Fåtöljer Med Armstöd: Breda Och Mjuka, Metall, Wiener, Restauranger Och Andra. Hur Väljer Jag En Stol Med Armstöd?

Innehållsförteckning:

Video: Fåtöljer Med Armstöd: Breda Och Mjuka, Metall, Wiener, Restauranger Och Andra. Hur Väljer Jag En Stol Med Armstöd?

Video: Fåtöljer Med Armstöd: Breda Och Mjuka, Metall, Wiener, Restauranger Och Andra. Hur Väljer Jag En Stol Med Armstöd?
Video: Vienna's Most Fun Restaurant: Rollercoaster Restaurant Vienna, Austria 2024, April
Fåtöljer Med Armstöd: Breda Och Mjuka, Metall, Wiener, Restauranger Och Andra. Hur Väljer Jag En Stol Med Armstöd?
Fåtöljer Med Armstöd: Breda Och Mjuka, Metall, Wiener, Restauranger Och Andra. Hur Väljer Jag En Stol Med Armstöd?
Anonim

Fåtöljer är en av de vanligaste typerna av stoppade möbler. De är olika - stora och små, med eller utan armstöd, ram och ramlösa … Den här listan kan fortsätta länge. I den här artikeln kommer vi att prata om fåtöljer med fåtöljer, deras fördelar och nackdelar, sorter av denna typ av sittmöbler, och också ge några tips om hur man väljer en fåtölj för vardagsrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Fåtöljer med armstöd är snarare halvstol-halvstol . Jämfört med klassiska stolar har de en lätt design, ett längre ryggstöd, placerat i en liten vinkel mot sätet.

Bild
Bild

De främsta fördelarna med fåtöljer med armstöd är:

  • estetiskt tilltalande;
  • en genomtänkt ergonomisk design gör att du kan arbeta med komfort i en sådan stol under lång tid;
  • kan användas både för vila och för arbete vid ett skrivbord eller dator;
  • ett stort antal olika modeller.
Bild
Bild

Villkorliga nackdelar inkluderar:

  • ökad storlek och vikt jämfört med en vanlig stol;
  • kräver ett ganska stort ledigt utrymme, så de är inte lämpliga för installation i köket eller i små lägenheter;
  • avsedd för personer med normal och tunn kroppsbyggnad;
  • priserna på dessa inredningsartiklar kan inte kallas överkomliga.
Bild
Bild

Visningar

Fåtöljer med armstöd skiljer sig åt i materialen som används för ramen och klädseln, liksom produktens bredd. Det finns breda och smala halvstolar, små (för barn) och stora. Det finns stolar på en metallram och trä, rottingrotting (pil), plast och gjord av spånskiva (MDF). Varje typ har sina egna fördelar och nackdelar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trämodeller är miljövänliga, estetiskt tilltalande och fungerar länge . Lackbeläggningen skyddar stolarna mot fukt och mekaniska skador, men kräver noggrann hantering - det är ganska lätt att repa eller spåna, i så fall måste du applicera lacken igen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fåtöljer på en metallram är hållbara, starka och fuktbeständiga . Negativt - att röra vid huden känns inte särskilt trevligt, vilket dock inte är svårt att ändra genom att lägga en kudde och täcka armstöden med annat material, till exempel trä.

Bild
Bild

Korgfåtöljer De är lätta, attraktiva och skapar en atmosfär av lätthet. Jämfört med de två första typerna är de inte så tillförlitliga och är avsedda för medellast.

Bild
Bild

Produkter tillverkad av plast lätt, kräver ingen särskild vård, ogenomtränglig för fukt, tillgänglig för alla delar av befolkningen. Det bör också noteras att dessa modeller har ett brett utbud av färger.

Bild
Bild

Stolar av spånskiva (MDF) är attraktiva i utseende, billiga men kortlivade . Om den yttre (lack) beläggningen skadas, är giftiga utsläpp av lim som används vid tillverkning av materialet möjliga.

Bild
Bild

Används som klädsel äkta läder, konstläder, täta tyger.

Bild
Bild

Modellerna av sådana stolar utmärks också av armstödens styvhet

Mjuk . De kännetecknas av en stor tjocklek på fyllmedlet täckt med ett klädselmaterial; fjäderblock är ofta inbyggda för större mjukhet och elasticitet.

Bild
Bild

Halvmjukt . Tjockleken på dynan är liten, stoppad med samma material som sätet med ryggstöd.

Bild
Bild

Fast - är gjorda av samma material som produktramen och är dess fortsättning.

Bild
Bild

De så kallade "wiener" fåtöljerna kan särskiljas separat. Det speciella med dessa modeller ligger i de höga armstöden - de ligger på samma nivå (eller något lägre) med produktens baksida och bildar oftast en enda helhet med den.

Oftast är Wiens fåtöljer gjorda av trä, men det finns också metallmodeller.

Bild
Bild

Design

När det gäller de stilar där halvstolar tillverkas kan följande noteras här:

fåtöljer och stolar med armstöd kan matchas till alla interiörer, från klassisk till högteknologisk

Bild
Bild

trämöbler och flätor är vanligtvis gjorda i den klassiska paletten - nyanser av brunt, men det finns modeller av andra färger

Bild
Bild

de ljusaste och mest varierande färgscheman implementeras i produktionen av plastmöbler, så om du vill lägga ljuspunkter till det inre av rummet och inte spendera för mycket pengar, välj det

Bild
Bild

för att skapa en atmosfär av lyx är snidade trä med vackra klädsel eller läderklädda fåtöljer lämpliga

Bild
Bild

Urvalstips

Sammanfattningsvis några enkla riktlinjer

  • För det första bestämma syftet med möblerna , vad behöver du en stol till - för arbete eller fritid, eller en matsal för matsalen.
  • Tveka inte att prova ditt framtida köp innan du köper . - sätt dig ner, luta dig på ryggen, kontrollera om höjden på armstöden, sätet och ryggen är bekväm.
  • Luta dig framåt, luta dig bakåt - om det samtidigt inte finns några misstänkta sprickor, sprickor - produkten är av hög kvalitet och kommer att tjäna dig länge.
  • Om du har husdjur (hund, katt) som gillar att vässa klorna på möbler och därmed förstöra dem, välj en stol med sådana klädsel, som dina husdjur inte är rädda för - mikrofiber, flock eller skotskydd.
  • Om du letar efter en stol för kontoret eller ska jobba medan du sitter i den hemma - uppmärksamma alternativ som möjligheten att justera graden av ryggstödets lutning, benstöd, samt klädnadsmaterialets naturlighet.
  • De allmänna kraven för produkter anses vara den optimala bredden och längden på sätet: om stolens bredd ska vara något större än volymen på dina lår (ca 10-15 cm), påverkar sitsens alltför långa blodcirkulation negativt - sätets kant pressar under knäna och blockerar blodet flöde.
Bild
Bild

Exempel i interiören

Här är några illustrativa exempel på användning av fåtöljer i både hem- och arbetsinteriörer.

Rekommenderad: