Hopfällbar Stol (95 Bilder): Hopfällbara Stolar För Sovande, Runda Och Andra Former Av Fåtöljer Utan Armstöd För Hemmet, Mjuka Och Trä, Plast Och Med Tak

Innehållsförteckning:

Video: Hopfällbar Stol (95 Bilder): Hopfällbara Stolar För Sovande, Runda Och Andra Former Av Fåtöljer Utan Armstöd För Hemmet, Mjuka Och Trä, Plast Och Med Tak

Video: Hopfällbar Stol (95 Bilder): Hopfällbara Stolar För Sovande, Runda Och Andra Former Av Fåtöljer Utan Armstöd För Hemmet, Mjuka Och Trä, Plast Och Med Tak
Video: TOP 100+ Chair Furniture Design 2024, April
Hopfällbar Stol (95 Bilder): Hopfällbara Stolar För Sovande, Runda Och Andra Former Av Fåtöljer Utan Armstöd För Hemmet, Mjuka Och Trä, Plast Och Med Tak
Hopfällbar Stol (95 Bilder): Hopfällbara Stolar För Sovande, Runda Och Andra Former Av Fåtöljer Utan Armstöd För Hemmet, Mjuka Och Trä, Plast Och Med Tak
Anonim

En tom lägenhet är defekt. Utan specialiserade hushållskomponenter kommer det helt enkelt att förlora sin huvudfunktion, det vill säga att det kommer att bli obekvämt och obeboelig. Även det minsta bostadsutrymmet kräver föremål som kan ge god sömn och vila. I ett rum av denna storlek bör det antingen finnas en bäddsoffa eller en fällbar stol. Bara det sista objektet kan passa på vilket som helst, även det minsta området.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visningar

Fällstolen är en multifunktionell modell. Inte konstigt att denna typ av prestanda efterfrågas. Tack vare detta kan den här saken fungera som sovplats, och vid andra tillfällen är den perfekt för avkoppling framför TV: n.

Om det inte finns tillräckligt med utrymme för en bäddsoffa, kan du köpa en fåtöljsäng, som bekvämt rymmer en person i liggläge. Dessutom kostar en stol mycket mindre än en soffa.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du på grund av brist på utrymme behöver ordna om möbler från en plats till en annan kan du enkelt flytta föremålet dit du behöver det med hjälp av hjulen. Låt oss prata separat om design. Idag är det inga problem med valet. Det finns olika produkter för varje smak och budget. Alla typer av prestandadesign gör att du kan köpa enheten som passar exakt in i din interiör. Så, fällbara stolar kan vara av olika typer. Låt oss betrakta deras egenskaper i ordning.

Det finns typer som används för att ge . Sådana modeller installeras ofta också på balkongen. De kommer med en baldakin för att skydda basen från regn och sol. Dessa alternativ ger maximal bekvämlighet när du bara behöver koppla av och vara ensam med naturen. Stolarna är utrustade med en madrass eller har en annan mjuk ortopedisk bas. De är lätta att fälla ut. Bland dessa modeller finns det olika former (vikning, runda, rektangulära, fyrkantiga). Färgerna väljs så att de passar in i alla förorter eller balkonger.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det bör tilläggas att de beskrivna modellerna har en ganska stor likhet med fiskestolar . Tack vare dess design underlättar stolen lång inkubation i ett läge vid floden med ett fiskespö. Du kan ta en tupplur i den. Och när du vaknar kommer du absolut inte att känna flödet i lemmarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Schäslongen tillhör också samma serie . Det är oumbärligt för avkoppling i landet. Dessutom passar sådana modeller perfekt in i terrassen. Ofta placerar människor solstolar på balkongen eller verandan. Produkterna är mycket lätta, hållbara och har en enkel design. Vanligtvis är basen på solstolar gjord av aluminium. Och detta material tål hög luftfuktighet och inte kollapsa.

Bild
Bild
Bild
Bild

I rum speciellt utrustade för barn , stolar med armstöd installeras ofta (de begränsar utrymmet och skyddar därmed barnet från att falla i en dröm). Barnmodeller passar bra in i interiören. De bekväma stolarna rymmer perfekt barn i liggläge, som är mellan 3 och 12 år gamla. Den hopfällbara stolen sparar betydligt utrymme, vilket är så nödvändigt för barns lekar. Dessa modeller levereras med madrasser. Dessutom växer barn snabbt upp, och stolar är inte så dyra. Så snart barnet "växer" ur sin sovplats köps en till åt honom. Och stolen kan placeras i ett annat rum nära TV: n eller i köket bredvid matbordet (när gästerna kommer kan en av dem placeras i stolen).

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare började producera fåtöljer utan armstöd nyligen. Sådana glidmodeller för att sova och koppla av blev genast populära, eftersom de har olika former. De är kubiska (utfällda till en lång solstol och upprepar människokroppens form) och kan ha en transformatordesign (enkelt fällbar och utfälld).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns andra fällbara stolar för hemmet - det här är produkter med utrullning eller andra mönster … Deras princip för användning ändras inte nämnvärt, men de har en betydande fördel - de kommer med en låda för linne. Vanligtvis är den placerad under sätet, om stolen har en mekanism som möjliggör expansion av delar. I ett klick-gag-system, till exempel, fungerar en låda som en stödjande funktion. Detta utrymme kan användas för att lägga tvätt efter sömn.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Nyligen är de mycket populära fåtöljer med fotstöd . Detta är inte förvånande, eftersom människor sedan antiken har använt ett fotstöd. Vanligtvis utfördes denna roll av en enkel ottoman. Nu är ottomaner inte populära. De som måste använda ett fotstöd (dansare, etc.) köper specialiserade stolar idag. De främsta fördelarna med stolar med fotstöd är möjligheten att justera sätet, vilket innebär en benägen, sittande och vilande position. Nackdelen här är det höga priset på produkten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns stolar som är utrustade med armstöd med en kopphållare … Denna prestanda är mycket bekväm. Om en sådan fåtölj är installerad där du kopplar av eller tittar på TV, är det bekvämt för dig att dricka kaffe eller te. I detta fall försvinner risken för vätskespill på möbelklädseln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också fällstol för hemmet , som inte skiljer sig åt i stort område. Den här modellen passar in i alla rum och fungerar som ett alternativ när du plötsligt behöver en sovplats. Förutom de listade alternativen kan stol-sängar ha olika konstruktioner av mekanismer som gör att du kan göra stolen till en säng med en rörelse i handen. Låt oss betrakta dem i ordning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Rulla ut

I det här fallet installerar tillverkarna ett block under stolens säte, som rullar ut med hjul. Man behöver bara dra i den dolda öglan i form av ett band och du får en sovplats.

I en sådan mekanism vänder ryggstödet och tar platsen för den främre delen. Ibland utförs denna funktion av en sits, som kan vara dubbel. Denna design är bekväm, eftersom den tar liten plats, och inuti den infällbara delen finns det ett ganska rymligt utrymme för linne.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dragspel

Denna typ ger 3 delar samtidigt. De är lätta att fälla ut och fälla . Detta designalternativ liknar ett dragspel. När den är utfälld är sovytan plan. Dessutom är dessa modeller vanligtvis utrustade med en linnelåda.

Bild
Bild
Bild
Bild

Delfin

En mycket original design som ger ett infällbart block. Den sitter under sätet. När stolen fälls ut rör sig den rörliga delen liksom från djupet i själva sätet och reser sig så att en sovplats bildas.

Bild
Bild
Bild
Bild

bok

Mekanismen är enkel och liknar att öppna sidorna i en bok. I det här fallet lutar sig ryggstödet och ett klick visas. Det betyder att mekanismen sitter ordentligt. Sitsen skjuts bara något framåt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eurobook

Här är själva basen, det vill säga sätet, utrustad med små hjul. Med deras hjälp rullar den fram och bildar ett slags tomt utrymme. Det avtagbara ryggstödet passar in i det. När hela strukturen stiger efter behov, erhålls en bekväm sovplats.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Modern möbelproduktion går framåt med stormsteg. Fabrikerna använder olika material vid tillverkning av modeller. Därför erbjuder detaljhandelskedjor ett stort utbud av produkter, vars grund kan vara mycket olika. Så låt oss börja i ordning. En stolsäng är vanligtvis mindre än en bäddsoffa . Därför anser tillverkarna att användningen av massivt trä för tillverkning av dessa modeller är olämplig. Bättre att använda spånskiva eller MDF . För barns sovstolar används laminat eller plywood. En mjuk produkt är draperad med jacquard, läder, konstläder, flock etc. Sådana material är slitstarka och kan enkelt rengöras från smuts.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men ändå fabrikerna ger inte upp tillverkningen av trämodeller , eftersom de är pålitliga och fungerar länge. Men deras vikt är ganska stor. Om du enkelt väljer en produkt, bör du köpa en fällbar tall.

Man måste komma ihåg att trä är ett miljövänligt material. Därför köps träprodukter till barnrum. Och kom ihåg att trä inte tål extrema temperaturer och hög inomhusfuktighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns också ramar som är gjorda av metall . Metallstolen tros vara tung. Men i moderna modeller används speciella metalllegeringar. De gör produkten mycket lättare. De nyaste enheterna är lätta att fälla ut och fälla. Och kom ihåg att en metallstol är mycket tillförlitlig i prestanda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns produkter med en ram av aluminium . De är lätta och lätta att fälla ut. Aluminiumstolen har egenskaper som tillförlitlighet och hållbarhet. Detta material korroderar inte. Och den mest moderna modellen är en plaststol. Teknik gör det möjligt att tillverka höghållfasta plastprodukter. Möbler av detta material är praktiska att använda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plaststolar är indelade i gjutna och flätade . Gjutgods tillverkas med hjälp av speciella formar. Het plast hälls i dessa formar. När det svalnar erhålls ett starkt skelett. Korgmönster har ett modernt utseende och efterliknar material som rotting. Vi kan säga att möbler med en plastbas har praktiskt taget inga brister.

Men om du av misstag köper en plastprodukt av dålig kvalitet, tål den kanske inte tung belastning och brott. Denna beläggning måste också behandlas med omsorg, eftersom den lätt repas och förlorar sitt presentabla utseende. Vid uppvärmning avger plastprodukter giftiga ämnen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om materialet för fåtöljens klädsel måste det sägas att velour och corduroy är inte lämpliga att använda … De feta komponenterna slits snabbt och möblerna förlorar sitt attraktiva utseende. Äkta läder används också sällan till fåtöljer. Det här alternativet har en hög prislapp, så en enhet med denna finish är svår att sälja.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De mest pålitliga fästelementen för dessa modeller väljs . Vid frekvent användning går delar av låg kvalitet snabbt sönder och produkten blir oanvändbar. Mycket beror på fyllmedlet - till exempel produktens bekvämlighet och kvalitet. Fyllmedel kan vara naturliga (filt, vadd, etc.) och syntetiska (syntetiska vinterisatorer, latex, polyuretan).

I fåtöljer kan sängar med fjäder också användas. I modeller av hög kvalitet låter denna typ dig göra sovplatsen mer bekväm och fjädrande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Storlekar och former

Innan du köper måste du bestämma formen och måtten på stolsängen. Primärt, ange måtten på det utrymme som stolen kommer att behöva uppta, både demonterade och monterade . Kom ihåg att dessa dimensioner skiljer sig väsentligt från varandra. Bland fåtöljsängarna finns det ganska kompakta exemplar, och det finns de som tar mycket plats även när de är monterade.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Platsen för installationen av det köpta föremålet är också av stor betydelse.

Kom ihåg att en skrymmande enhet inte passar in i ett interiör med lågt i tak och begränsat utrymme. En kompakt produkt, å andra sidan, kommer att "gå vilse" i ett stort rum.

Du måste också tänka noga på objektets form . Om du gillar originallösningar kommer du att vilja köpa ett ovanligt alternativ. Observera dock att alla typer av produkter har sina egna fördelar och nackdelar. De har till och med de mest efterfrågade modellerna, som anses vara typiska exemplar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Så, små produkter måste ha en sovyta på minst 70 cm … Dessa kopior köps för barn. För vuxna kommer ett sådant utrymme att vara för smalt. Tänk också på att barn växer upp snabbt. Därför skulle det vara bättre för barnet att välja alternativet "för tillväxt". En storlek på 90 cm är ganska acceptabelt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Inte ännu en soffa, men inte en stol längre. Dessa bitar har en ytbredd på 120 cm. Vanligtvis är de gjorda utan armstöd, men har hög rygg. Dubbla modeller med en bred yta gör att två ägare kan sitta bekvämt samtidigt.

Kom ihåg att i närvaro av armstöd minskar kajplatsen till 100 cm. Om en sådan stol har en rund form ser det bra ut när det gäller design, men en rund produkt är obekväm för att sova.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns några modeller som är vinklade … De är installerade i hörnet, så de är utrustade med två ryggar samtidigt, som bildar en rät vinkel med varandra. Dessa modeller kan expanderas antingen till höger eller till vänster. Sovplatsen här når 100 centimeter i storlek.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Design

Varje person kommer att försöka välja sådana möbler som inte bara passar in i funktionerna i rummet, utan också i stilen i det inre av rummet.

Inköp av möbler bör direkt bero på designen. Vanligtvis köps fåtöljer av människor som bor i små lägenheter. Denna faktor kan emellertid inte heller vara ett avgörande villkor. I alla fall, om en person bestämde sig för att köpa en sak som tar väldigt lite plats, finns det skäl för detta. Rummets inredning ska matcha stilen på den valda saken.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tänk på designalternativen för stolar

För barns sovrum tillverkare försöker göra möbler som kommer att vara ljusa och intressanta. Färgerna på produkterna ska förvåna barnets fantasi och inspirera fantasi. Vissa enheter är vanliga i formen och kan vara fyrkantiga eller rektangulära. Klädseln på dessa enheter är alltid färgstark. Kuddar med ovanliga konfigurationer kompletterar varandra. Formen på produkter för barn är av stor betydelse. De älskar det när deras sovplatser är som djur, till exempel en elefant eller en tiger. På stolar där pojkar vilar använder tillverkare ofta en design i form av racerbilar. Denna spelversion ser väldigt original och intressant ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För sovrum tillverkare försöker göra ganska bekväma enheter. De har mycket bekväma former. Dessutom borde fåtöljer i denna riktning passa bra, inte bara i utrymmet utan också in i interiören. Vanligtvis köps fåtöljer för installation i ett hyrt hem. Därför tänker inte framtida ägare riktigt på design. För dem är det viktigaste innehållet. Stolen som köpts måste ha en bekväm sovyta. Förresten, utan armstöd, ser stolen väldigt modern ut. Men för många människor är installationen av armstöd avgörande. Dessutom är det den här delen som ger komfort när du sitter i en stol.

Bild
Bild
Bild
Bild

För dem som föredrar en karakteristisk modern stil är det bättre att välja dessa modeller som har ganska ovanliga former . Till exempel finns det enheter gjorda i form av en cirkel. Att hitta en lämplig plats i ett fyrkantigt rum är inte så lätt för den här typen av stolar. Men om du är en kreativ person, så kommer den här modellen att vara en bra hjälp för att göra din inredning ovanlig. Färgerna på dessa enheter kan variera.

Bild
Bild
Bild
Bild

Just nu stolarnas design är ganska varierande … Enheterna kan vara i form av ett skal eller en kapsel. Vikta kapselmodeller ser karakteristiska ut. Kapselstolen är bekväm att ligga på. Om du bara ska sitta framför TV: n kan kapseln fällas ut med hjälp av "bok" -mekanismen. Ryggstödet intar en bekväm position.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller baserade på mycket stark plast , ser väldigt ergonomiskt ut. Ytan kan ha ovanliga former och färger. Dessutom är sådana produkter praktiska och praktiska. Wicker -enheter tjänar främst där människor är utomhus. Dessa stolar kan vara i form av ett halvklot med ett ihåligt inre utrymme för en bekväm madrass och kuddar. I ett sådant utrymme kan du bekvämt sitta ner och bara koppla av.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Många människor har ingen aning om hur långt tillverkarna har gått för att överraska sina kunder. Om du inte hittar en stol med ovanlig form i en vanlig butik, kan en sådan enhet ses och beställas på webbplatsen. Och för att veta exakt vad du vill köpa, ta en titt på följande modeller.

För ett barnrum kan du välja en bilstol som kommer att bli en favorit för ett barn.

Bild
Bild

För dem som inte eftersträvar originalitet, men väljer kvalitet, kan vi rekommendera en klassisk formad fåtöljsäng.

Bild
Bild

Excentriska individer kan erbjudas en ergonomisk fåtölj i rött och en ovanlig form.

Rekommenderad: