Restaurering Av Stoppade Möbler (31 Bilder): Hur Man Uppdaterar Gamla Möbler Med Egna Händer? Resultat Före Och Efter

Innehållsförteckning:

Video: Restaurering Av Stoppade Möbler (31 Bilder): Hur Man Uppdaterar Gamla Möbler Med Egna Händer? Resultat Före Och Efter

Video: Restaurering Av Stoppade Möbler (31 Bilder): Hur Man Uppdaterar Gamla Möbler Med Egna Händer? Resultat Före Och Efter
Video: Gamla möbler får NYTT LIV hos Broströms Möbelrestaurering 2024, Maj
Restaurering Av Stoppade Möbler (31 Bilder): Hur Man Uppdaterar Gamla Möbler Med Egna Händer? Resultat Före Och Efter
Restaurering Av Stoppade Möbler (31 Bilder): Hur Man Uppdaterar Gamla Möbler Med Egna Händer? Resultat Före Och Efter
Anonim

Även de högsta kvalitet, vackra och pålitliga stoppade möbler kan slita ut med åren. I det här fallet kan du omedelbart gå och köpa en ny produkt, eller så kan du reparera den gamla själv. Många tar till den andra lösningen, eftersom den sparar pengar, samtidigt som de stoppar möblerna till sin ursprungliga presentation. I dagens artikel kommer vi att titta på hur man korrekt återställer möbelstrukturer, och vad är funktionerna i sådana förfaranden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner i restaureringen

Klädda möbler genom åren eller på grund av yttre skäl kan förlora sitt ursprungliga utseende, förvärva skador och defekter. Ofta är de senare så allvarliga att användarna inte har något annat val än att gå till affären för att köpa en ny produkt. En lika praktisk lösning är dock att självständigt återställa möbelstrukturen.

I de flesta situationer är det de yttre elementen i stoppade möbler som måste restaureras . Sådana problem kan gälla inte bara billiga och enkla material, utan också dyra material av hög kvalitet. Med tiden kan det vävda tyget i klädseln förlora sin tidigare färgmättnad, gnugga på vissa ställen eller till och med riva. Om skumgummi är närvarande som fyllning i möbelstrukturen kan det tappa sin elasticitet och sjunka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gör-det-själv-restaurering av stoppade möbler har många positiva aspekter:

  • nytt material blir mycket billigare än att köpa nya stoppade möbler;
  • på detta sätt blir det möjligt att bevara antika eller dyra möbler;
  • du kan reparera produkten på ett sådant sätt att den idealiskt passar in i den befintliga interiören, uppfyller alla hushållens smakbehov, eftersom valet av färg och textur av material kommer att förbli hos dem;
  • ägarna kommer att kunna självständigt välja alla nödvändiga material som uppfyller kraven på miljövänlighet, säkerhet, kvalitet och kostnad;
  • Genom att känna till de svaga och sårbara områdena i gamla stoppade möbler kommer det att bli lättare för hushållen att återställa och stärka det.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vi får inte glömma att slitaget av stoppade möbler inte alltid visar sig vara uteslutande externt. Med tiden försämras eller slits komponenterna i den inre strukturen . På vissa ställen uppstår en tvångssprick, vikningen eller infällbar mekanism slutar fungera ordentligt och fjädrarna kan gå sönder. Om möblerna har en träbas kan de spricka eller till och med gå sönder.

Innan vi fortsätter med restaureringen av sådana produkter är det viktigt att veta exakt var deras problem och brister ligger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Förberedelse för arbete

Innan du fortsätter direkt med reparation och restaurering av stoppade möbler är det nödvändigt att utföra alla förberedelser korrekt. Så, om du planerar att återföra den tidigare skönheten till möbelstrukturens möbel, är det bättre att tillgripa en sammandragning. Du måste bestämma i förväg vilken typ av material du vill se på produkten - textilier eller läder. Sådana material är lämpliga för sammandragning.

  • Läder . Detta material kan ge möbler ett särskilt elegant och attraktivt utseende. Men experter rekommenderar inte att man köper för tätt naturläder för restaurering. Det är önskvärt att materialets tjocklek inte är mer än 3 mm - ett sådant överdrag kommer inte att vara tillräckligt elastiskt.
  • Konstgjort läder . Ett attraktivt material som ser mycket ut som naturligt, men kostar mindre än det. Konstläder är hållbart, lätt att arbeta med - det är formbart.
  • Textil . För att uppdatera klädseln med stoppade möbler kan du välja en mängd olika tyger med olika strukturer och externa parametrar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha plockat upp det ideala och favoritmaterialet kan du gå vidare till de första stegen i restaureringen av möbler. Ofta måste människor hantera restaurering och renovering av ramen för stoppade möbler. Innan du börjar de grundläggande procedurerna, i det här fallet, är det nödvändigt att noggrant ta bort den gamla beläggningen . Därefter måste du definitivt göra den förberedande slipningen av alla trädelar i basen. Om det är nödvändigt att byta ut vissa element i möbelanordningen är det viktigt att först noggrant inspektera ramens tillstånd, alla befintliga anslutningar, så att du senare inte kommer att stöta på problem under monteringen.

Inspektion och demontering av ramen måste tillgripas om du behöver ta itu med klädseln på produkten . När du utför dessa verk är det viktigt att komma ihåg i vilken sekvens de utförs. Det hjälper också att undvika många nackdelar.

Om vi pratar om att byta fjädermöbeldelar måste du först ta bort alla återstående delar av klädseln från ramen. Strukturen ska vara fri från spikar, häftklamrar och andra fästelement. Kroppen är alltid polerad, tvättad, målad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Specifikt förberedande arbete beror till stor del på vilken del av de stoppade möblerna du behöver återställa och uppdatera. Det viktigaste är att agera försiktigt och långsamt. Det förberedande skedet bör inte försummas - det är mycket viktigt. I förberedelseskedet måste du fylla på alla nödvändiga verktyg. Här är några av dem som visar sig vara nödvändiga för det mesta av restaureringsarbetet:

  • en borr som levereras med speciella redskap;
  • mejslar (det rekommenderas att förbereda flera bitar - från 4 till 40 mm);
  • ett plan för änddelarna av möbelkonstruktioner;
  • klubba;
  • klämmor;
  • en hammare;
  • spikavdragare;
  • platta och Phillips -skruvmejslar;
  • sticksåg (både manuell och elektrisk är lämplig);
  • nivå, linjal, fyrkant;
  • kniv och hacksåg för metall;
  • tång i flera storlekar;
  • häftapparat för möbler med häftklamrar, vars storlek är från 2 till 30 mm.;
  • fil;
  • rasp;
  • sax.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Arbetstrinn

Proceduren för att renovera skadade stoppade möbler beror på vad som exakt måste ordnas. Tänk på stegen i restaureringsarbetet vid uppdatering av klädseln och reparation av mekanismen.

  • Det första steget är att demontera det gamla klädmaterialet.
  • Därefter måste du kontrollera skicket på möbeln. Ofta måste användarna tillgripa ersättningen, eftersom den kan tappa sin ursprungliga elasticitet.
  • Den demonterade beklädnaden kan användas som mönster för att få perfekt matchande färska detaljer.
  • Nästa steg är att klippa det nya materialet. Det är lämpligt att göra imponerande kvoter.
  • Vid behov måste förpackningsmaterialet bytas ut.
  • Manteln ska appliceras på strukturområdena, fixeras med en häftapparat. Häftklamrarna måste exponeras och hålla ett avstånd på 2 cm.
  • När du arbetar med klädsel, se till att materialet inte skrynklas, samlas i veck eller förskjuts åt sidan.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om allt arbete utförs korrekt, utan att avvika från instruktionerna, kommer ägaren själv att märka resultatet som erhållits efter restaureringen. De stoppade möblerna som just har dragits kommer att få ett helt annat, mer estetiskt nytt utseende . Ofta när designen av stoppade möbler, särskilt om den är gammal, misslyckas fjäderkomponenten. Samtidigt förblir själva ramen i ordning och behöver inte ändras. Det händer så att ett visst antal fjädrar är täckta med sprickor.

I en sådan situation måste du byta ut dessa delar. När det gäller slitage på hela mekanismen räcker det inte med att byta ut de skadade delarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Restaureringsprocessen i det här fallet kan gå på två sätt

  • Om botten av ramdelen är plywood, trä eller annat (massivt) och inte behöver bytas, installeras vanligtvis nya namngivna element vid fästpunkterna för de demonterade fjädrarna. I detta fall måste både avståndet och det tidigare antalet parenteser i strukturen bevaras.
  • Om basen är gjord av selar börjar restaureringsprocedurerna med att de byts ut. Först måste du spika ena sidan av linan, dra den till motsatt sida och sedan fästa den ordentligt. I denna sekvens måste hela raden installeras parallellt med varandra. Sedan görs vävning med andra selar, som är vinkelräta mot den första.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är nödvändigt att fästa fjädrarna på selarna genom att sy dem på 3 ställen, hålla samma avstånd och använda ett mycket starkt rep. Efter det, runt omkretsen av skåpdelen av möblerna, är det nödvändigt att slå in 2 spikar i slutet av varje rad av selar. En tråd måste fästas på dessa spikar, som förbinder de övre linjerna. Denna process kommer att bestå av följande steg.

  • Garnet måste vikas på mitten. I det område där vikningen ligger, konstrueras en slinga runt naglarna. Det är nödvändigt att dra åt ändarna och köra in fästelementen tills de stannar.
  • Båda ändarna av repet ska i sin tur dras genom alla fjädrar i raden och förbereda 2 knop på var och en i motsatta sektioner av öglan, som är ovanpå. Håll samma avstånd mellan blocken i blocket.
  • Fäst resten av fjädrarna enligt samma mönster. Trådarna bör placeras i 2 riktningar samt diagonalt. Som ett resultat kommer varje element att hållas ihop av trådar om 6 bitar. Alla delar ska dras åt så hårt som möjligt i 3 riktningar.
  • Efter att ha bildat rätt nät måste du försiktigt lägga ut ett tätt vävt lager ovanpå fjäderblocket.

Proceduren för restaurering av den stoppade möbelmekanismen kan anses vara nästan fullbordad. Det återstår bara att dra det med det nya valda materialet, om det behövs.

Rekommenderad: