Fällbara Pallar: En överblick över Vikbara Pallar Av Turistform, Turistmetall, Stor Och Plastflet

Innehållsförteckning:

Video: Fällbara Pallar: En överblick över Vikbara Pallar Av Turistform, Turistmetall, Stor Och Plastflet

Video: Fällbara Pallar: En överblick över Vikbara Pallar Av Turistform, Turistmetall, Stor Och Plastflet
Video: Мало кто знает об этой функции ДРЕЛИ !!! 2024, April
Fällbara Pallar: En överblick över Vikbara Pallar Av Turistform, Turistmetall, Stor Och Plastflet
Fällbara Pallar: En överblick över Vikbara Pallar Av Turistform, Turistmetall, Stor Och Plastflet
Anonim

Fällbara pallar är på många sätt en användbar uppfinning, de hjälper till på en vandring och kommer till nytta i ett trångt kök. Produkterna väger lite, tar inte plats, är praktiska och alltid till hands.

Egenskaper, fördelar och nackdelar

Pallens historia är mer än fem tusen år gammal. Fällbara modeller uppfanns senare, men de är också ganska gamla. Ett fällbart säte av ebenholt dekorerat med elfenben hittades i Tutankhamuns grav.

Bild
Bild

De gamla romarna bar med sig vikpallar på militära kampanjer och använde dem också under många möten. Under årtusenden har designen inte bara inte överlevt sin användbarhet, utan också blivit populär. Idag kan du hitta ett oöverträffat antal varianter av mobila stolar.

Bild
Bild

Detta beror på de betydande positiva egenskaperna hos denna typ av möbler

  • Inte alla möbler kan bäras med dig och sitta ner när du vill, bara mycket lätta modeller låter dig göra detta.
  • Förutom enkel vandring uppskattas kompakthet - en oföränderlig sak som kan vikas och läggas i en väska eller väska.
  • Fällstolen är lätt att använda, fängslar med sin monteringshastighet, gick bara upp och tog den, den fälls precis där och då.
  • Sådana möbler tar inte ledigt utrymme alls, eftersom det kan döljas i garderoben, garderoben eller på balkongen.
  • Det här lilla föremålet är multifunktionellt, det kan användas både under sängbordet (glasögon, TV-fjärrkontroll) och under minibordet (lägg en kopp kaffe).
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Låt oss överväga ett antal andra alternativ för att använda mobila pallar

  • I ett trångt kök kan det bli helt osynligt, eftersom det är hopfällt i ett pennfodral eller bakom en garderob, och när det är dags för middag, sker det direkt vid bordet.
  • I en studiolägenhet med bardisk kommer långa, smala, "försvinnande" produkter till nytta.
  • När antalet gäster överstiger kapaciteten för sittplatser i huset finns det ingenstans ett "räddningsteam" med pallar.
  • Fällbara möbler för ett sommarboende är praktiskt, du kan koppla av på det i huset och plocka hallon i trädgården.
  • Du kan inte klara dig utan en vikbar pall på en vandring, picknick, fiske eller jaktresa.
  • Dessa möbler är bra för en balkong, terrass, veranda och trädgård, du behöver bara välja fuktbeständiga alternativ.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Även om ditt hem har tillräckligt med möbler kan du få ett par fällbara pallar för säkerhets skull. Av deras multifunktionalitet att döma kommer ett sådant fall att komma förr eller senare. Dessutom har produkterna nästan inga brister, kanske är avsaknaden av rygg tröttsam, men detta gäller alla avföring.

Typer och mekanismer för transformation

När du ska köpa en vikbar pall måste du ha en uppfattning om de uppgifter som han måste klara av. Om du måste gå hela dagen med en rundtur i historiska platser, du bör köpa den lättaste resemodellen som får plats i paketet och inte tröttna med övervikt … För rationell användning i vardagen är en trappstege lämplig. Det finns fällbara stolar med vridbara ben, samt ett stort antal modeller för alla tillfällen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med korsformade stöd

Avser den vanligaste typen av design. Den viks och fälls ut med en rörelse i handen . Denna typ av transformation används för många modeller med olika syften.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rörpall

Utformad för att hjälpa synskadade och blinda personer som käppen hjälper till att "känna" utrymmet, och stolen ger dig möjlighet att vila under en ansträngande promenad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Med vridbara leder

Lätta, kompakta plastprodukter som kan vikas med vridbara leder. Modeller med det medföljande handtaget kan enkelt bäras med dig, även utan väska.

Bild
Bild
Bild
Bild

Puff-transformator

Fantastisk design - till synes kompakt fyrkantig puff (5 i 1), men kan demonteras till fem pallar med bekväma mjuka säten. Modellen är tillverkad av metall och konstläder, har vattenavvisande egenskaper, lätt att rengöra.

Med tanke på alla dessa möjligheter är det idealiskt för ett litet kök, det kan också användas för att ta emot gäster.

Bild
Bild

Fällbar pall

En sådan produkt är praktisk i hushållet, den används som en pall, men om du behöver hämta saker från den översta hyllan blir den direkt till en stege.

Bild
Bild

Höjdjusterbar

Till badrummet kan du köpa en modell med höjdjustering på varje ben. Plast och aluminium, som produkten är tillverkad av, är bra på att avvisa vatten . Du kan sitta på pallen medan du badar ditt barn eller tar ett bad, använd det som ett bord för att lägga hygienprodukter på det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Växlar

Den nya modellen är utformad för att hjälpa trädgårdsmästare. Ena sidan av produkten gör det möjligt att sitta på en pall och utföra trädgårdsarbete. Den andra (om vänd) gör det möjligt att luta sig på knäna och fortsätta arbeta i en annan position.

Bild
Bild

Tillverkningsmaterial

För tillverkning av vikpallar används olika typer av material: trä, plast, metall, läder, tyg. Många produkter har en kombinerad sammansättning, till exempel metallben och ett plastsäte.

Plast

Pallar av högkvalitativ plast tål upp till 130 kg vikt, även om de själva är väldigt lätta. I de flesta fall inkluderar dessa modeller med ledade leder och flätor . Plastprodukter fungerar bra i köket. De stöter bort vatten och smuts, är lätta att rengöra och är lätta att samla och gömma.

Modeller av alla slags färger är framställda av plast, de matchas till alla inställningar, och de som köper produkter i alla regnbågens färger kommer att utrusta sig med ett glatt kök.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trä

Pallar kan vara massivt trä, lameller eller massiv yta. Ofta kombineras trä med metall, stoppat med läder eller tyg . Vikten av sådana produkter överstiger plastens, men de ser dyrare, ädla och lämpliga ut för heminredning. Trä är ett miljövänligt och taktilt material.

Du bör välja produkter från hårda trädslag - bok, lärk, lönn, de tål mycket vikt och har en lång livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Metall

När det gäller styrka och tillförlitlighet överstiger metall plast och trä, men det är kallt och obehagligt att sitta på den. därför benen är gjorda av metall och sätena är gjorda av plast eller trä . Förkromade stålrör eller aluminiumrör används för tillverkning av produkten, de väger lite, en sådan stol kan bäras åtminstone hela dagen.

Ofta är stolarna klädda med mjukt tyg eller konstläder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Klädsel

För att göra stolen mjukare och bekvämare används olika typer av material: läder, konstläder, ekoläder. Det första alternativet är orimligt dyrt, det sista är tunt och instabilt för mekanisk belastning. I alla avseenden är konstläder eller vattentäta, hållbara typer av syntetiska tyger bättre.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Former och storlekar

Formen på produkterna är lätt att välja efter din smak; de är runda, fyrkantiga, rektangulära, triangulära och med ovanlig geometri. Benen är inte heller begränsade av standarden, det kan vara tre, fyra eller fler.

När det gäller storlekarna är de också olika, pallen kan vara mycket liten, med ett säte nära golvytan, eller högt, stort, som används vid bardisken. Men oftare har en fällstol en universell storlek, sittplatsen ligger på en bekväm höjd från golvet. Du kan tydligt överväga olika storlekar och former med exempel:

  • runda vikningsprodukter tillverkade i origamis anda;
  • fyrkantig barnstol med korsformiga stöd och mjuk topp;
  • rektangulär träprodukt;
  • triangulära träpallar;
  • ursprungliga modeller av ovanliga geometriska former.
Bild
Bild
Bild
Bild

Färger

Skaparna av fällbara stolar begränsar inte sina färger. Pallen finns i vitt, svart och färg; det finns också kombinerade toner och sorter av naturliga tränyanser. Färgen på plastmodeller sticker ut särskilt. Var uppmärksam på produktens färg om den är inbyggd i en viss inredning, till exempel ett kök, ett hus på landet, en veranda. Överflödet av färgpalett finns i exempel:

  • tvåfärgad produkt i yin-yang-temat;
  • träet täckt med fläckar har fått en vacker mörkbrun nyans;
  • två nyanser av grönt användes för att skapa modellen;
  • plaststol "tricolor";
  • färgpall av plastpallar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Kinesiska och japanska tillverkare är populära på hemmamarknaden. I butikskedjan hos det nederländska företaget "Ikea" kan du hitta budgettillförlitliga och lättanvända modeller av vikbara pallar. Produkterna från ryska företag säljer bra:

  • möbelfabriken "Muravei" tillverkar metallbaserade produkter med en sits klädd i konstläder;
  • det ryska företaget "Verkholaz" har utvecklat och producerat en fällbar pallstege av furu, naturlig färg, lackad;
  • möbelfabriken Kolyvan presenterade en modell med en metallram och ett säte täckt med konstläder;
  • Moskvas stoppade möbelfabrik har släppt en hopfällbar barstol med stoppad sits.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Som redan nämnts löser en vikbar pall olika uppgifter, vid köp måste denna faktor beaktas.

  • Vandringsalternativet är litet, lätt och har en omedelbar fällningsmekanism.
  • En formskiftare väljs för trädgården. Det är bekvämt att arbeta med det, ändra hållning och vila mellan arbetet.
  • En landpall ska ha en bekväm höjd, vattentäta kvaliteter och en bekväm sittplats. Samma krav gäller för köksmodeller.
  • För fiske behöver du en låg fällbar stol med ett mjukt säte, eftersom du måste sitta länge.
  • Barstolar kännetecknas av sin höga långsträckta form.
Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom målriktningen, när du väljer en modell, bör du vara uppmärksam på materialets styrka, om produkten motsvarar vikten av den framtida användaren. Det är nödvändigt att kontrollera vikningsmekanismens funktion, omvandlingen bör ske enkelt och snabbt. När du köper måste du sitta på en pall, då blir det omedelbart klart hur bekvämt det är.

Vackra exempel i inredningen

Trots att vikpallarna har en färdriktning passar många typer perfekt in i interiören, och vissa är till och med specialdesignade för kök, badrum eller hall. Du kan verifiera detta genom att överväga intressanta modeller som kommer att dekorera interiören i de listade rummen:

elegant hopfällbar uppsättning "Extra" mjölkaktig färg är idealisk för små kök

Bild
Bild
Bild
Bild

en vacker träprodukt "Ganges" med en hängande yta, sammansatt av komponenter, ser fantastisk ut och är ett anatomiskt bekvämt alternativ för långvarigt sittande

Bild
Bild

elitpallar för köket med den medföljande hållaren

Bild
Bild

hopfällbart kit för modernt kök

Bild
Bild

extravaganta barstolar för köket i stil med minimalism

Bild
Bild

original designmodell av en vikprodukt

Bild
Bild

en slags vikbar pall från möbeldesignern Asaf Yogev

Bild
Bild

kreativa produkter från designern Kyuhung Cho som fälls in i en hög byggnad och inte tar upp onödigt utrymme

Rekommenderad: