelargrund baserad på asbest är också lämplig; en bandning av en 10 cm bar placeras ovanpå den.

Bild
Bild
Bild
Bild

Golvkonstruktion . För det kan du använda en färdig pall genom att klippa ett hål i den med önskad storlek ovanför cesspoolen. För en pulverskåp kan du göra ett massivt, inte ett lamellgolv, med pallens ram som grund. I detta fall sys den helt enkelt tätt med brädor från andra pallar.

Bild
Bild

Bildande av väggar . Den enklaste versionen av ramen är monterad av finska eller konventionella pallar - i detta fall blir den rektangulär. Amerikanska pallar har fyrkantiga ramar. Tvärstängerna tas bort, i hörnen fästs ramarna ovanpå varandra med metallfästen eller stänger, lameller till full höjd.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Bildandet av en dörröppning . Det är kornigt skuren i den resulterande lådan och lämnar 1 pallbredd (145 mm) högst upp. Tidigare fästes stänger på den framtida dörren, hörnen i skärområdet förstärks med dem. Den resulterande skölden hängs i den resulterande öppningen på gångjärnen. Ett luftutlopp bör finnas i dörrbladet - samma "hjärta" eller bara ett gap.

Bild
Bild
Bild
Bild

Takmontering . Det enklaste sättet är att göra det av en bit polykarbonat - transparent eller färgat, på en ram gjord av samma pallar. Detta skapar en ytterligare belysningskälla som är helt ogenomtränglig för vatten. Taket installeras och fixeras på ramdelen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skapande av ett skåp . Detta är namnet på en slags "piedestal" med ett hål. Ett säte placeras ovanpå det, du kan köpa en färdig version av plast - du behöver bara skruva fast det på golvet från pallarna. Om det är en pulverskåp är skåpet tillverkat med ett lock som gör att du kan ta bort och tömma behållaren med sågspån eller torv.

Bild
Bild
Bild
Bild

En färdig lanttoalett av träpallar behöver inte lämnas i det fria i sitt ursprungliga tillstånd . Genom att plocka upp väderbeständig färg kan du ge strukturen ett mer presentabelt utseende. Dessutom kommer den skyddande beläggningen att förlänga livslängden för trähuset "avsevärt".

Det är också värt att ta hand om att lägga till nödvändiga tillbehör - en spärr eller hängslen med en krok inuti och utsidan.

Rekommenderad: