Antik Skänk (52 Bilder): Antika Skänk Och Halvantikt Trä I Modern Inredning. Hur Uppdaterar Man En Polerad Skänk Med Egna Händer?

Innehållsförteckning:

Video: Antik Skänk (52 Bilder): Antika Skänk Och Halvantikt Trä I Modern Inredning. Hur Uppdaterar Man En Polerad Skänk Med Egna Händer?

Video: Antik Skänk (52 Bilder): Antika Skänk Och Halvantikt Trä I Modern Inredning. Hur Uppdaterar Man En Polerad Skänk Med Egna Händer?
Video: 200 Modern wall shelves design ideas, wall shelves decoration 2024, Maj
Antik Skänk (52 Bilder): Antika Skänk Och Halvantikt Trä I Modern Inredning. Hur Uppdaterar Man En Polerad Skänk Med Egna Händer?
Antik Skänk (52 Bilder): Antika Skänk Och Halvantikt Trä I Modern Inredning. Hur Uppdaterar Man En Polerad Skänk Med Egna Händer?
Anonim

Passionen för gamla bufféer blir mer och mer utbredd. Men det räcker inte bara med att studera färdiga exempel i inredningen. Det är nödvändigt att överväga hur idéerna om restaurering eller användning av imitationer kan implementeras i ett visst fall.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Att använda en skänk eller antik skänk är attraktivt eftersom denna möbel har följande fördelar:

  • låter dig göra atmosfären mer original;
  • betonar lyxen i rummet;
  • lägger till bekvämlighet;
  • låter dig dela upp rymdzoner visuellt och fysiskt;
  • kan placeras i nästan alla, även i ett relativt litet rum;
  • tillfredsställer smaken hos de mest konservativa människorna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men bufféerna i allmänhet (inte bara de gamla antikviteterna, utan också de nyaste) kan inte skryta med en stor kapacitet. De kan inte användas i alla interiörer. För att understryka fördelarna med själva buffén måste du skilja den från andra föremål . Dessutom är riktiga möbler antikviteter alltid dyra. Vägen ut kan vara förvärv av mer moderna möbler, bara halvantika, i estetiska termer, det blir inte värre.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Till skillnad från moderna versioner är antika och antika skenor nödvändigtvis gjorda av trä. Det finns ingen plats för spånskiva och till och med MDF, metall och robust plast. Men det finns en obestridlig skillnad mellan riktiga antikviteter och moderna imitationer av den … I det andra fallet impregneras vanliga träprodukter med ämnen som ökar motståndskraften mot fukt och eld. Sådana behandlingar påverkar inte strukturens estetiska egenskaper, eftersom reagenserna och användningsformerna väljs mycket noggrant.

Bild
Bild

Men trä kan variera mycket i sitt utseende och praktiska egenskaper … Traditionellt betraktas ekprodukter som standarden för en gammal skänk, som ser eftertryckligt elegant ut och tjänar under mycket lång tid.

Massiv ek är mycket hållbar och kan användas även under svåra förhållanden. Tall är attraktiv för sin enkla bearbetning och relativt låga pris. Liksom andra barrträd utstrålar det en behaglig lukt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Halvantika köksmöbler kan också tillverkas av andra träslag:

  • lärkträd;
  • idegran;
  • bok;
  • valnöt;
  • aska;
  • björk.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Varianter och stilar

Det är vanligt att först dela köksskåp i linjära och hörnkategorier . Den linjära designen är vanligtvis ganska bred, medan den vinklade designen är mycket smalare. Men det beror snarare på egenskaperna hos en viss produkt. Hörndiskens design kan innehålla 1-3 kanter. Ibland finns det modeller med en nästan rund form eller i form av en sexkant i två delar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skåp kan tillverkas i form av en monolit eller representera ett vägg- och golvskåp, som är anslutna med sidoväggar. Det finns alternativ med en tom fasad, som inte tillåter dig att se vad som finns inuti . Denna lösning kommer att tilltala mästarna av svårighetsgrad och ordning, som vill se mer utrymme i rummet.

Och det är knappast lämpligt att visa alla som kom hur många rätter det finns i huset, vad de är. Dessutom är det den tråkiga fasaden som bättre än den transparenta motsvarar den gamla modellen - tidigare fanns det inga tillgängliga glasade möbler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skillnaden mellan bufféerna kan också relatera till följande parametrar:

  • med ben (ibland är de inte det);
  • antal stöd;
  • antalet moduler;
  • geometriska former;
  • stil.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassisk stil innebär användning av ljusa färger, förgyllning eller stuckaturelement . Ofta finns det "gyllene" handtag eller ornament av samma färg. Den klassiska skänken är ibland välvd. Vita och pastellfärger dominerar. Viktigt: endast produkter från dyra träslag motsvarar helt klassikerns anda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Retrometoden är något annorlunda: i den här stilen är det önskvärt att använda ljusa rika färger. Vi måste upprätthålla en optimal balans mellan traditionella och moderna motiv. Faktum är att designerens uppgift är att återge andan i en era (som väljs individuellt). Provence -stilen är ganska efterfrågad, vilket uttrycks i följande:

  • snidade ben;
  • öppningsinsatser av smidd metall;
  • ljus färg (oftast vit, snövit och elfenben);
  • artificiellt åldrande av trä.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Restaureringsidéer

Låt oss säga att du redan har en gammal gammal buffé. Men tiden sparar inte denna möbel, och därför är det viktigt att korrigera olika brister. Och även om möblerna är väl bevarade, kanske dess utseende inte passar in i husets inre. Det finns ett antal knep som kan användas för att uppdatera den gamla buffén och ge den fräschör och ytterligare tilltal. Det är fullt möjligt att göra allt arbete med egna händer.

De flesta människor kan måla en produkt i ljusa färger så att den dekorerar interiören. Men om vi pratar om en gammal träskänk, och inte om en modern imitation av den, rekommenderas inte målning. I det här fallet blir värdet på möbler betydligt mindre.

Det är mycket mer korrekt att använda lackbeläggningar, som gör att du kan förvandla skänk såväl som dekorativ färg. Det finns ett annat alternativ: användning av en neutral, tråkig färg runt omkretsen och en ljus färg på skänkens insida.

Bild
Bild
Bild
Bild

En alternativ lösning är att fokusera exakt på bufféens antika karaktär. Provences stil betonas med speciellt skapade nötningar. De kan bildas på flera sätt:

  • slipa med sandpapper;
  • applicera craquelure lack;
  • applicera decoupage.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men innan du använder färg eller lack måste du först utföra vissa åtgärder:

  • slipa ytan med sandpapper;
  • tvätta den med tvål;
  • täck med en primer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland är det lämpligt att demontera och göra om den gamla skänken. De övre hyllorna används för förvaring av köks- och dekorationsredskap, teboxar och diverse tillbehör. De nedre hyllorna är reserverade för stora köksredskap. För att passa skänken i omgivningen hjälper det att täcka den med en bänkskiva ungefär samma som på de andra underskåpen. Steg-för-steg-tekniken som gör att du kan dekorera möbler är följande:

  • buffén håller på att demonteras;
  • tvätta bort lacken med aceton;
  • resterna avlägsnas med en trasa fuktad i samma aceton;
  • rengör de snidade elementen med en separat trasa;
  • täck ytan med akrylfärgningslack;
  • torka produkten i solen;
  • måla (om det behövs) de minsta lockiga elementen med en tunn konstnärlig pensel.
Bild
Bild
Bild
Bild

En självpolerad skänk kan se inte mindre attraktiv ut. Viktigt: polering måste upprepas då och då för att möblerna inte ska skada. För arbete, använd en liten mängd polermedel, som är smord med flanellduk. Vissa människor rekommenderar att du använder linfröolja. Du måste hantera repor så här:

  • gnugga de skadade områdena med valnötskärnor;
  • vänta 10 minuter;
  • polera ytan med en trasa.
Bild
Bild
Bild
Bild

Små defekter elimineras med skokräm . Viktigt: du måste välja det strikt enligt möbelns färg. Om detta inte är möjligt är det bättre att leta efter ett annat sätt. Använd till exempel en markör med lämplig färg. Ibland är det värt att rådgöra med specialister, eftersom konsekvenserna av ogenomtänkta handlingar kan vara oåterkalleliga.

Bild
Bild

Exempel på moderna interiörer

En antik skänk kan se fantastisk ut i en rustik miljö. Bilden visar tydligt hur vackra dessa möbler kombineras med ett bord med smidda ben. Andra dekorativa element fungerar också bra med skänk. En rik träig färg ger en ljus, diskret vägg fördelaktigt . Känslan av blekning, som den skulle skapa av sig själv, försvinner.

Bild
Bild

En elegant antik skänk kan också ingå i ett rum inrett helt i gammaldags anda . Ljuskronan och bilden, bordslampan är helt kompatibla med den. Graciösa dekorativa element kompletterar det skapade utseendet. Och även ett oavslutat, eftertryckligt grovt trägolv ser bra ut. Dessutom har mattan, som annars skulle se besvärlig ut, en logisk tillämpning.

Bild
Bild

Kombinationen av en mycket mörk antik skänk med ljusare moderna möbler kommer definitivt att dekorera interiören. Kontrasten betonas inte bara av färgen, utan också av den tydliga skillnaden mellan den raka formen på den gamla delen och den outtryckta vinkeln på det nya teckensnittet . Ett trevligt trägolv är den tredje komponenten i denna kombination. Den gamla skänkens eleganta utseende görs bara fylligare av väl valda dekorativa föremål. Men naturligtvis måste alla dessa och andra idéer omarbetas och anpassas för ett visst rum.

Bild
Bild

Restaureringen av 1800 -talsbuffén presenteras nedan.

Rekommenderad: